Linssi Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Jezuuuu, przez noc naklikaliscie 20 stron postow! Czekam na info na pierwszej stronie dot. adresu do wysylki rzeczy, bo 10000 posow gina sensowne informacje. Chcialabym zaczac akcje na FB na temat zbiorki darow. Prosze, ustalce jak najszybciej jakis adres. Quote
rybka88 Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 pieniadze wydajcie na karme i co tam wam jest potrzebne, napewno macie teraz sporo wydatków Quote
Osiolek Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 [quote name='wilczka']mysle ze jesli emir wezmie psa dla obcego kraju to najpierw zabierze go do siebie,on jako tako bedzie juz z dymin zabrany a u emira przejdzie kwarantanne i pojedzie dalej.mimo mojego osobistego zdania na temat emira mysle ze adopcje zagraniczne nie sa calkiem bezsensowne,tam naprawde psy maja dobrze-czytaj lepiej niz w polsce.sama myslam o takiej akcji do irlandii,ale nie stac mnie na to:([/QUOTE] Dla osob, ktore nie czytaly informacji na naszej stronie: "Fundacja tak jak dotychczas służy merytoryczną pomocą i wiedzą..." Poniewaz organizacje lokalne przejely odpowiedzialnosc za schronisko - co nas cieszy, bo dzieki temu mozemy skupic sie na kolejnych zadaniach), wszystkie plany, ktore byly podane w poprzednim oswiadczeniu zostaly zmienione. Nasza rola w kieleckim schronisku skonczyla sie - oprocz merytorycznej pomocy - jesli zaistnieje taka potrzeba. Quote
wilczka Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 osiolku dzieki za info bo juz sie pogubilam Quote
baster i lusi Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 [quote name='erka']a nie uważasz, że jeżeli ktos by naprawdę chciał pomóc psom, to nawet najbardziej kretyńskie posty by go od tego nie odwiodły:razz:. Tym wszystkim , którzy widocznie z nadmiaru czasu tu sie bezsensownie produkują , polecam wątek psów ze schronu założony przez andzię69, te wszystkie psy czekają na zabranie stamtąd, pomóżcie szukać domów, ogłaszajcie.[/quote] po co ktoś obiecuje kase i to tak dużą a potem wycofuje się bo nie spodobało mu się wpisy.to dziecinne ,gdyby ktoś chciał pomóc to pomógł by mimo wszystko bo to nie dla was a dla psiaków.ja na wątku z mojego podpisu zostałam opluta ale i tak pomagam temu psu mimo wszystko.dla mnie dziewczyny jestescie wielkie za to co robicie by w polskich schronach działo się lepiej. Quote
Jaaga Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Równiez jestem za wyczyszczeniem watku. Andziu, nie mam czasu przedzierać się przes te dziesiątki stron wątku. Chodzi mi dalej o jamnikowatą sunie po aborcji. Nie chciałam prosic ewab o pomoc w tymczasowaniu jej, tylko w transporcie. Wiem, co ma u siebie. Suczkę trzeba zabrac od ludzi, u których jest, a ja nie mam jej jak przewieźć. Może ja reklamowac, jak ktoś bedzie szukał jakiegoś małego psiaka do DS? Jest po sterylce i ponoć bardzo fajna. Quote
