haliza Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 asia-s napisał(a):Jest, jest - przed chwila sprawdzalam konto ( 25 zl ), za sekunde uzupelnie Haliza tak jak sie umawialysmy - wszystko co ponad 15 zl od Ciebie zapisuje jako dodatkowa jednorazowa, teraz tez tak zapisalam 15zl deklaracja + 10 zl dodatkowo jednorazowa Wszystko się zgadza :evil_lol: Quote
haliza Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 asia-s napisał(a):Wczoraj dostalam maila od osoby chcacej adoptowac Denisa - az mi zaparlo dech w piersiach po przeczytaniu tak milego maila - mysle sobie - no to Denis ma dom - ale cos mnie tknelo - bo za bardzo piekny byl ten mail i poszperalam w google - no i co sie okazalo - PARSZYWA HANDLARA!, szkoda nawet gadac, dodam tylko ze w necie szuka psa, na moje pytanie czy miala psa - odpwiedziala ze nie - a w googlach po sprawdzeniu jej maila i dwoch telefonow - wyskakuja ogloszenia o sprzedazy dwoch doroslych psiakow a nawet o kryciu kundelkiem w typie szanucera. Podobno super reproduktor :angryy: Takze bardzo trzeba uwazac, nie zrazilo ja i to ze bedzie wizyta przedadopcyjna i kilka poadopcyjnych, nawet napisala ze wszystkie papiery co trzeba podpisze, info o kastarcji zostawila bez odpowiedzi, nawet choroba Denisa ja nie zrazila - nie wiem co ona sobie planowala ze oddamy psa - raz zrobimy wizyte - a pozniej zapomnimy o Denisie,:angryy: a handlara pewnie planowala male terrierki pszeniczne...... A to ma....łpa :angryy::mad:, dobrze, że ma takie bystre cioteczki ;) Quote
holmina Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 wiecie co...moze podpadne,niektórym cioteczkom,,,,ale handlarzy tu jest mnóstwo,nie kazdego da sie sprawdzic sa przebiegli, moze odpuscmy sobie tego teriera pszenicznego!!!to drogie psy nie jeden bandzior może probowac zdobyc takiego za friko,narazamy Denisa.... moze lepiej niech zostanie nazwany kudłaczem!!!/bo przeciez jest nim!!!!/ albo jesli stan zdrowia pozwoli ciachniecie.....bo jak juz jedna probowala to i inni zaczna bardziej przygotowani,/do oszustwa,,ech,bo szkoda Deniska!!!! Quote
olalolaa Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Moim zdaniem w ogłoszeniu może być napisane że jest w typie, to na jego korzyść, takich zgredów i tak odstawimy z kwitkiem. Denis przed adopcją powinien być wykastrowany , ja nie oddałabym psa nie kastrowanego w typie.. Quote
Bogusik Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 [quote name='asia-s']Wczoraj dostalam maila od osoby chcacej adoptowac Denisa - az mi zaparlo dech w piersiach po przeczytaniu tak milego maila - mysle sobie - no to Denis ma dom - ale cos mnie tknelo - bo za bardzo piekny byl ten mail i poszperalam w google - no i co sie okazalo - PARSZYWA HANDLARA!, szkoda nawet gadac, dodam tylko ze w necie szuka psa, na moje pytanie czy miala psa - odpwiedziala ze nie - a w googlach po sprawdzeniu jej maila i dwoch telefonow - wyskakuja ogloszenia o sprzedazy dwoch doroslych psiakow a nawet o kryciu kundelkiem w typie szanucera. Podobno super reproduktor :angryy: Takze bardzo trzeba uwazac, nie zrazilo ja i to ze bedzie wizyta przedadopcyjna i kilka poadopcyjnych, nawet napisala ze wszystkie papiery co trzeba podpisze, info o kastarcji zostawila bez odpowiedzi, nawet choroba Denisa ja nie zrazila - nie wiem co ona sobie planowala ze oddamy psa - raz zrobimy wizyte - a pozniej zapomnimy o Denisie,:angryy: a handlara pewnie planowala male terrierki pszeniczne......[/QUOT E Asiu,to dobrze,że tak dociekliwie poszperaałś i doszukałaś się prawdy.Ja dzisiaj przypadkowo natknęłam się na taką stronę,więc może zamieścisz jakieś dane tej handlary,ku przestrodze innych! http://www.dogomania.pl/threads/183865-Czarne-Kwiatki-czyli-na-kogo-warto-uwa%C5%BCa%C4%87./page44 Quote
holmina Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 to babsztyla trzeba tez dac na czarne kwiatki!!!! Quote
