kora78 Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 22.07 wplacalam do olalolii na transport denisa do hotelu 10zl. nie widze tego nigdzie zaksiegowanego. prosze o wyjasnienie. Quote
daga31081980 Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Czyli co cioteczki mogę przekazać miłe info cioteczkom Szarika,że dostaną w spadku po Denisku 100 zł? Quote
daga31081980 Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 kora78 napisał(a):22.07 wplacalam do olalolii na transport denisa do hotelu 10zl. nie widze tego nigdzie zaksiegowanego. prosze o wyjasnienie. Kora nie chciałam się udzielać za bardzo ale szukasz dziury w całym.Czy na koniec roku chcesz wykłócać się o 10 zł?Ja mogę Ci w tej chwili to 10 zł oddać ze swojej kieszeni dla świętego spokoju. Nie róbmy zamieszania na sam koniec.Proszę... Quote
kora78 Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 nie robie zamieszania. nie mam tego na celu w ogole. kazda wplata jest rownie wazna, a moja zaginela, zostala pominieta, nie ujeto jej jak widze. co sie z nia stalo? trzeba ja doliczyc do ogolnych finansow denisa przeciez. to, ze sie upominam o doliczenie pieniedzy, ktore wplacilam jest niewlasciwe? przelalam je dla denisa, a wsrod jego finansow tego nie widze, wiec cos sie stalo z tymi pieniedzmi? rozliczenie trzeba prowadzic rzetelnie, to sa pieniadze, nie garsc koralikow. Quote
olalolaa Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Ja wchodze i podczytuje i cały czas mysle o Denisku.. Ja żadnych pieniędzy nie kradne i jak coś wszystko tutaj pisałam, z tego co pamiętam ta kasa przelana do mnie potem szła na badania. Gdzies na wątku to na pewno jest. Rozliczenia z mojego konta jako takiego nie ma bo to były takie jednorazowe datki na potrzeby na cito. Quote
holmina Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 myślę ,że żadna cioteczka tak naprawde nie chce dokuczyć innej,,,,sądzę ,że po prostu nerwy puszczaja na dogo....widząc tyle psiego nieszczęścia....bo tak wogóle to chyba sie lubimy??/prawda? ps,mam prośbe do cioteczki ,która zamawiała adresówke dla deniska poprosze o link na pw.....mój stary wariat zwiał mi dzis przeleciał 5km...na szczęście znależli go znajomi /ma czipa /ale po tym numerze chętnie kupie mu adresówke taka jak deniskowa ps na początku było troche zamieszania ,akcja przebiegała szybko mogło sie cos zawieruszyć myślę o wpisie,bo pamietam,że na początku kasa szła na badania i transport /ja też dałam fanty na bazar dla Deniska zrobiła go Elinka/bo ja nie umiem/ i ważny jest efekt,,,,,tak myśle Quote
olalolaa Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Mogło, ja mogłam przeoczyć, nieomylna nie jestem. Nie mam możliwości sprawdzenia na koncie czy taka wpłata była, nie wyświetla mi wpłat tak odległej daty. Quote
kora78 Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 [quote name='elinka']Umówiłam się z olalolaa, że wyślę jej na konto 25zł na dojazd do schroniska. Czyli osoby, które zadeklarowały swoje pieniążki na ten dojazd, bardzo proszę, aby dokonały wpłaty na moje konto. Numer konta podam na PW. Przypomnę deklaracje: 10zł - kora78 10zł - holmina 5zł - elinka ---------------- RAZEM 25zł No, ale nie wiem, czy nie trzeba by było wcześniej zadzwonić do schroniska i poinformować ich, że olalolaa przyjedzie? Kto zgodzi się tam przedzwonić? Olalolaa, jeżeli tylko będzie taka możliwość i będziesz miała na to czas to moim zdaniem warto by było inne psiaki też obfocić. mam takie cos i kilka innych w tym temacie. juz pamietam, to szlo na benzyne dla olaloli,zeby jechala z denisem na wyniki z tym uchem, gdy byl jeszcze w schronie. planowanie hotelu doszlo pozniej. grunt, ze ja tez na denisa pieniadze wplacalam. widze, ze licza sie na tym watku tylko glosy osob, ktore jakies pieniadze na denisa wplacaly, choc tak juz wczesniej tutaj mnie zapewniano, ze kazda osoba