kaskadaffik Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 Ale puchacz się zeorbił piękny !!! Quote
terier Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 Franuś we wrześniu został zaszczepiony na wściekliznę oraz wiruski. Cena szczepionki to 35zł + 3zł paliwo. Quote
Sabina02 Posted October 8, 2011 Author Posted October 8, 2011 [quote name='terier']Franuś we wrześniu został zaszczepiony na wściekliznę oraz wiruski. Cena szczepionki to 35zł + 3zł paliwo.[/QUOTE] Czy to jest pobrane z kosztow hotelowania, czy mam wyslac dodatkowo na ten cel? Quote
hotelterier5 Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 Dzisiaj doszło 600zł i 2 grosze- podobno dla Frania. dziękujemy. Do tej pory Franiowi nie doliczaliśmy kosztu karmy w ramach wdzięczności za pomoc wolontariuszek z Mielca. Od listopada proszę jednak już o normalne wpłaty w wys.360zł za miesiąc. (Dla nowych psiaków koszt za mc to 420-450zł) Mam już internet, słaby-ale jest... Quote
hotelterier5 Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 Za szczepienia odliczę od dzisiejszej wpłaty. Quote
Sabina02 Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 hotelterier5 napisał(a):Dzisiaj doszło 600zł i 2 grosze- podobno dla Frania. dziękujemy. Do tej pory Franiowi nie doliczaliśmy kosztu karmy w ramach wdzięczności za pomoc wolontariuszek z Mielca. Od listopada proszę jednak już o normalne wpłaty w wys.360zł za miesiąc. (Dla nowych psiaków koszt za mc to 420-450zł) Mam już internet, słaby-ale jest... Tak, to sa pieniazki dla Frania za okres od 9 pazdziernika do 8 grudnia. Te dodatkowe 60 zl za listopad wysle w najblizszych dniach, a potem bede wysylac juz 360 zl na miesiac dopoki Franio nie znajdzie domu. Do tej pory oplacalam nowe pieski gdy poprzednie szly do domu. Pierwsza byla Borsunia, potem Zabka i teraz Franio. Niestety, w zwiazku z podwyzka cen hotelu, a takze ochlodzeniem moich stosunkow z niektorymi mieleckimi wolontariuszkami, Franio bedzie ostatnim mieleckim pieskiem, ktorego bede w stanie sponsorowac i szukac mu domu poprzez ogloszenia. Quote
halcia Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Sabinko,ja sie nie "ochłodziłam",ale uwierz,był moment,ze kazdemu puszczały nerwy.Ale Twoja decyzje rozumię.Pozdrawiam Cie serdecznie.I nigdy nie zapomne wspólnego malowania boksów.Wymiziaj Kasule,mam nadzieje ,ze i Frania ktos szybko dostrzeze i da mu wspaniały dom. Quote
Sabina02 Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 halcia napisał(a):Sabinko,ja sie nie "ochłodziłam",ale uwierz,był moment,ze kazdemu puszczały nerwy.Ale Twoja decyzje rozumię.Pozdrawiam Cie serdecznie.I nigdy nie zapomne wspólnego malowania boksów.Wymiziaj Kasule,mam nadzieje ,ze i Frania ktos szybko dostrzeze i da mu wspaniały dom. Halciu, nie Ciebie mialam na mysli. :lol: Ja rozumiem przez co przeszlyscie i nie dziwie Wam sie, ze puscily Wam nerwy. To nie chodzi o to, ze ja sie obrazam czy cos, tylko o to, ze osoby na ktorych polegalam w kwestich kontaktu z potencjalnymi zainteresowanymi adopcja, teraz polegac nie moge. Ja sama mam to bardzo utrudnione, bo mieszkam 8000 km od Was, jestem w innej strefie czasowej, nie znam osobisice pieskow zebym mogla na wszystkie pytania odpowiedziec. Robilam tyle ile moglam, placilam, oglaszalam, ale dystans bardzo utrudnia mi kontakty, szczegolnie telefoniczne, z potencjalymi domami. Zal mi, bo juz w glowie mialam Capri na miejsce Frania. Oczywiscie na dogo bede nadal i bede nadal pomagac finansowo i z ogloszeniami psiakom z innych schronisk. Napewno bedziemy sie na dogo jeszcze "widzialy" :lol:. Pozdrowionka! Quote