Pies Wolny Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 [quote]Dla osob, ktore nie czytaly informacji na naszej stronie: "Fundacja tak jak dotychczas służy merytoryczną pomocą i wiedzą..." Poniewaz organizacje lokalne przejely odpowiedzialnosc za schronisko - co nas cieszy, bo dzieki temu mozemy skupic sie na kolejnych zadaniach), wszystkie plany, ktore byly podane w poprzednim oswiadczeniu zostaly zmienione. Nasza rola w kieleckim schronisku skonczyla sie - oprocz merytorycznej pomocy - jesli zaistnieje taka potrzeba.[/quote]Słucham ??? . Dla osób, które nie czytają Echa Dnia w sprawie 'pomocy' jeszcze raz proszę : [quote] Decyzję o likwidacji schroniska poseł Konstanty Miodowicz nazwał skandalem. Interweniował u wojewody i prezydenta. - Po likwidacji placówki nie uda się otworzyć jej w tym samym miejscu, a znalezienie nowego będzie trwać latami. To, co wydarzyło się w Kielcach, jest katastrofą i trzeba to traktować szczególnie - mówi Miodowicz Organizacje prozwierzęce mają nadzieję, że remont schroniska da się przeprowadzić etapami i tylko część zwierząt będzie musiała je opuścić.[/quote]I co tu dalej komentować ? :shake: Quote
BartekR Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Jaka jest różnica między zamknięciem schroniska a likwidacją? Quote
erka Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Ratunku!!!Pod schronem koczują 3 maleńkie psiaki, są teraz na terenie PIW-et. Oprócz tego, którego zdjęcia wstawiałyśmy, jest jeszcze maleńka , młodziutka sunieczka i ratlerkowaty psiak, trzęsący się z zimna strasznie.Psy głodne i bez schronienia. Nikt im tam nie pomoże ! My juz naprawde nie mamy gdzie ich zabrać. Do andzi69, której tel został podany w sprawie adopcji psów ze schronu i niby takie miało byc nimi zainteresowanie, nikt nawet nie zadzwonił. Czy nie znajdzie sie nikt , kto by pomógł uratowac te maluchy? Wszyscy lituja sie nad sunia , która nie da sie złapać , a te garną się do ludzi, za każdym biegną i dla nich nie ma pomocy. Quote
wilczka Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 bidulki...tez nie mam na nie pomyslu.moze hotelik? a da rade jakies foto?tyle ze sa chetni na sunke.a psiaki jak male to moze w hoteliku policza za 2 jak za jednego? Quote
agnieszka24 Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 wilkczko wiesz doskonale, że na hotele dla psiaków nas nie stać. Już wystarczająco dużo kieleckich psów od miesięcy czeka w hotelach i są zadłużone! :( Czy ktoś mógłby pomóc i zaoferować tymczas dla malutkich zmarźluszków? U nas nie ma wogóle wolnych tymczasów :shake: - wszystkie są zapchane psiakami zabranymi z ulicy.. Quote
wilczka Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 jesli nie bedzie innej opcji to moge zadeklarowac 150zl na hotel-tak wiem ze malo ale jak nie ma innej opcji....ale place po 1-wszym Quote
Cajus JB Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Podajcie mi jakiś kontakt. Umieszczę za godzinę apel na nk i fb. Dobrze jakby znalazły się osoby z okolicy aby Ich nie wozić po całej Polsce. Quote
