Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A to Ci dopiero jaja. Skoro Jari nie ma rodowodu i jeździsz z nim na wystawy znaczy się, że ja z Leną też mogę? :razz:
Tu na dgm taka się zdajesz ułożona i "normalna" a na photoblogu wychodzi z Ciebie zwierz :evil_lol:
Al e dziwne to, że nie chwaliła się rodowodem i wystawami, może chciała przez to podbudować swoje własne ego, bo jej psy zapewne nie mają papierów ;)

Posted (edited)

Ahaha nie mogę zobacz to [URL]http://www.photoblog.pl/amber07/122992116[/URL] skopiowała mój opis Jariego, między innymi słowo o wystawach... I zobacz jakie niezwykle sprytne tłumaczenie :lol:

[URL]http://www.photoblog.pl/amber07/124127528/jari-aport-w-wodzie.html[/URL] a tutaj niezwykle przejrzyste wytłumaczenie jak robić fotki z ruchu :evil_lol:

I na koniec... Mam wpisane w profilu, że mam 16 lat... Jak wywnioskowała to po fotkach to powinnam się chyba cieszyć buhaha... Za to TŻ robi za ojca... Dziwna z nas para, doprawdy :evil_lol:

Edited by Amber
Posted

:roflt:
Dobre to, ale w sumie nie ma się co dziwić dziewczynie - przeciez ma tyle na głowie, że mogło jej się pomylić z innym psem :P Ja sobie czytam te jej wpisy i mam taki ubaw, że szok :D

Posted

[QUOTE]Nie ma się czym przechwalać jeśli się ma za dużo psów no też nie dobrze bo nie zapewni się im warunków których potrzebują,[B] i są problemy z uciążliwymi ciążami psów[/B]. Jeżeli te 6 psów to psy a nie suki to nie ma się do czego przyczepić.[/QUOTE]

WTF, Amber?! O jakich ciążach my nie wiemy?! :evil_lol:

Posted

przepraszam, ze sie wtrace, ale tak czytam i nie moge uwierzyc w to co czytam :o

widzialyscie, co ta dziewczyna pisze na swoim 'prawdziwym' fbl?

'Dziś było fajnie aa po za tym słyszałam,że "amber07" dlaczego odchodzisz z fbl.pl przecież to takie fajne

Wiecie co chyba zarejstruję się na dogomani.plMiałam konto ale zapomniałam hasła i nie mogłam się połapać..Teraz chyba się zarejstrujeMoże ktoś też ma dogoHmm..a dzis na spacerku po prostu miodzio.
'

poza tym widzialam, ze Sunshine juz zostala poinformowana, ale zaloze sie, ze ta goldenka Figa to tez z dgm...

Posted

[quote name='omry']WTF, Amber?! O jakich ciążach my nie wiemy?! :evil_lol:[/QUOTE]
OMG... Wydało się :evil_lol: Wszystko wychodzi na jaw... Mam dość :obrazic::roflt: Ale tamta też dobra, ma 6 psów :eviltong:
[quote name='A&L']:roflt:
Dobre to, ale w sumie nie ma się co dziwić dziewczynie - przeciez ma tyle na głowie, że mogło jej się pomylić z innym psem :P Ja sobie czytam te jej wpisy i mam taki ubaw, że szok :D[/QUOTE]
Na innym blogu co wpis to inny pies, to nie takie proste jak nam się wydaje :eviltong: Dlatego uważam, że najłatwiej jest prowadzić po prostu swojego bloga :D

[quote name='anka11']przepraszam, ze sie wtrace, ale tak czytam i nie moge uwierzyc w to co czytam :o

widzialyscie, co ta dziewczyna pisze na swoim 'prawdziwym' fbl?

