Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Widzę, że w sprawie Sweetie coś się ruszyło, szkoda, że nie w tą stronę, w którą powinno... Przykre to jest strasznie.
Mogłaś się wcześniej blogiem pochwalić, poczytałoby się to i owo. Ale zaraz nadrobię zaległości :lol:

[FONT='arial black', 'avant garde'][/FONT]

Posted

OMG wpadłam tutaj po takiej długiej przerwie a tu wieści, że Amber jest sławna i ma klony :evil_lol:

Co prawda mi się zdarzyło raz zawiadomić młodego hodowcę o kradzieży jego tożsamości, zdjęć psów. Sprawa została bardzo szybko rozwiązana, myślę, że i tu pójdzie sprawnie.

Może ja poprzeglądam trochę blogów co by poszukać zdjęć moich psów albo innych z dogo. :eviltong:

Posted

Lepiej mu nie mów, się chłopak podłamie jeszcze, zacznie do kosmetyczki na zabiegi odmładzające chadzać i dopiero będzie :evilbat:
Może nie wypada tak na forum, bo pewnie się wszyscy rzucą, jak się wychylę, ale trudno... Czy jest szansa na Twój autograf?
:diabloti:

Posted

też miałam taką sytuację kiedyś, ale u mnie był to nie tylko fotoblog. prowadziłam fotobloga, ktoś podesłał mi linka do innego, na którym były moje foty(w sensie, z moją twarzą)i moje notki, do których mam dość emocjonalny stosunek. najlepsze było to, że najpierw wstawiała swoje foty, a potem nagle przemieniła się we mnie :lol: oprócz konta na fotoblogu, pozakładała na paru innych serwisach-tam, gdzie ja nie miałam konta. napisałam do niej i sama wszystko usunęła, nim powiadomiłam administrację. nawet mnie przeprosiła :cool3:

Posted

[quote name='Aleks89']Kurde..wychodzi na to ,że mam mało medialną twarz.:( Bo moich fot (chyba) nikt nigdzie nie udostępniał :P[/QUOTE]

może sam za mało udostępniasz swój wizerunek? :lol:

Posted

Ale jaja z tym fotoblogiem :evil_lol:
Ja kiedyś tylko zdjęcia swoich króli widziałam na portalu pupile.com, ale po mojej miłej wiadomości zostały skasowane :D

Nie wiem, o co tym dzieciakom chodzi, tzn nie potrafię zrozumieć, po co to robią.

Posted

[quote name='dog193']

Nie wiem, o co tym dzieciakom chodzi, tzn nie potrafię zrozumieć, po co to robią.[/QUOTE]
I ja w szoku jestem . Chyba bym sama na to nie wpadla .
Tez chce autograf

Posted

oo przebrnęłam :)
komentować nie będę Sweetie, bo chyba zostało tu wszystko napisane, a i nadmiar nawet...

http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%203/DSC_5248.jpg pozycja na ONka :loveu:

w sumie to właśnie zobaczyłam na fotobloga i ona chyba kopiowała twoje wypowiedzi...

ehh do mnie kiedyś na PW napisała osoba, czy może sobie wziąć zdjęcia moich psów na swoje konto na nk :mdleje: a przecież te moje to takie brzydale :lol:

Posted

[quote name='Amber']Dzięki :loveu:

Zaznaczyłam ci miejsce gdzie parkowaliśmy samochód, pod wiaduktem https://maps.google.pl/maps?f=q&source=s_q&hl=pl&geocode=&q=52.290957,20.975995&aq=&sll=52.291174,20.976881&sspn=0.001775,0.003659&vpsrc=0&t=h&ie=UTF8&ll=52.292536,20.97599&spn=0.0071,0.014634&z=16&iwloc=A Na górze po prawej to właśnie ta plaża. W praktyce przechodzi się przez pasy i idzie kawałek wzdłuż murka. Zaraz trafia się na stromą ścieżkę prowadzącą w dół aż do samej plaży.

