Jump to content
Dogomania

Dramat- wypadek, cierpienie bez pomocy- przerażona Sisi, dług ponad 1700 zł :(((

Recommended Posts

Posted

Dowiedziałam się dzisiaj o suni, która trafiła do jednej z lecznic w bardzo poważnym stanie.

Zaawansowana ciąża, po wypadku, który zdarzył się kilka miesięcy wcześniej sunia nie była w stanie urodzić szczeniąt.

Po wypadku przez 3 tygodnie się nie ruszała ale właściciel jej nie pomógł. Miała złamaną miednicę.

Operacja wykazała, że szczenięta nie żyją już od dawna, sunia ma złamaną miednicę i ledwo żyje.

Udało się ją uratować, ma jeszcze mleko, nabrzmiałe sutki ale dostała leki i mam nadzieje, ze będzie dobrze.

Alternatywą był powrót na łańcuch ale jakoś nie mogłyśmy takiej myśli znieść.

Suna jest przerażona, musiała być bita, boi się ludzi i ja się wcale jej nie dziwę.

Nie zagłębiam się w szczegóły dla dobra sprawy ;)

Bardzo, bardzo prosimy o wsparcie. Ona potrzebuje czasu, żeby zaufać ludziom, adopcja nie zdarzy się szybko.... a my mamy na utrzymaniu ok 20 psów :(

Konto do wpłat:
[FONT=verdana]FUNDACJA MIĘDZYNARODOWY RUCH NA RZECZ ZWIERZĄT VIVA![/FONT]
[FONT=verdana]ul. Kopernika 6 m 8[/FONT]
[FONT=verdana]00-367 Warszawa[/FONT]
[FONT=arial][FONT=verdana]Numer konta: [/FONT][/FONT][FONT=verdana]86 1370 1109 0000 1706 4838 7316[/FONT]
z dopiskiem: Sisi

• Replies 934
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rozliczenie:

Wpłaty:
37 Negrita8 (z bazarku)
50 Agnieszka Sz. (od Ewy Marty)
53 Ewa Marta z bazarku
116 Ewa Marta z bazarku
46 zł moj bazarek http://www.dogomania.pl/threads/204306-ZAKO%C5%83CZONY-EROTYCZNY-BAZAREK-)-TANIE-PREZERWATYWY-na-kilka-ps%C3%B3w-do-05.04-do-21?p=16514654#post16514654
200 Evelin
420 bazarek Mmd
20 Lazy
100 Agnieszka Sz.
20 Lazy
100 Ania Gucio bazarek
98 mój bazarek http://www.dogomania.pl/threads/208654-ZAKO%C5%83CZONY-audiobooki-ksi%C4%85%C5%BCki-torba-buty-co%C5%9B-dla-ps%C3%B3w-na-kilka-ps%C3%B3w-do-8.06-do-21
20 Lazy
64 mój bazarek http://www.dogomania.pl/threads/208251-ZAKO%C5%83CZONY-NOWE-ksi%C4%85%C5%BCki-przewodniki-pi%C4%99kne-albumy-na-kilka-ps%C3%B3w-do-31.05-do-21?p=16928197#post16928197
20 Lazy
100 mój bazarek http://www.dogomania.pl/threads/210500-ZAKONCZONY-kosmetyki-gry-audiobooki-s%C5%82odycze-na-kilka-ps%C3%B3w-do-11.07-do-21*
20 Lazy
60 3 x (6x10)
100 Jola_li (od Pusi :))
225 Elik
20 Lazy
10 3 x
Razem: 1899 zł

Wydatki:
149 karma (4.03)
25 badanie krwi
56 badanie krwi (11.03)
56 badanie krwi
30 hotel luty 3 dni
30 dojazd z Konstancina 25.02
15 dojazd do weta 28.02
21,70 augmentin 2.03
15 dojazd do weta 3.03
9 mięso 2.03
10 dojazd do weta 9.03
19 apteka (trillac)
310 hotel marzec
300 hotel kwiecień
60 szczepienia
310 hotel maj
15 odrobaczenie
300 hotel czerwiec
330 hotel lipiec
310 hotel sierpień
300 hotel wrzesień
310 hotel październik
35 konsultacja Piotr
72 karma
300 hotel listopad
310 hotel grudzień
Razem: 3714 zł

Saldo: - 1815 zł

[SIZE=2]Pomoc rzeczowa:
[SIZE=2]20 kg karmy- prezent od Ellig :)

Posted

gusia0106 napisał(a):
I jeszcze imię ma beznadziejne ;) Ale już trudno ;)

Zauważ, że nie uzyłam ani razu imienia ;) Masz pole do popisu ;) Marcie też się nie podoba.

