Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Korzystam z ładnej pogody i pojechałam wymęczyć psy do lasu. Chodziliśmy 2 godz. było tak miło... i pusto ;). No może prócz jednego incydentu jak koleś przywalił Cortinie kijkiem od nordic walkingu :eviltong: Widziałam, że idzie z daleka więc złapałam Jariego (na wszelki wypadek ;) ), Cortina łaziła gdzieś po krzakach więc nie zwracałam na nią uwagi. Tym bardziej, że tam gdzie stałam był bardzo ładny widok i tak się zapatrzyłam, że usłyszałam tylko skowyt za plecami i ujadanie. Odwracam się, a facet z przerażeniem na twarzy duka, że przeprasza, że niechcący. Ja jak ktoś jest miły to też jestem miła, więc się uśmiechnęłam i powiedziałam, że to pewnie jej wina bo niepotrzebnie mu wlazła pod kijek :lol: On jej pewnie nie zauważył, bo ona ruda, krzaki rude, a stała na skraju ścieżki. I nawet się za bardzo na niego nie wkurzyła... Jak na nią :diabloti:

Jari zakagańcowany i ma to dwojakie zalety - raz, że nikogo nie zeżre jakby się ktoś napatoczył ;) a dwa, że nie zbiera kijów. Bo jak już sobie jakiś znajdzie to biegnie przede mnie, kładzie się, obgryza, potem ja go mijam, on biegnie, kładzie się i tak w kółko. A tak to przynajmniej sobie biega i coś niucha, a nie tylko ten kij, kij i kij.

Posted

Luc na kije nie ma takiej jazdy ,ale szyszki....masakra.Paczy na szyszke mówie mu ,że dostanie wp....l więc zostawia wybiega 20m do przodu stoi i paczy i tak cały spacer jeśli nie mam akurat nastroju ,żeby się nim zająć tak jakby on chciał.Albo stoi na smyczy i PACZY na kamień ,szyszke i czeka ,i może tak godzinę stać i PACZYĆ.

Posted

[quote name='omry']Ja uwielbiam manię kury na punkcie kijków, szczególnie jak sobie niesie taki słusznych rozmiarów i uderza nas po nogach :evil_lol:[/QUOTE]
No to sobie wyobraź jak miło dostać takim kijem po nogach od rozpędzonych 40 kg ;)

[quote name='Aleks89']Luc na kije nie ma takiej jazdy ,ale szyszki....masakra.Paczy na szyszke mówie mu ,że dostanie wp....l więc zostawia wybiega 20m do przodu stoi i paczy i tak cały spacer jeśli nie mam akurat nastroju ,żeby się nim zająć tak jakby on chciał.Albo stoi na smyczy i PACZY na kamień ,szyszke i czeka ,i może tak godzinę stać i PACZYĆ.[/QUOTE]
No dokładnie, taka fiksacja jest wkurzająca mocno, bo mam wrażenie, że sam pies się przez nią męczy. Jak ma kij to już go nic nie obchodzi, a przecież wokoło tak ładnie. Tyle rzeczy to paczenia :lol:

Posted

[quote name='Amber']
No dokładnie, taka fiksacja jest wkurzająca mocno, bo mam wrażenie, że sam pies się przez nią męczy. Jak ma kij to już go nic nie obchodzi, a przecież wokoło tak ładnie. Tyle rzeczy to paczenia :lol:[/QUOTE]
E tam rzeczy, on się martwi że wzrok mu się wypaczy i co wtedy?

Posted

[quote name='Amber']Tzn Misia czy Kajtek?[/QUOTE]
młody , jak znajdzie kija to koniec spaceru będzie nosił i obgryzał a kiji niestety cała masa wszędzie.

Posted

Tęp to u niego, naprowadzaj na piłkę itp. bo skończysz jak ja z Jarim :eviltong:

http://allegro.pl/doberman-dorosla-suka-rodowodowa-i2677031583.html

Kolejna siostra Jariego... Tj ja nie wiem co jest powodem sprzedaży i się już dopytywać nie mam zamiaru , bo znowu będzie, że jestem podłą żmiją ale jak tak dalej pójdzie to i Jari pójdzie pod młotek, coby od rodzeństwa nie odstawać :diabloti:

Posted

[quote name='Aleks89']Luc na kije nie ma takiej jazdy ,ale szyszki....masakra.Paczy na szyszke mówie mu ,że dostanie wp....l więc zostawia wybiega 20m do przodu stoi i paczy i tak cały spacer jeśli nie mam akurat nastroju ,żeby się nim zająć tak jakby on chciał.Albo stoi na smyczy i PACZY na kamień ,szyszke i czeka ,i może tak godzinę stać i PACZYĆ.[/QUOTE]
wpadnij do mnie z Lucasem :evil_lol: ja mam pięć milionów pincet szyszek na podwórku nie ma kto pozbierać :angryy:

Posted

Dostałby oczopląsu tak jak na żwirowych ścieżkach na zlocie.Nie wiedział ,który kamyczek wybrać.Kaja ma tak samo chodzi jak dziecko po sklepie ze słodyczami i duma nad tym który będzie odpowiedni.

Posted

[quote name='Amber']Tęp to u niego, naprowadzaj na piłkę itp. bo skończysz jak ja z Jarim :eviltong:

http://allegro.pl/doberman-dorosla-suka-rodowodowa-i2677031583.html

Kolejna siostra Jariego... Tj ja nie wiem co jest powodem sprzedaży i się już dopytywać nie mam zamiaru , bo znowu będzie, że jestem podłą żmiją ale jak tak dalej pójdzie to i Jari pójdzie pod młotek, coby od rodzeństwa nie odstawać :diabloti:

a w ogóle to można tak sobie sprzedać psa? czy nie jest tak, że sprzedać może tylko zarejestrowana hodowla?

Posted

A nawet nie wiem. W myśl nowej ustawy to chyba nie. Ciężko mi powiedzieć, gdyż mi takie pomysły (chwała Bogu) nie wpadają do głowy :p

Posted

Nie, ja poznałam tę dziewczyną na wystawie nawet... Wydawało się, że wszystko OK - fotki, galeria, opowiastki na dobkowym forum, a tu takie coś :roll: Tj nie oceniam - jak np. choroba czy inna gardłowa sytuacja to jest wytłumaczenie, ale tylko ciągle mnie trapi zagadnienie - pies to jest odpowiedzialność na długie lata. Szczególnie pies takich gabarytów i tak zajmujący czas jak dobek. Ja nie powiem, czasem mam trudno z Jarim, np. dziś - nie dałam już rady z nim jechać do lasu bo padam z nóg po ciężkim dniu i trochę psa zaniedbuje. Takie jamnice to mogą cały miesiąc chodzić na sralnik i z powrotem, nie są tak absorbujące ;). W każdym razie to duży obowiązek i warto go solidnie przemyśleć.

Posted

ale czy gdybyś Ty miała taką sytuację, to sprzedałabyś psa(i to za taką cenę...) czy raczej oddała w dobre ręce? wiadomo, że bywają różne sytuacje. ale te sprzedawanie psów mnie strasznie dziwi...

Posted

A ja bym oddała - bo przyjaciół się nie sprzedaje. Raz, że nie wolno ;) a dwa, że po prostu nie...

Wszystko jedno czy ma papier czy nie...

Ja pierdziele... Jem frytki... Przyszedł jamnik (Cortina) spojrzała się na mnie 1 sec i już jej musiałam dać frytkę Jari to się może we mnie wgapiać i godzinę i najwyżej w łeb zarobi