Linssi Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 [quote name='BartekR']Jaka jest różnica między zamknięciem schroniska a likwidacją?[/QUOTE] Zamkniecie nie oznacza likwidacji, czyli schronisko istnieje, ale nie dziala (czasowo). Zlikwidowane schronisko nie istnieje, wiec nie dziala. Quote
Em_ Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 [SIZE=2]Staram się jak najmniej tu pisać, żeby wam nie zawalać wątku, zresztą niewiele mogę pomoc, choć najchętniej sprzątałabym razem z silna grupa kojce w Dyminach, kupy mi nie straszne. To, co mogę, to robię, przekazuje wieści, przekładam, ale to zainteresowani wiedza. [/SIZE] [SIZE=2]Niemniej skoro padło pytanie o adopcje zagraniczne, a ja działam stad, to pozwolę sobie zareagować: mnie nic nie jest na ten temat wiadomo, więcej: nie wydaje mi się prawdopodobne, by jakiekolwiek psy pojechały do NL. Ale - zaznaczam - może nie wiem wszystkiego.[/SIZE] [SIZE=2]A skoro już pisze, to przychylam się do pomysłu wyczyszczenia wątku z wpisów (i zablokowania?) trolla (a nawet dwóch takich), który ewidentnie tu maci i raczej tylko w tym celu się wpisuje.[/SIZE] [SIZE=2]No i pozwolę sobie zauważyć, ze jątrzące teksty "podsumowujące" , niekoniecznie chodzi mi tu o dogomanie, nie sprzyjają organizowaniu pomocy ponad podziałami i czynią ja i mniej wiarygodna, i bardziej uciążliwą. Pięknie zaś napisał tu podsumowując 'backbone' (z góry przepraszam za ewentualne przekręcenie nicku) - człowiek czuje się częścią większej całości. Pomagającej. [/SIZE] [SIZE=2]Z niezmiennymi pozdrowieniami dla bohaterów kieleckich!:-) M. [/SIZE] Quote
BartekR Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 [quote name='Linssi']Zamkniecie nie oznacza likwidacji, czyli schronisko istnieje, ale nie dziala (czasowo). Zlikwidowane schronisko nie istnieje, wiec nie dziala.[/QUOTE] Właśnie. A jaką decyzję wydał lekarz powiatowy? Quote
Linssi Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 [quote name='BartekR']Właśnie. A jaką decyzję wydał lekarz powiatowy?[/QUOTE] Likwidacja. Nie rozumiem o co Ci chodzi za bardzo. Wiekszosc kwestii zostalo juz wyjasnionych. Lacznie z ta, ze STOZ/TOZ/SOZ maja sie starac o wycofanie decyzji/anulowanie (nie wiem jak to od strony prawnej sie nazywa) o likwidacji. Nie ma co walkowac tematu od poczatku. Quote
MagdaNS Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Moją wpłatę proszę przekazać na potrzeby psiaków z Dymin. Quote
wilczka Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 [url]http://www.dogomania.pl/threads/196834-Na-psy-z-dymin-akcje-w-szkolach-kielce[/url] przypominam-czekamy na wasze pozwolenie cioteczki Quote
Odi Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Nie ma takich pojęć w ustawie, jak "zamknięcie" schroniska oraz "likwidacja" schroniska. Są to pojęcia obiegowe. Ustawa mówi o decyzji nakazującej wstrzymanie działalności do czasu usunięcia uchybień oraz o decyzji zakazującej prowadzenia działalności nadzorowanej i skreślenia podmiotu z rejestru. Ponieważ nie widziałam kserokopii ostatniej decyzji wydanej przez PLW w Kielcach, zatem nie będę przesadzać o skutkach tej decyzji. J[B]ednakże jest istotne, iż PLW podjął decyzję pod naciskiem i olbrzymią presją Fundacji EMIR oraz w wyniku wniosku złożonego przez Fundację EMIR.[/B] Quote
