Jasza Posted February 8, 2011 Author Posted February 8, 2011 Kenny zadzwonila do mnie i podała mi numer do Pani ktora miała by być DT dla Florki. Szybko, bo Miska placze żeby z nią wyjść: 1. Pani strasznie fajna, DT bezplatny(!) tylko z ewentualnym pokryciem kosztów weterynarza i karmy. 2. Pani oferowała awaryjny DT w czasie ferii, bo ma wtedy więcej czasu, żeby zapoznać ze soba psy ( jej Drops jest trochę zazdrośnikiem). 3. Najlepiej byłoby gdyby Florka mogła przyjechać wtedy, kiedy jest tez córka tej Pani w domu, a jej niestety nie ma od soboty do poniedziałku..) 4.Jutro Pani do mnie zadzwoni, bo obgada dzisiaj wszystko z corką jak przyjdzie z pracy. Więc kciuki do jutra... Deklaracje - jeżeli podtrzymujecie - będą w takim razie na weta. Na dobry początek. O ile decyzja bedzie na tak. Co z transportem??? Tak jak pisałam, buchnęli nam auto, a kolega ma do dyspozycji tylko weekendy... Quote
Jasza Posted February 8, 2011 Author Posted February 8, 2011 Kenny- jesteś boska. Oby sie wszystko udało! Lecę z ogonami na obchód... Quote
evel Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Jezus :oops: Czyli moje dziamgolenie było na darmo - nawet nie wiecie, jak mi ulżyło! :evil_lol: Uwaga - publicznie posypuję się popiołem i odszczekuję wszystko, co mówiłam w kontekście płatnego DT i tej Pani. To strasznie super świetnie, że Florka będzie miała normalny DT :cunao: Quote
abra64 Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 tak się cieszę że Florce się udało jesteście boskie dziewczyny. Jednej bidzie z sosnowieckiego watku bid się udało oby tak dalej zostało ich jeszcze tyle... Quote
leonarda Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 evel - skąd Ty wzięłaś popiół:evil_lol: A dziamgolenie w sumie było słuszne;), jakby nie mówić.. Im więcej człowiek widzi, tym bardziej... no - tym więcej widzi właśnie;) Quote
zapka Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 no to Florka jedzie do DT, nie ma co więcej wymyslać. Nie możemy zmarnować tego. W sobotę ją zabieram i spotkamy się gdzieś tam z Jaszą. A opłacimy w takim razie jej sterylkę może z tej kasy co się uzbierało. Quote
evel Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Dziewczynki, ja napiszę na wątku sterylkowym, albo do Soemy, żeby małą zgłosić do refundacji, tylko potrzebne mi będą konkrety - mniej więcej termin, mniej więcej cena (oby udało się wytargować jak najniższą, wiecie, ulgi dla bezdomniaków, te sprawy, poza tym suczydło maluśkie) no i miejsce, adres kliniki czy przychodni. Sterylkowa Skarbonka refunduje 50%ceny zabiegu, chyba, że zgłasza stały deklarowicz, wtedy albo 75% albo nawet całość (doczytam). Quote
Andzike Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Jasza, dopiero dziś zauwazyłam na wątku Dusi zaproszenie, a tu taka sprawna akcja!!! Gratuluję!!!:) Quote
Kenny Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 mam nadzieję, że się uda :) pani faktycznie jest bardzo fajna, ja namieszałam z tą płatnością, a się okazuje że to właśnie chodziło o tą karmę, jeszcze raz przepraszam Jasza ;) a to wszystko co pisałyście tutaj o płatnych DT jest racją i sama tak uważam. za serce i opiekę nie powinno się płacić, za karmę i weta to co innego - nie każdy ma możliwości finansowe na kolejnego psiaka. ja mam obecnie na swoim BDT dwa psiaki i wiem, że tymczasowicz to czasem jeszcze większy wydatek niż własny pies, bo na początek zawsze dochodzą wizyty u weta, szczepienia, odrobaczanie, witaminy, nowe akcesoria, smycz, obroża itd. najważniejsze że pani chce pomóc i teraz tylko z tego co zrozumiałam wszystko zależy od rozmowy z córką, więc mocno trzymam kciuki, żeby Florka przyjechała do Krakowa i dogadała się z Dropsem bez problemu ;) Quote
