Ilonajot Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 Olenko, tak mi przeszlo przez mysl, ze trzba by zmienic tytul watku ;) ze Nikusia ma wspanialy DT i ze prosimy o ew wparcie na weta ... i bardzo, ale to bardzo dziekujemy Jamniczej Rodzinie za wsparcie dla Niki! Quote
Ilonajot Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 JamniczaRodzina. napisał(a):Kochane starowinki dobrze ,że są w kochającym domku. najgorsze jest to, ze Nika wcale nie jest jeszcze taka najstarsza ... ma 11 lat. a przeciez jamniory to jedna z najbardziej dlugowiecznych ras Quote
malagos Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 malagos napisał(a):Oby jak najdłużej nie cierpiała. Moja Pelasia jamniczka odeszła na raka. E, nie miałam takiego zamiaru :oops: Tylko niejedno już w życiu przeżyłam... Quote
ŚWIAT Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 Takie śliczne to pierwsze zdjęcie na tle zieleni. I filmiki- Nikusi tak ogon chodzi intensywnie... kochana psina... Quote
punk Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 ŚWIAT napisał(a):Takie śliczne to pierwsze zdjęcie na tle zieleni. I filmiki- Nikusi tak ogon chodzi intensywnie... kochana psina... Bardzo mądra, żywotna i kochana! Quote
Fredziu123 Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Serce mnie boli jak na nią patrzę. Pocieszające jest to że bidulka chociaż teraz ma swój domek i ktoś przy niej będzie do końca Quote
Ilonajot Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 a ja mysle, ze Nikusia nas wszystkich moze jeszcze zadziwic ;) Quote
olenka_f Posted June 19, 2011 Author Posted June 19, 2011 Ilonajot napisał(a):a ja mysle, ze Nikusia nas wszystkich moze jeszcze zadziwic ;) nie ma chwili, żebym o tym nie marzyła Quote
olenka_f Posted June 20, 2011 Author Posted June 20, 2011 nie wiem który raz oglądam te filmiki, zakochana jestem w tej panięce widać że utyka na tylnią nóżkę, chyba z tej strony co ta przepuklina jest Quote
Ilonajot Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Nikusi naprawde sie udalo!!! bardzo dziekujemy Pani, co przyjela Nikusie! to zupelnie inna jakosc zycia - ogrod, swoboda, czlowiek, ktory jest prawie na wylacznosc ... Quote
Kasia77 Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 Ilonajot napisał(a):i bardzo, ale to bardzo dziekujemy Jamniczej Rodzinie za wsparcie dla Niki! W ramach sprostowania :) Nika dostała wsparcie od JAMNICZEJ SKARPETY , nie Jamniczej Rodziny - jeszcze raz dziękuje Skarpecie;) Quote
Ilonajot Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 Kasia77 napisał(a):W ramach sprostowania :) Nika dostała wsparcie od JAMNICZEJ SKARPETY , nie Jamniczej Rodziny - jeszcze raz dziękuje Skarpecie;) wiec bardzo dziekujemy Jamniczej SKARPECIE!!! Quote
danka1234 Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 Kasia77 napisał(a):W ramach sprostowania :) Nika dostała wsparcie od JAMNICZEJ SKARPETY , nie Jamniczej Rodziny - jeszcze raz dziękuje Skarpecie;) Dziekuje za sprostowanie. Proszę o rozpisanie tej wpłaty (200zł) na 1 stronie wątku. Potrzebuje tego do rozliczeń wątku skarpetkowego. Quote
Kasia77 Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 200zł z Jamniczej Skarpety Nika wydała na: 1. Dojazdy do weterynarza 60zł (4 razy 15zł) 2. Hepatiale weterynaryjne ze względu na bogatszy skład 12zł 3. Witamina B17- pestki moreli 23zł - zamówione tutaj : http://www.pestki-moreli.pl/index.html (zamówienie wspólne dla Niki i Maksa , z przesyłką 46zł ) 4. Iskial około 30zł 5. Puszki Animonda i Royal 24zł 6. To co zostało będzie dołożone do któregoś z tych preparatów: http://sklep.mvet.pl/Walka-z-nowotworami/ (podesłałam strone weterynarce,czekam tylko na jej opinie ) Nika i Bartek- http://www.youtube.com/watch?v=_77btFBCIys Miłość do kotów jest równie wielka jak miłość do świnek morskich. W domu są dwie świnki, które Nika oglądała sobie z wściekłością przez szybę w akwarium, i nie wiadomo kiedy kłapnęła świnke, na szczęście padło na długowłosą, więc skończyło się strachem i wyrwanym śwince kłębem sierści . W ciągu dnia prosiaki zwykle sporo czasu spędzały w klatce na ogrodzie, do czasu kiedy Niśka, zaciekle próbowała wyszarpać metalową siatkę żeby je upolować. Świnki zostały ewakuowane do domu a ona wściekła poszatkowała tekture, którą od środka osłanięte były ściany klatki. Pani mówi,że gdyby można było wam to pokazać, to byście nie uwierzyli. Polowanie na kota dwa razy większego od niej, też skutecznie zaliczone - ciężko ją było oderwać od kociego grzbietu (kot spał, nie spodziewał się ...) Niśka czy jak to Pan mówi - Gabrysia ,to prawdziwy Jamniczy bandyta :) :) Quote
