olenka_f Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 O Nice dowiedziałam się od koleżanki, wiadomo było , że jeśli jej nie zabiorę, jej życie skonczy się :( Pojechałam po nią a ona na przywitanie wbiegła w moje objęcia. Radosna i przeraźliwie chuda . Nika powoli dochodziła do swojej wagi i z wagą wracał jej charakterek :razz: np jak schowa zabawkę w kocyk to kłapie zębiskami. Jest w budynku , bo to maleństwo w zimę stałoby się w boksie soplem lodu, niestety w budynku praktycznie nikt jej nie widzi :shake: Teraz jej stan zdrowia pogorszył się , widać po małej że gorzej się czuje . Nika ma liczne guzy na swoim ciele, podobno starość Nika nie lubi kotów albo inaczej lubi je gryźć , baaaaaaaardzo lubi aż piszczy jak jakiegoś zobaczy . Bardzo lubię Nikusię. Widać, że czuje się bezpiecznie u nas bo nawet na spacer wychodzi gdzieś blisko i szybko chce wracać. na pomoc Nikusi Adres: "OTOZ Animals" Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt ul. Hermanowska 24 83-200 Starogard Gdański tel. (58) 56 099 31 e-mail: [email protected] Konto bankowe: 20 1020 1909 0000 3202 0038 1053 Bank PKO BP 200zł z Jamniczej Skarpety Nika wydała na: 1. Dojazdy do weterynarza 60zł (4 razy 15zł) 2. Hepatiale weterynaryjne ze względu na bogatszy skład 12zł 3. Witamina B17- pestki moreli 23zł - zamówione tutaj : http://www.pestki-moreli.pl/index.html (zamówienie wspólne dla Niki i Maksa , z przesyłką 46zł ) 4. Iskial około 30zł 5. Puszki Animonda i Royal 24zł 6. To co zostało będzie dołożone do któregoś z tych preparatów: http://sklep.mvet.pl/Walka-z-nowotworami/ (podesłałam strone weterynarce,czekam tylko na jej opinie ) opłaty za DT czerwiec : Secia 20zl olenka_f 30zł Kaejrot 50zł lipiec : Secia 20zl Kaejrot 50zł olenka_f 30zł Quote
danka1234 Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 skoro sunia ma swój watek to zaraz wkleje link do jej watku na jamnikach. allegro; http://allegro.pl/show_item.php?item=1523797295 ogłoszenia Niki; 1-alegratka 2-gumtre 3-e-oferty 4-ojej 5-kupie psa 6-adopcja psa 7-psy pl 8-przygarnij zwierzaka 9-szerlok 10-cafeanimal 11-adopcje org 12-do adopcji 13-psia mania 14-nasi pupile 15-morusek 16-animalia 17-przylepa 18-giełda ogłoszen 19-ogłoszenia olx 20-zwierzeta swiat ogłoszen 21-Trójmiasto pl Quote
olenka_f Posted March 22, 2011 Author Posted March 22, 2011 bardzo, bardzo smutny pies kochaniusia i bardzo smutna :( Quote
malagos Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 o jej, dlaczego ona nei lubi kotów?.......... Quote
brazowa1 Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 malagos napisał(a):o jej, dlaczego ona nei lubi kotów?.......... pewnie ją wku... Oleńka uratowała małą,teraz fajnie,gdyby znalazła dom tylko dla siebie. Olu,czy ona jest miła dla obcych-bo,że Ciebie kocha to jestem pewna. Quote
olenka_f Posted March 23, 2011 Author Posted March 23, 2011 ona jest kochaniutka, tylko jak zakopie skarb w kocyk wtedy go pilnuje no i chce gryźć w przyszłym tygodniu zrobimy jej pazurki bo są krogulcze i jednak badania bo martwi mnie jej zmiana Quote
Isadora7 Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Zrobiłam małej newsa na http://jamniki.eadopcje.org/newsy ale dopiero dzisiaj wpisuję bo mnie nie było na dogo dwa dni musiałam odpocząc. Po pracy pomysle o zrobieniu jej wydarzenia na facebooku. Quote
Ilonajot Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 prosze przeczytajcie i rozeslijcie dalej: http://www.dogomania.pl/threads/204773-Domowy-hotel-w-oborze-DT-u-Arktyki platny DT , ktory okazal sie ... obora!!! Quote