Jasza Posted February 9, 2011 Author Posted February 9, 2011 1. Kochani, ja też się cieszę, ale DZISIAJ się wszystko rozstrzygnie. Pani będzie do mnie dzwonić. Jeszcze nic nie wiemy na pewno!!! 2. Zapko - prawdopodobnie w sobotę tej Pani NIE PASUJE, bo jest sama w domu - nie ma córki - i wolałaby we wtorek... Ja w tygodniu nie mogę nigdzie jechać, a właściwie kolega nie może.. 3. CZY KTOŚ MÓGŁBY FLORKĘ EWENTUALNIE ZAWIEŹĆ DO KRAKOWA ZA ZWROTEM KOSZTÓW PALIWA????? 4. KENNY - NIE PRZEPRASZAJ NA BOGA, BO ZA CO??? DZIĘKUJĘ Z CAŁEGO SERCA ZA POMOC!!!:loveu: EVEL - PODPYTAM JAK LEONARDA - SKĄD POPIÓŁ ;-)? Andzike - witaj i kciukaj mocno!:multi: 5. Jeżeli wyjazd Florki do DT dzisiaj się potwierdzi to poproszę Cię LILKO o konto i zaczniemy wpłacać, zgadzacie się? Quote
lika1771 Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Super super i jeszcze raz super bardzo sie ciesze:multi: Podaje konto: Lilianna Piekarska ul.Mickiewicza17/9 76-200 Słupsk NORDEA BANK 19144013900000000012361394 Quote
zapka Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 prawdopodobnie w sobotę tej Pani NIE PASUJE, bo jest sama w domu - nie ma córki - i wolałaby we wtorek... Ja w tygodniu nie mogę nigdzie jechać, a właściwie kolega nie może.. no tak, nie doczytałam wcześniej. No to będziemy inaczej kombinować z tym dojazdem. Quote
Betbet Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 aleee się cieszę, evel dobrze że dziamgoliłaś...jak wiesz ja czasem też dziamgolę może wbrew ogólnej aprobacie ale bywa że z dziamgolenia coś mądrego nawet wyjdzie;) zawse trzeba podziamgolić się z innymi swoimi obawami itp:) Quote
Jasza Posted February 9, 2011 Author Posted February 9, 2011 Lilko - dziękuję! Na razie czekam na telefon. Może dopiero popołudniu?? Napisała mi za to Irlandzkie - przedstawila propozycję Florki DS w Warszawie i czeka na odpowiedź. 11.39 - NA RAZIE CISZA. ZASTANAWIAM SIĘ CO Z TRANSPORTEM???? Quote
Jasza Posted February 9, 2011 Author Posted February 9, 2011 Nikt nie zajrzał do ciebie Florko... Wiadomości takie sobie. DT w Krakowie: Zadzwonilam dzisiaj. Pani jeszcze się waha. Nie rozmawiała z corką, za to z koleżanką, ktora sama ma na DT sunie i namawia ją do zabrania małej Florki.I obiecuje pomoc. Jeszcze dzisiaj mam dostać adres mailowy na ktory mam wyslać zdjęcia i opis. Czy mała jest szczepiona?? Odrobaczona?? Pani pytała o to, powiedziałam, że prawdopodobnie nie jest i że oczywiście wszelkie koszty pokryjemy. Jutro mam zadzwonić i wtedy się dogadamy ostatecznie. Pani generalnie jest na Tak... Jestem skolowana. Przejmuję się, że Florka marznie, trzymajcie kciuki proszę... DT w Warszawie: IPaństwo się zastanawiają. Quote
lika1771 Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Trzymam kciuki zeby wszystko poszło dobrze Quote
vanili Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 tez trzymam kciuki za Florkę, oby z tą warszawą wypaliło.. bo w wawie ma być DS? Quote
maciaszek Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Lilka, numer konta lepiej podawaj na PW. Trzymam kciuki za to, żeby Florce udało się jak najszybciej dotrzeć do dt! Quote
abra64 Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 sosnowiec też trzyma kciuki za kochaną Florcię Quote
bela51 Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Tez sie martwie malutka, wygladalo na to, ze Krakow jest pewny. Skąd to wahanie ? Oby jutro juz wszystko sie ostatecznie rozstrzygneło. Quote
zapka Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Szczepiona nie była, odrobaczyć też trzeba. A przede wszystkim dokarmić stopniowo, bo jest za chudaaaa. No czekam na dalsze wieści od potencjalnych domków. A tak na marginesie, gdyby ją zobaczyli osobiście jestem pewna że nie mieliby żadnych wątpliwości, ale bili by się o nią. Quote
__Lara Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Niech się już decydują, oczywiście na TAK, trzymam kciuki! Quote
leonarda Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Jasza napisał(a):Nikt nie zajrzał do ciebie Florko... Zaglądali, zaglądali cały czas, tylko nie pisali;) Quote
Recommended Posts