Cortina nawet szukała kretów piaskowych - biedaczka nie wiedziała chyba, że takie nie istnieją :evil_lol:

http://tablica.pl/oferta/suka-doberman-ID160V7.html#c6cbfdf3;r:;s:

Bez komentarza. Niech obrazy i słowa przemówią same... :shake:

dzięki :modla: a czy tam nie potrzeba kaloszy? :evil_lol: po zdjęciu widzę że dojście jest lekko zalane? a potem dopiero jest plaża.
haha, tyle razy jeździłam rowerem wzdłuż ulicy i nawet nie wiedziałam że tam jest plaża.

:shake:

Ad bloga klona, podobno każdy gdzieś na świecie ma swojego sobowtóra :evil_lol::evil_lol: Brawo, ty już znalazłaś hahhaha :roflt:
A serio to jest to żenujące, wakacje, dzieci się nudzą :siara:

Posted

Widziałam Was na show :cool3: Jari prezentował się genialnie, tylko byłam w szoku, że jest takie mały, myślałam że jest zdecydowanie większy :lol:

[quote name='Amber']

Stoimy przy samych ringach na skrawku cienia, na skraju ścieżki, obok samochody (mimo, że parking jest 500 m dalej), kupa ludzi, a naprzeciwko gryzie się mastiff z malamutem :loveu: :evil_lol:
[/QUOTE]
to była Tosa, zrodziła się wtedy niesamowicie ciekawa dla oglądających sytuacja, bo facet - właściciel psa- zaczął się kłócić z resztą ludzi od tos, a stał na ringu i był w trakcie oceny suki, sędzia się wkurzył i przerwał ocenę na 20 min :diabloti:

Posted (edited)

[quote name='rashelek']Widzę, że w sprawie Sweetie coś się ruszyło, szkoda, że nie w tą stronę, w którą powinno... Przykre to jest strasznie.
Mogłaś się wcześniej blogiem pochwalić, poczytałoby się to i owo. Ale zaraz nadrobię zaległości

[FONT='arial black', 'avant garde'][/FONT]

Och wiesz, starałam się ukrywać tego bloga, tylko tam mogłam dać upust swojej frustracji niemożności pisania o komciach i chodzeniu do szkoły. No i fantazjach na temat tego, że TŻ jest moim ojcem... Kinda creepy stuff :evil_lol:

[quote name='dianusia921']OMG wpadłam tutaj po takiej długiej przerwie a tu wieści, że Amber jest sławna i ma klony

Co prawda mi się zdarzyło raz zawiadomić młodego hodowcę o kradzieży jego tożsamości, zdjęć psów. Sprawa została bardzo szybko rozwiązana, myślę, że i tu pójdzie sprawnie.

Może ja poprzeglądam trochę blogów co by poszukać zdjęć moich psów albo innych z dogo.
Co do kradzieży fot z hodowli to to już jest nagminne. Na takim Onecie choćby wiszą foty psów z hodowli Jariego... Bynajmniej nie podpisane imionami prawdziwymi.

[quote name='Aleks89']Zdecydowanie Twój TZ nie wygląda na staruszka :P

[quote name='A&L']Lepiej mu nie mów, się chłopak podłamie jeszcze, zacznie do kosmetyczki na zabiegi odmładzające chadzać i dopiero będzie
Może nie wypada tak na forum, bo pewnie się wszyscy rzucą, jak się wychylę, ale trudno... Czy jest szansa na Twój autograf?

Już za późno bo mu powiedziałam :eviltong: Jemu i tak wszyscy dają zawsze conajmniej 5 lat do przodu. Zresztą u faceta to nie ujma ;)

Autograf chętnie, tylko muszę jutro zamówić pocztówki ze swoim wizerunkiem, coby mieć na czym składać podpisy. Jak już coś robić to porządnie i z rozmachem :lol:

[quote name='Aleks89']Kurde..wychodzi na to ,że mam mało medialną twarz. Bo moich fot (chyba) nikt nigdzie nie udostępniał :P
A może o tym nie wiesz. Mój drugi życiorys z żyjącą babcią i tatą-TŻ wisiał od maja :evil_lol:

[quote name='motyleqq']też miałam taką sytuację kiedyś, ale u mnie był to nie tylko fotoblog. prowadziłam fotobloga, ktoś podesłał mi linka do innego, na którym były moje foty(w sensie, z moją twarzą)i moje notki, do których mam dość emocjonalny stosunek. najlepsze było to, że najpierw wstawiała swoje foty, a potem nagle przemieniła się we mnie oprócz konta na fotoblogu, pozakładała na paru innych serwisach-tam, gdzie ja nie miałam konta. napisałam do niej i sama wszystko usunęła, nim powiadomiłam administrację. nawet mnie przeprosiła
Oooo kolejna :eviltong: To ty słuchaj jesteś nawet bardziej sławna niż ja, bo u mnie to raczej chodziło o psy bardziej, a u ciebie o CIEBIE samą :evil_lol:

[quote name='dog193']Ale jaja z tym fotoblogiem
Ja kiedyś tylko zdjęcia swoich króli widziałam na portalu pupile.com, ale po mojej miłej wiadomości zostały skasowane

Nie wiem, o co tym dzieciakom chodzi, tzn nie potrafię zrozumieć, po co to robią.

[quote name='RPG']I ja w szoku jestem . Chyba bym sama na to nie wpadla .
Tez chce autograf
Nudzi się chyba + nie wiedzą, że istnieje coś takiego jak prawa autorskie :diabloti:

[quote name='kalyna']oo przebrnęłam
komentować nie będę Sweetie, bo chyba zostało tu wszystko napisane, a i nadmiar nawet...

http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead 3/DSC_5248.jpg pozycja na ONka

w sumie to właśnie zobaczyłam na fotobloga i ona chyba kopiowała twoje wypowiedzi...

ehh do mnie kiedyś na PW napisała osoba, czy może sobie wziąć zdjęcia moich psów na swoje konto na nk a przecież te moje to takie brzydale
Do mnie też pisali, że chcieli by na NK - może to ci sami? :lol: Wcale twoje psy nie są brzydkie poza tym :mad:

[quote name='anetta']dzięki a czy tam nie potrzeba kaloszy? po zdjęciu widzę że dojście jest lekko zalane? a potem dopiero jest plaża.
haha, tyle razy jeździłam rowerem wzdłuż ulicy i nawet nie wiedziałam że tam jest plaża.

Ad bloga klona, podobno każdy gdzieś na świecie ma swojego sobowtóra :evil_lol::evil_lol: Brawo, ty już znalazłaś hahhaha :roflt:
A serio to jest to żenujące, wakacje, dzieci się nudzą :siara:
Teraz nie trzeba. Płynie tylko wąski strumyk, można przeskoczyć bez problemu. Fotka może była robiona jak zalało akurat.

[quote name='Iza.']Widziałam Was na show :cool3: Jari prezentował się genialnie, tylko byłam w szoku, że jest takie mały, myślałam że jest zdecydowanie większy :lol:

to była Tosa, zrodziła się wtedy niesamowicie ciekawa dla oglądających sytuacja, bo facet - właściciel psa- zaczął się kłócić z resztą ludzi od tos, a stał na ringu i był w trakcie oceny suki, sędzia się wkurzył i przerwał ocenę na 20 min :diabloti:
Jest normalnego wzrostu jak na dobka, 71 cm - większy nie będzie, to nie mastiff :lol:

Możliwe, że to była tosa, widziałam tylko łeb, który wysunął się zza żywopłotu i chwycił malamuta. Masakra ogólnie :p

[quote name='Aleksandra95']http://www.photoblog.pl/aleksandra955/profil

dziewczyny ! własnie mi ktoś podesłał Dore na PW co mam zrobić :mdleje:
:mdleje: To jakaś zmasowana akcja widać :eviltong: Zaraz się tam znajdzie połowa dogo - dziewczyny lećcie szukać siebie i swoch psów :lol: (kurczę, a myślałam, że tylko ja jestem sławna... jak to mówią, sława szybko gaśnie haha) Wakacje w pełni :diabloti: W sumie ile to trzeba mieć czasu, żeby robić coś takiego...

Edited by Amber
Posted

ooo... ja mam nadzieję, że moich fot nikt nie kradnie, za nudna jestem :P
Dzieci lubią się przechwalać i szpanować zwierzętami, licytować się kto ma lepsze zwierzę, albo kto ma/miał ich więcej... :roll: Widzę to po dzieciakach z osiedla, idzie dzieciak sąsiada z grupką innych dzieciaków i drze ryja: to jest Jetsan i on mnie lubi :lol: mówił to z taką dumą, że prawie tam padłam.

