Anula Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Tak-piękne imię,piękny pies.Myślę,że Denis znajdzie domek jak znalazł Anik,trzeba odnawiać ogłoszenia i powymieniać fotki-ostatnie są bomba.Marzę o domku dla Deniska bo te jego uszy nie dają mi spokoju.Nie jest wiadome,czy ma zdrowe,czy zaróżowione bo takie po prostu są ale żeby o tym się dowiedzieć konieczna jest wizyta u weta.Obawiam się aby nie było nawrotu choroby albo jeszcze coś gorszego jak np. dalej ma chore uszy.Niestety Denisa nie można zostawić bez opieki weterynaryjnej ze względu na te jego biedne uszy.Dobry wet nie wycina włosów z uszów tylko je pincetką wyrywa najpierw smarując ucho jakimś płynem,jakim tego nie wiem.Rozmawiałam z moim wetem i powiedział,że włosy w uszach to jest siedlisko bakterii i należy je systematycznie usuwać.Denis jeżeli ma dalej pozostać w budzie to absolutnie nie może być obcięty pomimo,że nawet gdyby miał ubranko.Zbliża się zima i moim zdaniem to nie jest dobry okres na obcinanie psów nawet przebywających w domu.Tak natura stworzyła,że na zimę każdy piesio pomimo,że mieszka w domu w cieple przybiera szatę zimową.A więc jedynie pozostaje wyczesywanie. Quote
Onaa Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 DZIR, uwierz że my też mamy doświadczenie jeśli chodzi o adopcje psów i że wszystkim nam zależy żeby Denisek znalazł jak najszybciej dobry dom. Wg mnie dwa czy trzy miesiące oczekiwania na dom, przy niemłodym psie, który nie lubi innych psów, to nie jest dużo. Pies ma ładne fotki, zebrane zostały potrzebne informacje o nim, było zrobione wiele jego ogłoszeń, niedługo można napisać nowy tekst, dać nowy tytuł i ponowić ogłoszenia. Zrobić też ogłoszenia w gazetach. Można jeszcze zrobić plakat dla Deniska i może ktoś z Was będzie mógł gdzieś go porozwieszać. Niestety, kudłacze nie dysponują dt , tak jak być może to mają sznaucery do adopcji. Nie ma też ich strony internetowej, bo to kosztuje. Ja na fb mam tylko profil kudłacze do adopcji ale to nie to samo. Quote
beta ata Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Witam :-) Jestem na zaproszenie Dogo07 . Ja tu (na dogo) robie teraz za skrybe tekstowego ;-) , postaram sie napisać "strategiczny" tekst do ogloszeń. Poprosze o chwile czasu, mam kolejke do tekstów, zaraz jak sie uwinę, zbiore info o piesku i napiszę, jak potrafie, a Wy zobaczycie, doradzicie... Quote
zuziaM Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Ja uwazam, ze Denisek ma wystarczajaco krotkie futerko. Kolejne obcinanie, to bylby juz zupelnie goly. Uszka ..... juz pisalam, ze malzowinki sa rozowe, ale to moze byc wynikiem lekkiego podraznienia przez zakrapiany olejek, ktory jest silnie aromatyczny miętą, wiec byc moze ze i troszke podraznia delikatna skorke na wewnetrznej stronie ucha. Z uszu nie ma zadnych wyciekow. Pozostaly jedynie ciemne strupki ( i to nie jest brud, a strupki, bo kiedy z kora jeden udalo mi sie wyjac, to pokazala sie odrobina krwi ). To ucho bylo w duzo gorszym stanie od poczatku i dlatego te strupki jeszcze w nim pozostaly. Denis jest potwornie zywiolowym i ruchliwym psiakiem i dlatego dosc trudno robic przy nim takie precyzyjne czynnosci, a w szczegolnosci w miejscu, ktore moze go jeszcze boli. Przestalam zakrapiac Aureconem Deniskowi uszka w ubiegla srode, aby przygotowac je wlasnie do kolejnego badania. Trzeba aby nie bylo w nich zadnych srodkow leczacych. Jedyne , co do nich wlalam przy pomocy kory, to Sebostop, czyli srodek, ktory rozpuszcza brud zalegajacy w uchu, a potem pies sam z ucha te brudki wytrzepuje. Wezme wiec od lekarza szpatulke do wymazu i zawioze do badania. A w przyszly poniedzialek, mysle ze juz z wynikiem, zabiore Denisa do pani doktor. Bedzie u mnie wtedy kolezanka, ktora mi przy psiakach pomaga i pojedzie ze mna. Jeslki chodzi o rase Deniska ....... coz.... ja znawca nie jestem, ale kiedy p[atrze na zdjecie rasowego teriera pszenicznego, to wydaje mi sie, ze Denis ma zupelnie inny ksztalt pyszczka. Jego mordka jest taka szpiczasta i krotsza, bardziej jak u pudelka ........ ale to tylko moje spostrzezenia, a ja sie nie znam za bardzo na psach rasowych. Moja miloscia sa i zawsze beda kundelki ..... Quote