na watku jest wazna swoja pomoca, ze oglaszanie, doradzanie tez sie liczy, a nie tylko kasa. a teraz decyzje podejmowac maja prawo tylko ci, co cos wplacali. pieniadz rzadzi swiatem i tym watkiem, jak widac. przykre to. ze zdanie odmienne od ogolu sie nie liczy. ja zawsze bede twierdzic, ze nie mozna psow w ds utrzymywac. jestem przeciwna zaopatrywania ds w potrzebach psa. skoro dodatkowo, ds takich wymagan przed adopcja nie skladalo, to nie ma co go uszczesliwiac na sile. wiadomo, ze chcecie dla psa, jak najlepiej, bo sie zaangazowalyscie- ja tez, skoro wciaz tu zagladam- ale nie mozna ludzi przyzwyczajac do takich partycypacji w utrzymaniu psa juz nie bezpanskiego. bo: raz, odejmuje sie psom naprawde biednym fizycznie i psychicznie, potrzebujacym naprawde wsparcie, dwa- opinia idzie w swiat i inni ludzie pozniej tez licza na takie oplacanie potrzeb adoptowanego psa. i ja wiem, o czym pisze, bo to widzialam i slyszalam nie raz. nie widzicie, ile na dogo jest zwrotow z adopcji, jak pies zachoruje? z zadaniem natychamiastowego odbioru z ds oddalonego kilkaset km? z grozbami porzucenia psa gdziekolwiek? a to wszystko sa domki wspaniela, po wizytach, kochajace, itp. ciaglym fundowaniem psu w ds czegos sami krecimy na siebie bicz. i niestety tez na psy, to one na tym cierpia, nie my. to one sa oddawane do schronow, kraza z dt do dt. a my siedzimy wygodnie przed komputerami, w ciepelku i z pelnymi brzuchami. kto nie wie, o czym ja pisze, ten ma klapki na oczach i chcac pomoc za bardzo- nieswiadomie szkodzi. Quote
Bogusik Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 kora78 napisał(a):22.07 wplacalam do olalolii na transport denisa do hotelu 10zl. nie widze tego nigdzie zaksiegowanego. prosze o wyjasnienie. Kora,dlaczego nie interweniowałaś zaraz np. w sierpniu?Przecież łatwo by było sprawdzić co się z tą wpłatą stało?Mamy koniec grudnia...Ja tam zawsze sprawdzam na wątku,czy wpłata została potwierdzona i mam spokojną głowę! Quote
kora78 Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Bogusik napisał(a):Kora,dlaczego nie interweniowałaś zaraz np. w sierpniu?Przecież łatwo by było sprawdzić co się z tą wpłatą stało?Mamy koniec grudnia...Ja tam zawsze sprawdzam na wątku,czy wpłata została potwierdzona i mam spokojną głowę! bo tu sie liczy glos tylko tych osob, ktore cos wplacily. chcac zawrzec glos, musze udokumentowac, ze cos wplacilam. bo to, ile innych rzeczy robilam sie tutaj nie liczy. tyle. Quote
olalolaa Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Kora zgadzam sie z tym wszystkim co napisałaś odnośnie utrzymywania psa w DS - ale tutaj mamy troszkę inną sytuację. Denis miał byc kastrowany i to już nie raz ;) Kasa na to czekała, ale jego stan nie pozwalał, no i warunki czyli boks zewnętrzny. Od początku tutaj chcieliśmy go kastrowac ale nie było po prostu jak - on nie został oddany do adopcji z zapiskiem że DS ma go sobie wykastrować. Quote
daga31081980 Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 o co w tej chwili jest ta dyskusja o to 10 zł które nie zostało przez pomyłkę zaksięgowane?czy o kastrację Denisa z jego własnych pieniążków?Która planowana była jeszcze w hoteliku ale ze względów czysto logicznych-chore ucho,antybiotyki i kojec na dworze nie została przeprowadzona. olaolalaa wyprzedziłaś mnie w komentarzu:) Quote
asia-s Posted December 30, 2011 Author Posted December 30, 2011 Poniewaz ja zgodzilam sie prowadzic finanse Denisa od 1 sierpnia ( post 568 ) - ( pierwsza wplata na moje konto 2 sierpien ) ZADNE TWOJE PIENIADZE DO SKARPETY DENISA, ktora ja prowadze od 1 sierpnia NIE ZOSTANA DOLICZONE bo do mnie NA DENISA ZADNYCH PIENIEDZY NIE WPLACALAS. A rzetelne prowadzenie rozliczen zacznij od siebie Przejrzalam watek i 10 zl, wplacila Kora na konto Elinki -a nie na konto olalala - potwierdzenie jest na stronie 14 watku post 344 Quote
