Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='dOgLoV']Świetne foty !

http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead 3/DSC_5161.jpg Jari chodzacy po wodzie rewelacja !!!!:loveu:

[quote name='RPG']Jak zawsze , jak zawsze!!!
Dzięki :loveu:

[quote name='anetta']Zajefajne!!!

Pan z Rosji ciekawie ubrany :)

Nie wiem gdzie jest te miejsce nad wodą :( Jak tam dojść/dojechać?
Zaznaczyłam ci miejsce gdzie parkowaliśmy samochód, pod wiaduktem https://maps.google.pl/maps?f=q&source=s_q&hl=pl&geocode=&q=52.290957,20.975995&aq=&sll=52.291174,20.976881&sspn=0.001775,0.003659&vpsrc=0&t=h&ie=UTF8&ll=52.292536,20.97599&spn=0.0071,0.014634&z=16&iwloc=A Na górze po prawej to właśnie ta plaża. W praktyce przechodzi się przez pasy i idzie kawałek wzdłuż murka. Zaraz trafia się na stromą ścieżkę prowadzącą w dół aż do samej plaży.

[quote name='Tyna21']plażingują się pieski :D
Cortina nawet szukała kretów piaskowych - biedaczka nie wiedziała chyba, że takie nie istnieją :evil_lol:

http://tablica.pl/oferta/suka-doberman-ID160V7.html#c6cbfdf3;r:;s:

Bez komentarza. Niech obrazy i słowa przemówią same... :shake:

Posted

[quote name='WATACHA']
Mam taki sam styl pływania ;)
http://i883.photobucket.com/albums/a...3/DSC_5104.jpgTo znaczy , ze masz styl plywania na dobermana . Wiekszosc naszych tak plywa , choc ja musze sie pochwalic , ze moj Kot juz plywa normalnie jak czlowiek !!!! Znaczy jak pies , no tak moj Kot plywa jak pies hehehe

Ogloszenia z tablicy nie komentuje bo nie ma czego . A jakbym miala cos powiedziec to Amber by mnie juz tu zbanowala bo brzydko bym musiala powiedziec .
Czasem jak ktos tylko kase widzi to sie ta kasa w koncu udlawi.
Delikatniej jakby nie moge juz .

Posted

2500 zeta za dorosla suke wystawowa, o ktorej wiadomo, co z niej wyroslo to nie sa jakies zajebiste pieniadze. wprost przeciwnie.

nie rozumiem, dlaczego hodowca tego psa na to pozwala. to jest karygodne.

Posted

[quote name='a_niusia']gdybym byla na miejscu hodowcy, to ta suka bylaby juz u mnie z powrotem.
Och nikt nawet przez chwilę w to nie wątpił...

Ja już się miałam nie wypowiadać, bo naprawdę sprawa mi bokiem wychodzi... Ale ogłoszenie jest publiczne i każdy może zobaczyć. Cena jak za szczeniaka. Suka bez sterylki. Tylko dobrze dla niej, że wszedł zakaz kopiowania i popyt na dobermany mocno spadnie, więc może uda się uniknąć pseudo. Gadanie, że się dom sprawdzi to taka sama bezmyślność jak reszta jej dokonań... Jaką ma gwarancję, że sprzedając psa na tablica.pl ci ludzie będą prawdomówni? Zresztą, po co pisać oczywiste rzeczy po raz enty? :roll:

Wklejam już ostatnią porcję fotek znad Wisły. Nie wiem kiedy będą następne bo weekend zapowiada się deszczowo.

Posted

[quote name='a_niusia']2500 zeta za dorosla suke wystawowa, o ktorej wiadomo, co z niej wyroslo to nie sa jakies zajebiste pieniadze. wprost przeciwnie.

nie rozumiem, dlaczego hodowca tego psa na to pozwala. to jest karygodne.[/QUOTE]
2500zł za sukę ze złym charakterem ;) podobno :diabloti: dla mnie taki pies nie powinien kosztować więcej niż 1000-1200zł, to jest pies na kolanka przecież :grins: i teoretycznie nie jest to suka hodowlana

Amber, świetne fotki, zazdroszczę psów które się nie przepalają na tym skwarze :evil_lol:

Posted

[quote name='Unbelievable']2500zł za sukę ze złym charakterem ;) podobno :diabloti: dla mnie taki pies nie powinien kosztować więcej niż 1000-1200zł, to jest pies na kolanka przecież :grins: i teoretycznie nie jest to suka hodowlana

Amber, świetne fotki, zazdroszczę psów które się nie przepalają na tym skwarze :evil_lol:[/QUOTE]

to jak dla ciebie.
ale ona nie nalezy do ciebie.

czy z ta suka cos jest nie w porzo?
nie jest hodowlana, ale moze byc.

Posted

[quote name='a_niusia']to jak dla ciebie.
ale ona nie nalezy do ciebie.

nie jest hodowlana, ale moze byc.[/QUOTE]
no tak, zapomniałam że nie mogę mieć własnego zdania :)
już nic więcej nie piszę :)

Posted

pseudo może się nie skuszą, właśnie ze względu na tą cene, OBY!! suka jest śliczna, czekolada :loveu: jakoś przez Jariego nie dośc że zaczeły mi się podobać dobki to TYLKO czeko ;) ale to raczej tylko mogę pooglądać u kogoś ;)

a ja mam taki pytanie, czy codziennie chodzicie na taki spacer dla wybiegania Jariego ? ile on trwa ? bo jestem ciekawa czy jak nie wyjdziecie dłużej niż raz na dzień/dwa to czy Jari świruje ?