Kasia77 Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 cześć ślicznoto, był jakiś telefon, zapytanie o małą? Quote
olenka_f Posted March 28, 2011 Author Posted March 28, 2011 Nika ma guzy na listwie mlecznej i przepuklinę :( myślę że to ta przepuklina która boli była przyczyną tego jej smutnego nastroju wet stwierdził , że ona jest za stara na operację ja mam trochę inne podejście i jak tylko będę miała możliwości to sprawdzę tą diagnozę Quote
Mika31 Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 :-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-( Quote
danka1234 Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 trzeba by zatem zdiagnozowac ją u innego weterynarza i jesli sie da zoperowac przynajmniej ta przepukline jesli ją boli. Quote
olenka_f Posted March 28, 2011 Author Posted March 28, 2011 akucha napisał(a):Olenko, a ile ona ma lat? wg mnie to ok 10 ale jest bardzo radosna i jak ją nic nie boli bardzo rozbrykana Quote
olenka_f Posted March 28, 2011 Author Posted March 28, 2011 danka1234 napisał(a):trzeba by zatem zdiagnozowac ją u innego weterynarza i jesli sie da zoperowac przynajmniej ta przepukline jesli ją boli. też tak myślę Quote
akucha Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 olenka_f napisał(a):wg mnie to ok 10 ale jest bardzo radosna i jak ją nic nie boli bardzo rozbrykana Słuchaj, Tofi (sopocianka moich rodziców) miała usuwane obie listwy. Pierwszą w wieku 12 lat, drugą 1,5 roku później. Teraz miała też operowane oczko. Wszystko odbyło się bezproblemowo. Pynia w wieku 9 lat miała sterylkę. Trzeba zrobic RTG klatki i USG, sprawdzić, czy nie ma przerzutów. Wyniki krwi i serducho przebadać. Wiem... pewnie schronisko nie ma kasy, ale może wspólnie jakoś damy radę. Ona mi przypomina... sama wiesz. Kurkę. Quote
danka1234 Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Sunia bedzie mogła też liczyc na wsparcie z Jamniczej Skarpety na leczenie. Quote
olenka_f Posted March 28, 2011 Author Posted March 28, 2011 akucha napisał(a):Słuchaj, Tofi (sopocianka moich rodziców) miała usuwane obie listwy. Pierwszą w wieku 12 lat, drugą 1,5 roku później. Teraz miała też operowane oczko. Wszystko odbyło się bezproblemowo. Pynia w wieku 9 lat miała sterylkę. Trzeba zrobic RTG klatki i USG, sprawdzić, czy nie ma przerzutów. Wyniki krwi i serducho przebadać. Wiem... pewnie schronisko nie ma kasy, ale może wspólnie jakoś damy radę. Ona mi przypomina... sama wiesz. Kurkę. tylko kotów bardziej nienawidzi niż Księżniczka, chociaż później już jej nie przeszkadzały cały czas myślę o Nice, jest ciężko i to jak cholera :( Quote
olenka_f Posted March 28, 2011 Author Posted March 28, 2011 danka1234 napisał(a):Sunia bedzie mogła też liczyc na wsparcie z Jamniczej Skarpety na leczenie. powiem szczerze że byłoby cudownie Quote
olenka_f Posted March 28, 2011 Author Posted March 28, 2011 bardzo walczę z tym " eeeeeeeeee to stary pies czy kot " jak do tej pory udawało mi się postawić "na swoim" , choć czasem kończyło się to wojną z wetem :diabloti: Quote
akucha Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 olenka_f napisał(a):tylko kotów bardziej nienawidzi niż Księżniczka, chociaż później już jej nie przeszkadzały cały czas myślę o Nice, jest ciężko i to jak cholera :( Ba, to jamnik z krwi i kości! Zresztą, koty chodzą górą, a jamniki niżej. Te psy żyją długo. 10 lat to zaledwie półmetek, ona mogłaby być jeszcze szczęśliwa. Jest taka ładna. Powalczmy o nią. Porozmawiaj z wetką i zaczniemy ściągać na wątek ludzi. Quote
Recommended Posts