kahoona Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Kociak zabrany przeze mnie z Dymin 6 dni temu umarł kilka godzin temu. Diagnoza - FIV. Będąc w Dyminach wybierałam najsłabszego i najmniejszego. Ten był również przeraźliwie wychudzony - ważył tylko 500 g. Obawiam się, że reszta kotów w kociarni też jest chora i umrze. Zwróćcie na to uwagę proszę. Quote
eliza_sk Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 [B]AKTUALIZACJA ŻYCZEŃ DARCZYŃCÓW: Podaję wpłaty na 21.11:[/B] Magda NS - 25 zł SOZ - 200 zł Halcia - 20 zł kaskadafik - 20 zł katarzyna L. R. - 50 zł mg.da - 100 zł Marcin S. (Skarżysko Kamienna) - 20 zł (bez tytułu dot. listu) Karolina D. (Skarżysko Kamienna) - 10 zł (tyt: STOWARZYSZENIE OBRONA ZWIERZĄT, SZC ZECIN WŁĄCZA SIĘ DO WALKI :smile: grzenka - 15 zł Bogumił F. Zabrze) - 10 zł Agnieszka G. (Racibórz)- 20 zł Elka_ka - 10 zł Havanka - 50 zł Magda S. (Opole) - 10 zł Rybka 88 - 70 zł mama_Alfika - 20 zł [SIZE=2][COLOR=Black] ProAnimals - 250 zł andzia69 - 100 zł Katarzyna G. (Katowice) - 11 zł Małgorzata P. (Bytom) - 12,19 zł Danuta R. (Złotoryja) - 10 zł Marta Ś. (Warszawa) - 10 zł Monika B (Warszawa) - 5 zł [/COLOR][/SIZE]van der Kuil en Moerkerken RHOON - 1 098,75 PLN Paulina Sz. (Gliwice) - 10 zł Arletta L. (Warszawa) - 15 zł Mirosława Ch. (Sopot) - 100 zł (Darowizna (na Dyminy)) [SIZE=2][COLOR=Black] Diana S. (Warszawa) - 50 zł ewatonieja - 10 zł Klaudyna Z. (Kielce) - 100 zł Robert W. (Kielce) - 5 zł Jolanta Ł. (Mysiadło) - 50 zł Em_ - [/COLOR][/SIZE]1 292,30 zł Iwona K. (Warszawa) - 50 zł [B] RAZEM: 3826,24[/B] [COLOR=Green][B] [SIZE=3]Znamy dyspozycje EM_ w kwestii pieniędzy z Holandii - co natomiast życzą sobie pozostali darczyńcy? Proszę dajcie znać.[/SIZE] [/B][/COLOR] katarzyna L. R. - 50 zł Marcin S. (Skarżysko Kamienna) - 20 zł (bez tytułu dot. listu) Karolina D. (Skarżysko Kamienna) - 10 zł (tyt: STOWARZYSZENIE OBRONA ZWIERZĄT) Agnieszka G. (Racibórz)- 20 zł Magda S. (Opole) - 10 zł [SIZE=2][COLOR=Black] Katarzyna G. (Katowice) - 11 zł Małgorzata P. (Bytom) - 12,19 zł Danuta R. (Złotoryja) - 10 zł Marta Ś. (Warszawa) - 10 zł Monika B (Warszawa) - 5 zł [/COLOR][/SIZE]Paulina Sz. (Gliwice) - 10 zł Arletta L. (Warszawa) - 15 zł[SIZE=2][COLOR=Black] Diana S. (Warszawa) - 50 zł[/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=Black] Klaudyna Z. (Kielce) - 100 zł [/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=Black]Robert W. (Kielce) - 5 zł Jolanta Ł. (Mysiadło) - 50 zł[/COLOR][/SIZE] Iwona K. (Warszawa) - 50 zł [COLOR=Green][/COLOR]Magda NS - 25 zł[COLOR=Black][SIZE=2][B], [/B][/SIZE][/COLOR][SIZE=2][COLOR=Black][B]na ŚTOZ dla ewab[/B][/COLOR][/SIZE] Rybka 88 - 70 zł, [SIZE=2][COLOR=Black][B]na ŚTOZ dla ewab[/B][/COLOR][/SIZE] Halcia - 20 zł, [SIZE=2][COLOR=Black][B] na ŚTOZ dla ewab[/B][/COLOR][/SIZE] kaskadafik - 20 zł, [SIZE=2][COLOR=Black][B] na ŚTOZ dla ewab[/B][/COLOR][/SIZE] mama_Alfika - 20 zł[SIZE=2][COLOR=Black], [/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=Black][B] na ŚTOZ dla ewab[/B][/COLOR][/SIZE] [SIZE=2][COLOR=Black]ewatonieja - 10 zł,[B] na ŚTOZ dla ewab[/B][/COLOR][/SIZE] Mirosława Ch. (Sopot) - 100 zł (Darowizna (na Dyminy))[SIZE=2][COLOR=Black], [B]na ŚTOZ dla ewab[/B][/COLOR][/SIZE] Elka_ka - 10 zł, [SIZE=2][COLOR=Black][B]na ŚTOZ dla ewab [/B][/COLOR][/SIZE]grzenka - 15 zł,, [SIZE=2][COLOR=Black][B]na ŚTOZ dla ewab[/B][/COLOR][/SIZE] mag.da - 100 zł, [SIZE=2][COLOR=Black][B]na psy z Dymin u Jaagi [/B][/COLOR][/SIZE] [SIZE=2][COLOR=Black]andzia69 - 100 zł, [B]na psy z Dymin u Jaagi [/B][/COLOR][/SIZE] [SIZE=2][COLOR=Black]ProAnimals - 250 zł[/COLOR][/SIZE], [B]1/2 na SOZ i 1/2 na ŚTOZ[/B] [SIZE=2][COLOR=Black][/COLOR][/SIZE]Havanka - 50 zł, [B]na SOZ[/B] Bogumił F. (Zabrze) - 10 zł,[B] na SOZ (dyspozycja mailowa)[/B] [SIZE=2][COLOR=Black] [/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=Black][/COLOR][/SIZE] Quote
Linssi Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 [quote name='Odi']Nie ma takich pojęć w ustawie, jak "zamknięcie" schroniska oraz "likwidacja" schroniska. Są to pojęcia obiegowe. Ustawa mówi o decyzji nakazującej wstrzymanie działalności do czasu usunięcia uchybień oraz o decyzji zakazującej prowadzenia działalności nadzorowanej i skreślenia podmiotu z rejestru. Ponieważ nie widziałam kserokopii ostatniej decyzji wydanej przez PLW w Kielcach, zatem nie będę przesadzać o skutkach tej decyzji. [/QUOTE] Dzieki, Odi za uscislenie :) Quote
andzia69 Posted November 22, 2010 Author Posted November 22, 2010 [quote name='Osiolek']Dla osob, ktore nie czytaly informacji na naszej stronie: "Fundacja tak jak dotychczas służy merytoryczną pomocą i wiedzą..." [COLOR=Red][B]Poniewaz organizacje lokalne przejely odpowiedzialnosc za schronisko[/B][/COLOR] - co nas cieszy, bo dzieki temu mozemy skupic sie na kolejnych zadaniach), wszystkie plany, ktore byly podane w poprzednim oswiadczeniu zostaly zmienione. [B]Nasza rola w kieleckim schronisku skonczyla sie[/B] - oprocz merytorycznej pomocy - jesli zaistnieje taka potrzeba.[/QUOTE] [COLOR=Blue]staralam się jak mogłam, by nie wybuchnąć i nie powiedzieć zlego słowa w imieniu wyższej sprawy, o którą walczymy...schowałam swoje animozje głęboko w kieszeń - a wszyscy tu obecni wiedzą jakie miałam zawsze zdanie o Fundacji Emir i jak Fundacja Emir jechała po mnie nie raz i nie dwa..[/COLOR].. [B]ale teraz nie wytrzymam!!![/B] [SIZE=4][COLOR=Red][B]Czy Wam chodziło w ogóle o psy?????[/B][/COLOR][/SIZE] [COLOR=Blue]Bo jeśli tak to powinniście tak jak ja schować swoje obrażone EGO w kieszeń albo jeszcze głębiej i pomóc nam w adopcjach - to przecież wszem i wobec trąbiliście!!!![/COLOR] QUOTE=BartekR;15782537]Właśnie. A jaką decyzję wydał lekarz powiatowy?[/QUOTE] zapytaj się na swoim forum - w końcu to nikt z tutejszych organizacji nie rozmawiał z powiatowym na temat zamknięcia schronu i nie zna konkretów poza osobami uczestniczącymi w spotkaniu F.Emir + powiatowy w dn. 16.11.2010!!! Quote
Recommended Posts