pralinka94 Posted March 23, 2011 Author Posted March 23, 2011 Ja wiem, jeszcze nie dzwoniłam i może jakby tak pogadać w realu... ale jak słyszę, że z góry zakłada że pies ucieknie to ja dziękuję... no i cały dzień miałby w kojcu siedzieć, dopiero na noc wypuszczany.. to nie jest dom jaki dla niego chcę... wiem, że o taki wymarzony to ciężko, ale ja wierzę, że się uda. Quote
soboz4 Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 tak, ten pobyt w kojcu to przeszkoda, choć nasza Kornelia adoptowana w zeszłym roku tez miała być w dzień w kojcu a w nocy puszczona. A potem biegała cały dzień luzem po obejściu, chodziła z opiekunem po polach i łąkach, do domu ją brali, ale miała za gęste futro i w domu nie bardzo jej się podobało, było za ciepło! Jedyny mankament, że daleko i sprawdzić warunków nie można, a powiedzieć można wszystko... Quote
pralinka94 Posted March 23, 2011 Author Posted March 23, 2011 o warunki tak się nie boję, wiem, że to ważne, ale najbardziej dobił mnie fakt, że zapytał się mnie, czy jeżeli pies nie spełniłby jego oczekiwań to czy mógł by go zwrócić z powrotem do schroniska... nie wiem czy Szogun nadaje się na 100% na stróża i tak mu powiedziałam, ma dać znać... nie wiem musze jeszcze to przemyśleć i pogadać z nim, ewentualnie poprosić o przyjazd do schroniska Quote
pralinka94 Posted March 24, 2011 Author Posted March 24, 2011 Facet miał zadzwonić- nie zadzwonił... może i lepiej? A co u Szoguna? Chłopak robi coraz większe postępy! Warowanie i siadanie to już pestka... :cool1:poćwiczymy podawanie łapy i będzie dobrze :lol: Na agility Szogun był prze szczęśliwy, ale nie, nie łudźcie się, że spodobały mu się ćwiczenia... WOLNOŚĆ to jest to!:diabloti: Biegał jak szalony razem z Ejlą :D Ćwiczyliśmy tunel, raz wychodziło, raz nie... jemu tam harce w głowie, a nie jakieś tunele! No i zauważyłam również, że nie lubi się dzielić... a przynajmniej ze Sznapsem :D chociaż nie było tak źle, chwile wytrzymali ze sobą koło siebie, dzielnie czekając na swoją porcję :D O co ci chodzi z tym tunelem? :crazyeye: Grzeczny pies :D No i harce z Ejlą :D UŚMIECH! No który pierwszy dostanie :D Łapa-Waruj?? :D Quote
saphira18 Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 ach znam ten ich zew wolności:) szczęściarze Quote
kimiji Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Świetne te trzecie zdjęcie :D A domek to pewnie mu się lepszy trafi:D Quote
pralinka94 Posted March 24, 2011 Author Posted March 24, 2011 taak wolność to on sobie ceni :D ale przytulanko też :D pięknie wyszkolony pies :D Quote
pralinka94 Posted March 25, 2011 Author Posted March 25, 2011 http://allegro.pl/szogun-kochany-pies-pragnie-tylko-domu-i1528072455.html Quote
pralinka94 Posted March 25, 2011 Author Posted March 25, 2011 młody hoop i do jutra :) mam dla Ciebie same pyszności :D Quote
pralinka94 Posted March 26, 2011 Author Posted March 26, 2011 Szogun spisywał się świetnie! jak w czwartki daje mi w kość, to w sobotę jest naprawdę super :D Dzisiaj pierwszy raz byliśmy na agiliti i powiem szczerze, że na początku nie wierzyłam w niego... dopóki nie zaczęliśmy! Młody pokonywał hopki jak prawdziwy profesjonalista, jedynie z tunelem mamy jeszcze problem. Magda powinna dodać filmik na dniach, więc wrzucę i sami zobaczycie, co ten psiak potrafi po 5 min treningu :D Oczywiście nie obyło się bez spaceru po lesie oraz normalnych ćwiczeń :) Jego charakterek zmienił się diametralnie, od czasu gdy pierwszy raz wyszedł :) Quote
ewes Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 taaa, Szogun z takim entuzjazmem skakał przez hopki, a tunel też czasami pokonywał, a z tak pozytywną energią to wszystko robił. Czekam na filmik :) Quote
pralinka94 Posted March 26, 2011 Author Posted March 26, 2011 No zobaczymy co z niego będzie :D Z entuzjazmem, bo czekała na niego parówka :D Quote
soboz4 Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 hmm, myślałam że Szogun dziś nie ćwiczył??? To dobrze że jednak ćwiczy, na psim napisałam w sprawie uzgodnień co do treningów Quote
madzia.uje93 Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Taa Szogun ćwiczył z takim zapałem, że tunel ledwo to wytrzymał:D Quote
pralinka94 Posted March 26, 2011 Author Posted March 26, 2011 No tak, nie sądziłam, że tak dobrze mu pójdzie, on ma tyle energii... po prostu myślałam, że mnie oleje, :D a tu grzeczny Szogun czekał na mnie po każdej przeszkodzie... no dobra na parówkę :D Quote
soboz4 Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 nieważne pobudki, ważne że czekał! Na Ciebie na pewno też!!! Quote
madzia.uje93 Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Szogun ćwiczy agitity część 1:D!: http://www.youtube.com/watch?v=Hi9PNk4Z-3Y Część 2:cool3:: http://www.youtube.com/watch?v=FcC5Tm7wK7I I trzecia (ta mi się najbardziej podoba, Szogun zachowuje się tam jak duże dziecko:evil_lol:): http://www.youtube.com/watch?v=WwrrXcpcauc Quote
pralinka94 Posted March 28, 2011 Author Posted March 28, 2011 Dzięki Magda :loveu: Racja teraz widzę jak on się świetnie wybija :D i na przyszłość musze rzadziej dawać smakołyki, ale myślę, że dojdziemy do tego, że w ogóle nie będą potrzebne, bo naprawdę z wielkim entuzjazmem pokonywał tor :D Quote
soboz4 Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 świetnie skacze, wybija się z miejsca i hooop do góry! Quote
pralinka94 Posted March 30, 2011 Author Posted March 30, 2011 soboz4 napisał(a):świetnie skacze, wybija się z miejsca i hooop do góry! Taak bardzo z niego skoczny chłopak :D Do jutra Szogun i reszta :D :) Quote
Recommended Posts