Jump to content
Dogomania

Schron KIELCE - mini-goldenka GAFA odeszła za TM [*][*][*] , czy inne też odejdą?????

Recommended Posts

Posted

PILNE!
OWCZAREK PODHALAŃSKI-SZCZENIĘ SUCZKA.Pomóżcie znaleźć dom lub trafi zapewne do pseudo:-(
[url]http://szerlok.pl/oferta/oddam-w-dobre-rece-ID4Pko.html[/url]
[IMG]http://szerlokpl.icplatform.com/szerlokpl/offers/szerlokpl/11/50/11/11_50_1150620_1_644x461.jpg[/IMG]

Posted

dzwonilam do brata, zeby spytal swojej dziewczyny czy by nie chciala, bo mieli owczarka podhalańskiego ale ktos go wypuscil z podworka kiedy byl na dworzu :( (ktos probowal zrobic sobie żart, kiepski jak sie okazalo)
i ślad po nim zniknal..

Posted

Dziękuję za zainteresowanie:-)Pewnie właścicielka już jest zasypywana tel.od pseudo.Martwię się o tę biedną suczkę,żeby nie poszła na mękę kilkuletnią do pseudo.:-(

Posted

Zaraz moj brat da mi znac jak sprawa wyglada.
Wprawdzie jego dziewczyna mieszka w Zawierciu, troche daleko ale wiem, ze jaki zwierzak by do niej nie trafil, to mialby u niej dobrze :)

Posted

Ponawiam Ząbka....wczoraj Wilczka go widziała ok9.30 na boisku gastronomika ale o 16 już ślad po nim zaginął ,ogłoszenia rozwieszone tyle że mógł pójść w każdą stronę również wrócić na Wielkopolską skąd był zabrany dzisiaj obkleję tamte okolice.Szukajcie,miejcie oczy szeroko otwarte BŁAGAM!!!!

Posted

W zasadzie nie powinnam, ale jeszcze raz wrócę do kwestii poszukiwań Misia.
Kiedy TZ zauważył, że Misio uciekł zatelefonował do mnie, poinformował schronisko i zaczął go szukać. Informację natychmiast przekazałam P. Izie, napisałam apel na dogo, wydrukowałam ogłoszenia i pojechałam porozwieszać po lecznicach. W tym czasie P. Iza z wydrukowanymi ogłoszeniami monitorowała teren mojego osiedla. Podejrzewałam, że pies mógł iść do swojego "opiekuna". Moje podejrzenia potwierdziła osoba z Bukówki, która widziała biegnącego Misia (pisałam o tym na dogo). Powiedziałam o tym zdarzeniu P. Izie, równocześnie TZ ze znajomym pojechali szukać psa na wsi. Późnym wieczorem TZ i eneda byli na podwórku "opiekuna". Nie spotkali psa, za to P. Iza poinformowała mnie, że pies był widziany w rejonie miejscowego cmentarza. Rano TZ ponownie był na wsi. Przed południem P. Iza zatelefonowała do mnie, że ma Misia. Była na wsi razem z osobami, które przyjechały z Krakowa pomóc szukać psiaka i udało się znaleźć. Szczegółów nie będę opisywała, bo nie wiem czy osoby interweniujące tego sobie życzą.
Bardzo się cieszę, że Misia udało się odnaleźć.

Trzymam kciuki za odnalezienie Ząbka.

Posted

[SIZE=3][B]Ząbek odnaleziony !!!! :multi: :multi:

[/B][SIZE=2]Do schroniska zadzwonił pan z Klub Młoda Strefa na rogu ul. Gagarina i Krakowskiej, że błąka się psiak. Z opisu był to Ząbek. Marta poprosiła o złapanie go i przetrzymanie w Klubie. To był ON :) Sprawdziła to moja znajoma mieszkająca w tym bloku. Maluch zawędrował z KSM na Kadzielnię. Cud, że nic mu się nie stało. Był tylko wystraszony.[/SIZE]
[/SIZE]

Posted

[quote name='agnieszka24'][SIZE=3][B]Ząbek odnaleziony !!!! :multi: :multi:

[/B][SIZE=2]Do schroniska zadzwonił pan z Klub Młoda Strefa na rogu ul. Gagarina i Krakowskiej, że błąka się psiak. Z opisu był to Ząbek. Marta poprosiła o złapanie go i przetrzymanie w Klubie. To był ON :) Sprawdziła to moja znajoma mieszkająca w tym bloku. Maluch zawędrował z KSM na Kadzielnię. Cud, że nic mu się nie stało. Był tylko wystraszony.[/SIZE]
[/SIZE][/QUOTE]

Dotarłam dopiero po pracy i nie macie pojęcia jaka jestem szczęśliwa moja kruszynka lada chwila będzie znów w domu,cieplutkim i pełnym jedzenia.Słowa jednak tego nie wyrażą:bigcool:[IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/Cool%21%21.gif[/IMG]:klacz::cool2::thumbs::calus::smilecol::modla::sweetCyb::cunao:

Posted

[quote name='basia0607']Proszę o odpowiedż czy onek Kapral ma w uchu tatuaż ?[/QUOTE]

Zapytaj dziewczyn z Buska,bo one go ogłaszają.On nie jest w Kielcach.
Napisz do vega17 lub zadzwoń pod podany na szerloku nr tel.

Posted

Dzisiaj do hotelu w Krakowie pojechały kolejne 4 nasze psiaki: bnenkowaty psiak Baca, leonbergerowaty psiak Leoś, onkowata sunia Cedzynka i onka Lora - wątek "naszych" psiaków, które są pod opieką krakowianek jest tu - gdyby ktoś zapomniał lub zechciał pomóc w ogłaszaniu psiaków:

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/199277-Kieleckie-bidy-z-DYMIN-w-Krakowie.-Prosz%C4%99-o-og%C5%82oszenia.?p=16249722#post16249722[/URL]

dzięki po raz nie wiem który!!!:loveu::loveu::loveu:

Posted

Dobra, kij w oko trollom. Należy ignorować.

Przeczytajcie lepiej to - już wiemy kto będzie się zajmował psami w nowym schronisku w Piekoszowie: "alkoholicy, byli więźniowie, a także niepełnosprawni". Panie i panowie, kroją nam się nowe Dyminy.

[SIZE=2][FONT=Verdana][SIZE=2][FONT=Verdana][SIZE=2][URL]http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255,9039255,Ekowarzywa_ze_spoldzielni__czyli_sposob_na_bezrobocie.html[/URL]

[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/SIZE][SIZE=2][FONT=Verdana][SIZE=2][URL]http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/swietokrzyskie-powstanie-schronisko-dla-zwierzat,1,4162573,region-wiadomosc.html[/URL][/SIZE][/FONT][/SIZE]

Posted

[quote name='malagos']Czyli Dyminy się odbuduje i wyremontuje, a drugie schronisko powstanie?[/QUOTE]
Wszystko na to wskazuje.
Nasz głupi urzędnik, który zawsze kochał Dyminy,, jakoś tak spokorniał ostatnio. Ale nasze władze chcą wybudować schron ponad 50km od Sandomierza, w Baćkowicach :shake: i ten (G)łupi wymyślił, że to będzie na większą część świętokrzyskiego. No, ale on głupi jest:p się niedługo okażę że w świętokrzyskim będzie najwięcej schronisk.

Posted

Dziewczyny dajcie spokój z mało konstruktywną wymianą poglądów. Wypowiedzi gabrysi2424 dotyczące Misia są zgodne z prawdą. Faktem jest, że Misio dostał swoją szansę od Izy, którą wspierają dziewczyny z Krakowa. Ja też starałam się im pomóc, a jeśli będzie w przyszłości potrzeba i będę mogła nadal będę pomagać. Dziękuję.

Niestety nie jest prawdą, że wszystkie psy znajdujące się pod naszą (ŚTOZ-ową) opieką mają ustawową opiekę w postacie finansów z budżetu gminy. Gmina płaci za zwierzęta kieleckie. Drugie tyle naszych podopiecznych jest spoza Kielc - Misio też.

Posted

Rany, kurde!

Niech wszystkie osoby mające pretensje do kogokolwiek załatwiają to na pw, a nie spamują na wątku! Próbuję się czegoś dowiedzieć i nie mogę, bo jakieś dwie panny, co się przedwczoraj zalogowały i mają po 5 postów zakłócają odbiór. Andzia, zgłoś do moderacji ponownie prośbę o oczyszczenie wątku.

Tylko niech mi nikt nie pisze, że tak to się mogę odzywać, jak uratuję miliard psów!