Bogusik Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 kora78 napisał(a):bo tu sie liczy glos tylko tych osob, ktore cos wplacily. chcac zawrzec glos, musze udokumentowac, ze cos wplacilam. bo to, ile innych rzeczy robilam sie tutaj nie liczy. tyle. Kora,co ty przez to rozumiesz?Myślisz,że jesteśmy jakąś elitą u władzy?Każda z nas,miała i ma na uwadze tylko dobro Deniska!Czy ty tego nie widzisz?Denis mógłby być nadal w hoteliku nawet do tej pory.Można było powiedzieć ds,że proszę poczekać bo musimy go jeszcze wykastrować...Bo tak na prawdę to,on powinien trafić do ds już wykastrowany!Ale z drugiej strony,nie siedzi już w zimnym kojcu...z czego najbardziej się cieszymy!!! Quote
asia-s Posted December 30, 2011 Author Posted December 30, 2011 daga31081980 napisał(a):Czyli co cioteczki mogę przekazać miłe info cioteczkom Szarika,że dostaną w spadku po Denisku 100 zł? Daga, prosze napisz na watku Szarika, ze przekazemy na niego 100 zl - i niech osoba odpowiedzialna za Szarika poda mi na pw dane do przelewu oraz potwierdzi na watku Deniska jak tylko pieniazki do nich dojda Quote
asia-s Posted December 30, 2011 Author Posted December 30, 2011 kora78 napisał(a):bo tu sie liczy glos tylko tych osob, ktore cos wplacily. chcac zawrzec glos, musze udokumentowac, ze cos wplacilam. bo to, ile innych rzeczy robilam sie tutaj nie liczy. tyle. chcesz cos udokumentowac to zglos sie do elinki, zeby specjalnie dla Ciebie jeszcze raz potwierdzila wplate, poniewaz juz raz to zrobila - post 344, strona 14 Quote
Bogusik Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 I jeszcze jedno:Zostało jeszcze tyle pieniążków od Deniska i trafią do piesków,które potrzebują pomocy.Więc o co chodzi? Quote
asia-s Posted December 30, 2011 Author Posted December 30, 2011 [quote name='kora78']nie robie zamieszania. nie mam tego na celu w ogole. kazda wplata jest rownie wazna, a moja zaginela, zostala pominieta, nie ujeto jej jak widze. co sie z nia stalo? trzeba ja doliczyc do ogolnych finansow denisa przeciez. to, ze sie upominam o doliczenie pieniedzy, ktore wplacilam jest niewlasciwe? przelalam je dla denisa, a wsrod jego finansow tego nie widze, wiec cos sie stalo z tymi pieniedzmi? rozliczenie trzeba prowadzic rzetelnie, to sa pieniadze, nie garsc koralikow. NIE KŁAM BEZCZELNIE, twoja wplata nie zaginela -twoja wplata ( 10 zl ) wplynela na konto Elinki - i zostala potwierdzona przez Elinke dnia 24 lipca na stronie 14 post 344. I jeszcze raz napisze zebys dobrze zrozumiala - rozliczenie Denisa prowadze od 1 sierpnia ( pierwsza wplata na moje konto 2 sierpien ) i zadnych twoich pieniedzy, NIE DOLICZE do MOJEGO ROZLICZENIA DENISA poniewaz ich DO MNIE NIGDY NIE WPLACALAS po 1 sierpnia, i wsrod finansow Denisa, ktore ja prowadze NIGDY ICH NIE ZOBACZYSZ Trzeba mieć niezły tupet lub " garsc koralikow ..." żeby zarzucać nierzetelne prowadzenie rozliczen - no chyba ze piszesz o swoich wlasnych rozliczeniach na twoich watkach, A i jeszcze jedno: "ogolnie" to finanse prowadzisz ty ( wystarczy lektura twoich watkow ) , a ja finanse psa Denisa od czasu zostania skarbnikiem czyli od 1 sierpnia prowadze i bede prowadzila szczegolowo Quote
holmina Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 chetnie wejde na watek szarika....dajcie link Kora ma swój pogląd i ok ja np.mam odmienny i chetnie bym pania Anie na kawe zaprosiła i wielki tort za to ,ze wziela deniska ja nie płaciłam stałych deklaracji i nie dałam tez wiekszej kasy akurat deniskowi...ale mam odczucie ,że moje zdanie jest brane tu pod uwage,,,i cżęść deniskowych pieniędzy przejdzie na innego psiaka a kastracje jednak zafundowałabym z tych pieniążków jak by zabrakło deklaruje 50zł na kastracje lub jak by niedaj boże była potrzeba w terminie pózniejszym na autoszczepionki .... myślę ,że to łatwo się zorientować ,który adoptujący naciąga a który po prostu potrzebuje tej pomocy!!!!w końcu jesteśmy jakby chrzestnymi mamami deniska,,,,no i dziewczyny!nie oskarżajcie sie niepotrzebnie i nie denerwujcie!denis czuje sie dobrze jest szczesliwy i o to nam chodzi!!!teraz wezmiemy sie za inna bide!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