asia-s Posted November 8, 2011 Author Posted November 8, 2011 Juz ja dodalam na czarne kwiatki, najgorsze jest to ze ona tak przekonywujaco pisala i odpowiadala ze nawet bardzo doswiadczona osoba w adpcjach moze dac sie zlapac: godzila sie na wszystko.... Quote
asia-s Posted November 8, 2011 Author Posted November 8, 2011 Dziewczyny ta z Kutna co chciala Denisa to niezla cwaniara, na czarnych kwiatkach juz wczesniej byla, dziewczyny z dogo juz maja na nia oko, zmienia maile, nicki w necie i telefony: juz niejednego psa z dogo chciala: poczytajcie sobie: http://www.dogomania.pl/threads/183865-Czarne-Kwiatki-czyli-na-kogo-warto-uwa%C5%BCa%C4%87.?p=17743879&viewfull=1#post17743879 - post 1059 lub http://www.dogomania.pl/threads/216055-Florek-biedny-zdredowany-opuszczony-i-samotny-blagam-o-pomoc/page14 - post 329 i 344 - wynika ze ma wiecej jak trzy telefony i zmienia nicki w necie Quote
DZIR Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Brawo. Jesteście czujne. Oto co znalazłam http://www.naszepsiakii.ovh.org/index1.htm Quote
DZIR Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Myśle ,że gnoje maja porozumienia ze schroniskami stąd tyle szczeniąt. Quote
holmina Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 no dlaczego nie mozna takich ukarac?i skasowac inters>mialo byc lepiej..... Quote
zuziaM Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 No to ja tez dostalam smsa w sprawie Deniska od tej kobiety. Podala mi maila Na podstawie maila takiego samego, jaki wyczytalam w cytowanym przez Asie powyzej watku na czarnych kwiatkach: " (drea*16*@interia.pl), numeru tel. nie znalazłam salonu piękności (Czy musiałam? Zapewne nie, Mr Google bywa zawodny.). " Numer telefonu mam, bo oddzwonilam i z nia rozmawialam. Mowila, ze ma dwoje dzieci 6 i 3 lata. z tego powodu poinformowalam ja, ze bakterie , ktore nosi Denis nie beda chyba najlepszym rozwiazaniem w przypadku malych dzieci. Quote
olalolaa Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 DZIR napisał(a):Brawo. Jesteście czujne. Oto co znalazłam http://www.naszepsiakii.ovh.org/index1.htm Ta strona juz trochę krąży po dogo, jakas masakra, totalne pseudo.. Quote
DZIR Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Powracając do zdrowia DENISA . Co z tym tranem. Nie ma co czekać- kto tu wydaje polecenia- przepraszam ale nie orientuje się ? Proponuje poza tranem podawać kawałki masła . Moje zwierzaki / koty i psy / przed zimą-jedzą kawałki masła - mimo, że są w domu Masło to nie tylko tłuszcz to również wit A i E. Nowy psiak pszeniczny, którego wzięłam ze schronu na tymczas 2 tygodnie temu zjada po pół kostki masła dziennie nie licząc mięsa i rosołu,który pije zamiast wody. Quote
olalolaa Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Chyba właśnie nikt tutaj nie zarządza ;) Trzeba ustalić co kupić i zamówić mu.. Quote
asia-s Posted November 9, 2011 Author Posted November 9, 2011 Zostawiam te handlare Agnieszke z Kutna - niech ja szlag trafi za to co robi, dowiedzialam sie takze ze juz nie chce Denisa ( kto by jej dal... ) poniewaz znalazla od jakiejs wolontariuszki - moze z dogo? - innego malego pieska - jesli ktokolwiek natknie sie na watek i cos skojarzy alarmujcie dziewczyny, mozecie takze pisac na watkach malych, w typie rasy i kudlaczkach zeby mialy sie na bacznosci. Dodam ze juz nie pisze ze jest z Kutna czy przez telefon a mowi ze pochodzi z centralnej Polski.... --------------------------------------------------------------------------------- A tym razem: Jednak nadzieja wraca :-): Dziewczyny dzisiaj dostalam fajnego maila od Pani Marty, ktora juz wczesniej do mnie pisala, ja odpisalam a teraz dostalam odpowiedz: kopiuje odp: witam pani asiu.przepraszam,ze dopiero teraz odpisuje,ale niestety wczesniej nie moglam. chcialam zapytac czy denisek ma swoja stronke w internecie? tak wlasnie znalazlam moja lene. mamy