'Dziś było fajnie aa po za tym słyszałam,że "amber07" dlaczego odchodzisz z fbl.pl przecież to takie fajne

Wiecie co chyba zarejstruję się na dogomani.plMiałam konto ale zapomniałam hasła i nie mogłam się połapać..Teraz chyba się zarejstrujeMoże ktoś też ma dogoHmm..a dzis na spacerku po prostu miodzio.
'
poza tym widzialam, ze Sunshine juz zostala poinformowana, ale zaloze sie, ze ta goldenka Figa to tez z dgm...[/QUOTE]
Może teraz przejdą na dogo i będą kradły foty z photobloga? :evil_lol: A na serio, to jeszcze rozumiem kraść zdjęcia (tj jest to złe, ale jak się samemu nie ma psa, to jakoś trzeba sobie radzić ;) ) ale opisy? Cudze życie? Czy ja na tych fotkach naprawdę wyglądam na kogoś kto chodzi do szkoły, ma test z polskiego i tatę starszego o 2 miesiące? :evil_lol: To jest tak przygłupie, że raz po raz wybucham śmiechem :eviltong:

Posted

[QUOTE]To jest tak przygłupie, że raz po raz wybucham śmiechem [/QUOTE]
haha ja tez, umieram, az postanowilam znalezc ta prawdziwa Fige - na goldenowym napisalam pw jej wlascicielce

najlepsze co u tej Figowej na fbl przeczytalam
"[COLOR=#000000][FONT=MS Shell Dlg 2]Najlepiej idzie mi matematyka mam 5 ale polski to już katastrofa[/FONT][/COLOR]" czyli to samo co u niby-Aleksandry95 :lol:

Posted

Co do polskiego to mogę uwierzyć akurat, czytając te oto opowieści natykałam się na byki jakich już dawno nie widziałam np. "wójek", "kródki" czy jedno z moich ulubionych wyrażeń "tam pisze" - co gorsza to ostatnie stworzyło moje tajemnicze (no teraz już mniej) alter ego :eviltong:

Posted

[url]http://www.psia[/url] kosc.com/forum/showthread.php?t=1378&page=25 (usuń spacje) i tam nas można podglądać .Ale jako ,że tamte forum jest lewe to nie często tam wrzucam foty

Posted

Hej, to my - dziewczyny od Figi. Chcemy powiedzieć, że dzisiaj dowiedziałam się od kogoś stąd o tym fotoblogu. Nie my go prowadzimy, ani nawet nie nikt nam znajomy. Musiał to być ktoś z forum goldenowego, nie mam pojęcia jak to się stało... [B]Amber[/B] widzimy, że też padłaś ofiarą tej dziwnej dziewczyny.. nawet nie wiem jak to nazwać... zamierzasz coś z tym zrobić?

Posted

amber ale wiesz, Ty nie masz aparatu, tylko lustro:roflt: Ty w ogóle jestes jakims człowiekiem nie z tej ziemi, tż i ojciec w jednym, a do tego te uciążliwe ciąże :shake: mówie Ci dziewczyno Ty się ogarnij :evil_lol:

Nie no incepcja jak sie masaz :lol:

Posted (edited)

Amber ja się w kolejce ustawiam po autografy ok! :evil_lol:

Jak dobrze poprawić sobie humor w taki beznadziejny deszczowy dzień czytając takie wspaniałe opowieści :loveu:
Ale zobacz chociaż jak młodo wyglądasz mając 16 lat :razz:

edit: Leżę i nie mogę wstać :grin:
[QUOTE]Hmm.. co by tu pisać jakieś ostatnie zdj. dodałam z kursu na
Wisłę,no i to na dobranoc :)
Aa coś jeszcze posiedzę na dogo,kupię losy na howrse.pl i jeszcze coś porobię w tym icie [/QUOTE]

[QUOTE]Jaruś ;**
fot. ja
Trochę mnie nie było na swoim własnym fbl...
No i w sumie nie mam zdj...
Bo to co robiłam przez weekend raczej są nie psie i na pewno
do pokazania szerszej publice się nie na dają
A działo się,działo.Bardzo "mądzrzy" sąsiedzi TŻ postanowili wpaść na imprezkę,
ubrani w kominiarki i udając,że chcą nas pobić...
Jari wyskoczył zza krzaka i gdyby nie refleks TŻ to by
ponowie mieli podziurowane tyłki
To tak apropo mojego zastanawiania się czy by mnie pies obronił...
Ale jak zdjęli maski i normalnie się zaczęli zachowywać to ich olał.
Mądry pies [/QUOTE]