elinka Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Dziewczyny, proszę nie kłóćcie się. :modla: :modla: Nie wytykajmy sobie nawzajem czy ktoś kłamie czy nie bo jestem pewna, że żadna z nas nie miała złych intencji. Korze chodziło o to, że w jej odczuciu nie uwzględniłyśmy jej stanowiska odnośnie dalszego wspierania DS, a Asiu, po co zaraz taka wybuchowa reakcja??? W końcu od początku łączy nas wyższy cel tzn. pomoc Deniskowi. Skoro osoby, które wpłaciły pieniądze na Denisa mają wolę, aby z tych pieniędzy Deniska wykastrować to nie możemy tego nie zrobić. To jest ich wola i ich pieniądze. Natomiast co do potwierdzenia przelewu to u mnie w banku też nie mogę uzyskać już tak odległego wyciągu z konta, ale pamiętam, że pieniądze które przysłały mi Holmina i Kora wysłałam Olalolaa na dojazd do schroniska. I jak pamiętam wtedy jeszcze nie wybrałyśmy skarbnika więc nikt nie prowadził rozliczenia finansów Denisa. Asiu-s, dlatego jeśli możesz, proszę dopisz teraz te pieniądze od Kory, Holminy i moje oraz z dochodu z bazarku na pierwszej stronie do finansów i nikt nie będzie miał do nikogo pretensji, ani nie będzie czuł się pominięty. Również jeśli ktoś jeszcze coś wpłacił lub przekazał Deniskowi, a został pominięty to bardzo proszę nam także przypomnieć. Na pewno nie było tu nic celowo pomijane, po prostu, tak jak pisałam już wyżej, nikt wtedy nie prowadził rozliczenia. Wszytko w każdym bądź razie było sygnalizowane na wątku. Każda pomoc od każdej osoby jest bardzo ważna, niezależnie czy to była duża wpłata czy mała i czy ktoś zrobił coś więcej, a drugi mniej. Na pierwszej powinna być o wszystkim informacja. Ja w rozliczeniu u Anatolka uwzględniłam nawet to, że moja sąsiadka co jakiś czas przynosi Anatolkowi miskę pysznego, gotowanego jedzonka.;) Quote
asia-s Posted December 31, 2011 Author Posted December 31, 2011 [quote name='elinka']Dziewczyny, proszę nie kłóćcie się. :modla: :modla: Nie wytykajmy sobie nawzajem czy ktoś kłamie czy nie bo jestem pewna, że żadna z nas nie miała złych intencji. Korze chodziło o to, że w jej odczuciu nie uwzględniłyśmy jej stanowiska odnośnie dalszego wspierania DS, a Asiu, po co zaraz taka wybuchowa reakcja??? W końcu od początku łączy nas wyższy cel tzn. pomoc Deniskowi. Skoro osoby, które wpłaciły pieniądze na Denisa mają wolę, aby z tych pieniędzy Deniska wykastrować to nie możemy tego nie zrobić. To jest ich wola i ich pieniądze. Natomiast co do potwierdzenia przelewu to u mnie w banku też nie mogę uzyskać już tak odległego wyciągu z konta, ale pamiętam, że pieniądze które przysłały mi Holmina i Kora wysłałam Olalolaa na dojazd do schroniska. I jak pamiętam wtedy jeszcze nie wybrałyśmy skarbnika więc nikt nie prowadził rozliczenia finansów Denisa. Asiu-s, dlatego jeśli możesz, proszę dopisz teraz te pieniądze od Kory, Holminy i moje oraz z dochodu z bazarku na pierwszej stronie do finansów i nikt nie będzie miał do nikogo pretensji, ani nie będzie czuł się pominięty. Również jeśli ktoś jeszcze coś wpłacił lub przekazał Deniskowi, a został pominięty to bardzo proszę nam także przypomnieć. Na pewno nie było tu nic celowo pomijane, po prostu, tak jak pisałam już wyżej, nikt wtedy nie prowadził rozliczenia. Wszytko w każdym bądź razie było sygnalizowane na wątku. Każda pomoc od każdej osoby jest bardzo ważna, niezależnie czy to była duża wpłata czy mała i czy ktoś zrobił coś więcej, a drugi mniej. Na pierwszej powinna być o wszystkim informacja. Ja w rozliczeniu u Anatolka uwzględniłam nawet to, że moja sąsiadka co jakiś