Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bardzo się cieszę ,ze Denisek ma zdrowe uszka. Z kastracją bym trochę poczekała ,bo to kolejne antybiotyki. a więc raj na powrót gronkowca. Ja np .nie mogę iść na operacje stawu biodrowego bo po dwóch dniach brania jakichkolwiek antybiotyków pleśnie biorą górę . i mam koszmarne objawy. Z Deniskiem możę być podobnie. Co do pieniędzy. One jeść nie wołają. Są dla Denisa, więc proponuje wstrzymać się z przekazywaniem na inne cele. Tu sytuacja jest wyjątkowa o czym już wspominano w poprzednich postach Choroba może powrócić i będę spokojna wiedząc,że jest zabezpieczony. Może delikatnie porozmawiać z panią Anią w tej sprawie?. Jednak zgodzę się z decyzją większości darczyńców. Pozdrawiam

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Ja też dopasuję się do decyzji wszystkich, a Deniskowi zdrówka życzę :loveu: ( co do kastracji też dałabym jeszcze okres kwarantanny, z sunią czasami większy problem a piesek może troszkę poczekać ;))

Posted

Moje deklaracje miesięczne częściowo utrzymywały Deniska w hotelu i też były na leczenie Deniska.Kastracja była w planach.Są na to w części też moje pieniążki a w związku z tym bardzo bym prosiła aby pokryć kastrację ze skarbonki Deniska tym bardziej,że pieniążki są na ten cel przeznaczone.
Mogło by być tak,że Denisek nadal by był hotelowany i teraz kastracja i tak by musiała być pokryta ze skarpetki Deniska a my wszystkie Cioteczki,które łożyły na Deniska dalej byśmy musiały mu pomagać a tak uwalniając się z deklaracji Deniska możemy pomagać innym bidom.Ja już to zrobiłam pomogłam Kora78 w sterylizacji suni z czego ogromnie się cieszę.

Posted

Bardzo wszystkim dziekuje za wyrazenie swoich opinii w powyzszych postach.

Jesli chodzi o kastracje to miala byc za ok. 2 tygodnie ale tak jak pisze DZIR lepiej troszke dluzej poczekac i go nie meczyc antybiotykami, wiec przekaze, zeby sie nie spieszyc a te pieniazki beda na niego czekaly.

Prosze jeszcze Was cioteczki o podpowiedz - co z reszta, komu przekazac, jesli moglybyscie podeslac linki - podzielimy i przekazemy.

Proponuje pierwszego psiaka: Olek z watku http://www.dogomania.pl/threads/219639-Olek-szkielet-wyrwany-%C5%9Bmierci-szuka-domu?p=18283127#post18283127

Posted

Rozmawialam z Ania.
Denisek w Swieta byl grzeczny i kaganiec mial jedynie na poczatku, kiedy przywital warczeniem tate i mame Ani.
Pozniej juz sie oswoil z wieksza iloscia ludzi i byl spokojny.
Jedynie za Ania chodzil stale i na chwile jej nie spuszczal z oka. Kiedy sie zdrzemnal i potem po obudzeniu jej n ie widzial, to zaraz zaczynal szukac.
Ten psiak po prostu strasznie pokochal swoja pania i nie chce sie nia dzielic .... jest zazdrosny.
Trmin kastracji ustalimy. Ania dopasuje swoj kalendarz. Nie ma pospiechu, bo jak nadejda mrozy, to tez nie za dobrze, bo rany sie gorzej goja.
W kazdym razie kastracja w najblizszych planach.

Posted

Czyli było tak jak z moim psem, tylko że mój był niemiły do suni.
Oby Denisek zrozumiał i poczuł że pani Ania jest już na zawsze Jego :).

Posted

Bardzo się cieszę,że uszka Deniska są już zaleczone i że nic nie "nawywijał"podczas świątecznej wizyty!Nie będę się powtarzać bo już wiele cioteczek napisało to,co i ja chciałam napisać.Pieniążki na kastrację Deniska są i będa zgodnie z przeznaczeniem wykorzystane tak jak to napisała Asia.Trzeba się tylko cieszyć,że Denisek ma tak wspaniały dom i cudowną p.Anię i nie siedzi nadal w hoteliku!

