Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 917
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

karmelcia napisał(a):
ach Sabinko,ja o tej porze juz chrapie,dzien zaczynam bardzo wczesnie o 6 rano.podalam nr t el do tego pana.A ON MIESZKA KOLO KALWARII ZEBRZYDOWSKIEJ......wlasnie dzw do niego i myslal ze juz dzis ktos do niego przyjedzie....strasznie sie cieszy ze znalazl Franka a znalazl go na ALLEGRO

Dzieki Karmelciu, ze zadzwonilas do niego. Bede szukac kogos do wizyty pa, a potem bedzeimy kombinowac z transportem.

Aha, Kalwaria Zebrzydowska jest zdaje sie w malopolskim, czy to o ta chodzi? Bo wczesniej wspominalas cos o Wielkopolsce.

Posted

Cioteczki, w ostatecznej ostateczności - jeśli już nikt się nie znajdzie spróbuje znaleźć czas i podjechać - mam ok 35 km w jedną stronę. Ale musiałybyście złożyć mi się na benzynę, mój pies jest chory, codziennie bierze zastrzyki, już mam małe długi u rodziny jeszcze za poprzednią - praktycznie przeze mnie zasponsorowaną sterylkę dla suczki która poszła do adopcji. Myślę, że ok 30 zł by wyszło. W środę nie dam rady jechać, czwartek ewentualnie piątek.

Aha, zanim pojadę proszę o dokładną rozmowę z panem przez telefon, bo wiele razy tutaj domki nie spełniają warunków już przy krótkiej rozmowie. Uwierzcie robię dużo wizyt i rzadko coś w moich okolicach się sprawdza. Zapytajcie o ogrodzenie jeśli pan mieszka blisko drogi. I czy pies przypadkiem do budy nie pójdzie. Albo czy nie mają w domu niewysterylizowanej suczki. Ot takie podstawy. A czasem nawet o to cioteczki nie zapytają i jadę na marne. Ale jestem zrzęda:)

Ps. W okolicach? To gdzie dokładnie?

Posted

black_sheep napisał(a):
Cioteczki, w ostatecznej ostateczności - jeśli już nikt się nie znajdzie spróbuje znaleźć czas i podjechać - mam ok 35 km w jedną stronę. Ale musiałybyście złożyć mi się na benzynę, mój pies jest chory, codziennie bierze zastrzyki, już mam małe długi u rodziny jeszcze za poprzednią - praktycznie przeze mnie zasponsorowaną sterylkę dla suczki która poszła do adopcji. Myślę, że ok 30 zł by wyszło. W środę nie dam rady jechać, czwartek ewentualnie piątek.

Aha, zanim pojadę proszę o dokładną rozmowę z panem przez telefon, bo wiele razy tutaj domki nie spełniają warunków już przy krótkiej rozmowie. Uwierzcie robię dużo wizyt i rzadko coś w moich okolicach się sprawdza. Zapytajcie o ogrodzenie jeśli pan mieszka blisko drogi. I czy pies przypadkiem do budy nie pójdzie. Albo czy nie mają w domu niewysterylizowanej suczki. Ot takie podstawy. A czasem nawet o to cioteczki nie zapytają i jadę na marne. Ale jestem zrzęda:)

Ps. W okolicach? To gdzie dokładnie?

Dziekuje Ci kochana! :multi:

Wyslalam Ci PM. :lol:

Posted

podalam nr tel do tego Pana.wiec moze OWIECZKA zadzw i sie dopyta co to za wies....Pan mi mowil ale ja nie z okolicy wiec kompletnie nic mi to nie mowi,Pan powiedzial ze Franek bylby w domu.no i w sprawie wizyty chyba lepiej jak Owieczka sie bedzie juz z facetem dogadywac ,bo wiadomo jak sie przez posrednikow...ten cos przekreci,cos umknie.....
ps.TAK,TAK TO MALOPOLSKA.....aaaaa ja osla łaczka jestem myslalam mala powiedzialam duza ,SORRKI

