Jump to content
Dogomania

Schroniskowy duecik - boksiowaty Rudy i charcikowata Lusia!!! Razem od 21.01.2006 !!!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ania-Sonia']
PS.! Asiu, czy dalej mieszkacie tam gdzie mieszkaliście? Zawsze jak jestem w okolicy, nawet jak jeżdzę na stację benzynową tam w pobliżu, to myślę o Was i się rozglądam, i szyję wykręcam na wszystkie strony, a tu nic!!! :shake: Dzisiaj szłam z Sonią do weta i też Was w parku wyglądałam... Na próżno! :roll:

kamuflują się :evil_lol: ukrywają ;)

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dobry wieczór... troche dawno mnie tu nie było...:oops: :oops: :oops: zaległośi duuuuże, ale foteczki na poprzedniej str. są rewelacyjne, mimo iż już dawno robione... :)

Posted

[quote name='Bodziulka']kamuflują się :evil_lol: ukrywają ;)

:evil_lol:

Aniu, dziękuję za przepiękne życzenia!!!!!!!!!!!!!!!!!!:calus: Wzruszyłam się aż, no!:placz: :calus: Ja Wam życzonka złożę w dzień Wigilijny.:p (tak po cichutku liczę, że uda mi się Alynkę naciągnąć na taką śliczną świąteczną przeróbkę fotki :cool3: :loveu: i wtedy życzenia razem z tą fotką będą.:loveu: )
Wbrew temu co pisze Bodziulka :eviltong: :evil_lol: , nie ukrywamy się i nadal mieszkamy na Solcu.:p Ja też Cię Aniu zawsze wypatruję jak idziemy w te okolice, gdzie (jak mi się wydaje...:roll: :evil_lol: ) Ty mieszkasz. Znając życie, to pewnie prędzej się gdzieś przypadkiem na mieście spotkamy, niż tu u siebie.:evil_lol: A może jeszcze raz się umówimy na psacerek?:cool3: "Do trzech razy sztuka":lol: , dwa razy się nie udało ale trzeci raz już musi!

A teraz...BRAWA DLA OLI za odgadnięcie u kogo wczoraj byłam!!! :lol: U Dudusia oczywiście!:loveu: Nie u jakiejś tam kluski Bodziulka!:eviltong: Słuchajcie, Dudek jest tak rozpieszczony jak dziadowski bicz, aż mi wstyd trochę było że pod moim surowym okiem się wychowywał ;) a taki diabełek z niego jest teraz!:evil_lol: No ale Państwo postanowili "synusia" wychowywać bezstresowo, tylko starsza kotka próbuje go dobrych manier nauczyć gdy już za bardzo dokazuje, ale to też z marnym skutkiem.:roll: :evil_lol: Zostaliśmy z TZtem pogryzieni, poszczypani, podrapani, obszczekani wielokrotnie i wylizani na śmierć prawie.:lol: Duduś to żywe srebro, jest szybszy od Luśki, a energii ma dwa razy tyle!Niesamowity jest no! Pani mówi na niego "debeściak".:evil_lol: Bardzo go kochają, bardzo rozpieszczają, ma tyle zabawek że nie mieszczą się już prawie na posłanku.:p Fotek jeszcze nie mam...
Ale...mam za to dzisiejsze foteczki! Cyfrak naprawiony!:multi:
No to chciałabym wam pokazać mojego groźnego pit bulla.:diabloti:

Posted

Pit bull znudzony, jeszcze bez swojej morderczej obroży...

...znudzony cd :evil_lol: i zły na pańcię, że znowu tym cholerstwem po oczach błyska.

I uwaga, uwaga! Kto wrażliwy, niech zasłoni oczy! Specjalnie z dedykacją dla Oli, która odgadła Dudusia...PIT BULL KILLER AMSTAFF TERIER!(Taka nowa rasa, wiecie!):evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Proszę, na dowód tego że jest groźny - jedna z jego ofiar.:evil_lol: ;)

Portret sprawcy.:lol:

Jeszcze z profilu...

I jeszcze kilka innych zdjęć do kartoteki, wyraźnie wskazujących na to, że osobnik ten jest groźny...:angryy:

...nieobliczalny...:angryy:

...a nawet może zabić!:angryy:

:evil_lol: :lol: :lol: :lol:

Posted

Łooo, jakie łoże :cool3: :cool3: :cool3: I podusie, fiu, fiu...

A Lachs, dzięki Bogu, nie musi miec transfuzji - zmniejszyliśmy dawkę leku nasercowego i krwawienia ustały, wybroczyny na śluzówce mniejsze, tylko z sercem nie wiem, co, zbieramy teraz na serię EKG :oops:
A śpi, owszem, jak hrabia i zajada się jak hrabia :cool3:
A maluszek już u mnie śpi, nie chrapie, cichutki, zaraz zdjęcia pokażę:)

Posted

Dzieńdoberek :D
ten brak neta mnie wykańcza musze nadrabiać x stron.... :roll:
kurde mam nowego neta i niechce mi zdjec kopiować ani tekstu niczego :angryy: dlatego niemoge tu wkleić Twojej wypowiedzi, ale uwierz że godzina 7:10 istnieje a co gorsze ja musze wstawać 4 dni w tyg o 5:30 a jeden dzień o 7:00 :placz::placz::placz:
No ale takie życie nie...

zarabiste te foteczki :D ostatnie co sie Rudy tak gapi... (no i też niemoge go skopiować :()
Czekam na fotki w nowej obroży, iwielbiam takie z zębami :D czy z kolcami... :D

Posted

o żesz mammamijo! :crazyeye: rzeczywiście się z niego killer zrobił :diabloti: ale bombastycznie wygląda poprostu! :lol: Obroża genialna!

<Zolly kradnie obrożę i ucieka na paluszkach>

Posted

Haha, dziewczyny, no co wy, ja myślałam że mi tu Rudaska obśmiejecie bo minki takie strzelał jak mu te fotki w obroży robiłam, że nic tylko uciekać!;) :evil_lol: Obroża może i owszem groźnie wygląda, ale Rudy... jak owca.:evil_lol: :lol: Śmiać mi się chciało strasznie jak go fociłam, bo taki kontrast wyszedł: obroża i te oczka maślane.:lol:
A smyczka też nowa, taka linka jak dla konia.:-D Ale bardzo wygodna, nie plącze się.

[quote name='Zolly']<Zolly kradnie obrożę i ucieka na paluszkach>
:evil_lol: A ja uciekam na chwilę na spacer, bo coś pierdzioszki od Rudaska idą.:roll: :evil_lol: Byliśmy o 19, kolejny spacer zwykle po 24, ale w ramach świątecznej rozpusty dałam im mleka liznąć i chyba Rudzia trochę goni...:oops: :-? :shiny:
Zaraz wracam to będą jeszcze focie.:cool3: :p

PS.Duduniek urósł, tak!!!:loveu: Ale ciupkę tylko!:p Guzek całkiem mu zniknął, no i chyba zaczyna widzieć na to oczko które wydawało się niesprawne. Wygląda i zachowuje się jak okaz zdrowia...Jestem taka szczęśliwa! Miałam potworne wyrzuty sumienia związane z Dudusiem. Teraz jak widzę, że maluch rośnie zdrowo i tak dokazuje, troszkę mi lżej się robi...

Posted

Jak fajnie że u Dudulka wszystko dobrze :multi: :multi: :multi:
A co do obroży, to jest świetna, ale ci powiem że Kora dzisiaj mierzyła identyczną :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Normalnie kropka w kropkę :eviltong: Tylko że mojej ta obroża całą szyję zajmowała :evil_lol: Ale Rudasek wygląda w niej bardzo ładnie... taki przystojniaczek..... :cool3: :cool3: :cool3:

P.S. Jak na pisałaś że mieszkasz na Solcu to ja przez przypadek przeczytałam że na Stolcu.... :oops: :oops: :oops:

Posted

O, jak słodziak, jak pituś red nose wygląda!!! :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:
A tu sceniacek z Ostrowi:

Już ułożony we własnym koszyczku:

Daj mi spać a nie po oczach świecisz!:/:

Posted

No jestem już:p , oszukał mnie dziad jeden, jęczał i się wiercił to myślałam że chce na dwór qupe, a ten tylko kota na parkingu pogonił, obsiusiał Lusię :roll: i cały zadowolony poszedł węszyć koło śmietnika.:diabloti: :evil_lol:

_ChiQuiTa_, Duduś to szczeniorek który był u nas na tymczasie, Rudy go ugryzł i mały miał wielkiego guza na główce i prawdopodonie oślepł też na jedno oczko w wyniku uszkodzenia nerwów.:oops: :-( Ma już nowy dom, jest tam od 3 tygodni i wygląda na to, że wszystko będzie ok. A bałam się padaczki lub innych powikłań...Dlatego tak bardzo się cieszę że Duduś jest zdrowy!:multi:

Ola, Rudemu też ta obroża całą szyję zajmuje.:grin: TZ był trochę w szoku że taką wielgachną kupiłam, do tej pory to on zawsze chciał psiakom takie pikantne gadżety kupować a ja byłam od wacików, kombinezoników i psich ciasteczek.:evil_lol: Ale tak pomyślałam, że jak będę musiała wychodzić sama na wieczorne spacery to niech Rudek chociaż groźnie wygląda, może nie powtórzy się już sytuacja z pijakiem... Dzięki za ten "Stolec".:mad: :evil_lol: Ale w sumie ja też tak czasem mówię, bo to naprawdę jest stolcowa sytuacja - mieszkać tuż przy moście, gdzie huk, smród i spaliny.:roll: :puppydog: Marzę o wyjazdach do Bielska do TZta...

cd groźnego psa.:lol:

To też jest baaardzo groźny pies.:evil_lol:

Oczka.:loveu:

Uszka.:lol:

"No skończ już kobieto z tymi zdjęciami..."

Hej mała, mów mi "Czarny Joe"...:evil_lol:

Dobermania, właśnie weszłam na wątek Hrabiego :p , śliczny ten maluszek:loveu: Uratowałaś mu życie.:calus:

Posted

A gdzie tam całą szyję :eviltong: Ty mojej Kory nie widziałas :evil_lol: Jakby była w tym kołnierzu c sie ludziom czasem zakłada żeby kark usztywnić :evil_lol:

Ale on ma oczy wyłupaste :evil_lol: Jak żaba :evil_lol: :evil_lol:

Posted

[quote name='Zolly']a tak z innej beczki, szperałam właśnie w internecie i takie cacko znalazłam:
http://www.youtube.com/watch?v=CBKiOVxQrbo&NR

pamiętacie to jeszcze? ..ehh, klasyk
Aaa, "Zakochany kundel"!!! :loveu: Chyba wszyscy na Dogo wychowali się na tej bajce!:lol: Pamiętam jak oglądałam jako dziecko, piałam z zachwytu i marzyłam o takiej parce ze szczeniakami :lol: - i koniecznie żeby sunie były podobne do mamusi, a syneczek do tatusia-kundla.:evil_lol: Ale w sumie niezbyt pouczająca ta bajka:roll: , bo mezalians choć romantyczny, to w psim świecie nie powinien miejsca znajdować.:oops:

Dobermania, no niestety, to cały Rudy - burak!:evil_lol: Jak Luśka idzie siknąć, to ten pędzi za nią jakby się paliło, aż mu uszy na wietrze furkocą. Pędzi tak po to, żeby siuśki Luśki od razu swoimi zaznaczyć, żeby wszyscy faceci dokoła wiedzieli że to jego kobita.:p No i czasem tak się pali do tego oznaczania, że jeszcze Lusia siusiać nie skończy a ten już gicę do góry zadziera...:roll: :evil_lol:

[quote name='Ola&Kora']A gdzie tam całą szyję :eviltong: Ty mojej Kory nie widziałas :evil_lol: Jakby była w tym kołnierzu c sie ludziom czasem zakłada żeby kark usztywnić :evil_lol:
Hahaha, zdjęcia Oluś trzeba było robić!!!:-D

I proszę mi się tu nie śmiać z mojego wyłupiaczka!:evil_lol:

Mądra mina Lusi.:lol:

Killer atakuje!

Moja zwisła fałdka!:loveu:

"Ma być porządek, zrozumiano!"

"No!To teraz będę pilnować Pańci, jak na psa obronnego przystało..."

A to zdjęcie dedykujemy nieobecnemu w tej chwili Pankowi :diabloti: "Widzisz panek, szlajasz się po nocy, pańcię samą zostawiasz to muszę pilnować!"

I ostatnie dwa z lotu ptaka.:p

To by było na tyle jeśli chodzi o chwalenie się nową obróżką, którą notabene Rudy miał dostać pod choinkę, ale nie wytrzymałam.:evil_lol:

Rany, ale to ładowanie zdjęć zabiera czasu, nawet u Was nie zdąrzyłam się porządnie przywitać.:oops:

Posted

AśkaK napisał(a):
Śliczny maluszek:loveu: , ale straszna chudzinka.:oops: Dobermania, byłaś z Arą w schronisku..?Napiszesz pare słów jak wrażenia..?I co tam się teraz dzieje?
A dobcio to pewnie ten ostrowski chory?:-(

ALE LACHS MA KOCHĘ!!!:crazyeye: :lol: :loveu: A jaki zadowolony, aż uszko postawił!:lol: Jak zareagował na małego?
W razie jakichkolwiek kłpotów z maluchem (tfu!tfu!)pisz, dzwoń :p (660 998 628 ) pomogę jak będę mogła.:p Wielka buźka że wzięłaś szczeniorka!:calus:

Kostunia dla dobunia :eviltong: :loveu: Ano, musi być adekwatna! :cool3: :cool3: :cool3:
Z maleństwem problemów na razie niet, zrobił ślicznie kupkę w ustronnym miejscu, którym była... nowa koperta bąbelkowa:p
Tylko będa potrzebne pieniądze na szczepienie, ale myślę, że z moich aukcji się zbierze - już mam 20 zł, dostanę też na święta i parę osób jeszcze nie wpłaciło zalełych kwot.

Dobunio z Ostrowi krwawi (chyba z buzi), oczka załzawione, osowiały, ale całą drogę był przytomny, choć go ten pan musiał wynieść, bo biedaczek słabiuteńki, aż srach. Śliczny i Ara myśli, że rodowodowy. Lachs śpi u brata, maluch u mnie.

Posted

Hehu, ale masz faaajny pasek :cool3: :cool3: :cool3:
A mi się ta obroża podoba, strrrasznie podoba, ojejej! Kiedyś widziałam taką superową, grrruba, czarrrna, pełna ćććwiejków, mrrr... Ale aż 70,- kosztowała, to odeszłam, marząc...

Posted

Hehe, to nie pasek tylko taka wstawka w spodniach :evil_lol: , kieszenie też są takim czymś obszyte.:lol:
Witaj wśród sówek Dobermaniu!:loveu: :evil_lol: Nareszcie mam z kim po nocy gadać!:lol:
A obróżkę kupiłam na allegro za 4 dychy.:cool3: Bo w sklepach to poniżej stówy nie schodzą takie :roll: , przynajmniej nie widziałam. Ta mi się podobała bo ćwieki nie są takie spiczaste i ostre i wystające, więc Rudas w zabawie z innym psem nie zrobi mu krzywdy (jeżeli w ogóle będzie się z jakimś bawić :roll: :evil_lol: , on to woli stać mi u nóg i piszczeć.:lol: ). Trochę to ryzyk-fizyk na allegro kupować, bo np.skóra mogła być sztywna...ale jakoś tym razem mi się udało i jestem zadowolona z zakupu.

Posted

Ano, właśnie tez miałam napisać, że ejszcze nie śpisz! Co, pierogi lepisz, bigosu pilnujesz? :cool3: :cool3: :cool3:
Ja to nocny marek jestem, jutro brat jedzie łyżwy kupić, to się wyśpię.