[QUOTE]Byłam dziś nad Wisłą z moim jedynym psem z miotu,
który interesuje się rękawem [/QUOTE]

[QUOTE]Obroża jest fajna ale nieco przyciasna już.
Nie wiem kiedy mu tak to karczycho urosła...Nie żebym się skarżyła
Muszę poprosić TŻ żeby mi w niej jeszcze dziury wykręcił,bo ona w ogóle jest bardzo duża...
Na jakiegoś mastiffa chybaZ drugiej strony wszytkie te obroże to tylko dla ozdoby. [/QUOTE]
Jak możesz psu za małą obrożę zakładać :evil_lol:

[QUOTE] Kiedyś wydawało mi się
,że dobermany są zawsze takimi posągowymi stoikami,ale teraz wiem,że
dobki przeważnie czują się tak [/QUOTE]

[QUOTE]Tak wygląda mój wsiowy dzikus w centrum Warszawy
(fontanny przy Wisłostradzie jakby ktoś nie wiedział - największy spęd ludzi w mieście)
Uszy postawione,pies zainteresowany,zero stresu bo pańcia jest obok [/QUOTE]

Edited by vege*
Posted

[quote name='a_niusia']widze, ze wam sie spodoblala malolata...[/QUOTE]
Nie dziwota :eviltong:

[quote name='Aleks89'][URL]http://www.psia[/URL] kosc.com/forum/showthread.php?t=1378&page=25 (usuń spacje) i tam nas można podglądać .Ale jako ,że tamte forum jest lewe to nie często tam wrzucam foty[/QUOTE]
Dzięki, dzięki, byłam i wpisałam się :)

[quote name='Bliźniaczki&Figa']Hej, to my - dziewczyny od Figi. Chcemy powiedzieć, że dzisiaj dowiedziałam się od kogoś stąd o tym fotoblogu. Nie my go prowadzimy, ani nawet nie nikt nam znajomy. Musiał to być ktoś z forum goldenowego, nie mam pojęcia jak to się stało... [B]Amber[/B] widzimy, że też padłaś ofiarą tej dziwnej dziewczyny.. nawet nie wiem jak to nazwać... zamierzasz coś z tym zrobić?[/QUOTE]
Zamierzam i zrobiłam. Dziś dostałam odp. od administratorów, że sprawa jest w toku :) Blog niedługo poleci.

[quote name='WATACHA']Ha,ha,ha cyrk na kółkach :)[/QUOTE]

[quote name='Talucha']padłam :lol:[/QUOTE]
:lol:
[quote name='westie_justa']amber ale wiesz, Ty nie masz aparatu, tylko lustro:roflt: Ty w ogóle jestes jakims człowiekiem nie z tej ziemi, tż i ojciec w jednym, a do tego te uciążliwe ciąże :shake: mówie Ci dziewczyno Ty się ogarnij :evil_lol:

Nie no incepcja jak sie masaz :lol:[/QUOTE]
Taaaa... I jedyny na całym świecie obiektyw marki Nikkon :evil_lol:

[quote name='vege*']Amber ja się w kolejce ustawiam po autografy ok! :evil_lol:
Jak dobrze poprawić sobie humor w taki beznadziejny deszczowy dzień czytając takie wspaniałe opowieści :loveu:
Ale zobacz chociaż jak młodo wyglądasz mając 16 lat :razz:
edit: Leżę i nie mogę wstać :grin:
Jak możesz psu za małą obrożę zakładać :evil_lol:[/QUOTE]
Akurat te teksty to są moje :diabloti: Bo je bezczelnie kopiowała stąd. Natomiast inna sprawa, że wklejała je bez ładu i składu. Od siebie dodawała np., że była u babci, w szkole i pisała test z polskiego. Usilnie starała się przemycić coś od siebie... Tylko jakoś się nie mogła zdecydować, jedynie na swoje życie. Stwierdziła, że moje jest ciekawsze. I zapewne tak jest :eviltong:

A dziś miałam miłe spotkanie z panią Urszulą i Julkiem, których nie widziałam od prawie roku. Poszliśmy na dużą polanę i pani Urszula powiedziała, że z daleka mnie nie poznała, ale skoki, bieganie i ogólną głupawkę Jariego już tak, bo tego nie da się zapomnieć :evil_lol: Psy się nie przywitały :p ale my sobie pogadałyśmy. Z opowieści Julek to jest totalne przeciwieńtwo Jariego - we wszystkim dosłownie. Julek schudł, biega za rowerami, quadami i samochodami, zgubił już 4 kagańce, namiętnie zjada śmieci, ma instynkt łowiecki, zero agresji do czekokolwiek, bawi się z małymi pieskami, lubi piłki, jest leniwy do granic możliwości i... jest czarny :evil_lol: A Jari akurat przytył, jedyne co go nie obchodzi to rowery i samochody, kaganiec mamy pierwszy od nowości, śmieci w ogóle nie rusza, instynktu łowieckiego zero, za to chce zjeść wszystko oprócz suk, piłki są mało fajne, ma ADHD... i jest brązowy :eviltong:

Tak się zagadałyśmy, że zapomniałam zrobić fotek komórką chociaż :watpliwy: ale Julek nie zmienił się tak bardzo. Na pewno, nie tak jak Jari co przytł od roku prawie 10 kg ;)

Posted

[quote name='Amber']Akurat te teksty to są moje :diabloti: Bo je bezczelnie kopiowała stąd. Natomiast inna sprawa, że wklejała je bez ładu i składu. Od siebie dodawała np., że była u babci, w szkole i pisała test z polskiego. Usilnie starała się przemycić coś od siebie... Tylko jakoś się nie mogła zdecydować, jedynie na swoje życie. Stwierdziła, że moje jest ciekawsze. I zapewne tak jest :eviltong:
[/QUOTE]
No właśnie chodziło mi o to, że tam ani ładu ani składu nie ma :evil_lol: Ale nie ma co, pośmiałam się z dziewczyny :eviltong:

Posted

Ja bym to nawet tak dla zabawy zgłosił na pały ,potem na droge sądową z nią wszedł.
Tak dla satysfakcji i żeby smarkula dostała niezłe baty od ojca i matki.

Amber-Tobie Jarek w rok przytył 10kg ,a mi Lucas w 8miesięcy jak siedział na działce w kojcu z 30 zrobił się 43 haha.Moje wyrzuty sumienia i "odpowiednie karmienie" zadziałało cuda.

Posted

Aaa dzięki, my napisałyśmy wczoraj do administratora ale na razie zero odzewu... szybko ci odpowiedzieli?
Nie wiem co w tym wszystkim takiego śmiesznego widzicie...
Jakbyście sami byli w takiej sytuacji to by Wam tak wesoło nie było, jakby ktoś przywłaszczył sobie całe Wasze życie.
[B]Amber[/B] czy ona dodawała też zdj. z Twoją osobą? Bo nasze się tam pojawiły... to się nadaje na policję już.

Posted

Bliźniaczki-A to nie jest śmieszne?Jak się dziewucha tak miesza w swoich kłamstwach?Ja bym się ubawił gdyby ktoś się pode mnie podszywał i robił mi z TZ ojca i chłopaka(chyba) hahah
I mówie ,że poszedłbym z tym na pały dla jaj i żeby troszke dziewuszka została obita w domu.

Posted

[quote name='Vailet']no to przynajmniej można się pośmiać z takich ludzi :eviltong:

Zamierzasz pisać coś do tej dziewczyny? np. opieprzyć ją? :cool3:[/QUOTE]
Chciałabym ale ma zablokowane komentarze na profilu niestety (dla niej stety ;) )

[quote name='Aleks89']Ja bym to nawet tak dla zabawy zgłosił na pały ,potem na droge sądową z nią wszedł.
Tak dla satysfakcji i żeby smarkula dostała niezłe baty od ojca i matki.