Posted

aaaaa i co to ew transportu.....ja tez popytam wsrod znajomych,moze ktos sie zgodzi zawiezc Franka ,ale wiadomo za zwrot paliwa,czasem uda mi sie kogos nakusic....wiec i tym razem moge pokombinowac.i jeszcze w razie ,jakby nikt do faceta nie zadzw to dajcie mi znaka tel ,to ja jeszcze do niego bede dzw,tylko prosze niech ktos mi da cynk na tel,bo dzis juz moze mnie nie byc na dogo 506174727

Posted

Wyslalam PM do black_sheep. Pooprosilam ja zeby skontaktowala sie z Panem w celu omowienia wizyty. Rozmawiajac z nim, moze popyta o rozne rzeczy.

Co do transportu, to zobaczymy ile Pan zwroci za transoprt, reszte pokryje ja. Zaplace za co trzeba, tylko niech ze juz ten chlopak jedzie do domku (oczywiscie tylko do dobrego domku), bo nastpne bidy czekaja.

Posted

Wtrące sie...na wizycie,niech dziewczyny uczulą na adresówke i pilnowanie w nowym miejscu/nie puszczanie luzem na początku/,bo zmiana miejsca pokryje sie pewnie z wszelkimi wybuchami/u mnie juz zaczęli strzelanine/a nie wiem jak tam Franio reaguje na wystrzały.Jest tyle niepotrzebnych zaginęć,a dla Frania bedzie to całkiem nowe miejsce,znowu obce.W myśl przysłowia"strzezonego P.Bóg strzeze"Lepiej zainwestowac w adresówke,niz włosy z głowy wydzierać.Sorki....:oops:

Posted

karmelcia napisał(a):
podalam nr tel do tego Pana.wiec moze OWIECZKA zadzw i sie dopyta co to za wies....Pan mi mowil ale ja nie z okolicy wiec kompletnie nic mi to nie mowi,Pan powiedzial ze Franek bylby w domu.no i w sprawie wizyty chyba lepiej jak Owieczka sie bedzie juz z facetem dogadywac ,bo wiadomo jak sie przez posrednikow...ten cos przekreci,cos umknie.....
ps.TAK,TAK TO MALOPOLSKA.....aaaaa ja osla łaczka jestem myslalam mala powiedzialam duza ,SORRKI

Posłuchajcie, ja napisałam, że pojadę w ostateczności, widzę, że już nikogo nie szukacie więc ok, pojadę, ale... jeśli nie spełnicie mojej prośby NIE JADĘ. To chyba nie aż tak wiele, by zapytać o te kilka rzeczy które wymieniłam. Mój pies nie może zostawać sam, nie mam czasu wyjść się wysr** i nie pojadę tam na darmo. To chyba nie jest aż tak wiele?

Posted

Black_sheep, ja nadal szukam kogos do wizyty, ale jakos wsrod tylu milosnikow zwierzat nikt sie nie pali... :shake:

Tak jak Ci pisalam, ja nie rozmawialam z tym Panem, Karmelcia ma wiecej informacji. Ja wspieram finansowo Frania i szukam mu domu przez internet, ale mieszkam w USA i przede wszystkim ze wzgledu na roznice czasu, jest mi ciezko dzwonic do Polski o dogodnym dla kogos czasie.

Mialam zamiar wyciagnac nastepnego psiaka i zasponsorowac mu DT, ale zaczynam sie zniechecac, bo bedac tak daleko sama nie dam rady, glowa muru nie przebije.

Bardzo sie obawiam, ze Franio straci ta szanse dom... :-(

Karmelciu, czy rozmawialas z tym Panem jeszcze raz???

Posted

Kochana wiem, bo Ty mi to pisałaś, dlatego chciałam by ktoś kto się pieskiem zajmuje pogadał z tym panem, a może ta rozmowa już się odbyła? Jutro zadzwonię do pana w sprawie wizyty, to jeśli nikt nie zapyta o to o co proszę to ja wypytam go, ale to chyba nie moja działka.
Natomiast inna sprawa, denerwują mnie ludzie którzy chcą psa "na już". Jeśli ktoś nie może poczekać tydzień - i zrezygnuje z tego powodu z psa, który miałby być członkiem jego rodziny przez wiele lat - to chyba nie jest to dobry dom.

