Jump to content
Dogomania

Schroniskowy duecik - boksiowaty Rudy i charcikowata Lusia!!! Razem od 21.01.2006 !!!

Recommended Posts

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Dalmatynkaa']Lusia jest cudowna, od zawsze kochałam wszystkie psy w typie charta. Rudy również cudowny ^^ Dobrana z nich parka ;)

Witaj Dalmatynkaa!!!:multi: :p Zapraszamy częściej!;) :p

Jeśli chodzi o charcikowatość Lusi to w tej chwili jest już niestety bardzo dyskusyjna sprawa.:evil_lol: Na początku pobytu u nas Lusia była chudziutka jak szczapka, długie łapiny, grzbiet wygięty w pałąk - naprawdę przypominała charcika włoskiego. A teraz dupinka jej się spasła i już do charcika coraz mniej podobna.:lol:
Z resztą Rudy też, zależnie od miny - czasem jest podobny do boksera, ale często też do asta. Takie mam wielo-rasowce!:eviltong: :evil_lol:

Zolly, z całowaniem Lusi to radzę ostrożnie :evil_lol: , bo to wstrętna kupojadka!:diabloti: :evil_lol:

Rudaskowi musimy ciachnąć jajko albo dwa nawet. :placz: Jedno ma trochę powiększone,wet kazał nam obserwować i wydaje mi się że minimalnie wciąż się powiększa. Mam pietra jak diabli, bo mój pekinek miał podobnie, okazało się że nowotwór i po 2 latach psa już nie było.:placz: W przyszłym tyg. jedziemy się badać.

Spacerki cd.

Rudasek w dumnej pozie.

Rudasek z mniej już dumną miną.:evil_lol: Objada się cistkami.:loveu:

No i tradycyjnie już seria pt."Rzucaj tą piłeczkę bo mnie rozerwie od środka":evil_lol:

Rudy za piłką, Lusia za Rudym!:lol:

Posted

Helloł Furciaczek, na Ciebie to zawsze można o tej porze liczyć!;) :lol: Jak tam pakowanko?:cool3:

Idziemy sobie kładką z parku do drugiego parku, na naszą tajemną polankę.:cool3:

Uh, jak wysoko!

Tajemna polanka widziana z kładki.:p

Rudy być szczęśliwy, że Rudy iść na polankę!:lol:

"To, że stoję w miejscu, nie oznacza że musi być nudno. Mogę przecież dla urozmiaicenia tej chwili porobić różne miny."

:loveu: :loveu: :loveu:

Posted

I jeszcze kilka fot z kładeczki, jakoś tak ładnie piotfory wyszły na tym szarym tle.:p
Lusia jak zwykle z nosem przy ziemi. Moja niuchaczka.:loveu:

Rudzio wypatrzył z góry innego pieska. Na zdjęciu tego nie widać, ale uwielbiam jak robi taką minkę skupioną i patrzy na coś z góry i faflunki mu zwisają i... Jest ciuuudny no!!!:loveu: :loveu: :lol: Kofam Rudaska!:lol:

To te pieski w dole.

A to pieski w górze patrzące na te w dole.:lol:

Schodzimy na polankę.

"Lubię polankę!!!":p

"O, brzózka!":lol:

"Bleee, niedobra ta kora!":evil_lol:

Grudniowe stokrotki.:-o :loveu: Ale się z tą pogodą porobiło co nie? Chociaż jak dla mnie cała zima może być taka ciepła. Tylko na Święta trochę śniegu!:p

A to jest taki stary, wielki dom obok polanki. Mroczny i taki...dziki, nie wiem czemu ale bardzo mi się podoba.

Posted

ojej jakie te fotecz śliczne są, uwielbiam taką jesień...:loveu: :loveu: :loveu:

hehehe na tej foteczce to tak jakbym Cerberka widziała... identyko :D:D:D:D:D

Posted

wow ile zdiecoffff jak bys aasiu na bank fotkofff napadla:)
ale to jest przeeslodkie!!!!

:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:
no nina przesliczna:)

a rudzio tu fajowo mine walnol:)

:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:
uwielbiam takie minki jak psiunka uszka tak do tylu bierze:)slooodko:)

ah z checia bym zacytowala jeszcze kilka fotek:)....

ten dom tajemniczy wyglada jak stary szpital psychiatryczny w ktorym dochodzilo do strasznych experymetow na ludziach:):crazyeye:

Posted

Jejciu, to najsłodsza psia minka jaką w życiu widziałam!!! :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Matko, rozpływam się! :loveu: :loveu: :loveu:

Jak dla mnie to takie samotne domu są nawiedzone :eviltong: :eviltong: :eviltong:

P.S. Gdzie jest Rudzio? :eviltong: :eviltong: :eviltong:

Posted

poważny Rudy - nie może być ;) :lol:

Jeżeli by się okazało, że jednak coś nie tak z Rudaskiem, to decydujcie się na zabieg jak najszybciej - u Boxa udało nam się w ostatniej chwili...

Posted

Cześć Dziewuszki!!!
Jak mi miło że tu zaglądacie.:p
Aaaaleee ja mam dzisiaj kaca! :evil_lol: Aż spać nie mogę! I od 9 już jestem na nogach. I od 9 piszę tego posta.:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Łojej, główka boli...:oops: Byliśmy wczoraj na mega świątecznych zakupach, a potem na urodzinach u kolegi. :Cool!: Oj... Po co ja tyle wczoraj ...Normalnie nie palę, ale do piwka czasem lubię sobie dymka zakurzyć no i potem mam za swoje!:placz: Nie tyle kacor od picia, co od papierochów właśnie.:roll: :placz:

Niech no spojrzę co wyście tu kochaniutkie powypisywały...:p

[quote name='Bodziulka']Jeżeli by się okazało, że jednak coś nie tak z Rudaskiem, to decydujcie się na zabieg jak najszybciej - u Boxa udało nam się w ostatniej chwili...
Wiem Bodziulka, chyba nawet jeśli wet wykluczy zmiany nowotworowe to i tak ciachniemy dla świętego spokoju.

[quote name='Cerber']

hehehe na tej foteczce to tak jakbym Cerberka widziała... identyko :-D
Rzeczywiście Rudaskowi uszka tak oklapły jak Cerbusiowi na zdjęciu w awatarku!:p :lol: (Ale masz śliczny ten awatar i podpis!!!:loveu: Napatrzeć się nie mogę!)

[quote name='Alynkaaa']wow ile zdiecoffff jak bys aasiu na bank fotkofff napadla :) Znacie mnie, jak się dorwę do fotopstryka to pstrykam i pstrykam!:lol: - do ostatniego miejsca na karcie!:evil_lol: A potem oczywiście nie umiem wybrać kilku zdjęć i MUSZĘ wstawić wszystkie.:oops: :evil_lol: :lol:

[quote name='Alynkaaa']ten dom tajemniczy wyglada jak stary szpital psychiatryczny w ktorym dochodzilo do strasznych experymetow na ludziach :smile::crazyeye:
:smhair2: :nerwy: O matko, Alynkaaa, nie strasz mnie bo przestanę na polankę chodzić i Wam zdjęcia przynosić!:eviltong: A mam jeszcze kilka fajnych, zaraz wstawię!:p

Posted

[quote name='AśkaK']

Rzeczywiście Rudaskowi uszka tak oklapły jak Cerbusiowi na zdjęciu w awatarku!:p :lol: (Ale masz śliczny ten awatar i podpis!!!:loveu: Napatrzeć się nie mogę!)

hehehe dizękuję, ale ze mnie jet amatorszczyzna, jeszcze baaaaaardzo daleko mi np. do Zory (http://www.zoradesign.net/) czy Natali Bartosiewicz (http://www.goldenweb-design.prv.pl/)

ehhh ale byłabym chora gdybym się swoim nowym szablonem nie pochwaliła :D wejdz na moja galerie i na str. 325, lub 324 jest moja strpona i wejdz se i zobacz... jeśli oczywiście masz ochote :P nie chce u Ciebie reklamować swoich stron i innych rzeczy...

Posted

[quote name='Ola&Kora']Jejciu, to najsłodsza psia minka jaką w życiu widziałam!!! :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Matko, rozpływam się! :loveu: :loveu: :loveu:

Widzisz Olu, jaką mamy małą szantarzystkę w domu!:evil_lol: Wystarczy że zrobi tą swoją minkę i ja już jestem rozmiękczona jak masełko:loveu: , nawet jak zje kupkę.:roll: :evil_lol:

Luizko, zaraz sobie wejdę do Ciebie!:p Banerki Zory śliczne, ale tą Bartosiewicz to przebiłaś!:p

Hmm, zastanawiam się czy nasze pieski sobie wczoraj też imprezki nie zrobiły:evil_lol: , takie dziś zaspane. Rudy dopiero wstał, przeciągnął się, mruknął, dał mi całuska i poszedł dalej kimać na kanapę.:-D

Ostatnie spacerkowe.

