Jump to content
Dogomania

Dramat- wypadek, cierpienie bez pomocy- przerażona Sisi, dług ponad 1700 zł :(((

Recommended Posts

Posted

mysza 1 napisał(a):
Nie bardzo rozumiem... ON się zgodził, żeby sunia u nas została pod warunkiem zapłacenia 1000 zł?
Chyba mu się w głowie przewróciło. Nie dość, że ratujemy ją i szukamy dobrego domu to jeszcze coś takiego. Psa nie dostanie a płacić nie zamierzam i wydaje mi się to fatalnym pomysłem.

P.S. To on dopuścił się rażących zaniedbań w opiece nad psem i o mało nie przypłaciła tego życiem. Takie są fakty więc niech spada.

• Replies 934
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja z kolei zrozumiałam, że "pan" się zgodzi zostawić sunię tu gdzie jest, pod warunkiem, że Beka pokryje koszty leczenia... Tak czy inaczej masz Mysza rację - niech spada!
Dziewczyny, w ten weekend (sobota lub niedziela) jadę do zaprzyjaźnionej Łodzi i tego samego dnia wracam. Gdybym się mogla na coś przydać - ja lub miejsce w moim aucie - dawajcie znać ;)

Posted

to nie jest 1000 zl tylko mniejsza kwota. Na pół z lecznicą.

I mówiłam ci Iwonka jaka jest sytuacja. Ja poprostu musze to zapłacić.
Sprawa jest nieco skomlikowana. A to czy psa zaniedbał to jest nie doudowodnienia :(
Pies nie jest zabiedzony, był z nia na usg, dostała na wywyłanie porodu od jakiegos weta, a że urodziła przez 5 dni..on wetem nie jest, ale pomocy szukał - to nie moja interpretacja.

Nie ważne. To moja sprawa i jakoś to załatwie

Posted

Sisi ma bardzo zle wyniki - wszystkie parametry za niskie. może to wskazywać duży ubytek krwi, zaniedbanie, zarobaczenie.
za 2 dni mamy zrobić ponowne badania, bo nie mamy odniesienia - czy te wyniki są gorsze czy lepsze.

Posted

ronja napisał(a):
Sisi ma bardzo zle wyniki - wszystkie parametry za niskie. może to wskazywać duży ubytek krwi, zaniedbanie, zarobaczenie.
za 2 dni mamy zrobić ponowne badania, bo nie mamy odniesienia - czy te wyniki są gorsze czy lepsze.

Kiepsko:-( Marta, Czy Sisi dostała jakieś leki? Biedna suczynka:-(

Posted

na razie kontynuacja antybiotyku
ja do jedzenia dodaję jej rybę i witaminy - co z tego, kiedy ona nie chce jeść...
dziś rano Bartek dał jej suchej karmy dla szczeniąt - trochę zjadla = ledwo widać ubytek w misce

Posted

beka napisał(a):
to nie jest 1000 zl tylko mniejsza kwota. Na pół z lecznicą.

I mówiłam ci Iwonka jaka jest sytuacja. Ja poprostu musze to zapłacić.
Sprawa jest nieco skomlikowana. A to czy psa zaniedbał to jest nie doudowodnienia :(
Pies nie jest zabiedzony, był z nia na usg, dostała na wywyłanie porodu od jakiegos weta, a że urodziła przez 5 dni..on wetem nie jest, ale pomocy szukał - to nie moja interpretacja.

Nie ważne. To moja sprawa i jakoś to załatwie

Nie wiedziałam, że na pól z lecznicą i że mniejsza kwota. Ja jestem wściekła i uważam, że to zaniedbanie, aktualne wyniki to potwierdzą więc może jednak da sie udowodnić. Aż się wszystko przewraca na myśl o płaceniu takiemu.... !!!
ronja napisał(a):

Strasznie się martwię :( o nią :(

Posted

Sisi wraca do równowagi:)
Sama już wychodzi na dwór, tzn nie trzeba jej wynosić na rekach. Dziś zjadła trochę suchego i mięso gotowane.
Przekonała się do Bartka, wręcz go adoruje, skacze, podbija rękę do głaskania. Chodzi już z ogonem uniesionym do góry i jak dużo przed nami idzie na smyczy i się ją zawoła, wraca w podskokach:)

Posted

[quote name='ronja']

Marta, jakbym Cię z Kaluchnym widziała:-) Masz prawie identyczne z nim zdjęcie:-)
Dla mnie to było oczywiste, że odżyje u Was i że przekona się do Bartka:-) Dobrze, że tych całusów nie widziala Sonia:-)
Sisi jest bardzo ładna, a jeszcze wypęknieje, kiedy wróci do zdrowia.

Posted

pamiętam to zdjęcie z Kaluchnym:)

mam fakturę za augmentin - 21,70zł chyba, ale nie mam siły dziś wstawiać. jutro przekażę ją Myszy

Posted

[quote name='Ewa Marta']Nie ma co się martwić tylko działamy!
[FONT=Calibri]Zapraszam serdecznie na mini bazarek z kurtkami i butami. Bazarek trwa do 10 marca do godziny 22:00, a dochód z niego przeznaczony jest dla Kaira i Sisi…[/FONT]
[FONT=Calibri]http://www.dogomania.pl/threads/203325-Kurtki-płaszcz-i-buty-damskie!-Zapraszam-do-10-marca-do-godz.-22-00?p=16414509#post16414509[/FONT]

mysza1 a moze dorzuccie ta torbe NW, ktora Ci kiedys przeslalam na bazarek?