Zuzka2 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 PILNE! OWCZAREK PODHALAŃSKI-SZCZENIĘ SUCZKA.Pomóżcie znaleźć dom lub trafi zapewne do pseudo:-( [url]http://szerlok.pl/oferta/oddam-w-dobre-rece-ID4Pko.html[/url] [IMG]http://szerlokpl.icplatform.com/szerlokpl/offers/szerlokpl/11/50/11/11_50_1150620_1_644x461.jpg[/IMG] Quote
agack222 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 dzwonilam do brata, zeby spytal swojej dziewczyny czy by nie chciala, bo mieli owczarka podhalańskiego ale ktos go wypuscil z podworka kiedy byl na dworzu :( (ktos probowal zrobic sobie żart, kiepski jak sie okazalo) i ślad po nim zniknal.. Quote
Zuzka2 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Dziękuję za zainteresowanie:-)Pewnie właścicielka już jest zasypywana tel.od pseudo.Martwię się o tę biedną suczkę,żeby nie poszła na mękę kilkuletnią do pseudo.:-( Quote
agack222 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Zaraz moj brat da mi znac jak sprawa wyglada. Wprawdzie jego dziewczyna mieszka w Zawierciu, troche daleko ale wiem, ze jaki zwierzak by do niej nie trafil, to mialby u niej dobrze :) Quote
Zuzka2 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Trochę o Starachowicach: [url]http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110203/POWIAT0111/976411873[/url] Quote
illa Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Ponawiam Ząbka....wczoraj Wilczka go widziała ok9.30 na boisku gastronomika ale o 16 już ślad po nim zaginął ,ogłoszenia rozwieszone tyle że mógł pójść w każdą stronę również wrócić na Wielkopolską skąd był zabrany dzisiaj obkleję tamte okolice.Szukajcie,miejcie oczy szeroko otwarte BŁAGAM!!!! Quote
ewab Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 W zasadzie nie powinnam, ale jeszcze raz wrócę do kwestii poszukiwań Misia. Kiedy TZ zauważył, że Misio uciekł zatelefonował do mnie, poinformował schronisko i zaczął go szukać. Informację natychmiast przekazałam P. Izie, napisałam apel na dogo, wydrukowałam ogłoszenia i pojechałam porozwieszać po lecznicach. W tym czasie P. Iza z wydrukowanymi ogłoszeniami monitorowała teren mojego osiedla. Podejrzewałam, że pies mógł iść do swojego "opiekuna". Moje podejrzenia potwierdziła osoba z Bukówki, która widziała biegnącego Misia (pisałam o tym na dogo). Powiedziałam o tym zdarzeniu P. Izie, równocześnie TZ ze znajomym pojechali szukać psa na wsi. Późnym wieczorem TZ i eneda byli na podwórku "opiekuna". Nie spotkali psa, za to P. Iza poinformowała mnie, że pies był widziany w rejonie miejscowego cmentarza. Rano TZ ponownie był na wsi. Przed południem P. Iza zatelefonowała do mnie, że ma Misia. Była na wsi razem z osobami, które przyjechały z Krakowa pomóc szukać psiaka i udało się znaleźć. Szczegółów nie będę opisywała, bo nie wiem czy osoby interweniujące tego sobie życzą. Bardzo się cieszę, że Misia udało się odnaleźć. Trzymam kciuki za odnalezienie Ząbka. Quote
agnieszka24 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [SIZE=3][B]Ząbek odnaleziony !!!! :multi: :multi: [/B][SIZE=2]Do schroniska zadzwonił pan z Klub Młoda Strefa na rogu ul. Gagarina i Krakowskiej, że błąka się psiak. Z opisu był to Ząbek. Marta poprosiła o złapanie go i przetrzymanie w Klubie. To był ON :) Sprawdziła to moja znajoma mieszkająca w tym bloku. Maluch zawędrował z KSM na Kadzielnię. Cud, że nic mu się nie stało. Był tylko wystraszony.[/SIZE] [/SIZE] Quote
basia0607 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Proszę o odpowiedż czy onek Kapral ma w uchu tatuaż ? Quote
wilczka Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 dzwonilam po sunie-znaczy pisalam meila-to nie jedna sunia-to caly miot i z tego co zrozumialam sa zmixowane,nie czysto rasowe Quote