kaskadaffik Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 "osoby na ktorych polegalam w kwestich kontaktu z potencjalnymi zainteresowanymi adopcja, teraz polegac nie moge" Pewnie chodzi o mnie i wcale się tego nie wstydzę. Napisałam, że nie będę odpowiadać za kontakty z potencjalnym nowym właścicielem psów "nie pod moją opieką" bo nie chcę i taka jest prawda, nie moge odpowiadać za pana, który mówi przez telefon, że pies będzie miał jak w raju, a potem okaże się, że pies wisi na łańcuchu. Kto sprawdzał dom - ja, kto rozmawiał z panem- ja, kto psu zgotował taki los - ja. Tym bardziej, że Franio miał już nagrany dom, ale z jakiś powodów, nie wnikam jakich nie pojechał. Poza tym ja z domem się kontaktowałam, ale napewno ostateczna decyzja nie należała do mnie, nieważne. Nie chodzi o jakieś obrażania, ale po tym co się podziało, po tylu wieściach z domów, o każdym psie, przykre, że Franio dalej czeka na dom. Sorry, że się zawiodłaś Sabina .. Quote
Sabina02 Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 Kaskadaffik, ja nigdy nie dawalam do ogloszen adresow e-mailowych ani numerow telefonow osob ktore sobie tego nie zycza, a skoro sie zgodzily, to chyba nie po to zeby przekazaywac wiadomosci od potencjalnych domow do mnie, na dodatek bez zadnego slowa. Ja nie wiedzialam ze sie z tego wycofujesz (co oczywiscie masz prawo), nie czytam wszystkich postow na dogo. Moglas mi chociaz wyslac PM z ta informacja, to bym zmienila adres e-mailowy w ogloszeniu na swoj. I jeszcze powiem na koniec tyle ze mam prawo do watpliwosci i do zadawania pytan. Nie jestem blisko Was i nie wiem wszystkiego. Wy sie widujecie, rozmawiacie przez telefon, a ja stoje z boku (ze wzgledu na dystans). Zlosliwosci wobec mnie nie sa fair. Nie biore udzialu w klotniach i aferach na dogo. Nie podpisywalam zadnego listu w sprawie wywozu psow do Niemiec, ani tez nie bralam udzialu w dyskusjach na ten temat. Wiem ze w przeszlosci Mieleckie psy znajdowaly dobre domy w Niemczech, ale skoro nagle wybuchla afera to mialam prawo miec watpliwosci i pytania. Wystarczylo mnie zapewnic ze wszystko jest ok i ja bym Wam uwierzyla, bo Wam ufam. Nie chce brac udzialu w tych klotniach, nie po to tu jestem, a tym bardziej nie zasluguje na zlosliwe lub lekcewazace traktowanie. Quote
halcia Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Nastapiło niedogadanie,ale to pewnie przez ostatnie piekiełko.A u nas podziało sie tak,ze kazdy boi sie zaufac potencjalnemu domkowi,bo masakra co sie dzieje z ludzmi.Jakby uczuc nie mieli.Psy zaniedbane w obiecujacych domkach,zwroty bez skrupułów,tak ze kazdy boi sie brac odpowiedzialnosci.Oczywiscie nie wszystkie wracają,ale ostatnio zdecydowanie za często.......Zaczynamy nawet watpic w sens wizyt przedadopcyjnych...No ale nie ma co juz ciagnac tematu.Sabinko wiesz ,ze jest mozliwosc na skypie za 6 USD wykupic rozmowy bez limitu na stacjonarne w Polsce...tyle tylko,ze ludzie rezygnuja ze stacjonarnych tel.Wybacz nam,Kasi,naprawde ostatnio żyłysmy i żyjemy w nerwach. Quote
