Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzięki za wpisy ;). Ostatnio rzadziej tu jestem, bo mam do napisania 7 prac na uczelnie w tym 2 bardzo długie, trudne no i jakoś muszę to wszystko ogarnąć przed końcem semestru ;).

Jari nadal spuchnięty w okolicach barku, boli go to, chyba sobie nieźle stłukł...

No i zła wiadomość, "nowa" karma chyba niestety się nie przyjmie... Minął już ponad tydzień, a zamiast polepszenia jest pogorszenie. Mieszam je pół na pół i niestety wróciliśmy do bąków i luźnych kup co spacer :shake: Oto składy do porównania, może mi ktoś napisać, czemu jedną toleruje doskonale, a drugą nie? Może dlatego, że druga kosztuje 100 zł więcej? :eviltong:

RC Maxi Sensible:
Ryż, suszone mięso drobiowe, gluten kukurydziany, tłuszcze zwierzęce, hydrolizowane białka zwierzęce, pulpa buraczana, włókno roślinne, sole mineralne, tran, oleje roślinne (soja, ogórecznik), łuski i nasiona psyllium, hydrolizowany wyciąg z drożdży (bogaty w mannooligosacharydy), proszek jajeczny, hydrolizowane skorupiaki (bogate w glukozaminę), tauryna, L-karnityna, hydrolizowana chrząstka (bogata w chondroitynę).

RC Gastro:
Ryż, suszone mięso drobiowe, tłuszcze zwierzęce, kukurydza, hydrolizowane białka zwierzęce, drożdże, proszek jajeczny, pulpa buraczana, olej sojowy, sole mineralne, włókno roślinne, olej rybny, fruktooligosacharydy (FOS), łuski i nasiona psyllium, hydrolizowane drożdże (źródło mannooligosacharydów), wyciąg z aksamitki wzniesionej (bogaty w luteinę).

Trochę się podłamałam, bo myślałam, że jego żołądek się przestał wygłupiać, ale niestety... Chyba jest skazany na to Gastro do końca życia :roll:

Wklejam resztę fotek z weekendowego spaceru:

Posted

Może nie skład ma znaczenie a bilans procentowy ?
Ja już się nie raz przekonałam że dieta royal vet działa i przestałam dochodzić dlaczego. Ot po prostu. Tajemnica. ;)

Jari wygląda szałowo, nabrał działa chłopak.

Posted

Jari jest boski! Robisz wspaniałe foty. Oglądam z wielką przyjemnością. Ta sylwetka, ta harmonia w ruchu, ten słodki pyszczek, ten iloraz inteligencji i to oddanie...... Dobermany to psy doskonałe w każdym calu.

Posted

[quote name='Migori']Może nie skład ma znaczenie a bilans procentowy ?
Ja już się nie raz przekonałam że dieta royal vet działa i przestałam dochodzić dlaczego. Ot po prostu. Tajemnica. ;)

Jari wygląda szałowo, nabrał działa chłopak.
No niestety, tajemnica ;) Choć chciałabym ją bardzo poznać :D

[quote name='socurek']Jari jest boski! Robisz wspaniałe foty. Oglądam z wielką przyjemnością. Ta sylwetka, ta harmonia w ruchu, ten słodki pyszczek, ten iloraz inteligencji i to oddanie...... Dobermany to psy doskonałe w każdym calu.
Zgadza się ;) Nie ma psa nad dobermana :) Jari jest nawet czasem zbyt szalony ale chłopy już tak mają :D

[quote name='FredziaFredzia']http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead 3/DSC_1978.jpg nagraj filmik jak on pływa, bo sobie wyobrażam i chętnie bym to zobaczyła. :lol:
Teraz za bardzo nie mam jak nagrać, czemu to poniżej...

[quote name='dog193']http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead 3/DSC_1962.jpg
Podoba mi się ta fotka :)

Współczuję konieczności kupowania tak drogiej karmy dla tak dużego psa, na pewno ciągnie po kieszeni...
No niestety :p Trzepie i to zdrowo, o droższą już trudno, ale co zrobić?

Jari oczywiście znowu jest chory, tj z tego guza na łopatce zrobił się krwiak w stanie zapalnym... Dostał do środka antybiotyk i teraz trzeba uważać, żeby się to nie przerodziło w ropień. Jest to tak w głupim miejscu, że nawet opatrunku nie ma jak założyć. Nie mam siły już na tego psa i jego przypadłości :shake:

Kilka fotek z dzisiaj :)