Posted

[quote name='Zuzka2']PILNE!
OWCZAREK PODHALAŃSKI-SZCZENIĘ SUCZKA.Pomóżcie znaleźć dom lub trafi zapewne do pseudo:-(
[url]http://szerlok.pl/oferta/oddam-w-dobre-rece-ID4Pko.html[/url]
[IMG]http://szerlokpl.icplatform.com/szerlokpl/offers/szerlokpl/11/50/11/11_50_1150620_1_644x461.jpg[/IMG][/QUOTE]
jak sie okazalo, pies ktory mial byc oddany za darmo, do adopcji, byl psem za ktorego wlasciciel zazadal "zwrotu kosztow szczepien no i wie pani takie tam, ze 250-300 zl"...i zażądał tego mimo, ze wczesniej podal mi adres i bylismy umowieni, ze pojade do ostrowca św. i odbiore suczke.
Zwykly handlarz i oszust, liczy na to, ze jak napisze, ze musi sunie oddac z powodu wyjazdu, to wszyscy rzuca sie i zaplaca mu trzy stowy mimo iz w ogloszeniu pisze jak byk ZA DARMO.

Z tego co wiem ktos zgodzil sie [chyba] te trzy stowy zaplacic, bo kiedy moja mama dzwonila i pytala czy to w koncu sprzedaz czy adopcja to facet powiedzial, ze nieaktualne bo jakis facet przyjechal sunie odebrac.
Po sprawie :O

Posted

Chyba faktycznie handlarz,bo wilczka tam dzwoniła i się okazało,że to miot szczeniąt,a nie suczka.Coś takiego prymitywnego mógł wymyślić tylko osobnik z naszego zacofanego regionu:angryy:

Posted

[quote name='Zuzka2']Chyba faktycznie handlarz,bo wilczka tam dzwoniła i się okazało,że to miot szczeniąt,a nie suczka.Coś takiego prymitywnego mógł wymyślić tylko osobnik z naszego zacofanego regionu:angryy:[/QUOTE]
Jeszcze lepiej. Śmiec jeden a nie...
Jak dzwonilam to powiedzial, ze droga meilowa kontaktuje sie z nim malzenstwo z niepelnosprawnym dzieckiem bla bla i ze moze im odda sunie...
Zadzwonilam pozniej i powiedzialam, ze mi bardzo zalezy na tym psie to juz rozmowa inna i koles mowi ze mi sunie odda, tylko ze on jest z ostrowca i trzeba bedzie przyjechac..
Przy kolejnej rozmowie podal mi swoje imie, nazwisko (ktorego niestety nie pamietam bo koles nawijal jakby byl nacpany - nic nie rozumialam) na koniec podal mi swoj adres, wytlumaczyl jak dojechac, mowie - super, do jutra..a on do mnie zebym mu dala 250-300 zl :| niestety jak moja mama dzwonila to juz oferta byla nieaktualna :] ... wiec pewnie biedna sunia trafi w rece pseudosów jakis...

Posted

[quote name='agack222']Jeszcze lepiej. Śmiec jeden a nie...
Jak dzwonilam to powiedzial, ze droga meilowa kontaktuje sie z nim malzenstwo z niepelnosprawnym dzieckiem bla bla i ze moze im odda sunie...
Zadzwonilam pozniej i powiedzialam, ze mi bardzo zalezy na tym psie to juz rozmowa inna i koles mowi ze mi sunie odda, tylko ze on jest z ostrowca i trzeba bedzie przyjechac..
Przy kolejnej rozmowie podal mi swoje imie, nazwisko (ktorego niestety nie pamietam bo koles nawijal jakby byl nacpany - nic nie rozumialam) na koniec podal mi swoj adres, wytlumaczyl jak dojechac, mowie - super, do jutra..a on do mnie zebym mu dala 250-300 zl :| niestety jak moja mama dzwonila to juz oferta byla nieaktualna :] ... wiec pewnie biedna sunia trafi w rece pseudosów jakis...[/QUOTE]
Sunia jest aktualna.Jest też nowe jego ogłoszenie oprócz tamtego:[url]http://kielce.szerlok.pl/oferta/owczarek-podhalanski-ID4QeQ.html[/url]
Jak widzisz,koleś robił licytację kto da więcej i oczekuje odzewu najbardziej hojnych.
Zgłosiłam go do obsługi szerlok za naruszenie zasad-jako oszusta.