Posted

Karmelcia pisala, ze jej na dogo moze juz dzisiaj nie byc, ale ze moze zadzwonic jeszcze raz do Pana tylko ktos musi jej dac znac telefonicznie.

Kto moze zadzwonic do Karmelci i ja poprosic zeby zadzwonila jeszcze raz do tego Pana i dowiedziala sie wszystkiego o co prosi black_sheep? :modla:

[quote name='karmelcia']aaaaa i co to ew transportu.....ja tez popytam wsrod znajomych,moze ktos sie zgodzi zawiezc Franka ,ale wiadomo za zwrot paliwa,czasem uda mi sie kogos nakusic....wiec i tym razem moge pokombinowac.i jeszcze w razie ,jakby nikt do faceta nie zadzw to dajcie mi znaka tel ,to ja jeszcze do niego bede dzw,tylko prosze niech ktos mi da cynk na tel,bo dzis juz moze mnie nie byc na dogo 506174727

Posted

Tiaaa na pewno las rąk:) Jak ona do jutra nie zapyta to ja jutro wieczorem-po południu jak będę dzwoniła wypytam. Przepraszam, jeśli zrzędzę, ale serio jestem strasznie nerwowa przez to, że mnie takie nieszczęście spotkało:(

Posted

black_sheep napisał(a):
Tiaaa na pewno las rąk:) Jak ona do jutra nie zapyta to ja jutro wieczorem-po południu jak będę dzwoniła wypytam. Przepraszam, jeśli zrzędzę, ale serio jestem strasznie nerwowa przez to, że mnie takie nieszczęście spotkało:(

A co sie stalo?????

PS. Jak sie Karmelcia tu nie pojawi do jutra, to kupie karte telefoniczna i zadzwonie do niej jutro dyskretnie z pracy.

Posted

No co Ty, jak Karmelcia się nie odezwie to pogadam z facetem! I tak muszę z nim obgadać gdzie on mieszka dokładnie.

Jeden z moich piesków ciężko zachorował, ale już - bardzo powoli jej się polepsza. Tylko na razie muszę być ciągle przy niej, bo nie chodzi i nie trzyma moczu itp.

Posted

Sabinko dzwoniłam do karmelci i prosiłam o tel.z tymi pytaniami do Pana.Najpózniej jutro rano zadzwoni.Wolałam tak niz dzwonic do Pana,bo głupio,zeby co chwile inna osoba dzwoniła,no i słabym dyplomata jestem.I zapominalska o jedno zapytam,o drugie nie....tak juz mam.Ale nie jestes sama,a Pan z opowiadan karmelci wygląda ze zdecydowany i w porzadku.Sam nie jezdzi /bo wózek/a zona daleko sie boi.To akurat rozumię,bo ja tak samo.

Posted

black_sheep napisał(a):
No co Ty, jak Karmelcia się nie odezwie to pogadam z facetem! I tak muszę z nim obgadać gdzie on mieszka dokładnie.

Jeden z moich piesków ciężko zachorował, ale już - bardzo powoli jej się polepsza. Tylko na razie muszę być ciągle przy niej, bo nie chodzi i nie trzyma moczu itp.

Biedactwo... :-( Trzymam kciuki zeby szybko doszla do siebie. Teraz mam wyrzuty sumienia, ze Cie w ta wyzyte zaangazowalam, kiedy Ty potrzebujesz byc ze swoja psina. :oops:

Moze sie jeszcze ktos odezwie na moj apel o wizyte. Teraz jestem w pracy i nie moge tak oficjalnie siedziec na dogo, ale jak wroce do domu, to jeszcze pożebram po watkach.

halcia napisał(a):
Sabinko dzwoniłam do karmelci i prosiłam o tel.z tymi pytaniami do Pana.Najpózniej jutro rano zadzwoni.Wolałam tak niz dzwonic do Pana,bo głupio,zeby co chwile inna osoba dzwoniła,no i słabym dyplomata jestem.I zapominalska o jedno zapytam,o drugie nie....tak juz mam.Ale nie jestes sama,a Pan z opowiadan karmelci wygląda ze zdecydowany i w porzadku.Sam nie jezdzi /bo wózek/a zona daleko sie boi.To akurat rozumię,bo ja tak samo.