czas przynosi Anatolkowi miskę pysznego, gotowanego jedzonka.;) Elinko, bardzo mi przykro ale do rozliczenia Denisa, ktore zgodzilam sie prowadzic od 1 sierpnia w poscie nr 2 ( doklejonym przez moda ) nie moge doliczyc ani dopisac zadnych innych pieniedzy niz tylko te, ktore wplynely na moje konto po 1 sierpnia. Pierwszy post nalezy do Fizi - moze ona bedzie mogla odnotowac w tym poscie wszystkie wplaty, ktore zostaly przekazane do Ciebie i Olalolaa na Denisa do 31 lipca Natomiast zobacz w moje rozliczenie w poscie nr 2 i tam jest rozliczony kazdy bazarek, z ktorego dochod byl po 1 sierpnia. Jesli ktokolwiek wplacal chociazby "grosz" na Denisa po 1 sierpnia to jego wplata jest szczegolowo odnotowana w poscie nr 2 a takze byla informacja na bierzaco na watku Deniska i nikt nie moze czuc sie pominiety jesli chodzi o moje rozliczenie. Quote
elinka Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Asiu, ale czy Fizia tu jeszcze zagląda? To może na początku swojego postu nr2 dopisz adnotację, że wcześniej zanim jeszcze zaczęłaś prowadzić finanse Deniska były już pewne formy pomocy i wpłaty na rzecz psa, ale skarbnikiem jesteś od 1 sierpnia i że dopiero od tej daty prowadzisz rozliczenie finansów Denisa. Dobrze by było wymienić tamte osoby i co pomogły. To tylko odrobina dobrej woli...w adnotacji tej nie chodzi przecież o to co wpłynęło na Twoje konto tylko o informację o tych osobach, że też pomagały Deniskowi. Quote
fizia Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Zaglądam oczywiście, powiedzcie tylko co, a zaraz wkleję do pierwszego postu. Moim zdaniem rozliczenia na tym wątku były prowadzone wzorowo. Swoją drogą wcale się nie zdziwię, jak niedługo wszyscy będą się bronić przed zostaniem skarbnikami na dogo, bo masa z tym roboty, a w dodatku można usłyszeć pod swoim adresem zarzuty. Dziewczyny - myślę, że czas zakończyć temat: kastracja za pieniądze darczyńców czy właścicielki Deniska. Decyzja została podjęta - ja co prawda nie wpłacałam nic na Denisa, ale w pełni ją popieram. Każdy oczywiście ma prawo mieć swoje zdanie obojętne czy wpłacił 10 czy 1000 zł, ale myślę, że 1 głos przeciw, po prostu został przegłosowany, jak to w życiu zawsze bywa - większość osób opowiedziała się za kastracją Denisa z Jego skarbonki, więc tak się stanie. Cieszmy się, że ten wątek ma tak piękne zakończenie - nie wolno tego psuć jakimiś pretensjami. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku życzę!! Quote
Anula Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Ja też uważam,że kora78,holmina i elinka powinny być ujęte w pierwszym poście rozliczeniowym.Ta pomoc była na cito z ich strony za co pięknie dziękujemy. Fizia uzupełni post i wszystko powinno być okey. Każdy ma prawo decydować na co pójdą pozostałe pieniążki i tak się stało.Decyzją głosów w formie wypowiedzi pieniążki przejdą na te cele jak wyżej. Holmina dzięki za jeszcze dodatkową deklarację w formie 50zł jednak mam nadzieję,że już nie będzie potrzebna ta autoszczepionka. Asia-s super,że wyjaśniłaś od kiedy zostałaś skarbnikiem bo szczerze mówiąc zajęta sprawami Deniska i jeszcze innymi nie wczytywałam się od kiedy zostałaś nim.Wiem jedno jesteś wspaniałym skarbnikiem a przede wszystkim rzetelnym za co ja dziękuję i sądzę,że wszystkie Cioteczki też Tobie podziękują. Ze swojej strony składam wszystkim Cioteczkom życzenia,które tak bardzo zaangażowały się w pomoc Deniskowi a także Pani Ani,która adoptowała Deniska - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU 2012,ABY TEN NADCHODZĄCY NOWY ROK BYŁ TAK OWOCNY JAK W PRZYPADKU DENISKA. Quote
mshume Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Serdecznie dziękuję wszystkim Cioteczkom za chęć pomoc dla Odiego :) Życzę Wszystkim szczęśliwego Nowego Roku :)asia-s napisał(a):czyli mamy juz dwie biedy do spadku: Olka i Odiego Quote
Recommended Posts