Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dOgLoV napisał(a):
Ja ostatnio jak ważyłam Nerona to ważył 45 kg :lol: tego to dopiero trudno utrzymać przy kąpaniu nie wspominając o Qwendzi :evil_lol: tylko Qwendzia sprawia mniej problemów przy kąpaniu niz Neron oszołom :evil_lol:

Ale to musi być fajna zabawa wykąpać Qwenduchę :) Tyle futra :loveu:

kalyna napisał(a):
dokładnie Ciap mały, ale po tym jak ostatnio wyskoczył z wanny i go goniłam po łazience i wszystko było mokre to miałam dość :lol: i wymiguję się od kąpania :)

ale mały pies ma inną wadę, bo nie lubi jeść wszystkiego tak jak Sonia. Ona wszystko pochłonie co jest jadalne, a Ciap wybrzydza :roll:

Moja mama zawsze wspominała naszego pierwszego ONka, że on nie patrzył co ma w misce, tylko ILE jest w misce ;) I to fakt, większość znanych mi onków patrzy na ilość, a nie na jakość jedzenia.

Posted

magdabroy napisał(a):
Ale to musi być fajna zabawa wykąpać Qwenduchę :) Tyle futra :loveu:

Moja mama zawsze wspominała naszego pierwszego ONka, że on nie patrzył co ma w misce, tylko ILE jest w misce ;) I to fakt, większość znanych mi onków patrzy na ilość, a nie na jakość jedzenia.

przy kapaniu Qwendy niedosyc ze jestes calutka mokra bo co ja namoczysz to sie otrzepuje to wszystko wokół pływa :evil_lol:

To ja mam jakis wybryk natury w domu bo Neron raczej patrzy na jakość a nie na ilość :evil_lol: w ogóle to fancuskie podniebienie jest czasami kwicze ze smiechu jak cos próbuje koniuszkami zębów :evil_lol:

Dzisiaj miałam straszny sen :/ śniła mi sie moja sunieczka która jest juz za TM , w tym snie miałam straszne wyrzuty sumienia ze ja zostawilam w domu i w ogole do niej nie przychodziłam i że pare miesięcy sama była w domu :| jeju jakie straszne uczucie :/ ehh tyle lat mineło od kiedy odeszła a ja dalej przeżywam to że jej nie ma :|

Posted

dOgLoV napisał(a):

Dzisiaj miałam straszny sen :/ śniła mi sie moja sunieczka która jest juz za TM , w tym snie miałam straszne wyrzuty sumienia ze ja zostawilam w domu i w ogole do niej nie przychodziłam i że pare miesięcy sama była w domu :| jeju jakie straszne uczucie :/ ehh tyle lat mineło od kiedy odeszła a ja dalej przeżywam to że jej nie ma :|

Ja też tęsknię za moją Tiamat :( Kocham Torę, ale wiem, że nigdy mi nie zastąpi Tiamatki. To była moja wielka i odwzajemniona miłość :loveu:

Posted

magdabroy napisał(a):
Ja też tęsknię za moją Tiamat :( Kocham Torę, ale wiem, że nigdy mi nie zastąpi Tiamatki. To była moja wielka i odwzajemniona miłość :loveu:

Dokładnie :-(

w przyszły weekend zeskanuje zdjęcia i wstawie :loveu: poprzedniczke ( rottwailerke Brixe) Qwendzi też pokażę ( nie mam skanera wiec musze poczekac aż będe u Tż-ta ) ;)

Posted

ja własnie dlatego nie pozwolę sobie nigdy na tylko 1 psa w domu, bo za bardzo kocham i się przywiązuje do zwierzaka, a jak jest ich kilka - wtedy jakoś łatwiej przychodza pożegnania i wiem juz na co stać pozostale psy. jest lepiej. I od czasu odejścia Pierwszego Bazyla - mixa onka z osłem mam zawsze kilka psów, bo za bardzo tamto przeżywałam (dlatego tez Bazyl labrador jest Bazylem, dlatego hodowla Herbu Bazyl, itd.).

a teraz ide do sprzątania ;(

Posted

magdabroy napisał(a):
To już czekam na skany :) Choć pewnie zobaczę z opóźnieniem, bo w środę w nocy wyjazd do PL i kłopoty z dostępem internetu :(

To obejrzysz jak wrócisz ;)

panbazyl napisał(a):
ja własnie dlatego nie pozwolę sobie nigdy na tylko 1 psa w domu, bo za bardzo kocham i się przywiązuje do zwierzaka, a jak jest ich kilka - wtedy jakoś łatwiej przychodza pożegnania i wiem juz na co stać pozostale psy. jest lepiej. I od czasu odejścia Pierwszego Bazyla - mixa onka z osłem mam zawsze kilka psów, bo za bardzo tamto przeżywałam (dlatego tez Bazyl labrador jest Bazylem, dlatego hodowla Herbu Bazyl, itd.).

