WATACHA Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 O kurcze gratulacje, fajnie, że podium.Rzeczywiście bardzo czekoladowo :) Quote
evel Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 Gratulacje :) A i tak Jari ma najładniejsze uszy :eviltong: Quote
Mutare Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 No kochana - OGROMNE GRATULACJE !!! W takiej stawce druga lokata (a mogła byc pierwsza) i ocena doskonała - to ogromne powód do radości :multi::multi::multi: Świetnie się wystawił , a Ty tak w niego wątpiłaś a tu proszę jaka gwiazda :loveu: Super, bardzo się ciesze i jeszcze raz gratuluje :laola: Quote
gops Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 gratuluję! świetnie wam poszło , Jari miał najładniejsze uszy :) Quote
omry Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 Super, gratulacje! Ale w sumie jak mogło być inaczej? :) Quote
kalyna Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 wielkie gratulacje ;) widać, że na wystawę i wyzdrowiał i wziął się w garść i proszę podium :loveu: i mi też coś się zdaje, że Jari będzie stałym bywalcem na wystawach.. ;) Quote
FredziaFredzia Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 Takiego pięknego psa mieć i go nie pokazywać to grzech, ale już się poprawiasz widzę. ;) Gratulacje! Quote
Kachna Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 Amber, gratuluję Wam pudełka ! a gdyby był lepszy kłus .... kto wie, kto wie, ale pewnie byłoby złoto !!! Quote
Amber Posted May 6, 2012 Author Posted May 6, 2012 Dziękujemy wszystkim :loveu: Nie ukrywam, że sama się cieszę :) Z bieganiem niestety musimy poćwiczyć, nie wiem tylko co na to moje kolana ;). Sprawdzałam już warszawską w lipcu... 130 zł :mdleje: Pamiętam jak wystawy międzynarodowe było po 80-90 zł :roll: Niestety jest to droga impreza i zazwyczaj kompletnie się nie opłacająca :diabloti: Dziś za to byliśmy nad Wisłą popływać, pogoda fajna, jutro ma już padać więc trzeba korzystać. W pewnym momencie przyszła nad zatoczkę rodzinka z dwoma psami, beagle on razu do Jariego, ale ten miał go totalnie w tyłku bo aportował patyczki ;). Śmiesznie to wyglądało, bo "snoopi" chodził na sztywnych łapach i robił wszystko by Jariego sprowokować, ale nic z tego. Znudziło mu się to i poszedł. Rzucałam mu te patyki aż miał wyraźnie dość. Muszę mu trochę formę poprawić. Wyrobić mięśnie. Wróciłam oczywiście ubłocona do kolan, ale to już znam z poprzedniego lata. Buty suszę na balkonie :evil_lol: Quote
Kachna Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 Pięknie macie nas Wisłą, widoki .... pozazdrościć ! Czytałam, ze Jari biega przy rowerze, my też jeździmy, ale Torres na smyczy i równomiernym kłusem, może tak poćwiczycie jak Ci kolana inaczej nie pozwalają ? Quote
Kaaasia Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 Wielkie Gratulacje dla Jariego :multi: Fotki jak zwykle świetne :lol: Ja już przywykłam, że spacery nad Wisłą kończą sie praniem generalnym ;) Quote
anetta Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 Brawo dla Jarka :klacz: Hahaha, tak długo leżała że trawą zarosła :evil_lol::evil_lol: http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%203/DSC_0848.jpg Quote
eria Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%203/DSC_1133.jpg piękny jest, ideał dobka jak dla mnie, uwielbiam go oglądać na Twoich zdjęciach ;) Quote
mefume Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 taaaak zdjęcia super ! Twoje psiaki wymiatają :multi::cool3: Quote
Tyna21 Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 Amber ja mam fotki Jariego na pewno w statyce ;) Niedawno dotarliśmy do domu, ale zaraz będę zgrywać fotki i jak coś będzie w miarę to prześlę. Quote
Ewa&Duffel Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 Super, gratulujemy wspaniałego wyniku ! Jari się świetnie prezentuje :loveu: Zdjęcia znad Wisły jak zawsze udane, miło patrzeć na Twojego wariata ;) Quote
Amber Posted May 6, 2012 Author Posted May 6, 2012 Kachna napisał(a):Pięknie macie nas Wisłą, widoki .... pozazdrościć ! Czytałam, ze Jari biega przy rowerze, my też jeździmy, ale Torres na smyczy i równomiernym kłusem, może tak poćwiczycie jak Ci kolana inaczej nie pozwalają ? Jari niestety biegnie inochodem albo galopem, on praktycznie w ogóle nie używa kłusu, nie wiem czemu :roll: Jak już kłusuje to bardzo ładnie, ma sprężysty ruch pełen energii, ale niestety od wielkiego dzwonu można to zobaczyć. Kaaasia napisał(a):Wielkie Gratulacje dla Jariego :multi: Fotki jak zwykle świetne :lol: Ja już przywykłam, że spacery nad Wisłą kończą sie praniem generalnym ;) A wy gdzie chodzicie nad Wisłę? Tyna21 napisał(a):Amber ja mam fotki Jariego na pewno w statyce ;) Niedawno dotarliśmy do domu, ale zaraz będę zgrywać fotki i jak coś będzie w miarę to prześlę. Byłabym wdzięczna, [email protected] ;) mefume napisał(a):taaaak zdjęcia super ! Twoje psiaki wymiatają :multi::cool3: eria napisał(a):http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead 3/DSC_1133.jpg piękny jest, ideał dobka jak dla mnie, uwielbiam go oglądać na Twoich zdjęciach ;) anetta napisał(a):Brawo dla Jarka :klacz: Hahaha, tak długo leżała że trawą zarosła :evil_lol::evil_lol: http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead 3/DSC_0848.jpg Ewa&Duffel napisał(a):Super, gratulujemy wspaniałego wyniku ! Jari się świetnie prezentuje :loveu: Zdjęcia znad Wisły jak zawsze udane, miło patrzeć na Twojego wariata ;-) Dzięki wielkie :) Quote
Kachna Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 "Amber" napisał(a):Jari niestety biegnie inochodem albo galopem, on praktycznie w ogóle nie używa kłusu, nie wiem czemu :roll: Jak już kłusuje to bardzo ładnie, ma sprężysty ruch pełen energii, ale niestety od wielkiego dzwonu można to zobaczyć. Amber, właśnie bieg przy rowerze wypracowuje piękny kłus. Z moim poprzednim dobermanem miała problem inochodu i biegał przy rowerze. Z Torresem mamy problem kondycyjny i wagowy ;) Na rowerze nie jest to trudne, gdy pies biegnie inochodem przyspieszasz aż wpadnie w kłus i wówczas jak najdłużej jednym tempem jedziesz a pies obok kłusuje, gdy zaś popada w galop - zwalniasz aż wpadnie w kłus. Do tego niestety przydatne są kolce, bo o własne zęby trzeba dbać a doberman w galopie ciężki do opanowania hahahaha No i w ten własnie sposób wyrabiasz u psa nawyk przy dobrym tempie do kłusowania, co przydaje się na ringu :smile: Quote
Amber Posted May 6, 2012 Author Posted May 6, 2012 Spróbuje ale on biegnie inochodem szybciej niż kłusem, zasuwa jak wielbłąd na Saharze :evil_lol:. U niego jest stęp, kłus, inochód i galop. Kasia mówiła, że jest dziwny, bo normalne psy z galopu wpadają w kłus, a on w inochód ale sama się o tym przekonała ;). Natomiast masz rację, że na rowerze będzie najłatwiej kontrolować chody. O kolcach coś wiem, jak przeciągnął TŻta ostatnio na dławiku :diabloti: na kolcach natomiast jak aniołek :p Quote
Kachna Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 Próbujcie, bo żeby nie ruch, to nasz półbrat miałby wczoraj ZŁOTO !!!! Choć 2 miejsce to i tak wielki sukces ! My właśnie lecimy na rower, mam nadzieję, ze deszcz nas nie dorwie ;) Quote
Kaaasia Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 Amber napisał(a):A wy gdzie chodzicie nad Wisłę? My chodzimy przy Wale Miedzyszyńskim w okolicę mostu Siekierkowskiego. Dopiero w tym roku zaczynamy zwiedzać tą okolicę :lol: Quote
Recommended Posts