Jump to content
Dogomania

Szogun- kochany pies, jego iskierka odżyła, teraz pragnie tylko domu! MA DOM

Recommended Posts

• Replies 244
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam 2 uwagi do ogłoszeń.
Dobrze by było napisać w tytule "pies", będzie więcej wyświetleń. I może zamiast wieku napisać "młody"? :)
Z treści ogłoszenia wynika, że psiak jest w schronie. Na końcu napisane jest, że przebywa w Katowicach. Jeśli ktoś sobie połączy te dwie informacje to wpadnie na to, że pies jest w katowickim schronisku i po prostu po niego przyjedzie, nie rozmawiając uprzednio z opiekunką. Wiem, że i tak może Szoguna zaadoptować ktokolwiek, człowiek z ulicy, niesprawdzony, ale takimi ogłoszeniami chcemy chyba zminimalizować ilość takich "przypadkowych" adopcji, prawda? :) Poza tym chyba chciałabyś wiedzieć gdzie i do kogo trafił Szogun :).

Posted

hheh dla mnie jego najlepsza "akcja" to ta z szelkami :D chyba pierwszy raz widzialem zeby pies z szelek sie wywinal z obrozy to jeszcze ale z szelek ? :D hah swietny pies do domu szogun!! :)

Posted

[quote name='kamil19201']hheh dla mnie jego najlepsza "akcja" to ta z szelkami :D chyba pierwszy raz widzialem zeby pies z szelek sie wywinal z obrozy to jeszcze ale z szelek ? :D hah swietny pies do domu szogun!! :)[/QUOTE]

Dzisiaj była powtórka z rozrywki... on jak widzi Suzi to nie wie co ze sobą zrobić :crazyeye: rzuca się na ziemie, robi dosłownie wszystko, żeby wyjść z szelek, no i dzisiaj mu się znowu to udało :angryy: na szczęście Suzi była w pobliżu i nie było problemu z łapaniem :mad: Tak poza tym, to dzisiaj z ogromną radością wyszedł z boksu :cool1: potem krótki spacer, ale zauważyłam, że gdy wracamy na teren schroniska, robi się bardzo nerwowy, piszczy i skomle :shake: a jak na terenie jest Suzi, to nic nie jest w stanie przykuć uwagi :evil_lol: ahh ta miłość... :diabloti:

Posted

i to jeszcze jak, ja wiem, że Suzi to ładna, mądra i zdolna psina, ale on przy niej zapomina o jakichkolwiek manierach :D i czasami mu się oberwie ;] Ogólnie, to jeżeli Szogun miałby trafić do mieszkania, to przyszli właściciele będe musieli mieć duzo cierpliwości... co prawda nie wiem jak zachowuje się w mieszkaniu, ale mogę domniemywać, że będzie z niego łobuz... ;] i to baaardzo uparty łobuz :D

Posted

Och ta Suzi, tak na niego działa, taki mały sportowiec to musi mieć branie:cool1:
A co do wychodzenia z szelek to szkoda że tego nie widzialam, bo nie umiem sobie tago wyobrazić:evil_lol:, potem to już byłam zajęta łapaniem Szoguna i zasłanianiem Suzi żeby na na nią "nie wskoczył":evil_lol:

Posted

No to wygląda mniej więcej w ten sposób, że nagle wyrywa się do tyłu, staje na tylnych łapach i już go nie ma :D On już dokładnie wie, co zrobić... już mocniej szelek nie mogę mu zacisnąć,bo będzie mu niewygodnie...ja muszę po prostu uważać i pilnować go... :) przynajmniej wiem, że reaguje, jak mówię do niego "mocniejszym tonem" :)

Posted

Szogunem sporo osób się interesuje, ale koniec końców nic z tego nie wychodzi, ale myślę, że długo w schronie nie będzie siedział :D A co dzisiaj?

Szogun dzisiaj po raz pierwszy się zbuntował... pierwszy raz usłyszałam jak warknął na drugiego psa :oops: normalnie szok. A tak poza tym, to chyba dobrze, teraz pierwszy się pcha, żeby wyjść z boksu :D Zrobił się o wiele śmielszy, już nawet przed Hoshim się nie lęka :D No i spacer po lesie, to jest coś dla niego :D chociaż przyznam, że wolę spacery bardziej "chodnikowe" :evil_lol: