Kasia77 Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 [quote name='Secia']dostałam maila ze sklepu, że preparat został wczoraj wysłany. Kasiu ja wrócisz to proszę sprawdź czy dotarł. Tak sie czasami lubię wygrzewać na trawie :) - Preparat dla Niki i Maksia doszedł :) - dziękujemy! , opakowanie starczy im na dwa tygodnie, potem zamówię od razu to duże i niech "sie karmią" proszkiem (piguły są mega wielkie, trzeba wysypywac z nich proszek i liczyc na to że kolejny raz zechcą przełknąc naszpikowany lekiem smaczek. Maksiu to śmietnik- zjada wszystko i w kazdej ilosci, z kolei z Nisią bywa ciężko, czasem wcale nie chce brac od Pani jedzenia, podejrzliwa jest :), wie że pani wciska jej niedobre rzeczy w jedzenie, wtedy Niśke karmią osoby których nie podejrzewa o "trucie". Waży nam Niśka całe 6kg , Pani biega za nią i podtyka co rusz cos do jedzenia i sprawdza na co Niśka ma danego dnia chęc, bo tak to z nią jest, ze jak jednego dnia czymś sie zajada to nastepnego juz tego nawet nie tknie, więc jadłospis musi być szeroki. Ostatnio często bywa, że Nisia czuje sie niestety nie najlepiej, postękuje każdorazowo kiedy sie kładzie , dlatego w gorszych dniach wprowadzimy przeciwbólowo carprodyl- kupiłam jej na razie jeden listek - 5 tabletek 50mg. Potrzebny jest Fortekor i przydałoby sie coś przeciwbólowego na zapas, moze być ten carprodyl jeśli to możliwe, nie jest zły. Quote
olenka_f Posted July 28, 2011 Author Posted July 28, 2011 Kasiu ja postaram się zamówić jutro ale możlwe że dostane leki dopiero w środę, wytrzymacie? Quote
paulinken Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Ale śliczna panienka! Idealna dziewczyna dla mojego Juniora ;) Quote
Kasia77 Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 olenka_f napisał(a):Kasiu ja postaram się zamówić jutro ale możlwe że dostane leki dopiero w środę, wytrzymacie? wytrzymamy :) Quote
Secia Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 Odwiedzam sunieczkę i cieszę się, że przytyła i ma swoją trawkę do leżenia :-) Quote
brazowa1 Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 tez się cieszę z każdego dobrego dnia Nikusi. Quote
Secia Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 Co tam u naszej pięknej jamnisi słychać? dawno nie było wiadomości. Quote
Kasia77 Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 [quote name='Secia']Co tam u naszej pięknej jamnisi słychać? dawno nie było wiadomości.[/QUOTE] Różnie , bywają gorsze dni, widać że boli, zwłaszcza jak sie Nisia kładzie to guzy przeszkadzają, brzusio wielki- tym razem juz nie od normalnego przybierania na wadze... Postaram się niedługo wlepić jakieś zdjecia, nie wiem kiedy, strasznie chorowity mam czas u swoich psów, strasznie..... Quote
Secia Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 oj to nie dobrze jak zaczyna boleć. leki przeciw bólowe niepomagają? A brzunio wielki z guzami :-( Kasiu mam nadzieję, że będziecie wiedzili, kiedy podjąć decyzję. Quote
Kasia77 Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 [quote name='Secia']oj to nie dobrze jak zaczyna boleć. leki przeciw bólowe niepomagają? A brzunio wielki z guzami :-( Kasiu mam nadzieję, że będziecie wiedzili, kiedy podjąć decyzję.[/QUOTE] przeciwbólowe na razie pomagają, Nisia bierze w sumie od niedawna, i tylko wtedy jak widać ze czuje sie źle, ale ogólnie jest jeszcze w porzadku(o ile mozna tak w ogóle napisać) , ma jako tako apetyt, poluje na prosiaki, jest aktywna i uwielbia mojego tymczasa Borysa- jaka ona jest szcześliwa kiedy przychodzi do mnie w odwiedziny i dopada do Borysa :) , może cos jej sie kojarzy, Borys to duży czarny pies. Dziś musze kupić kolejne tabletki, bo ten carprodyl co miała juz sie skończył. Przydałby sie mały zapas czegos przeciwbólowego. Cierpieć jej nie pozwolimy. Quote
olenka_f Posted August 16, 2011 Author Posted August 16, 2011 Kasiu caprodylu powinnaś mieć na miesiąc, rany ile ona musi tego jeść, biedactwo aż tak cierpi? Quote
