Secia Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 olenka_f napisał(a):leki Niki : Vetoqinol, Vetmedin, Fortekor jak tylko dogramy co i jak to osobiście pojadę z małą :) to się szykuje konwój :-) Quote
Kasia77 Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 olenka_f napisał(a):leki Niki : Vetoqinol, Vetmedin, Fortekor jak tylko dogramy co i jak to osobiście pojadę z małą :) Olu, na kiedy mniej więcej można spodziewać się Nikusi? :) domek pyta, czeka, zestresowany :):) Quote
olenka_f Posted June 3, 2011 Author Posted June 3, 2011 poproszę o adres na pw i jedziemy, tylko nie dziś i jutro , każdy następny dzień jest możliwy Nika robi kupe z krwią, niestety nic się nie da zrobić prócz hepatilu i gotowanego jest na marchwi, mięsie i ryżu( troche) żywotna jest jak była, zakopuje się w kocyk jak chce spać ale jak wyczuje kota to robi się z niej dzierlatka :) Quote
Secia Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Olenko daj znać kiedy będziecie jechać. Jak będzie możliwość to chętnie bym się zabrała o ile nie będę siedziała przed kompem w pracy :-( Ja też się dokładam do jej utrzymania. Daje 20 stałej deklaracji co miesiąc Koszt pobytu miesięcznego uzgodniliśmy na 100,00. Nie wiem jak płatne z góry z dołu? Kto zechciałby zostać skarbnikiem Nikusi? Trzeba będzie również kontrolować leki czy nie ma braku. Sunia nie może być bez leków. Ja nie mogę ponieważ opuszczam Polskę w sierpniu na dosyć długo. Leki jakie dostaje NIKI: Vetoqinol, Vetmedin, Fortekor info o Nikukusi pozbierane z wątku: radosna chuda/szkielecik nie lubi kotów guzy na listwach mlecznych przepuklina była diagnozowana Finanse NIKI Deklaracje stałe: Kaerjot 50,00 Secia 20,00 Olenka 30,oo ****************** Potrzeba jeszcze na malutką wypraweczkę, tycia smyczka, tycie szeleczki, Mam mięciutki flanelowy kocyk, więc dam. Mogę kupić też coś smacznego dz szamanka ale nie wiem co??? proszę o radę Quote
kaerjot Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Secia napisał(a): Finanse NIKI Deklaracje stałe: Secia 20,00 Kaerjot 50,00 Quote
Secia Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 olenka_f napisał(a):Olka 30zł :) Olenko ty masz swoje prywatne duże stado w domu, więc może ktoś się jeszcze zgłosi i będzie można zastąpić twoją deklarację. Masz wiele psiaków prywatnych do wykarmienia. Quote
Secia Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 OSTRZEŻENIE z FB. "Ostrzeżenie ze schroniska w Gaju, że jeździ po schroniskach facet z zamiarem adopcji szczeniąt. Psy podobno jadą do Niemiec jako przynęta dla amstafów szkolonych do walk !!! Ten facet to Łukasz C. lub zona Ewa z Krzywinia kolo Gostynia. Może kontaktować się ze schroniskami w całej Polsce.... uprzedź znajome schroniska !" Quote
Ilonajot Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 [quote name='Secia']OSTRZEŻENIE z FB. "Ostrzeżenie ze schroniska w Gaju, że jeździ po schroniskach facet z zamiarem adopcji szczeniąt. Psy podobno jadą do Niemiec jako przynęta dla amstafów szkolonych do walk !!! Ten facet to Lukasz C. lub zona Ewa z Krzywinia kolo Gostynia. Może kontaktować się ze schroniskami w całej Polsce.... uprzedź znajome schroniska !" Seciu, czy dalas to ostrzezenie na watki innych schronisk????? Quote
Secia Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 nie ale tak sobie wchodzę i klikam ale może robić to systematyczniej skoro masz wątki do nich Quote
Ilonajot Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Secia napisał(a):nie ale tak sobie wchodzę i klikam ale może robić to systematyczniej skoro masz wątki do nich na schronisko w tomaszowie maz juz dalam i na radomsko dalam tez na husky adopcje widzialam, ze na watku psow z pseudo w trutowie tez juz jest ... dam tez na forum amstafowe ... Quote