kora78 Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 tak, tak. byla krew. zapomnialam napisac. czyli to strupek, nnie brud w uchu. brud to na zewnatrz ucha, z tego, co sie z niego wydostaje, pozlepialo mu siersc na obrzezach ucha prawego. a moze oglaszac, jak kundelka, rzeczywiscie? nic o tym terierze nie pisac? zloty, kudlaty kundelek i tyle. aha, a pisalam juz, ze jak dla mnie ma bardzo ladne zabki? bielutkie naprawde na maxa! rufi niby mlodszy, bo 7lat, a zeby ma o wiele gorsze i brakujace. Quote
asia-s Posted October 24, 2011 Author Posted October 24, 2011 Ja tez uwazam ze Deniska nie nalezy absolutnie obcinac, ma sliczne futro, piekny kolor a nowy domek powinnien zakochac sie w Denisie takim jakim jest, tak jak napisala kora - zloty, kudlaty kundelek czyli cudny Denis Quote
Bogusik Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Cieszę się,że Denisek będzie miał przeprowadzoną kontrolę uszów.Miejmy nadzieję,że są już zdrowe ale to pokażą wyniki. Quote
holmina Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 oj denis zmykaj szbko do Domu!!!bo jeszcze sie ciotki przez Ciebie pokłócą!!!! Quote
Onaa Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Czyli wszystko jest na dobrej drodze :). Beta ata, dziękuję że się pojawiłaś :). Quote
fizia Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Będzie dobrze. Obcinanie na mrozy to faktycznie mogłoby Deniskowi zaszkodzić. Ale ja bym tak zupelnie nie rezygnowała z tego hasła o Terierze pszczenicznym, bo jednak wsród morza ogłoszeń o kundelkach, trzeba się czymś wyróżnić, żeby zwrócić na siebie uwagę. Zauważyłam, że jak dpisze się w tytule, że psiak jest w typie jakiejś rasy, to zaraz zwiększa się oglądalność. Pewnie, że część osób tak sobie tylko ogląda, ale może ktoś z ciekawości zaglądnie, bo np słyszał o rasie albo wręcz przeciwnie, nie słyszał i jest ciekaw, jak taki psiak wygląda. A jak już zaglądnie i zobaczy zdjęcia, poczyta o Denisie - no to nie sposób się nie zakochać :) Quote
olalolaa Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 No to pozostaje nam trzymać kciuki za to żeby badanie żadnych bakterii nie wykazało. Co do tych kłaczków w uszkach to rzeczywiście szczególnie teriery maja tendencje do stanów zapalnych przez zarośnięte uszy, ja własnie wyrywam je delikatnie moim foksom. I chociaz mieszkają w bloku to już wyglądają jak owieczki , dokładne trymowanko dopiero na wiosnę :) Kubraczek w jego sytuacji nic nie da, nasiąknie wilgocią i tylko przeziębi psiaczka, futerko to najlepsze zabezpieczenie dla niego. Quote
asia-s Posted October 24, 2011 Author Posted October 24, 2011 Jesli chodzi o ogloszenie w Metrze, jestem caly czas w kontakcie z Martka1982 - ona juz wyslala wszystko potrzebne do ogloszen, niestety na piatek nie dostala odpowiedzi z Metra wiec wyslala jeszcze raz i napisal ze bedzie nalegac. Da mi znac jak tylko dostanie od nich odpowiedz. Quote
Bogusik Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Fizia,serducho z Deniskiem w środku...przepiękne.Ty to masz talent! Quote
