Jump to content
Dogomania

Szogun- kochany pies, jego iskierka odżyła, teraz pragnie tylko domu! MA DOM

Recommended Posts

Posted

Ja wiem, jeszcze nie dzwoniłam i może jakby tak pogadać w realu... ale jak słyszę, że z góry zakłada że pies ucieknie to ja dziękuję... no i cały dzień miałby w kojcu siedzieć, dopiero na noc wypuszczany.. to nie jest dom jaki dla niego chcę... wiem, że o taki wymarzony to ciężko, ale ja wierzę, że się uda.

• Replies 244
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tak, ten pobyt w kojcu to przeszkoda, choć nasza Kornelia adoptowana w zeszłym roku tez miała być w dzień w kojcu a w nocy puszczona. A potem biegała cały dzień luzem po obejściu, chodziła z opiekunem po polach i łąkach, do domu ją brali, ale miała za gęste futro i w domu nie bardzo jej się podobało, było za ciepło! Jedyny mankament, że daleko i sprawdzić warunków nie można, a powiedzieć można wszystko...

Posted

o warunki tak się nie boję, wiem, że to ważne, ale najbardziej dobił mnie fakt, że zapytał się mnie, czy jeżeli pies nie spełniłby jego oczekiwań to czy mógł by go zwrócić z powrotem do schroniska... nie wiem czy Szogun nadaje się na 100% na stróża i tak mu powiedziałam, ma dać znać... nie wiem musze jeszcze to przemyśleć i pogadać z nim, ewentualnie poprosić o przyjazd do schroniska

Posted

Facet miał zadzwonić- nie zadzwonił... może i lepiej?

A co u Szoguna?

Chłopak robi coraz większe postępy! Warowanie i siadanie to już pestka... :cool1:poćwiczymy podawanie łapy i będzie dobrze :lol: Na agility Szogun był prze szczęśliwy, ale nie, nie łudźcie się, że spodobały mu się ćwiczenia... WOLNOŚĆ to jest to!:diabloti: Biegał jak szalony razem z Ejlą :D Ćwiczyliśmy tunel, raz wychodziło, raz nie... jemu tam harce w głowie, a nie jakieś tunele!
No i zauważyłam również, że nie lubi się dzielić... a przynajmniej ze Sznapsem :D chociaż nie było tak źle, chwile wytrzymali ze sobą koło siebie, dzielnie czekając na swoją porcję :D

O co ci chodzi z tym tunelem? :crazyeye:

Grzeczny pies :D

No i harce z Ejlą :D

UŚMIECH!

No który pierwszy dostanie :D

Łapa-Waruj?? :D

Posted

Szogun spisywał się świetnie! jak w czwartki daje mi w kość, to w sobotę jest naprawdę super :D
Dzisiaj pierwszy raz byliśmy na agiliti i powiem szczerze, że na początku nie wierzyłam w niego... dopóki nie zaczęliśmy!
Młody pokonywał hopki jak prawdziwy profesjonalista, jedynie z tunelem mamy jeszcze problem. Magda powinna dodać filmik na dniach, więc wrzucę i sami zobaczycie, co ten psiak potrafi po 5 min treningu :D
Oczywiście nie obyło się bez spaceru po lesie oraz normalnych ćwiczeń :)
Jego charakterek zmienił się diametralnie, od czasu gdy pierwszy raz wyszedł :)

Posted

taaa, Szogun z takim entuzjazmem skakał przez hopki, a tunel też czasami pokonywał, a z tak pozytywną energią to wszystko robił. Czekam na filmik :)

Posted

No tak, nie sądziłam, że tak dobrze mu pójdzie, on ma tyle energii... po prostu myślałam, że mnie oleje, :D a tu grzeczny Szogun czekał na mnie po każdej przeszkodzie... no dobra na parówkę :D

Posted

Dzięki Magda :loveu:
Racja teraz widzę jak on się świetnie wybija :D i na przyszłość musze rzadziej dawać smakołyki, ale myślę, że dojdziemy do tego, że w ogóle nie będą potrzebne, bo naprawdę z wielkim entuzjazmem pokonywał tor :D