Jump to content
Dogomania

Szogun- kochany pies, jego iskierka odżyła, teraz pragnie tylko domu! MA DOM

Recommended Posts

• Replies 244
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak dostanę takie parówki u mnie to spróbuję, ciasteczka z wątróbki może spróbuję w sobote...co do innych nagród, to zabawa jakoś nam jeszcze nie idzie :D ale pieszczoszki jak najbardziej :)

Dzięki

Posted

Istar19 napisał(a):
Szogunek jest jak Sznaps...co tam jedzenie..człowiek lepszy ;)

Taak bardzo lubi się pieścić... gdy tylko przykucne czy przystanę, to niby nie jest zainteresowany moją osobą, patrzy zupełnie gdzie indziej, ale zawsze przytula się do moich nóg :D i tak stoi oparty całym ciałkiem i widzę nieraz jak próbuje nadstawiać łepek, chociaż sam jeszcze nie jest pewien czy to nie zbyt wiele... :-o biedak, on chyba nigdy nie miał takiego bliskiego kontaktu z człowiekiem na jaki każdy zasługuje... :-( wszyscy się dziwią dlaczego nie został wzięty za szczeniaka, mnie się wydaje, że już wtedy miał traumę, potem było jeszcze gorzej i dlatego nikt go nie chciał... :shake:

Mam nadzieję, że teraz będzie tylko lepiej i że znajdzie się domek
Jutro przyniosę mu tym razem kiełbache i suche, bo ostatnimi razy jak dorwał się do chrupek, to odciągnąć go nie mogłam :evil_lol:

DO ZOBACZENIA!

Posted

Trzeba poczekać, poziom stresu u niego jest na razie za duży jak nie chce przysmaków, tak samo było z psem Izy Freedomem, który na początku (chyba przez 1 miesiąc) nic nie chciał, ani serka, ani kurczaka, anie paróweczki a potem jak ładnie ćwiczył.

Posted

Powiem tak: po dzisiejszym dniu nie mam na nic siły :crazyeye: :evil_lol:
Ale mój wysiłek chyba się nie zmarnował!:lol: Szogun dzisiaj świetnie się na mnie skupiał(jak na niego), komenda "siad" to już łatwizna, teraz ćwiczymy warowanie i świetnie mu wychodzi! To nie ten pies, co był tydzień temu! :cool3: Chłopak ma potencjał do nauki, to widać! Ogólnie to dzisiaj spisywał się świetnie, przyzwyczaił się już prawie do Suzi i nie jest już taki uciążliwy jak wcześniej :multi:Suzi z tego powodu chyba też się cieszy :evil_lol: No i jak pięknie bawił się z Ejlą :roll:dzisiaj pierwszy raz usłyszałam jak szczeka :crazyeye: tak on szczeka :D i to nie jakimś piskliwym głosikiem, tylko poważnym i donośnym tonem:D
Pomijając dzisiaj moje roztrzepanie, przez co zapomniałam szelek, kilkera oraz że istnieje czas, to było super :roll:
Miały być zdjęcia, jak świetnie bawi się z Ejlą, no ale wszystkie rozmazane :oops: fotografem to ja na pewno nie zostane :D

Posted

[quote name='Klucha']Poprzedni pies moich Rodziców uwielbiał ser żółty :razz:

Mój prywatny psiak to zrobi wszystko dla kawałka sera :D będe próbowała

Trzeba poczekać, poziom stresu u niego jest na razie za duży jak nie chce przysmaków, tak samo było z psem Izy Freedomem, który na początku (chyba przez 1 miesiąc) nic nie chciał, ani serka, ani kurczaka, anie paróweczki a potem jak ładnie ćwiczył.

Dzisiaj dostał chappi i bardzo mu smakowało, nie mówiąc o kiełbasce :evil_lol:
Ale jest już naprawdę dobrze!

Posted

No racja, ale były chwile grozy :D takie wybryki ma tylko na terenie schroniska, gdy już za długo stoimy w jednym miejscu, lub gdy nagle zobaczy Suzi, ale na szczęście nie na spacerach :D

Posted

Dzisiaj same przełomy!
Chłopak dzisiaj spisywał się świetnie! Co spotkanie jest zupełnie się zmienia na lepsze! Dzisiaj na spacerze co było na mnie kompletnym szokiem, szedł ładnie na smyczy, oczywiście zdarzyło mu się pociągnąć nie raz, ale jaka byłam szczęsliwa, gdy szedł na luźniej smyczy! W dodatku warowanie wychodzi już całkiem całkiem, musze mu dać chwile się zastanowić :) Załapał również dzisiaj komendę "łapa" :D Miał dzisiaj bardzo dobry dzień, muszę to przyznać :)
i rzeczywiście na Suzi nie zwraca prawie uwagi! :D
Muszę pomyśleć nad zmianą tekstu do ogłoszeń, bo to już nie ten pies :) jak coś wymyślę, to napisze tutaj