sunshine Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 Cześć! Jestem tez ofiarą hobby, jak myślę tej samej osoby... nie pierwszy raz niestety, wstyd jakie rzeczy są wypisywane i to w jaki sposób! Dzięki Aleksandrze95 się dowiedziałam o tym... przestępstwie. Ja części z tych zdjęć już nie mam na kompie ( są bardzo stare) w związku z tym jesli otrzymam takie rządania to powiadomie PANÓW adminmów że idę na policję i koniec zabawy. Chyba zaczne jakoś graficznie oznaczać zdjęcia zanim je wstawię... Quote
Aleksa. Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 [quote name='sunshine']Cześć! Jestem tez ofiarą hobby, jak myślę tej samej osoby... nie pierwszy raz niestety, wstyd jakie rzeczy są wypisywane i to w jaki sposób! Dzięki Aleksandrze95 się dowiedziałam o tym... przestępstwie. Ja części z tych zdjęć już nie mam na kompie ( są bardzo stare) w związku z tym jesli otrzymam takie rządania to powiadomie PANÓW adminmów że idę na policję i koniec zabawy. Chyba zaczne jakoś graficznie oznaczać zdjęcia zanim je wstawię...[/QUOTE] Niektóre zdjęcia, które ode mnie skopiowała były podpisane-napis został usunięty.... :/ Quote
motyleqq Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 [quote name='Aleksandra95']Niektóre zdjęcia, które ode mnie skopiowała były podpisane-napis został usunięty.... :/[/QUOTE] ale widzę, że ona wszystko skasowała. dobrze ją postraszyłam :evil_lol: Quote
Aleksa. Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 [quote name='motyleqq']ale widzę, że ona wszystko skasowała. dobrze ją postraszyłam :evil_lol:[/QUOTE] No skasowała. :p dzięki.:lol: Quote
Tyna21 Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 A jak dotarłyście do tego, że ktoś kradnie Wam zdjęcia i prowadzi blogi za Waszymi plecami? Ja już się boję, żeby mnie ktoś nie podkradł w taki sposób :/ Quote
sunshine Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 Mi zazwyczaj ktoś donosi po prostu że natknął się przypadkiem, np ma własnego bloga i natknie się gdzieś... Dzięki Bogu lojalni znajomi nakapują :P aż boje się pomyśleć że gdzieś krążą upokarzające zdjęcia Quote
motyleqq Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 [quote name='sunshine']aż boje się pomyśleć że gdzieś krążą upokarzające zdjęcia[/QUOTE] to nie wstawiaj takich zdjęć. raz opublikowane zdjęcie nie zniknie z internetu nigdy ;) ale i samo się tam nie znajdzie. Quote
sunshine Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 nie wstawiam, chodzi o podpisy które gimbusy umieszczają pod fotkami z kardynalnymi błędami do tego, bo kopiują zdjęcia i podają je jako swoje np "ja z Shirą pojechaliśmy do ciotki Gochy na wieś, mama nie kazała zabrać kundla ale był" oczywiście zdjęcie na którym jestem ja z psem itp... i teraz ktoś takie rzeczy znajduje a ja wychodzę na idiotkę... Albo wcześniej na nk zdjęcia mojego psa i robienie z niej błazna typu: umawianie wirtualnych randek z innymi psami, gdyby ktoś to znalazł (a moi znajomi znają Shirę przecież) pomyśleli by że jestem jakaś nienormalna. Z resztą co to ma być wgl tworzenie takich rzeczy i kradzież... brrr Quote
gops Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 masakra z tym blogiem , ma dziewczyna wyobraźnie! dobrze że mam kundla :diabloti: raczej nikt mi zdjęć nie będzie kradł ani nikt się nie będzie podszywał Quote
Victoria Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 hahah , dobrze ze nie umiem robić zdjęć :lol: przez te całe 'wasze' blogi wczoraj pare godzin przeszukiwałam internet czy aby na pewno nie ma tam takich niespodzianek z udziałem mnie albo moich psów... Quote
sunshine Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 [quote name='gops']masakra z tym blogiem , ma dziewczyna wyobraźnie! dobrze że mam kundla :diabloti: raczej nikt mi zdjęć nie będzie kradł ani nikt się nie będzie podszywał[/QUOTE] PRZECIEŻ JA TEŻ MAM KUNDLA! :evil_lol: to widzę że podniosło się larum na forum ^^ i bardzo dobrze... tępić gimbusy!:P Quote
Kawalier Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 Witam. Również bym nie podarował "swoich" zdjęć i praw do nich. Pozdrawiam. Quote
Amber Posted July 16, 2012 Author Posted July 16, 2012 Ech... Z Photoblogiem bawię się cały czas :shake: Wysłałam im dziś kilka oryginałów, gdyż naprawdę nie widzę sensu w wysyłaniu ponad 60 zdjęć. Nie mam na to czasu, a poza tym, takie dowody jak oryginały to się przedstawia w sądzie, a nie wysyła zwykłym mailem. Widać, że ta cała firma prowadzona jest przez jakiś za przeproszeniem leniwych matołów, bo naprawdę - NK usunęła konto po 1 dniu, a ci od tyg nie zrobili nic! Przyczyniają się rażąco do łamania ustawy o prawach autorskich. Gdy wpływa zażalenie, takie jak moje, o poważnym wykroczeniu czyli podszywaniu się, to powinni konto chociaż zawiesić. Ale nie, dalej sobie wesoło egzystuje. Porażka na całej linii :angryy: Zaczynam znakować zdjęcia, nie da rady. Wiem, że tag jest umieszczony tak, że można łatwo go uciąć, ale i taki na środku jak się ktoś uprze można wymazać w PS, a chodzi głównie o to, żeby był jakiś dowód, że foto wcześniej wyglądało inaczej. Adres mailowy do którego dostęp mam tylko ja, jest moim zdaniem najlepszych zabezpieczeniem. Lepszym od imienia czy nicku, skoro jak widać, podszywanie się jest teraz w modzie :-P Poza tym serce mi się kraja, że tak paskudzę fotki tagiem na skraju, a co dopiero jakbym go umieściła gdzieś bliżej centrum. Ale nie ma innego wyjścia... Na razie znak wygląda jak wygląda, może później nauczę się robić jakiś ładniejszy. W ogóle wszystkie rady mile widziane ;) Natomiast jeżeli chodzi o fotki z moją osobą, to zamierzam umieszczać tagi na swojej twarzy :evil_lol: Nie chce popadać w paranoję, żebym nie mogła wklejać swoich zdjęć z psami, a taki znak wodny na licu powinien skutecznie odstraszyć :eviltong: Quote
chrupcia Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 Ja się zawsze dziwiłam ludziom że im się chce tak podpisywać zdjęcia, bo to pewnie dwa razy więcej czasu się robi. Chyba, że jest do tego jakiś program, bo możliwe że jest, ale ja w tych tematach jestem kompletnie zielona :lol: no i co so kradzieży zdjęć i w sumie.. życia, to myślę że już więcej Cię to nie spotka, jak raz tak komuś odwaliło ;) patrząc na te piekne zdjęcia i piekne psy to w sumie nie dziwie się że ktoś chciał sie pochwalić :loveu: :evil_lol: ;) Quote
Unbelievable Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 z tym podpisywaniem adresem meilowym to faktycznie dobry pomysł, też zacznę tak robić ;) Quote
Recommended Posts