Kasia77 Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 olenka_f napisał(a):poproszę o adres na pw i jedziemy, tylko nie dziś i jutro , każdy następny dzień jest możliwy Nika robi kupe z krwią, niestety nic się nie da zrobić prócz hepatilu i gotowanego jest na marchwi, mięsie i ryżu( troche) żywotna jest jak była, zakopuje się w kocyk jak chce spać ale jak wyczuje kota to robi się z niej dzierlatka :) a kupa z krwią od czego Olu? i co jest właściwie główną przyczyną,że wet daje małej tak mało czasu... ? Na pewno pamiętacie, ale i tak przypomne, żeby zabrać wszelką dokumentacje- wyniki badań które mała ma Quote
olenka_f Posted June 3, 2011 Author Posted June 3, 2011 Nika ma chorą wątrobę, przy tylu lekach nie działa to jak balsam Quote
olenka_f Posted June 3, 2011 Author Posted June 3, 2011 miała, nie było tragedii ale wiadomo że wątroba szarpnięta jest Quote
Kasia77 Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 olenka_f napisał(a):poproszę o adres na pw i jedziemy, tylko nie dziś i jutro , każdy następny dzień jest możliwy Nika robi kupe z krwią, niestety nic się nie da zrobić prócz hepatilu i gotowanego jest na marchwi, mięsie i ryżu( troche) żywotna jest jak była, zakopuje się w kocyk jak chce spać ale jak wyczuje kota to robi się z niej dzierlatka :) Adres wysyłam. Jeśli chodzi o jutro ,to ewentualnie późniejszym popołudniem, w poniedziałek też, bo Pani ma do załatwienia z rana pare spraw, kolejne dni bez znaczenia, jakby coś "wyskoczyło" nieprzewidzianego to napisze, chociaż raczej nic sie nie zmieni Quote
Secia Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 halo halo proszę się tak nie umawiać beze mnie :-) dać kocyk? Olenko to może Nikusia powinna jeść karmę weterynaryjną wątrobową? Rozumiem, że ma wyniki z prób wątrobowych? Quote
Kasia77 Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 Secia napisał(a):halo halo proszę się tak nie umawiać beze mnie :-) dać kocyk? Olenko to może Nikusia powinna jeść karmę weterynaryjną wątrobową? Rozumiem, że ma wyniki z prób wątrobowych? Royal Hepatic jadła swojego czasu moja jamniczka, w połączeniu z lekami na wątrobe działał rewelacyjnie Kocyk nie zaszkodzi :) .Rozglądałam się za kanapką , ale w sklepach zoologicznych mają jakieś kosmiczne ceny, jesli Nika nie ma łóżeczka, to zamówie coś na allegro a w razie co(zanim by doszło) mam do wypożyczenia małą kanapkę :) Quote
Secia Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 o matko i córko to już zwykłe kocyki do spania nie wystarczają??? :-) Olenko czy leki , które Nikusia bierze są na recepte? Czy masz zapasa do przekazania? Czy pytałaś weta o to czy Niki powinna jeść leki na wątrobę i karmę wątrobową w zażywanym zestawie? Quote
Kasia77 Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Kasia77 napisał(a):Adres wysyłam. Jeśli chodzi o jutro ,to ewentualnie późniejszym popołudniem jutro czyli już dziś , możecie być nawet teraz , troche się dzień inaczej rozplanował i Maks na panne czeka Quote
olenka_f Posted June 5, 2011 Author Posted June 5, 2011 powiem szczerze : Nika ma leki na serduszko i wątrobę, zjada ryż z marchwią i mięskiem iiiiiiiiiiiiiiiiii już koniec z kłuciami, wynikami, rtg i czym kolwiek więcej zależy mi żeby było jej dobrze, ciepło i miała pełny brzuszek tak długo jak się da bardzo chciałam żeby diagnoza Niki była inna ale nie była ,więc ten ostatni czas ma mieć spokój i miłość hepatilu nie chciała jeść ona lubi takie domowe albo puchy Nika lubi chować się w koc a na łóżko nie wejdzie sama ona malutka jest :) Quote
Secia Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 no tak to kiedy jest przejazd? Olenko może przyjadę do Ciebie wieczorem dam kocyk i moja działkę za 2 miechy i przekażesz do domku? Dalej szukamy skarbnika dla NIKI Już trzeba zbierać na domek Quote
olenka_f Posted June 6, 2011 Author Posted June 6, 2011 bardzo serdecznie zapraszam, muszę zorganizować transport i będę jechać trochę mi głowa nie pracuje ale Ozzy ma parwo i przeżywam domowy koszmar :( Quote
Recommended Posts