Posted

na imię czekam;) samo do mnie przyjdzie

na razie kołnierz pokonany. ciągle go zdejmuje. a gdy zakładam patrzy na mnie z takim wyrzutem, że normalnie serce mnie boli.

ps. na wypisie nie ma nic ciekawego, ale wkleję go jutro

Posted

Ja tam kołnierzy nie stosuję nigdy. Kubrak a jeszcze lepiej długa koszula albo koszulka, idealne są nocne. Huguś w Myszce Miki pomykał po operacji, Zuzia w tej samej Miki ;)

Posted

kołnierz jej rano zdjęłam i odłożyłam za posłanie. gdy do niej zajrzałam, kołnierz leżal obok niej:)
zaniosłam jej mięsko i antybiotyk - zjadła z ręki. kołnierz odłozyłam. teraz znowu lezy przy jej główce:)
CC śpi zwinięta w kuleczkę, nie interesuje się szwami, więc na razie dam jej spokój z kołnierzem. wyjśc na razie nie chce. brana na ręce sika ze strachu. odpuszczamy jej na razie.

Posted

Misiek-Wiśnia mnie tu przysłał :)
Jeeej jaka bieda...Moim zdanie wbrew wszystkiemu co przeszła i jako dobra wróżba na dalsze, szczęśliwie zycie powinna miec jakieś pogodne i optymistyczne imię..
Może jakaś Luśka? Czika? Amisia?
Wymyślajcie ciotki,wymyślajcie...
Wiecie, mam ochotę otworzyć zakład karny dla debili,którzy krzywdza innych...np z programem resocjalizacji przez ciężką pracę i poprzez naukę na własnym przykładzie..jak ktos kopał psa,to oprócz pracy, dostaje codziennie określoną ilość kopów (tak zeby zabolało,ale nie skrzywdziło) -aż zrozumie na własnym doopsku co robił..
A jako nadzorca,bardzo przykładałbym się do pilowania dokładnego wykonania kary...:)

Posted

jest imię - Sisi (czyli CC czyli CiuCiu)

Sisi w końcu wynieśliśmy na dwór - od razu zrobiła kupy (2 razy) i siku. tarzała się też w śniegu i nieśmiało podchodziła na głaski. na smyczy chodzi ładnie. obszczekała też latającą Kolę po psim pokoju.
dziś jej ugotuję, bo suche nie bardzo wchodzi.

Posted

ludzie to potwory...3 tygodnie nie chodziła,a ten spokojnie sobie patrzył..życzę mu,zeby jak bedzie wymagała opieki,ktos zaopiekował sie nim tak,jak on swoja sunią..

Posted

Evelin napisał(a):
Misiek-Wiśnia mnie tu przysłał :)
Jeeej jaka bieda...Moim zdanie wbrew wszystkiemu co przeszła i jako dobra wróżba na dalsze, szczęśliwie zycie powinna miec jakieś pogodne i optymistyczne imię..
Może jakaś Luśka? Czika? Amisia?
Wymyślajcie ciotki,wymyślajcie...
Wiecie, mam ochotę otworzyć zakład karny dla debili,którzy krzywdza innych...np z programem resocjalizacji przez ciężką pracę i poprzez naukę na własnym przykładzie..jak ktos kopał psa,to oprócz pracy, dostaje codziennie określoną ilość kopów (tak zeby zabolało,ale nie skrzywdziło) -aż zrozumie na własnym doopsku co robił..
A jako nadzorca,bardzo przykładałbym się do pilowania dokładnego wykonania kary...:)

A przyjmiesz mnie do pracy? Będę do podlaskiego dojeżdżać, żeby te kopy dawać ;) Albo zrobię filię ;)
W piątek idziemy z Gusią na kurs inspektorski z Vivy ;) będziemy legalnie takim ćwokom zabierać ;)