punk Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 Fajnie, że może być u Was. Super tam macie! Chciałem to pokazać mojej Ance (zwłąszcza "parówową zagrodę" :-) ). Moglibyśmy w jakąś sobotę do Was podjechać? Quote
Kasia77 Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 punk napisał(a):Fajnie, że może być u Was. Super tam macie! Chciałem to pokazać mojej Ance (zwłąszcza "parówową zagrodę" :-) ). Moglibyśmy w jakąś sobotę do Was podjechać? a ta " parówowa zagroda" to przypadkiem moje piękne panny? :) Można podjeżdżać :) , tylko dacie znać kiedy, bo lipiec co nieco będziemy mieć wyjazdowy Quote
punk Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 Dzięki :-) Odezwę się przed przyjazdem. Panny wyjątkowo piękne! Zwłaszcza olbrzymka... :-) Quote
danka1234 Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 Pozdrowienie i zyczenia zdrówka dla Nikusi i Maksia. Widze ze na Bartku mordercze zapędy Nikusi nie robią żadnego wrażenia. Quote
Ilonajot Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 no wlasnie kot NIE ZAWSZE SOBIE poradzi!!! mielismy taki sparring raz w schronisku - Nika kontra kocur Węgielek. dodajmy, ze najlepszy szczurolap w schronisku! Nika tak go schwycila za pysk, ze tamten nie mial jak sie wyrwac. Drapal ja pazurami na oslep, a ona nie puszczala, choc lala sie krew!!! ja zlapalam Wegielka, Ola Nikusie i tak ciagnelysmy kazda w swoja strone. W koncu jakos udalo nam sie je rozdzielic. Ale WIDOK BYL STRASZNY!!! Nika jest dzika bestia, jesli chodzi o koty ... nie ma z nia wtedy zartow! dodam jeszcze, ze kocur Wegielek jako kastrat byl od Nikusi wiekszy .............. ale jak ladnie Nikusia wyglada - rzeczywiscie przytyla!!! Kasiu, podziekuj od nas bardzo domkowi za taka dobra opieke :) Quote
Kasia77 Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 brazowa1 napisał(a):kot sobie poradzi,ale świniaczki biedne. Niśka ma teraz zakaz wstępu tam gdzie stoją świnki :) Nika ma swoje ulubione miejsce - wolny czas Pana , spędza z nim w samochodzie i widać bardzo lubi samochody. Siedzą sobie, rozmawiają, jeżdżą do sklepu. Samochód duży,Gabryśka sama się nie wdrapie, więc prosi żeby ją wsadzić do środka, i ciężko ją przekonać żeby wyszła, spędziła tak wczoraj prawie całą niedziele. Darowała Panią Maksiowi i teraz ma osobistego Pana a Maksiu został Maksiem - nie zamierza sie zmieniać na starość:) Nika za nim drepcze, ogonem merda ,czasem zagląda do niego do legowiska, gdyby pozwolił pewnie weszłaby sie potulić, ale on wredota absolutna , nie ma zmiłuj się Maksiu spanie dzieli wyłącznie z kapciami i klapkami Pani, które znosi i chomikuje tak, że w legowisku śpią kapcie a Maksiu już się nie mieści . Nika ma Vetmedin jeszcze tylko na kilka dni, więc domek prosi o niego, coby zdążył dojść. Olu musze poprosić Cie jeszcze raz o dane do faktury, bo oczywiście (jak to Ja ) gdzieś posiałam kartkę na której mi je zapisałaś. Wiecie czy Nika przyszła do schroniska wysterylizowana? , bo coś wygląda jakby "cieczkowo" Quote
Kasia77 Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Byliśmy u weterynarza żeby upewnić się/potwierdzić czy cieczka jest na 100% cieczką i faktycznie Niśka ma cieczke Serdecznie dziękuje Danusi - Danka1234 za to że poświęca nam swój czas którego nie ma , przyjeżdża po Nas ze Słupska , zawozi do kliniki i odwozi do domu , dzięki Danusi możliwa była dzisiejsza i poprzednie wizyty u weterynarza. Dziękuje , że zawsze możemy na Ciebie liczyć ;) Quote
olenka_f Posted June 28, 2011 Author Posted June 28, 2011 OTOZ Animals Schronisko dla Zwierząt ul.Hermanowska 24 83-200 Staropgard Gd 592 20 59 441 nip paczuszkę wyślę jutro Quote
Ilonajot Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 bardzo zapraszam wszystkich do wziecia udzialu w konkursie na nazwe: http://www.dogomania.pl/threads/210270-KONKURS!-Szukamy-super-nazwy-dla-programu-wspierajacego-schronisko-w-Starogardzie! Moze macie jakies genialne pomysly?? Quote
Recommended Posts