Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kenny zadzwonila do mnie i podała mi numer do Pani ktora miała by być DT dla Florki.
Szybko, bo Miska placze żeby z nią wyjść:
1. Pani strasznie fajna, DT bezplatny(!) tylko z ewentualnym pokryciem kosztów weterynarza i karmy.
2. Pani oferowała awaryjny DT w czasie ferii, bo ma wtedy więcej czasu, żeby zapoznać ze soba psy ( jej Drops jest trochę zazdrośnikiem).
3.
Najlepiej byłoby gdyby Florka mogła przyjechać wtedy, kiedy jest tez córka tej Pani w domu, a jej niestety nie ma od soboty do poniedziałku..)
4.Jutro Pani do mnie zadzwoni, bo obgada dzisiaj wszystko z corką jak przyjdzie z pracy.

Więc kciuki do jutra...

Deklaracje - jeżeli podtrzymujecie - będą w takim razie na weta. Na dobry początek.
O ile decyzja bedzie na tak.

Co z transportem???
Tak jak pisałam, buchnęli nam auto, a kolega ma do dyspozycji tylko weekendy...

• Replies 811
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jezus :oops: Czyli moje dziamgolenie było na darmo - nawet nie wiecie, jak mi ulżyło! :evil_lol:

Uwaga - publicznie posypuję się popiołem i odszczekuję wszystko, co mówiłam w kontekście płatnego DT i tej Pani. To strasznie super świetnie, że Florka będzie miała normalny DT :cunao:

Posted

tak się cieszę że Florce się udało jesteście boskie dziewczyny. Jednej bidzie z sosnowieckiego watku bid się udało oby tak dalej zostało ich jeszcze tyle...

Posted

evel - skąd Ty wzięłaś popiół:evil_lol:
A dziamgolenie w sumie było słuszne;), jakby nie mówić.. Im więcej człowiek widzi, tym bardziej... no - tym więcej widzi właśnie;)

Posted

no to Florka jedzie do DT, nie ma co więcej wymyslać. Nie możemy zmarnować tego. W sobotę ją zabieram i spotkamy się gdzieś tam z Jaszą.
A opłacimy w takim razie jej sterylkę może z tej kasy co się uzbierało.

Posted

Dziewczynki, ja napiszę na wątku sterylkowym, albo do Soemy, żeby małą zgłosić do refundacji, tylko potrzebne mi będą konkrety - mniej więcej termin, mniej więcej cena (oby udało się wytargować jak najniższą, wiecie, ulgi dla bezdomniaków, te sprawy, poza tym suczydło maluśkie) no i miejsce, adres kliniki czy przychodni. Sterylkowa Skarbonka refunduje 50%ceny zabiegu, chyba, że zgłasza stały deklarowicz, wtedy albo 75% albo nawet całość (doczytam).

Posted

mam nadzieję, że się uda :) pani faktycznie jest bardzo fajna, ja namieszałam z tą płatnością, a się okazuje że to właśnie chodziło o tą karmę, jeszcze raz przepraszam Jasza ;) a to wszystko co pisałyście tutaj o płatnych DT jest racją i sama tak uważam. za serce i opiekę nie powinno się płacić, za karmę i weta to co innego - nie każdy ma możliwości finansowe na kolejnego psiaka. ja mam obecnie na swoim BDT dwa psiaki i wiem, że tymczasowicz to czasem jeszcze większy wydatek niż własny pies, bo na początek zawsze dochodzą wizyty u weta, szczepienia, odrobaczanie, witaminy, nowe akcesoria, smycz, obroża itd. najważniejsze że pani chce pomóc i teraz tylko z tego co zrozumiałam wszystko zależy od rozmowy z córką, więc mocno trzymam kciuki, żeby Florka przyjechała do Krakowa i dogadała się z Dropsem bez problemu ;)

Posted

1.
Kochani, ja też się cieszę, ale DZISIAJ się wszystko rozstrzygnie.
Pani będzie do mnie dzwonić.
Jeszcze nic nie wiemy na pewno!!!

2.
Zapko - prawdopodobnie w sobotę tej Pani NIE PASUJE, bo jest sama w domu - nie ma córki - i wolałaby we wtorek...
Ja w tygodniu nie mogę nigdzie jechać, a właściwie kolega nie może..

3.
CZY KTOŚ MÓGŁBY FLORKĘ EWENTUALNIE ZAWIEŹĆ DO KRAKOWA ZA ZWROTEM KOSZTÓW PALIWA?????

4.
KENNY - NIE PRZEPRASZAJ NA BOGA, BO ZA CO??? DZIĘKUJĘ Z CAŁEGO SERCA ZA POMOC!!!:loveu:
EVEL - PODPYTAM JAK LEONARDA - SKĄD POPIÓŁ ;-)?

Andzike - witaj i kciukaj mocno!:multi:

5.
Jeżeli wyjazd Florki do DT dzisiaj się potwierdzi to poproszę Cię LILKO o konto i zaczniemy wpłacać, zgadzacie się?

Posted

prawdopodobnie w sobotę tej Pani NIE PASUJE, bo jest sama w domu - nie ma córki - i wolałaby we wtorek...
Ja w tygodniu nie mogę nigdzie jechać, a właściwie kolega nie może..

no tak, nie doczytałam wcześniej. No to będziemy inaczej kombinować z tym dojazdem.

Posted

aleee się cieszę, evel dobrze że dziamgoliłaś...jak wiesz ja czasem też dziamgolę może wbrew ogólnej aprobacie ale bywa że z dziamgolenia coś mądrego nawet wyjdzie;) zawse trzeba podziamgolić się z innymi swoimi obawami itp:)

Posted

Lilko - dziękuję!

Na razie czekam na telefon.
Może dopiero popołudniu??

Napisała mi za to Irlandzkie - przedstawila propozycję Florki DS w Warszawie i czeka na odpowiedź.

11.39 - NA RAZIE CISZA.
ZASTANAWIAM SIĘ CO Z TRANSPORTEM????

Posted

Nikt nie zajrzał do ciebie Florko...

Wiadomości takie sobie.
DT w Krakowie:
Zadzwonilam dzisiaj.
Pani jeszcze się waha. Nie rozmawiała z corką, za to z koleżanką, ktora sama ma na DT sunie i namawia ją do zabrania małej Florki.I obiecuje pomoc.
Jeszcze dzisiaj mam dostać adres mailowy na ktory mam wyslać zdjęcia i opis.
Czy mała jest szczepiona?? Odrobaczona??
Pani pytała o to, powiedziałam, że prawdopodobnie nie jest i że oczywiście wszelkie koszty pokryjemy.

Jutro mam zadzwonić i wtedy się dogadamy ostatecznie.
Pani generalnie jest na Tak...
Jestem skolowana. Przejmuję się, że Florka marznie, trzymajcie kciuki proszę...

DT w Warszawie:
IPaństwo się zastanawiają.

Posted

Szczepiona nie była, odrobaczyć też trzeba. A przede wszystkim dokarmić stopniowo, bo jest za chudaaaa.
No czekam na dalsze wieści od potencjalnych domków.
A tak na marginesie, gdyby ją zobaczyli osobiście jestem pewna że nie mieliby żadnych wątpliwości, ale bili by się o nią.