Posted

[quote name='Aleksandra95']On ma wiecznie mnóstwo energii sądząc po fotach :loveu:[/QUOTE]
Oj tak, jak się rozpędzi to jest nie do zajechania ;)

[quote name='Unbelievable']no tak, zapomniałam że nie mogę mieć własnego zdania :)
już nic więcej nie piszę :)[/QUOTE]
Ja już dawno przestałam dyskutować z a_niusią, gdyż nie mam nawet marnych szans wpasować się w ramy jej idealnego świata jaki tworzy ze swoimi idealnymi psami (szczególnie starszą suką :evil_lol:)

[quote name='chrupcia']pseudo może się nie skuszą, właśnie ze względu na tą cene, OBY!! suka jest śliczna, czekolada :loveu: jakoś przez Jariego nie dośc że zaczeły mi się podobać dobki to TYLKO czeko ;) ale to raczej tylko mogę pooglądać u kogoś ;)

a ja mam taki pytanie, czy codziennie chodzicie na taki spacer dla wybiegania Jariego ? ile on trwa ? bo jestem ciekawa czy jak nie wyjdziecie dłużej niż raz na dzień/dwa to czy Jari świruje ?[/QUOTE]
Ze spacerami jest różnie. Ostatnio w te upały pies był tak padnięty, że wychodzić na jakąś dłuższą przechadzkę dało się tylko wieczorem, a wtedy idziemy na wał gdzie on specjalnie nie biega tylko sobie drepta. Ale im chłodniej tym gorzej :eviltong: W sumie codziennie staram się, żeby miał trochę tego ruchu, jak zupełnie nie mam czasu to rzucam mu patyki na łączce, ale nie lubię tego, bo strasznie się nakręca i dyszy mi później pół godz. w domu... Mamy wyznaczone stałe pory spacerów i on i tak zawsze będzie się go domagał, nie ważne czy na poprzednim był 10 min czy 2 godz ;) Ale w przerwach zazwyczaj śpi i nie sprawia problemów.

Posted

jesli chodzi o moja starsza suke, to do idealu jej daleko. jednak jestem w 100% pewna, ze jej hodowcy nie pozwoliliby jej sie tulac po swiecie i byc odsprzedawana przez kolejnych ludzi, gdybym ja juz jej nie chciala.

hodowcy mojej starszej suki tez nie sa idealami...kto jest?
ale przestrzegaja pewnych oczywistych norm. w tym norm moralnych.

Posted

[quote name='a_niusia']

nie jest hodowlana, ale moze byc.[/QUOTE]suka doberman , ktora slabo gryzie nie nadaje sie do hodowli , nie zda podstawowych testow , chyba ze u zaprzyjaznionego sedziego . Taka suka to jest pet !!! To nie jakis jorczek , to pies , ktory ma spelniac jakies wymogi w hodowli .
Nie wiem tylko po co z toba dyskutowac .

Posted

[quote name='RPG']suka doberman , ktora slabo gryzie nie nadaje sie do hodowli , nie zda podstawowych testow , chyba ze u zaprzyjaznionego sedziego . Taka suka to jest pet !!! To nie jakis jorczek , to pies , ktory ma spelniac jakies wymogi w hodowli .
Nie wiem tylko po co z toba dyskutowac .[/QUOTE]

a jakis czas temu ktos tu chyba pisal, ze suka nigdy nie byla na profesjonalnym treningu obrony? a moze mi sie wydawalo.

poza tym mnie naprawde nie obchodzi, czy sweetie nadaje sie do hodowli czy nie. to nie ma w ogole nic do rzeczy. liczy sie to, ze nikt jej nie chce-ani wlasciciele ani hodowca. i jest to moim zdaniem po prostu moralnie zle.

Posted

[quote name='a_niusia']
poza tym mnie naprawde nie obchodzi, czy sweetie nadaje sie do hodowli czy nie. to nie ma w ogole nic do rzeczy. liczy sie to, ze nikt jej nie chce-ani wlasciciele ani hodowca. i jest to moim zdaniem po prostu moralnie zle.[/QUOTE]
przed chwilą cię obchodziło jak pisałaś że to dobra cena :)

Posted

[quote name='Unbelievable']przed chwilą cię obchodziło jak pisałaś że to dobra cena :)[/QUOTE]

tak, nadal uwazam, ze to nie jest jakas nadzwyczajna cena za doroslego wystawowego psa.

Posted

a_niusiu czasem to nie wiem czy specjalnie trollujesz czy naprawdę masz braki w wiedzy. Powiedz mi, kto przy zdrowych zmysłach kupi taką sobie sukę do hodowli, wyrośniętą, która nie ma żadnych sukcesów ani wystawowych ani sportowych + brak badań lekarskich? Tj kupią, chętnie, ale do pseudo.