Posted

super wieści,ja tak po cichutku marzyłam sobie,że może w warunkach domowych uszka sie wyleczą i nie bedzie potrzebna autoszczepionka!!!i tak sie stało !bardzo się cieszę!!!!
Myśle ,że Denisek był trudnym przypadkienm do adopcji ,na ogól psiaczki starsze ,głuche,chore nie znajduja domków!tutaj Pani wzieła go nie zrażając sie niczym,,,,,i za to uważam należy jej się pomoc ze strony cioteczek,które wspierały deniska i nie ważne czy to będzie kastracja czy ewentualnie pózniej coś jeszcze,ważne jest to ,że Denis znalazł na stare lata szczęście!!!!!!!dzięki Pani Ani...o to nam chodziło i w razie potrzeby warto wspomóc Deniska,, i jego właścicielke,/tym bardziej,że kastracja była planowana wcześniej/

Posted

Ej,Ej, Holminko przesadzasz z tymi" starszymi latami "To pies w średnim wieku. Ale trzeba podkreślić,że to bardzo porządny pies. Nie brudzi,nie niszczy. grzecznie czeka w domu na swoją panią. Czytam na wątkach co adoptowane psy wyprawiają - to Denis jest naprawdę ideałem.

Posted

Bogusik napisał(a):
Tak,to prawda.Denisek okazał się cudownym psiakiem! Nie zapominajmy o tym,że jest niewidomy, więc i tak doskonale sobie radzi w nowych warunkach...!

No i pięć piekielnych lat przesiedział w schronie!

Posted

[quote name='asia-s']Bardzo wszystkim dziekuje za wyrazenie swoich opinii w powyzszych postach.

Jesli chodzi o kastracje to miala byc za ok. 2 tygodnie ale tak jak pisze DZIR lepiej troszke dluzej poczekac i go nie meczyc antybiotykami, wiec przekaze, zeby sie nie spieszyc a te pieniazki beda na niego czekaly.

Prosze jeszcze Was cioteczki o podpowiedz - co z reszta, komu przekazac, jesli moglybyscie podeslac linki - podzielimy i przekazemy.

Proponuje pierwszego psiaka: Olek z watku http://www.dogomania.pl/threads/219639-Olek-szkielet-wyrwany-%C5%9Bmierci-szuka-domu?p=18283127#post18283127

asia-s bardzo dziekuje za przybycie na watek Olusia z Olkusza , bardzo tez prosze o pomoc w jego ogłaszaniu ale pięknie dziękujemy za pomoc finansowa , jest duzo psiaków ktorym te pieniązki uratuja zycie ,a Olek ma sponsora jak na razie . Tak ,ze serdecznie zapraszam wszystkich na jego watek i liczymy na pomoc w ogloszeniach i bycie na watku

Posted

Foksia i Dżekuś napisał(a):
asia-s bardzo dziekuje za przybycie na watek Olusia z Olkusza , bardzo tez prosze o pomoc w jego ogłaszaniu ale pięknie dziękujemy za pomoc finansowa , jest duzo psiaków ktorym te pieniązki uratuja zycie ,a Olek ma sponsora jak na razie . Tak ,ze serdecznie zapraszam wszystkich na jego watek i liczymy na pomoc w ogloszeniach i bycie na watku

Foksiu, serdecznie dzieki za informacje, w takim razie, pieniazki, ktore mialy byc dla Olka przekazemy innemu psiakowi w potrzebie. Bedziemy wspierac Olka swoja obecnoscia na watku i ogloszeniami. :-)

Posted

asia-s napisał(a):
Foksiu, serdecznie dzieki za informacje, w takim razie, pieniazki, ktore mialy byc dla Olka przekazemy innemu psiakowi w potrzebie. Bedziemy wspierac Olka swoja obecnoscia na watku i ogloszeniami. :-)

Jeszcze raz dziękuje i jeżeli mogę to podeśle watek salabinki ona pomaga 2 sunią na łańcuchach i jej bardzo przydała by sie pomoc ,obie suczki kudłate

Posted

Anula napisał(a):
asia-s masz zapchaną skrzynkę.
Może tak być te psiaki potrzebują pomocy.

Anula juz czyszcze, ale nie mam duzo pw, czasami jest problem z ta skrzynka