Amber-Tobie Jarek w rok przytył 10kg ,a mi Lucas w 8miesięcy jak siedział na działce w kojcu z 30 zrobił się 43 haha.Moje wyrzuty sumienia i "odpowiednie karmienie" zadziałało cuda.[/QUOTE]
Pożyjemy zobaczymy ;)

Wiesz w takim razie, ja przez całe życie wynagradzam jamnicom jakieś wyimaginowane krzywdy :evil_lol: Za to z Jarim to inna historia. Bo on był taki biedny, chudy, ma sraczki i w ogóle ojejciu. Jak mam mu dać mniej to zawsze staje mi przed oczami obraz, że on przecież tylko na tej karmie taki ładny jest, a na innej to by nie przeżył... Więc daję na zapas. Z drugiej strony RC Gastro nie zamierzają przestać produkować, więc moje obawy są w sumie z dupy kompletnie :lol: ale tak mi się wbiło do łba... Mam wrażenie, że jak zacznę go odchudzać, to znowu mu się coś stanie i to będzie moja wina. Może powinnam z tym iść do psychologa ale wtedy, po opowiedzeniu swoich problemów, dostałabym niechybnie skierowanie na oddział zamknięty, więc wolę nie ;). W każdym razie muszę pilnować tego psa, bo mi sukcesywnie tyje - mało, ale zawsze.

[quote name='Bliźniaczki&Figa']Aaa dzięki, my napisałyśmy wczoraj do administratora ale na razie zero odzewu... szybko ci odpowiedzieli?
Nie wiem co w tym wszystkim takiego śmiesznego widzicie...
Jakbyście sami byli w takiej sytuacji to by Wam tak wesoło nie było, jakby ktoś przywłaszczył sobie całe Wasze życie.
[B]Amber[/B] czy ona dodawała też zdj. z Twoją osobą? Bo nasze się tam pojawiły... to się nadaje na policję już.[/QUOTE]
Dla mnie to jest śmieszne i trochę straszne zarazem. Tak, ona dodawała również moje zdjęcia i też mnie to wpieniło najmocniej. Z drugiej strony trzeba się liczyć z tym, że publikując foty swojej soby, ktoś może je użyć. Internet jest brutalny.

Wiecie co? Mnie dopadła klątwa, bo nigdy żadnych FB, NK i innych nie miałam, a i tak ktoś mnie znalazł na psim forum i wykorzystał niegodziwie :eviltong:

[quote name='Aleks89']Bliźniaczki-A to nie jest śmieszne?Jak się dziewucha tak miesza w swoich kłamstwach?Ja bym się ubawił gdyby ktoś się pode mnie podszywał i robił mi z TZ ojca i chłopaka(chyba) hahah
I mówie ,że poszedłbym z tym na pały dla jaj i żeby troszke dziewuszka została obita w domu.[/QUOTE]
Nie, nie... Tylko ojca. Wygląd TŻ w tej sytuacji zostaje zagadką. On tylko (chyba) robił zdjęcia nad Wisłą, więc jest, istnieje - ale to bardzo tajemnicza postać :evil_lol:

Posted

Hmm trochę śmieszne to jest, tak się miesza w tym wszystkim i myśli, że nikt tego nie zauważy...
No niestety, czasami nie da się nie publikować swojej osoby, np. w zabawie z psem.
Wiecie co? ona próbuje wcisnąć komuś pod opiekę teraz tego fotobloga bo "wyjeżdża gdzieś"... chyba się lekko dziecko wystraszyło już.
I jeszcze raz, jak szybko dostałaś odp. od właściciela fbl?

Posted

I tak jest bezczelna, że coś takiego proponuje :diabloti: Ja dostałam odp. od dwóch adminów prawie natychmiast, żeby to zgłaszać na panel i że się tym zajmą. Poczekam jeszcze kilka dni i jeżeli nadal będzie wisiał to podejmę kolejne kroki.

Posted

zaglądam, bo dawno mnie nie było. Tak czytam o tych historiach z blogami i zaczynam bać się o swojego. Co prawda wieki go już nie aktualizowałam, ale skoro tu takie historie się dzieją to wszystko możliwe.. szok po prostu