illa Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='agnieszka24'][SIZE=3][B]Ząbek odnaleziony !!!! :multi: :multi: [/B][SIZE=2]Do schroniska zadzwonił pan z Klub Młoda Strefa na rogu ul. Gagarina i Krakowskiej, że błąka się psiak. Z opisu był to Ząbek. Marta poprosiła o złapanie go i przetrzymanie w Klubie. To był ON :) Sprawdziła to moja znajoma mieszkająca w tym bloku. Maluch zawędrował z KSM na Kadzielnię. Cud, że nic mu się nie stało. Był tylko wystraszony.[/SIZE] [/SIZE][/QUOTE] Dotarłam dopiero po pracy i nie macie pojęcia jaka jestem szczęśliwa moja kruszynka lada chwila będzie znów w domu,cieplutkim i pełnym jedzenia.Słowa jednak tego nie wyrażą:bigcool:[IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/Cool%21%21.gif[/IMG]:klacz::cool2::thumbs::calus::smilecol::modla::sweetCyb::cunao: Quote
Zuzka2 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='basia0607']Proszę o odpowiedż czy onek Kapral ma w uchu tatuaż ?[/QUOTE] Zapytaj dziewczyn z Buska,bo one go ogłaszają.On nie jest w Kielcach. Napisz do vega17 lub zadzwoń pod podany na szerloku nr tel. Quote
andzia69 Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 Dzisiaj do hotelu w Krakowie pojechały kolejne 4 nasze psiaki: bnenkowaty psiak Baca, leonbergerowaty psiak Leoś, onkowata sunia Cedzynka i onka Lora - wątek "naszych" psiaków, które są pod opieką krakowianek jest tu - gdyby ktoś zapomniał lub zechciał pomóc w ogłaszaniu psiaków: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/199277-Kieleckie-bidy-z-DYMIN-w-Krakowie.-Prosz%C4%99-o-og%C5%82oszenia.?p=16249722#post16249722[/URL] dzięki po raz nie wiem który!!!:loveu::loveu::loveu: Quote
Potter Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Dobra, kij w oko trollom. Należy ignorować. Przeczytajcie lepiej to - już wiemy kto będzie się zajmował psami w nowym schronisku w Piekoszowie: "alkoholicy, byli więźniowie, a także niepełnosprawni". Panie i panowie, kroją nam się nowe Dyminy. [SIZE=2][FONT=Verdana][SIZE=2][FONT=Verdana][SIZE=2][URL]http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255,9039255,Ekowarzywa_ze_spoldzielni__czyli_sposob_na_bezrobocie.html[/URL] [/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/SIZE][SIZE=2][FONT=Verdana][SIZE=2][URL]http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/swietokrzyskie-powstanie-schronisko-dla-zwierzat,1,4162573,region-wiadomosc.html[/URL][/SIZE][/FONT][/SIZE] Quote
zuzlikowa Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Andzia, czy do Krakowa nie pojechał ten drugi benio?...udało się go wczoraj złapać? Quote
malagos Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Czyli Dyminy się odbuduje i wyremontuje, a drugie schronisko powstanie? Quote
Soema Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 [quote name='malagos']Czyli Dyminy się odbuduje i wyremontuje, a drugie schronisko powstanie?[/QUOTE] Wszystko na to wskazuje. Nasz głupi urzędnik, który zawsze kochał Dyminy,, jakoś tak spokorniał ostatnio. Ale nasze władze chcą wybudować schron ponad 50km od Sandomierza, w Baćkowicach :shake: i ten (G)łupi wymyślił, że to będzie na większą część świętokrzyskiego. No, ale on głupi jest:p się niedługo okażę że w świętokrzyskim będzie najwięcej schronisk. Quote
ewab Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Dziewczyny dajcie spokój z mało konstruktywną wymianą poglądów. Wypowiedzi gabrysi2424 dotyczące Misia są zgodne z prawdą. Faktem jest, że Misio dostał swoją szansę od Izy, którą wspierają dziewczyny z Krakowa. Ja też starałam się im pomóc, a jeśli będzie w przyszłości potrzeba i będę mogła nadal będę pomagać. Dziękuję. Niestety nie jest prawdą, że wszystkie psy znajdujące się pod naszą (ŚTOZ-ową) opieką mają ustawową opiekę w postacie finansów z budżetu gminy. Gmina płaci za zwierzęta kieleckie. Drugie tyle naszych podopiecznych jest spoza Kielc - Misio też. Quote
Zuzka2 Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Nie zgłaszał ktoś z Kielc zaginięcia beagla?ma obrożę materiałową czerwono-jakąś;-)Widziany dziś przy bazarach. Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Rany, kurde! Niech wszystkie osoby mające pretensje do kogokolwiek załatwiają to na pw, a nie spamują na wątku! Próbuję się czegoś dowiedzieć i nie mogę, bo jakieś dwie panny, co się przedwczoraj zalogowały i mają po 5 postów zakłócają odbiór. Andzia, zgłoś do moderacji ponownie prośbę o oczyszczenie wątku. Tylko niech mi nikt nie pisze, że tak to się mogę odzywać, jak uratuję miliard psów! Quote