kaskadaffik Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Wszystkie zapytania, których nie było wiele przekazałam Ci, a że akurat teraz się ktoś zgłosił a nie wcześniej nie zależało ode mnie. Napisałam Ci od razu, nie bez żadnego słowa, że są chętne domy i jak one wyglądają. Prawo do wątpliwości masz i do zadawania pytań, nie wiem od kogo masz złośliwości. Tak samo masz prawo do podpisywania jakichkolwiek listów, a wystarczyło nas zapytać, jeśli miałaś jakieś wątpliwości. Skoro czujesz się lekceważona i złośliwie traktowana to przykre, nie wiem w takim razie jak my mamy się czuć. Mam nadzieję, ze Franio znajdzie szybko jak najlepszy dom. Nie wiem czy zauważyłaś, ale normalni ludzie na tamtym wątku wogóle się nie odzywają, bo to jest poniżej jakiejkolwiek krytyki i szkoda, że osoby nie znające tematu tak szybko potrafią zniszczyć tyle pracy.. Quote
Sabina02 Posted October 20, 2011 Author Posted October 20, 2011 Nie bede juz ciagnac tego tematu, teraz chce sie skupic na znalezieniu dobrego domku dla Frania. Wkrotce znow zamowie mu nowe pakiety ogloszen. Jedna cioteczka obiecala mi tez porobic plakaty dla Frania i porozwieszac je w swoim miescie. Allegro tez mu caly czas odnawiam z wyroznieniem lub z promocja na stronie. Wierze ze w koncu znadzie kochajacy domek. Quote
yoko100 Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 sama bym Franusia adoptowala taki jest cudny ale wtedy musiala bym sie ja z domu wyprowadzic:p:lol: Quote
Sabina02 Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 yoko100 napisał(a):sama bym Franusia adoptowala taki jest cudny ale wtedy musiala bym sie ja z domu wyprowadzic:p:lol: No, to tak jak ja... :evil_lol: Quote
halcia Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Ciekawe kto by Frania zagłodził do 8 kg,zeby mógł byc z Sabinką:diabloti: Quote
Sabina02 Posted October 22, 2011 Author Posted October 22, 2011 halcia napisał(a):Ciekawe kto by Frania zagłodził do 8 kg,zeby mógł byc z Sabinką Nie trzeba by bylo go glodzic, ja juz bym byla sklonna go zabrac nawet do luku bagazowago (po uprzednim podaniu mu jakiegos srodka uspakajajacego oczywiscie), bo pokochalam te psine, ale TZ wywalilby mnie na zbity pysk i to ja szukalabym DS... :evil_lol: Quote
halcia Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Eeeeee tam,nie wierze,ze bys sie dała.Trzeba by Mu wmówic jakies omamy,rozdwojenie jazni,albo cuś:eviltong:żeby Go tak ogłupic i wykorzystać:diabloti:a w każdym razie zmanipulować:diabloti: Quote
halcia Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 No dobra...ale nie bede wiedziała kto zwycięzył!! Quote
terier Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 halcia napisał(a):No dobra...ale nie bede wiedziała kto zwycięzył!! Franuś oczywiście :) Quote
halcia Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 TAk mysle,ze to wątek zwycięzcy,choc to mało eleganckie wobec damy....:evil_lol: Quote
Sabina02 Posted October 25, 2011 Author Posted October 25, 2011 Cioteczka KasiaKia zrobila Franiowi sliczny plakat w Powerpoint, jak tylko rozgryze jak go wkleic tutaj to to zrobie zeby kazdy chetny mial mozliwosc rozreklamowania Frania w swojej miejscowosci. :loveu: Cioteczka Celinka, pancia Zabki poprzedniczki Frania, koncem miesiaca wysle na Frania 50 zl na karme. :loveu: W imieniu Frania ogromnie dziekujemy KasiKii i celince za pomoc! :buzi: Quote
Recommended Posts