ja juz prawie dwa lata, zastanawialismy sie nad drugim psem. ale najpierw musze to przedyskutowac z mezem. niestety obecnie jest na wyjezdzie, w domu bedzie dopiero na swieta. jesli do tego czasu denis nie znajdzie nowego domku,wtedy go odwiedzimy. decyzje musimy podjac wspolnie, najwiecej jednak zalezy od naszej leny. wiem ze napewno nie toleruje innych samic, psy tez tylko niektore akceptuje. wiec musimy uwzglednic jej decyzje w doborze wspollokatora. bedziemy w kontakcie. a narazie przesylam zdjecie naszej pupilki. bardzo prosze ,jesli denisek ma swoja stronke o linka do tej strony. powiem tylko, ze bardzo podobne sa nasze psiaki. pozdrawiam martag. dostala takze zdjecia Lenki - psiaka Pani Marty, zaraz odpisze i podam watek Deniska na dogo P. Marcie - moze jednak cos bedzie z adopcji, zapowiada sie dobrze :-) Prosze wszystkie cioteczki o pomoc jesli chodzi o autoszczepionke - jesli wiecie gdzie takie wykonuja i jak sie do tego zabrac - wszystkie rady i pomysly bardzo cenne. Musimy zrobic wszystko zeby nasz wspolny Denisek wyzdrowial :-) Quote
olalolaa Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 oo proszę :) a wie ta Pani o chorobie Deniska? Ktoś tutaj pisał że, żeby podać psu taką szczepionkę musi być dłuższy czas odstawiony od antybiotyku, a Denis znów go bierze :( Quote
DZIR Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Oto artykuł http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3140957 Quote
asia-s Posted November 9, 2011 Author Posted November 9, 2011 olalolaa napisał(a):oo proszę :) a wie ta Pani o chorobie Deniska? Ktoś tutaj pisał że, żeby podać psu taką szczepionkę musi być dłuższy czas odstawiony od antybiotyku, a Denis znów go bierze :( Odpisalam P. Marcie, napisalam o problemach z uszkami, podalam link do watku i napisalam ze bedzie fajnie jesli sie zarejestruje na dogo ect. Quote
olalolaa Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Ja znalazłam taki instytut we Wrocławiu, zadzwoniłam dowiedzieć się czy robią autoszczepionki ale niestety nie. Pani powiedziała mi że stosują jedynie terapię fagami, dla psa też nie było by problemu. Ale.. najpierw z wymazu muszą wyodrębnić szczep, potem trzeba to zanieść do instytutu gdzie trzeba zapłacić 100zł za badania pod kątem odpowiednich fagów, jeśli wyjdzie dodatnie to 615 zł kosztuje jedno opakowanie takich fagów... Quote
asia-s Posted November 9, 2011 Author Posted November 9, 2011 Mysle ze do tej pory staralysmy sie zarzadzac wspolnie watkiem i Deniskiem;) i teraz tez nie bedziemy sie roznic tylko wspolnie wszystko ustalimy. Najgorsze dla Psa i dla Nas jest ewentualne poroznienie, "wszystkie gramy do jednej bramki" - ja to tak widze, a jesli chcemy zarzadzajaca lub zarzadajcego;) to tez wspolnie musimy go wylonic ale uwazam ze lepsza jest nasza wspolna odpowiedzialnosc niz jednej konkretnej osoby Quote
olalolaa Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Ja też tak myśle, tylko przez to nie sa podejmowane decyzje.. Znalazłam takie laboratorium w Krakowie, na pewno robi autoszczepionki, tylko czy dla psów też. Pisze, że trzeba mieć skierowanie od lekarza, nie mogę się tam dodzwonić.. Quote
Bogusik Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Ja też szukam ale chyba to samo znalazłam http://www.cbm.com.pl/ Quote
olalolaa Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 W końcu odebrała Pani, ale jeśli chodzi o szczepionkę dla psa to trzeba rozmawiać z lekarzem, kazała zadzwonić jutro jak lekarz będzie i tak zrobię.. edit: znalazłam sobie numer bezpośrednio do tego lekarza :eviltong: musi być odstęp od brania antybiotyku min. 2 tyg. Wraz ze skierowaniem od weta trzeba wysłać świeży wymaz, koszt 350zł. aha, na tej stronie jest fajny schemat jak to wygląda. Quote
holmina Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 nie wiem co napisac ,wiec podniose..... Quote
Recommended Posts