karmelcia Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 dodzw sie,w domu nie ma innych zwierzat,teren jest dobrze ogrodzony,nie ma dziur itp.o adresowce tez powiedzialam ze musi bezwzglednie byc taka zawieszka badz napisany adres i nr tel na wew stronie obrozy i ze nie wolno na paczatku psa puszczac bez smyczy Quote
KasiaKia Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Brzmi dobrze i może nie ma co zapeszać, bo skoro Franek skradł serce Sabinki to skradnie też bez problemu nowej rodzinie :) Tym bardziej, że nie ma tam innych zwierząt, co może być problemem dopiero po czasie (tak jak u mojego Martina). Sabinko, co do piesków w schronisku to mam tak samo. Już jak wyciągałam Martina, na długo przed całym zamieszaniem, to miałam postanowienie, że gdy tylko znajdzie dom - pomogę innemu biedakowi. Tylko nie bardzo wiem jak w tej sytuacji dotrzymać słowa. Panu trzeba przeczytać calutką umowę adopcyjną, jeśli nie kręci nosem na wizyty poadopcyjne i sam fakt utrzymywania kontaktu to naprawdę nie ma się co bać na zapas. Quote
black sheep Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 karmelcia napisał(a): myslalam ze jest ktos kto prowadzi sprawy formalne Franka i ten ktos bedzie dzw i wypytywal o szzcegoly Czyli nie ma takiego kogoś??? To kto z facetem podpisze umowę? Jak zorganizujecie transport? Z tego co rozumiem Ty jesteś tylko DT... Spróbuję się dziś umówić z facetem na tą wizytę jutro, najpóźniej w piątek mogło by być? Quote
Sabina02 Posted December 21, 2011 Author Posted December 21, 2011 black_sheep napisał(a):Czyli nie ma takiego kogoś??? To kto z facetem podpisze umowę? Jak zorganizujecie transport? Z tego co rozumiem Ty jesteś tylko DT... Spróbuję się dziś umówić z facetem na tą wizytę jutro, najpóźniej w piątek mogło by być? No wlasnie, to niby ja jestem odpowiedzialna za Frania, ale sama wiesz w jakiej jestem sytuacji. :roll: Dystans uniemozliwia mi wiele rzeczy. Mam nadzieje, ze Karmelcia nie jest na mnie bardzo zla, ze te sprawy "administracyjne" zwiazane z adopcja zwalilam jej na glowe. :oops: Quote
karmelcia Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Z PRZYKROSCIA MUSZE WAS POINFORMOWAC ZE PAN ZOSTAL OBDAROWANY PRZEZ KUZYNA SZCZENIAKIEM F..K F..K K...A M..C CHOLERKA JASNA A TERAZ SPRAWY INNE- nie ma problemu ,ja sie moge zajac sprawami administracyjnymi Franka,nie jest to zwalanie mi czegos na glowe,poprostu wyniknelo zwylke niedogadanie w tej kwestii,w sprawie podpisywania ew umowy i transportu,jesli odleglosc na to pozwoli i uda mi sie zalatwic transport biore na siebie przewiezienie Frania i podpisanie umowy(juz na ta adopcje wstepnie wyzebralam u kolegi pol wolnego dnia na przewiezienie psiona,za zwrot kosztow paliwa) Quote
halcia Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 To przepraszamy mocno karmelcie za uniedogodnienia,ale myśle,ze jako psiara zrozumie wszystko i Twoje dobre serce Sabinko,choć na tak olbrzymią odległośc.Mysle ,ze wszystko będzi super ,.....i wielkie słowa uznania dla bleck _sheep,za gotowośc pomimo ciężkich chwil.Za oba psiaki trzymam mocno kciuki.Za chorego i naszego Frania. O kuzwa,teraz doczytałam,a przecież Pan chciał starszego...Tu wyszedł niepowaznie,a ktoś niezorientowany podarował i co z tego ,ze Franio śpiewa.Szlag.... Quote
karmelcia Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 eeee tam ,nie ma co przepraszac,zwyczajnie niedogadanie sie wyszlo,ale teraz juz wszystko jest jasne dla wszystkich,i wiecej WPADEK NIE BEDZIE!!!no kiepsko troszke wyszlo,Pan zadzw do mnie przed chwila i bardzo przepraszal ale co ma zrobic w takiej sytuacjia na 2 pieski sobie pozwolic nie moze....ech no bywa .... no nic glowy do gory i szukamy dalej,dzis bylam w miescie plakaty jeszcze wisza,w razie jak kto zerwie to dodrukuje i powiesze nowe,nie raz juz takie sytuacje sie zdarzaly,wszystkie to wiemy wiec Franio w tym roku bedzie koledowal z moja rodzina a w nowym roku napewno ten jego ludz sie znajdzie,nie ma to tamto!!!!!! Quote