Szamanka Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 [B][COLOR="darkgreen"]Zmoderowałam 2 ostatnie strony. Szamanka[/COLOR][/B] Quote
agack222 Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 [quote name='Zuzka2']PILNE! OWCZAREK PODHALAŃSKI-SZCZENIĘ SUCZKA.Pomóżcie znaleźć dom lub trafi zapewne do pseudo:-( [url]http://szerlok.pl/oferta/oddam-w-dobre-rece-ID4Pko.html[/url] [IMG]http://szerlokpl.icplatform.com/szerlokpl/offers/szerlokpl/11/50/11/11_50_1150620_1_644x461.jpg[/IMG][/QUOTE] jak sie okazalo, pies ktory mial byc oddany za darmo, do adopcji, byl psem za ktorego wlasciciel zazadal "zwrotu kosztow szczepien no i wie pani takie tam, ze 250-300 zl"...i zażądał tego mimo, ze wczesniej podal mi adres i bylismy umowieni, ze pojade do ostrowca św. i odbiore suczke. Zwykly handlarz i oszust, liczy na to, ze jak napisze, ze musi sunie oddac z powodu wyjazdu, to wszyscy rzuca sie i zaplaca mu trzy stowy mimo iz w ogloszeniu pisze jak byk ZA DARMO. Z tego co wiem ktos zgodzil sie [chyba] te trzy stowy zaplacic, bo kiedy moja mama dzwonila i pytala czy to w koncu sprzedaz czy adopcja to facet powiedzial, ze nieaktualne bo jakis facet przyjechal sunie odebrac. Po sprawie :O Quote
Zuzka2 Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Chyba faktycznie handlarz,bo wilczka tam dzwoniła i się okazało,że to miot szczeniąt,a nie suczka.Coś takiego prymitywnego mógł wymyślić tylko osobnik z naszego zacofanego regionu:angryy: Quote
agack222 Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 [quote name='Zuzka2']Chyba faktycznie handlarz,bo wilczka tam dzwoniła i się okazało,że to miot szczeniąt,a nie suczka.Coś takiego prymitywnego mógł wymyślić tylko osobnik z naszego zacofanego regionu:angryy:[/QUOTE] Jeszcze lepiej. Śmiec jeden a nie... Jak dzwonilam to powiedzial, ze droga meilowa kontaktuje sie z nim malzenstwo z niepelnosprawnym dzieckiem bla bla i ze moze im odda sunie... Zadzwonilam pozniej i powiedzialam, ze mi bardzo zalezy na tym psie to juz rozmowa inna i koles mowi ze mi sunie odda, tylko ze on jest z ostrowca i trzeba bedzie przyjechac.. Przy kolejnej rozmowie podal mi swoje imie, nazwisko (ktorego niestety nie pamietam bo koles nawijal jakby byl nacpany - nic nie rozumialam) na koniec podal mi swoj adres, wytlumaczyl jak dojechac, mowie - super, do jutra..a on do mnie zebym mu dala 250-300 zl :| niestety jak moja mama dzwonila to juz oferta byla nieaktualna :] ... wiec pewnie biedna sunia trafi w rece pseudosów jakis... Quote
Zuzka2 Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 [quote name='agack222']Jeszcze lepiej. Śmiec jeden a nie... Jak dzwonilam to powiedzial, ze droga meilowa kontaktuje sie z nim malzenstwo z niepelnosprawnym dzieckiem bla bla i ze moze im odda sunie... Zadzwonilam pozniej i powiedzialam, ze mi bardzo zalezy na tym psie to juz rozmowa inna i koles mowi ze mi sunie odda, tylko ze on jest z ostrowca i trzeba bedzie przyjechac.. Przy kolejnej rozmowie podal mi swoje imie, nazwisko (ktorego niestety nie pamietam bo koles nawijal jakby byl nacpany - nic nie rozumialam) na koniec podal mi swoj adres, wytlumaczyl jak dojechac, mowie - super, do jutra..a on do mnie zebym mu dala 250-300 zl :| niestety jak moja mama dzwonila to juz oferta byla nieaktualna :] ... wiec pewnie biedna sunia trafi w rece pseudosów jakis...[/QUOTE] Sunia jest aktualna.Jest też nowe jego ogłoszenie oprócz tamtego:[url]http://kielce.szerlok.pl/oferta/owczarek-podhalanski-ID4QeQ.html[/url] Jak widzisz,koleś robił licytację kto da więcej i oczekuje odzewu najbardziej hojnych. Zgłosiłam go do obsługi szerlok za naruszenie zasad-jako oszusta. Quote
Recommended Posts