Halciu, dziekuje kochana! :loveu: Wiesz jak mi na Franiu bardzo zalezy, to byla milosc od pierwszego wejrzenia jak weszlam do boksu nr. 3 i go zobaczylam. :iloveyou:

Teraz mi po glowie chodzi mielecka Capri jak Franio pojdzie do adopcji, ale nie wiem czy bedzie szansa ja ze schroniska wyciagnac, teraz jak tam sie takie numery porobily. :niewiem:

Posted

Sabina02 napisał(a):
Teraz mam wyrzuty sumienia, ze Cie w ta wyzyte zaangazowalam, kiedy Ty potrzebujesz byc ze swoja psina.

Hehe przecież sama się zgłosiłam:) Niestety ale dla pieseczków zrobię wszystko, więc szkoda, żeby pies stracił szansę na dom bo nikt nie zrobi głupiej wizyty.
Niestety, jeszcze 3 dni muszę jeździć z moją na zastrzyki, więc to też dodatkowe utrudnienie:/ Ale pojadę jeśli trzeba.

Posted

black_sheep napisał(a):
Hehe przecież sama się zgłosiłam:) Niestety ale dla pieseczków zrobię wszystko, więc szkoda, żeby pies stracił szansę na dom bo nikt nie zrobi głupiej wizyty.
Niestety, jeszcze 3 dni muszę jeździć z moją na zastrzyki, więc to też dodatkowe utrudnienie:/ Ale pojadę jeśli trzeba.

Jeszcze raz dziekuje Ci ogromnie! :loveu: Jesli bede w stanie zalatwic kogos innego na ta wizyte to oczywiscie dam Ci znac. :)

PS. Skrzynke wyczyscilam, widzialam, ze pisalas do mnie PM. :)

Posted

Witam, jestem z wątku Nutka.
Nie mam teraz czasu teraz przejrzeć wątku(poczytam jutro) ale jesli nie ma chętnego do wizyty, będę przez Kalwarie przejeżdżała 27 grudnia. (jadę z B-B do Krakowa).

Sabina, to Twój podopieczny?

Posted

togaa napisał(a):
Witam, jestem z wątku Nutka.
Nie mam teraz czasu teraz przejrzeć wątku(poczytam jutro) ale jesli nie ma chętnego do wizyty, będę przez Kalwarie przejeżdżała 27 grudnia. (jadę z B-B do Krakowa).

Sabina, to Twój podopieczny?

Togaa, dziekuje Ci za chec pomocy!!! :loveu: Jesli bys mogla odbyc ta wizyte to by bylo super!!! :multi: Black_sheep tez sie zgodzila ja odbyc, ale Ona ma chora psinke w domu, ktora nie chodzi i nie chcialabym Ją dodatkowo obarczac.

Franio jest moim podopiecznym w sensie finansowym, bo mu oplacam DT u Karmelci, ale przebywa wlasnie u Karmelci. :lol:

Posted

hej ,hej...jestem odzywam sie ,wczoraj po tel Halci dobijalam sie do faceta ale....nie odb ,moze zbyt pozna pora,zaraz bede probowac dalej i jak tylko sie dozdzw to zaraz dam Halci znac ,bo znow pol dnia nie bede miala dostepu do neta.kochana Owieczko przepraszam Cie jesli poczulas ze chce cos zwalic Ci na glowe....ja poprostu myslalam ze jest ktos kto prowadzi sprawy formalne Franka i ten ktos bedzie dzw i wypytywal o szzcegoly,(tak zazwyczaj bylo z innymi pieskami u mnie)ale napisalam wczoraj ze jesli nie ma kogos takiego to ja sie tym zajme,PRZEPRASZAM WSZYSTKICH JESLI NAROBILAM NIEPOTRZEBNIE ZAMIESZANIA!!!!!!!!