halcia Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Bardzo mi Sabinki żal,jeszcze nie wie że sie tak stało.Dzwoniła karmelcia,bo nie była pewna czy pokazał sie Jej wpis,bo świruje jej internet.Panu jest przykro,ale rodzina wiedziała,ze chce miec psa więc po prosu "zorganizowali".Na pocieche jest to,ze Franiu i tak święta spedza w domu a nie w schronie.Nie martw sie Sabinko,wszystkim przykro,najmniej pewnie Franiowi bo nie wiedział. Quote
Sabina02 Posted December 21, 2011 Author Posted December 21, 2011 O jejku... :-( :-( :-( No, niestety... musimy szukac dalej. Allegro sie juz skonczylo i nie odnawialam, ale zaraz odnowie. Halciu, dzieki Ci kochana za wsparcie duchowe... :) Jest mi przykro, ze Franio jest nadal bez DS, ale Dzieki Bogu jest u Karmelci i krzywda mu sie nie dzieje, wiec jakos to przezyję. Karmelciu, dziekuje Ci ze sie zajmiesz sprawami administracyjnymi Frania i przepraszam, ze Cie od samego poczatku nie uprzedzilam jak sprawy wygladaja. To wynika chyba z tego, ze nie zbyt lubie pisac, ze mieszkam w Stanach, bo niektorzy dogomaniacy mysla ze mieszkajac tak daleko nie moge oferowac tym psiakom realnej pomocy, ale teraz wiem, ze w niektorych sytuacjach poprostu musze to napisac. :oops: W kazdym razie, obiecuje pomoc finansowa w kazdej kwestii dotyczacej Frania adopcji (transport, koszty dojazdu na wizyte pa, itd.) jesli bedzie taka potrzeba. Black_sheep i Togaa, jeszcze raz Wam ogromnie dziekuje za chec pomocy z wizyta pa. :) KasiaKia, jak Franio znajdzie domek, to bede probowac wyciagnac Capri z Mielca i zasponsorowac jej DT, ale jesli sie nie uda, to zasponsoruje DT jakiejs psinie z innego schroniska. Quote
KasiaKia Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Przykro mi :( Najważniejsze, że jest w ciepłym domku wśród dobrych ludzi. A DS się znajdzie... Ja po świętach porozklejam jeszcze trochę plakatów po Krakowie. Trzymam kciuki za Franka i w niedalekiej przyszłości - mam nadzieję - za Capri. Quote
black sheep Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 No i nie potrzebnie tak zrzędziłam. Miałam w planie jutro po zastrzyku zabrać moją chorą psinkę na wycieczkę. Bardzo mi przykro, że się nie udało, widać, to nie było jego miejsce. Trzymam kciuki i w razie czego - polecam się na przyszłość. Quote
karmelcia Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 oj ,no nic sie strasznego nie stalo Sabinko,teraz juz wszystko wyjasnione wiec spokojnie,zlapiemy przez swieta oddech i zaczniemy od nowa,wymyslilam czy by Frankowi nie kupic takiej chustki,badz ubranka z napisem JESTEM DO ADOPCJI I MOZE WZIELABYM GO KILKA RAZY ZE SOBA DO SZKOLY....w ramach zajec z poskramiania i zeby nie bylo zadnej afery NA TYCH ZAJECIACH UCZYMY SIE JAK PRAWIDLOWO TRZYMAC PSA PODCZAS BADANIA(WIECIE ZE UCZE SIE W TECH WET)?W MOJEJ SZKOLE JEST MASA LUDZI...MOZE W TEN SPOSOB KTOS GO WYPATRZY?????? A dzis z okazji sniegu idziemy wszyscy na sanki,Frankowi snieg strasznie sie podoba,wczoraj biegal jak zwariowany,czasem nie wyrabial zakretu i jechal tylkiem po ziemi,albo wciskal nochala w kopke snieznka i jak dzik ryl.....lapal kulki sniegowe ktore podrzucalalam mu do gory,ubaw po pachy..... Quote
halcia Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 Moze faktycznie Franio powinien miec młodych energicznych ludzi,przy jego niespożytej energi i radosci z życia,zabawy...Moze tak miało byc.A te poczatki sniegu to zawsze dla psów ogromna radość.Człowiek idzie skulony,a psy delektują sie każdym płateczkiem śniegu,tym z góry i tym na dole... Quote
Sabina02 Posted December 23, 2011 Author Posted December 23, 2011 Karmelciu, ten pomysl z chustka jest super! :loveu: Moze dobrze by bylo jakby na niej pisalo "Szukam domu", to łapie za serce. Wiesz, chcialabym tez oglosic Frania w Dzienniku Zachodnim. Czy moge podac Twoje dane do faktury za ogloszenie? Ja to ogloszenie napisze (musi byc skrocone), zamowie i wysle Ci na nie pieniazki zebys mogla za nie zalpacic. :modla: Black_sheep, zrzędziłaś bardzo potrzebnie, bo takich rzeczy musimy sie dowiedziec od potencjalnego domku. :cool3: A jak sie Twoja psineczka czuje? KasiaKia, jeszcze raz dziekuje za rozwieszanie plakatow Frania, to ogromna pomoc. :loveu: Halciu, wiesz, ze ja tez tak myslalam, ze Franio raczej powinien miec mlodsza i sprawna rodzine i moze drugiego pieska do towarzystwa. Moze sie taki domek w koncu trafi. :lol: Jesli ktos jeszcze chcialby porozwieszac plakaty Frania w swojej miejscowosci, to prosze podajcie mi swoj adres e-mailowy na PM, to wysle Wam plakat w wersji PowerPoint. :lol: Quote
karmelcia Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 moze nie o samo chwytanie za serce chodzi ale o to zeby wiecej ludzi ZAUWAZYWO bo tak naprawde to idac z psiakiem na spacer ,nikt nie wie ze on szuka domku,warto sprobowac,co nam szkodzi????spoko ,mozemy zrobic to ogloszenie,zajme sie tym.dzis znow czeka nas wyprawa sankowa wiec radocha nie tylko dla mniejszego dziecka ale i dla psiakow,wczoraj po SANKOWANIU moja banda padla i nawet specjalnie nie mieli ochoty wychodzic na wieczorny spacer3 godz gonitw zrobily swoje....ech tak niewiele im trzeba do szczescia a te mordki USMIECHNIETE!! Quote
black sheep Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 Sabina02 napisał(a): A jak sie Twoja psineczka czuje? Bardzo bardzo powoli jej się polepsza, wyjdzie z tego, tym razem, chyba, że to wróci to już może nie być tak fajnie:( Cioteczki nie wiem gdzie robiłyście ogłoszenia, ale moje wszystkie pieski poszły z tablica.pl i były też telefony z gumtree, allegro jest do d*** Quote
karmelcia Posted December 24, 2011 Posted December 24, 2011 MOJE KOCHANE ZYCZYMY WAM WSZYSTKIM WESOLYCH SWIAT....FRANIO WYSLALBY CALUSA ALE PILNUJE KARPIA W KUCHNI,siedzi od rana kolo szafki na ktorej stoi w misce ryba i nie chce sie ruszyc.....ledwo go wyciagnelismy na ZDIECIE RODZINNE ,krore jak tylko sie zaladuje wysle Sabince zeby wrzucila na dogo.....TO BEDA NASZE ZYCZE NIA DLA WSZYSTKICH CIOTECZEK Quote
terier Posted December 24, 2011 Posted December 24, 2011 Franiu Wesołych Świąt! Przede wszystkim wspaniałego domku :) Wam cioteczki również wesołych! :) Quote
halcia Posted December 24, 2011 Posted December 24, 2011 Matko,biedy Mikołaj !Czapka go "przygnietła!!!!!" Quote
KasiaKia Posted December 24, 2011 Posted December 24, 2011 Wesołych Świąt dla Wszystkich. A dla Ciebie Franiu cudownego domku :) Quote
Ulka18 Posted December 24, 2011 Posted December 24, 2011 Franio ma ode mnie ogloszenie na tablica.pl wyroznione na 30 dni. Tyle moge dla niego zrobic :roll: Temat: Twoje ogłoszenie POKOCHAJ FRANIA, ON TAK BARDZO POTRZEBUJE DOMKU... jest już wyróżnione Od: "Tablica.pl" <[email protected]> Data: So Grudnia 24 2011, 3:47 pm Dziękujemy za wybranie opcji wyróżnienia. Twoje ogłoszenie jest już wyróżnione na liście ogłoszeń w Tablica.pl http://tablica.pl/oferta/pokochaj-frania-on-tak-bardzo-potrzebuje-domku-ID9krt.html Quote
halcia Posted December 24, 2011 Posted December 24, 2011 Super!Moze na Nowy Rok szczęście sie do wokalisty uśmiechnie, Quote
yoko100 Posted December 24, 2011 Posted December 24, 2011 oj to sie podzialo, nowy rok napewno bedzie lepszy dla Frania tez Quote
Sabina02 Posted December 26, 2011 Author Posted December 26, 2011 Wesolych Swiat Bozego Narodzenia i Szczesliwego Nowego Roku cioteczki! :x-mas::tree1: Karmelciu, dzieki za fotki, jak je wgram w ImageShack to je tu wkleje. :loveu: Ulka18, dziekuje Ci bardzo za wyroznione ogloszenie dla Frania w tablica.pl! :loveu: Wyslalam prosbe o wycene ogloszenia dla Frania w Dzienniku Zachodnim, czekam na odpowiedz. Quote
halcia Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 Dziękujemy Sabinko,wzajemnie Szczęśliwego Nowego Roku!Tobie,Rodzinie i psiakom! Karmelci , Jej Rodzinie i oczywiscie psiakom. Quote
Recommended Posts