Kasia77 Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 olenka_f napisał(a):Kasiu caprodylu powinnaś mieć na miesiąc, rany ile ona musi tego jeść, biedactwo aż tak cierpi? a czy od Was cos przychodziło Olu? . Nisia je tego na razie nie wiele, dostaje przeciwbólowe tylko wtedy jak widac że ból doskwiera jej mocniej . Ja dlatego pisałam ze musze kupić carprodyl , bo skończył sie listek ( w listku było 5 tabletek) ten o którym pisałam 28.07 - pare postów wyżej , poza tym nic więcej nic Nisia przeciwbólowego nie miała i nie brała, tylko te kilka tabletek, dopiero wczoraj kupiłam na zapas dwa listki- 10 tabletek. Quote
Secia Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 Jak tam finanse Nikuni? Na poczatku następnego tygodnia będę się widziała z Olenką to mogę coś przekazać. Quote
olenka_f Posted August 17, 2011 Author Posted August 17, 2011 za sierpień zapłacone, mam nadzieję że doszło Kasik ja wysyłałam caprodyl i fortekor w dniu którym poszły pieniądze kurcze nie mam potwierdzenia teraz, mam w domu Kasia na ten moment mam caprodyl na 25 kg , to trzeba będzie dzielić ten mniejszy może dotrze do Was ale coś mi mówi że musze rek;lamacje składać skoro go nie masz fortekor będę załatwiać , cholera no Quote
Kasia77 Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 olenka_f napisał(a):za sierpień zapłacone, mam nadzieję że doszło Kasik ja wysyłałam caprodyl i fortekor w dniu którym poszły pieniądze kurcze nie mam potwierdzenia teraz, mam w domu Kasia na ten moment mam caprodyl na 25 kg , to trzeba będzie dzielić ten mniejszy może dotrze do Was ale coś mi mówi że musze rek;lamacje składać skoro go nie masz fortekor będę załatwiać , cholera no Olu, leki nie doszły. Dzis sie upewniałam- pytałam Pani, ale nic nie dostali. Pieniadze na sierpień wpłynęły na konto, ale tabletki dla Nisi nie przyszły, dlatego pisałam ze nie ma , i faktycznie wczoraj jak byłam wieczorem w klinice z Maksiem( Maksiu w piatek jest operowany, mięsak dał wielki przerzut), to kupiłam Nisi dwa listki carprodylu 50-tki . Moze paczka z lekami jeszcze dojdzie , ta poczta nieszczęsna działa jak działa... Quote
olenka_f Posted August 17, 2011 Author Posted August 17, 2011 Kasiu ale to i fortekoru nie macie, wysyłam dziś priorytetem poleconym jedno i drugie niech szlak tą pocztę, złożę reklamacje ale czy to coś da, Nika musi miec leki Quote
Kasia77 Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Nisia przywykła do świnek i juz nie reaguje na ich widok z tak zaciekle jak wczesniej, poza tym widać na filmiku ze siły Nisie opuszczają - szczeka słabiutko, ale ma tą swoją radosc kiedy moze sobie prosiaki poogladać (na koty nie reaguje juz w ogóle, kompletna obojetność) http://www.youtube.com/watch?v=Yniqn0jP5Ac A taką robi mine jak ktoś karze odejsc jej od świnek - Quote
olenka_f Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 kochane maleństwo, na koty nie raguje to znaczy że słabnie, żle się czuje czy zmądrzała ? Quote
Mika31 Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 biedna malutka mój Kacperek też tak wyglądał zanim...trzymaj się maleństwo Quote
brazowa1 Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 czy tylko ja spodziewałam sie zobaczyc,jak Nika gania świnie po chlewie? moim zdaniem koty ja znudziły...gdyby z osłabienia nie reagowała,odpusciłaby równiez prosiakom. Quote
danka1234 Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Oby Nikusia cieszyła się dobrym życiem które teraz ma jak najdłuzej. Quote
Kasia77 Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 olenka_f napisał(a):kochane maleństwo, na koty nie raguje to znaczy że słabnie, żle się czuje czy zmądrzała ? kotom dała spokój, znudziły jej się, za duzo ich wszędzie, więc przywykła, ale fakt faktem ze słabnie bardzo, zarzuca ja czasami jak idzie, strasznie dużo ma tego guza do dźwigania. Dziś jade z jej kolegą Maksiem na zastrzyk(Maksiu po operacji,nowotwór zaatakował juz w całym pyszczku, niewiele czasu zostało...), zabiore Niki , tak kontrolnie, niech weterynarz na nią spojrzy. Wczoraj nic nie jadła, na nic sie nie skusiła chociaż Pani cuda wymyśla zeby w nia coś "wepchnąć", bo jak nie je to nie można dać jakichkolwiek tabletek. Moze dzis bedzie lepiej, moze nadrobi wczorajszy dzień Quote
olenka_f Posted August 21, 2011 Author Posted August 21, 2011 Kasiu co z Nikusią, zjadła choć troszkę Quote
Recommended Posts