fizia Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 hehe szczerze mówiąc nie talent, tylko fajną stronkę znalazłam :) http://www.photofacefun.com/?section_id=10&sort=&p=3 Quote
zuziaM Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 Jestem umowiona z kolezanka na wizyte z Denisem u pani doktor na jutro. Pani doktor sama zdecyduje ( bo ja nie wiem, jak nalezy to zrobic, tzn kiedy ) czy najpierw pobrac probke z uszu , a potem dopiero je porzadnie wyczyscic ... czy moze odwrotnie ... najpierw czyszczenie, a potem pobrac wymaz. No i pani doktor mu te uszy wyczysci, a my dwie bedziemy go trzymac. Ja sama, nawet we dwie .... nie zrobilabym tego na pewno porzadnie. Wiecie, jak to jest, ze kiedy psiak sie wyrywa albo zapiszczy, to sie zaraz z litosci odpuszcza .... Pani doktor jest twardsza z pewnoscia i nie takie zabiegi robila, kiedy psiak sie zwijal z bolu .... Poza tym mysle, ze Denisa to juz az tak nie boli. On jest po prostu przewrazliwiony na ich punkcie i nie pozwala ich dotykac, bo pamieta, ze to sie wiaze tylko z bolem. kora powinna tez poswiadzczyc, ze od Deniska nie czuc zadnego smrodku ( a przeciez smierdzialo mu z uszu bardzo dlugo, nawet wtedy, kiedy juz mial je zaleczone po dlugim podawaniu wszelkich kropli, masci i tabletek do lykania ). Quote
Onaa Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 Super że uszki będą zbadane i jeszcze to badanie krwi, to by nam dało obraz zdrowia Deniska. A że psiaczki nie przepadają za bardzo za czyszczeniem uszków i oczków to już inna rzecz. Fizia, ciekawe czy takie przeróbki zdjęć to można jakoś na plakatach czy w ogłoszeniach też używać, fajnie by to może wyglądało, tak jakoś nietypowo. A co myślicie żeby jakiś plakat zrobić Deniskowi ? Tutaj takie fajne psie plakaty były: http://www.dogomania.pl/threads/206755-Zako%C5%84czony-rozliczony-DO-USUNIECIA. Chyba że ktoś z Was umie taki zrobić. Quote
kora78 Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 tak, nie czulam smrodku. ale tez nie wkladalam mu nosa do ucha :) tez sadze,zeby wetka wyczyscila porzadnie, raz na jakis czas przynajmniej niech to robi fachowiec. Quote
fizia Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 Tak, tak - da się dodawać takie podrasowane zdjęcia do ogłoszeń - zapisuje się je jak każde inne zdjęcia http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-DENIS-w-t-Teriera-Przenicznego-prosi-o-domek-W0QQAdIdZ324957486 A może filmik ze zdjęciami Deniksa? Dusje robi takie ładne filmiki, ostatnio mówiła, ze może jakiemuś psiakowi zrobić tu np. o Baju http://www.youtube.com/watch?v=-5f5gfKyX58 i o Jadziuni http://www.youtube.com/watch?v=17SB7FlE-KA Quote
fizia Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Wczoraj był Dzień Kundelka. Co prawda nie wiem czy Deniskowi należą sie z tego tytułu jakieś życzenia :) Ale dla wszystkich Jego kolegów w schronisku As- a jest Ich tam mnóstwo :( w dodatku ostatnio praktycznie zerowy kontak ze schroniskiem...Oby znalazły swojego dobrego Anioła, który Je zabierze do Domu! wiersze pochodza z tego cudnego bazarku http://www.dogomania.pl/threads/2166...YCH-KUNDELKÓW Quote
beta ata Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Przyszla u mnie kolejka Denisa do pisania tekstu ogloszeniowego. Słuchajcie, powiedzcie mi, czy on jest taki bardziej szorstki, jak terier czy bardziej miękki jak np. pudel? Pytam serio. Trzeba powiedzieć, że pudelki maja nawet wzięcie w starszym wieku, więc to ważne, żeby go troche "podciągnąc" pod rasę. Zresztą nie chodzi o podciaganie na siłę, on mi naprawde wygląda pudelkowato. Quote
kora78 Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 olalolaa napisał(a):On jest mięciutki :) popiera, zgadzam sie Quote
Recommended Posts