Posted

Amber, od Ciebie jednak się zaczęło, więc nie podłamuj się - Twoja sława bije najbardziej. Tylko czekać, aż na pudelku będą o Tobie pisać :evil_lol:
Ja na autograf dalej jestem chętna, czekam na jakąś sweet pocztówkę :loveu:
Szukałam swojego psa, bo w końcu westy są popularne, ale nikt się mną nie zainteresował :-( Dziewczyny, może chciałaby się któraś pode mnie podszyć? Ja też chcę być sławna!:B-fly:

Posted

Ja miałam identycznie jak motyleqq. Dziewczyna z mojego miasta przypadkiem znalazła fotobloga, na którym były moje zdjęcia. Nie było przeklejanych moich tekstów, ktoś chyba pisał zwyczajnie o sobie, ale ukradł 'moją twarz' :lol:
Dziewczyna mnie kojarzyła (Stargard małe miasto) i wysłała mi link. Też nic nie zgłaszałam, po prostu napisałam do tego kogoś i zaraz fotoblog został usunięty.

Posted

[quote name='Aleks89']Posikam się zaraz. :P Ciekawe kto taki mądry jest.[/QUOTE]
Sprawa rypie się coraz bardziej, niestety niektóre małolaty mają małe mózgi ;)

A ciebie (i psy oczywiście) da się gdzieś podejrzeć? :cool3:

[quote name='Naklejka']ooo... ja mam nadzieję, że moich fot nikt nie kradnie, za nudna jestem :P
Dzieci lubią się przechwalać i szpanować zwierzętami, licytować się kto ma lepsze zwierzę, albo kto ma/miał ich więcej... :roll: Widzę to po dzieciakach z osiedla, idzie dzieciak sąsiada z grupką innych dzieciaków i drze ryja: to jest Jetsan i on mnie lubi :lol: mówił to z taką dumą, że prawie tam padłam.[/QUOTE]
Nie kracz bo i ciebie dopadnie. A później zobaczysz swojego Jetsana w otoczeniu historii o tym, że dostałaś trójkę z rytmiki :evil_lol:

[quote name='A&L']Amber, od Ciebie jednak się zaczęło, więc nie podłamuj się - Twoja sława bije najbardziej. Tylko czekać, aż na pudelku będą o Tobie pisać :evil_lol:
Ja na autograf dalej jestem chętna, czekam na jakąś sweet pocztówkę :loveu:
Szukałam swojego psa, bo w końcu westy są popularne, ale nikt się mną nie zainteresował :-( Dziewczyny, może chciałaby się któraś pode mnie podszyć? Ja też chcę być sławna!:B-fly:[/QUOTE]
Ja mogę się za ciebie podszyć jak tylko skończę wypisywać autografy :evil_lol:

[quote name='Talucha']Ja nie wierzę normalnie :lol: Dzieci nie mają co robić, najlepsze jeszcze jest to, że się za was podają :O[/QUOTE]
No ba, bo my takie wspaniałe życie mamy :eviltong:

[quote name='Korenia']Ja kiedyś miałam podobną sytuacje - Amy była gdzieś na blogu do adopcji za 'komcie'... ;/[/QUOTE]
A tak, kiedyś modne były wirtualne adopcje. Bachorki pisały ckliwe teksty i można było znaleźć swojego psa z podpisem, że jest bity i maltretowany :p

[quote name='omry']Ja miałam identycznie jak motyleqq. Dziewczyna z mojego miasta przypadkiem znalazła fotobloga, na którym były moje zdjęcia. Nie było przeklejanych moich tekstów, ktoś chyba pisał zwyczajnie o sobie, ale ukradł 'moją twarz' :lol:
Dziewczyna mnie kojarzyła (Stargard małe miasto) i wysłała mi link. Też nic nie zgłaszałam, po prostu napisałam do tego kogoś i zaraz fotoblog został usunięty.[/QUOTE]
W sumie to nawet miło, ktoś stwierdził, że twoja twarz jest lepsza od jego :lol: