Sabina02 Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 halcia napisał(a):Cholera...albo z ludzkiej wygody chcą te mrozy przeczekac,wiadomo,spacery.Ale co potem?To jest straszne ,ze ludzie sami uczą nieufnosci dając ku temu powody.... i tacy sie stajemy nieufni.Nie lubie takiego świata,w tej wersji. Pozostaje czekac na rozwoj wydarzen i nadal oglaszac Frania. Chcialabym zeby Franio juz znalazl ten dobry, kochajacy domek... Wiem ze Franiowi sie krzywda nie dzieje i ma wszystko co trzeba u Karmelci, ale mi juz Capri po glowie chodzi... Ona jest w tym Mielcu taka biedna i tak dlugo czeka... :-( Oby tylko schronisko ja wydalo na DT. Quote
karmelcia Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 zawsze mozna zrobic taki myk....i jechac do schronu I ADOPTOWAC psa....jako osoba prywatna i nic nie mowic o dt,czesto sie tak robi w schronach,ktore nie chca wydawac psow Quote
Sabina02 Posted February 9, 2012 Author Posted February 9, 2012 karmelcia napisał(a):zawsze mozna zrobic taki myk....i jechac do schronu I ADOPTOWAC psa....jako osoba prywatna i nic nie mowic o dt,czesto sie tak robi w schronach,ktore nie chca wydawac psow Zrobie wszystko co moge zeby ja wyciagnac, zobaczymy... Czy Ci ludzie od Frania sa nadal w kontakcie? Quote
halcia Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Dokładnie weszłam na wątek o to zapytac!Bo jesli był z 1,2 telefony,to kazde opóznienie można zrozumiec,ale jesli cisza i nie padł żaden termin,to budzi wątpliwości.Tylko,ze i ludzie sie tacy porobili,nie potrafia przeprosić,odwołac czegos...Jest kontakt? Quote
hotelterier5 Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Mimo wszystko trzymamy kciuki za blondyna, mistera foto! Quote
karmelcia Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 no dziewczyna napisala mi jedynie ze pogrzeb maja i ze przyjada w innym terminie i ze sie odezwie ustalic ten termin,nic wiecej i cisza....ale wczoraj byl tel w sprawie Frania ,ludzie z warszawy...maja sie zastanowic i dac znac czy tak czy nie.....naopowiadalam im o wyzszosci Frania nad innymi psiakami i mozliwosci transportu do nich ale pani stwierdzila i tak musi sie naradzic z mezem wiec znowu cholera czekanie,nie chcialam za bardzo naciskac zeby ich nie osaczyc za bardzo Quote
Sabina02 Posted February 15, 2012 Author Posted February 15, 2012 karmelcia napisał(a):no dziewczyna napisala mi jedynie ze pogrzeb maja i ze przyjada w innym terminie i ze sie odezwie ustalic ten termin,nic wiecej i cisza....ale wczoraj byl tel w sprawie Frania ,ludzie z warszawy...maja sie zastanowic i dac znac czy tak czy nie.....naopowiadalam im o wyzszosci Frania nad innymi psiakami i mozliwosci transportu do nich ale pani stwierdzila i tak musi sie naradzic z mezem wiec znowu cholera czekanie,nie chcialam za bardzo naciskac zeby ich nie osaczyc za bardzo Dobrze zrobilas Karmelciu, bo choc trzeba reklamowac psiaka, to nie moze to byc zbyt natretne. Ciesze sie, ze jest odzew z ogloszen. Jak sie Ci ludzie z Krakowa nie odezwa do konca lutego, to zamowie Franiowi nowy pakiet ogloszen i wrzucimy go jeszcze raz do gazety. Quote
karmelcia Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 a wiec sprawa ma sie tak,byla dziewczyna z krakowa,Frania zobaczyla,naradzila sie z narzeczonym i....poki nie skoncza remontu nie wezma go...ale czy wezma na 100% tez sie nie okreslila wiec poki co oglaszac oglaszac oglaszac.....kurcze juz nie mam pomyslu na tego cholernika....powoli robi sie cieplo i rusze z akcja spacerki w poszukiwaniu nowego domu....moze wtedy cos znajde!!!! Quote
halcia Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Paskudnie...jednak jakoś podskórnie wierzyłam,ze go zabiorą,choc rozum mówił,ze tu juz cos nie bardzo klarowne i pewne...Franiu,jeszcze musisz czekac. Quote
Sabina02 Posted February 26, 2012 Author Posted February 26, 2012 OK, zamowie Franiowi nowy pakiet 130 ogloszen u CatAngel i jeszcze jedno ogloszenie w gazecie DZ. On juz rok temu wyszedl ze schroniska. Gdzie ten dom??? :placz::placz::placz: Quote
karmelcia Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 Sabinko co do DZ...hmmm,bylo kilka tel ale jak ludzie slysza OPOLE i 500km w perspektywie.....to rezygnuja,kazdy chce najpierw przyjechac i psiaka zobaczyc wiec moze darujmy sobie,to byl nie trafiony pomysl....lepiej skupmy sie na MOJEJ OKOLICY...Jesli moglabys wyslij mi jeszcze raz plakat Frania,moje dziecko cos tworzylo i usunal mi go ,a przydalby sie bo odezwala sie do mnie dziewczyna z okolic Lodzi i moze pomoc w ogloszeniach,tzn wydrukuje plakat i porozwiesza w swojej okolicy,do lodzi to ja nawet moge pojechac na pa I EW Frania dowiezc....to niespelna 200km!! Quote
KasiaKia Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Ja w Krakowie trochę porozwieszałam, ale raczej w swoich okolicach czyli północ miasta, więc jak ktoś mógłby jeszcze porozwieszać to byłoby super. Franio bardzo mocno trzymam kciuki i będę zaglądać ... Quote
Sabina02 Posted February 28, 2012 Author Posted February 28, 2012 (edited) [quote name='karmelcia']Sabinko co do DZ...hmmm,bylo kilka tel ale jak ludzie slysza OPOLE i 500km w perspektywie.....to rezygnuja,kazdy chce najpierw przyjechac i psiaka zobaczyc wiec moze darujmy sobie,to byl nie trafiony pomysl....lepiej skupmy sie na MOJEJ OKOLICY...Jesli moglabys wyslij mi jeszcze raz plakat Frania,moje dziecko cos tworzylo i usunal mi go ,a przydalby sie bo odezwala sie do mnie dziewczyna z okolic Lodzi i moze pomoc w ogloszeniach,tzn wydrukuje plakat i porozwiesza w swojej okolicy,do lodzi to ja nawet moge pojechac na pa I EW Frania dowiezc....to niespelna 200km!![/QUOTE] To dziwne, ze z tak daleka dzwonili, DZ to gazeta śląska. Mysle, ze nie zaszkodzi oglosic go tam jeszcze raz. Trzeba probowac wszedzie. Slyszalam, ze jest tez jakas gazeta wroclawska, gdzie mozna oglosic psa do adopcji za darmo. Postaram sie dowiedziec cos wiecej na ten temat. Plakacik zaraz Ci wysle, dzieki za rozwieszanie go. :) Edited February 28, 2012 by Sabina02 Quote
halcia Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Ja Cię Franiu przynajmniej tu podrzuce! Quote
terier Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 [quote name='Sabina02']To dziwne, ze z tak daleka dzwonili, DZ to gazeta śląska. Mysle, ze nie zaszkodzi oglosic go tam jeszcze raz. Trzeba probowac wszedzie. Slyszalam, ze jest tez jakas gazeta wroclawska, gdzie mozna oglosic psa do adopcji za darmo. Postaram sie dowiedziec cos wiecej na ten temat. Plakacik zaraz Ci wysle, dzieki za rozwieszanie go. :)[/QUOTE] Z tego , co wiem to dziewczyny z Nowego Tomyśla ogłaszają psiaki w gazecie też bezpłatnie, można by je popytać. One ogłaszają jednego swojego psiaka i jednego z hoteliku "psanatorium" (dawny Hotel Terier, Franio był tam przez jakiś czas :) Byłej koleżance Frania z boksu w ten sposób udało się znaleźć dom :) Quote
Sabina02 Posted February 28, 2012 Author Posted February 28, 2012 [quote name='terier']Z tego , co wiem to dziewczyny z Nowego Tomyśla ogłaszają psiaki w gazecie też bezpłatnie, można by je popytać. One ogłaszają jednego swojego psiaka i jednego z hoteliku "psanatorium" (dawny Hotel Terier, Franio był tam przez jakiś czas :) Byłej koleżance Frania z boksu w ten sposób udało się znaleźć dom :)[/QUOTE] A te dziewczyny sa na dogo? Quote
terier Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 [quote name='Sabina02']A te dziewczyny sa na dogo?[/QUOTE] Tak, to Akrum i Penny. Quote
Sabina02 Posted March 1, 2012 Author Posted March 1, 2012 [quote name='terier']Tak, to Akrum i Penny.[/QUOTE] Dzieki! :lol: Napisze do ktorejs z nich i popytam o ta gazete. :) Quote
kaskadaffik Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Że o Frania sie nikt nie pyta tyle czasu to naprawde dziwne... Zapraszamy na nasz nowy bazarek: http://www.dogomania.pl/threads/222203-Dla-psów-zabawki-smycze.Swiąteczne-ozdoby-misz-masz-18-03-12 Quote
Maciek777 Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Gdzie ci wszyscy ludzie mają oczy???:roll: Ja, w grudniu, znałem Frania zaledwie przez 5 dni i do dzisiaj nie może mi wyjść z pamięci... Quote
halcia Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 Czyli tym ludziom z Krakowa nie ma juz co wierzyc,minął ponad miesiąc od pierwszej deklaracji ,ze go wezmą.... Quote
Sabina02 Posted March 9, 2012 Author Posted March 9, 2012 halcia napisał(a):Czyli tym ludziom z Krakowa nie ma juz co wierzyc,minął ponad miesiąc od pierwszej deklaracji ,ze go wezmą.... Ja na nich juz zupelnie nie licze. PS. Wkrotce Franio bedzie mial nowy pakiet ogloszen. :) Quote
halcia Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Franiu!Ale zaklinowało!Nikt nie dzwoni widocznie....:-( Quote
Sabina02 Posted March 16, 2012 Author Posted March 16, 2012 Karmelciu, czy sa jakies telefony z ogloszen w sprawie Frania? Franio ma wyrozniona Tablice, na ktorej jest bardzo duzo wejsc. Poza tym CatAngel juz zabrala sie za robienie nowego pakietu ogloszen dla Frania. Linki aktywacyjne juz do mnie przychodza. Te ogloszenia, ktore moge, to odrazu przy aktywacji tez wyrozniam. Zaczyna byc Frania ogloszonek wszedzie pelno, mam nadzieje ze w koncu TEN domek sie odezwie. Quote
KasiaKia Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 Zaglądam do Frania i mocno trzymam kciuki, na pewno się wkrótce uda wyszukać jakiś wyjątkowy domek. Quote
Recommended Posts