a teraz ide do sprzątania ;(

Ja niby mam dwa psy ale z Qwendzia nie jestem tak bardzo zżyta bo to pies mojego Tż-ta wiec troche inaczej to wygląda niz uczucie do Nerona który jest ze mną cały czas :loveu: chciała bym jeszcze króliczka barana ale odpada bo mój Tż nie akceptuje króliczków jako zwierzaczka domowego :roll:

Posted

Tora to jest taka paskuda :loveu:

W zeszłym tygodniu, w paczce świątecznej dostaliśmy ciastka maślane. I jak je otworzyliśmy, to Torka też dostała jedno ciasteczko do schrupania. Potem leżały na stoliku w salonie. Wczoraj, jak Bogdan rozmawiał przez telefon, Tora poszła na swoje legowisko i coś chrupała. Mój mąż patrzy, a ona wcina ciastko. Wchodzi do salonu, a opakowanie leży na podłodze :mad: Cwaniara, zrzuciła opakowanie, wzięła ciacho i poszła je skonsumować :evil_lol: Dobrze, że jest nauczona jeść wszystko na swoim legowisku, bo tak pewnie by zjadła wszystko na miejscu i nawet by tego nie zauważył :D

Posted

To moje ostatnie chwilę na dogo :( Idę do pracy na drugą zmianę, a jak wrócę, to pakuję zwierzaki do auta i jedziemy do Polski :) Dlatego już teraz życzę tym, którzy odwiedzają naszą galerię Zdrowych i Wesołych Świąt

Posted

Dziekujemy :lol: rónież zyczymy wesosłych świat i bezpiecznej podróży !!!!!!

tak jakos nudno bedzie tu bez was :roll: mamy nadzieje ze przywieziecie nam duuuuuuuzo nowych zdjęc zwierzaczkow , dzieciaczkow i widoczków światecznych :):):):)

Posted

dOgLoV napisał(a):
Dziekujemy :lol: rónież zyczymy wesosłych świat i bezpiecznej podróży !!!!!!

tak jakos nudno bedzie tu bez was :roll: mamy nadzieje ze przywieziecie nam duuuuuuuzo nowych zdjęc zwierzaczkow , dzieciaczkow i widoczków światecznych :):):):)

Dziękuję ;)
Cieszę się, że ktoś będzie za nami tęsknił :loveu:
Postaram się odezwać, jeśli któryś z moich braci udostępni mi internet :) A jeśli nie, to wracam 29-30 grudnia ;) No i zabieram aparat :) Jak pogoda dopisze, to napewno będę focić zwierzaki i dzieciaczki :loveu:

Posted

magdabroy napisał(a):
Dziękuję ;)
Cieszę się, że ktoś będzie za nami tęsknił :loveu:
Postaram się odezwać, jeśli któryś z moich braci udostępni mi internet :) A jeśli nie, to wracam 29-30 grudnia ;) No i zabieram aparat :) Jak pogoda dopisze, to napewno będę focić zwierzaki i dzieciaczki :loveu:

Super :loveu: uwielbiam zdjęcia zwierzaczków i dzieci :loveu::loveu: mogła bym je oglądac godzinami :loveu: na wystawach nawet robie zdjęcia dzieciom przy okazji jak stoja przy ringach :evil_lol:

Posted

I Tobie życzymy szczęśliwych świąt :) i oczywiście bezpiecznej podróży.... i przejedzenia się :lol:
a my tu grzecznie będziemy tęsknić i czekać za nowymi fotkami :)

i koniecznie napisz jak rodzinka zareagowała na wieści o nowym potomku :)

Posted

dOgLoV napisał(a):
Dowiemy sie pewnie dopiero "za rok" :lol:

no to bedziemy czekac az "rok" minie :D ale ten "rok" nam bardzo szybko minie wiec nawet sie dobrze nie obrocimy a Magda juz nam newsy napisze:)

Posted

Jest jeden taki wieczór w roku
gdzie niebo z ziemią się łączy.
Gwiazda z nieba spada by ten wieczór ogłosić.
To wieczór miłości
gdzie zostaje pokonane wszelkie zło,
panuje zgoda i miłość a w oku łza się kręci,
że to tylko taki jeden wieczór.
Życzę Wam, aby takich chwil w Waszym życiu było jak najwięcej.
Niech Boża Dziecina, która jest miłością ogarnia Was w nadchodzącym Nowym Roku 2012 i Wam błogosławi.
Z darem modlitwy przy żłóbku.