Biegnę do pańci!!!

Uwaaaaga...zbliżenie!:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Rudy podziel się!

Posted

"Listki mi się przykleiły".

(Plosę nie patrzeć na moje dziurawe rękawiczki.:evil_lol: )

A wychodząc z parku natknęłam się na taką cudaczną kolonię grzybów:

Dziękuję za kciuki, jutro jedziemy do doktora.

Posted

AśkaK napisał(a):

Wiem Bodziulka, chyba nawet jeśli wet wykluczy zmiany nowotworowe to i tak ciachniemy dla świętego spokoju.

mądra decyzja - co prawda w tym wieku nie zahamuje mu się chęć do suniek za bardzo (Box po ponad 3,5 roku od zabiegu nadal gdy czuje "pachnącą" suńkę, to ożywa :evil_lol:), ale zawsze to mniej obaw na przyszłość ;)

Posted

Jeśli chodzi o miłosne zapędy to akrat z tym u Rudzielca nie mamy problemów. :) Owszem, lubi suczki zwłaszcza te kusząco pachnące :cool3: ale jakoś nie ugania się za nimi, nie zwiewa, a nawet bywa że daje się od suni z cieczką odwołać. Więc nie myśleliśmy o kastracji, ale teraz chyba nie będę się zastanawiać.

Uff, cały dzień sprzątamy.:roll:

Posted

[quote name='AśkaK']Panek opowiada Rudzielcowi kawał.;) Rudy słucha zaintrygowany.

Słucha, ale trochę nie kapuje, więc ma minę jełopka.:evil_lol:

"Kurde, nie kumam o co chodzi w tym kawale..."

"Panek, o co chodziło..?Że ta blondynka prowadziła ten rower i co...?"

"Aaaa, już kapuję!"

"He he he! Ale śmieszny kawał! He he he!"

buuuahahahahaha umarłam :roflt: miny inteligenta są boskie :evil_lol:

[quote name='AśkaK']

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: aale nudna zabawa - prawie zasnął :evil_lol:

Gratuluję pracy TZtowi :multi: dywan fajowy :loveu: ale pewnie bym miała alergie :lol: ;)

trzymamy za zdrówko Rudaskowych jajek :kciuki:

Posted

Hejka!:)

Nie odzywałam się bo zakuwam do jutrzejszego kolosa z herbologii i egz.połówkowy też się jutro przyplątał.:-? Zaraz idziemy na usg dżonderek, ale po wczorajszym macanku u weta wydaje się, że wszystko jest ok!:multi:

Teraz właśnie facet wymienia nam licznik na wodę i Rudy dostał apopleksji - lata po całym pokoju, drze się, wyje i próbuje wszelkimi sposobami dostać się do intruza.:diabloti: TZ odgrodził wejście do kuchni i łazienki i niestety biedny pieseczek nie może szczypnąć hydraulika w tyłek.:eviltong: :evil_lol:

Dziękujemy za gratulacje malawaszko :p , TZtowi jeszcze tylko miesiąc laby został i od połowy stycznia fly!fly! :lol:

Tutaj to Rudy się Pańcią znudził "No ile można ciągnąć".:evil_lol:

No lecę na to usg!

Posted

Wyszło super!:multi:
Jajeczka ok, pęcherz ok, prostata też w porządku, uff...:loveu:
Biedaczek strasznie to badanie przeżył:oops: :lol: , bo nie dość że w drodze do weta wstrętna pańcia nie dała zrobić siqu (bo pęcherz do badania miał być pełen), to jeszcze potem wysmarowali dżąderka zimnym żelem do usg i macali i oglądali - strrraszne no!:evil_lol: I jeszcze dzisiaj ten okropny mokry śnieg pada! U Was też taka plucha?

Rudzio podczas wizyty hydraulika.:diabloti:

Dreeeę sięęęęee!!! :diabloti: :evil_lol: