Jasza Posted February 7, 2011 Author Posted February 7, 2011 Tak. Irlandzkie powiedziała mi, że dzisiaj da znać. Matko, tak bardzo bym chciała żeby się udało... Quote
henikar Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 Zapisuję. Dokładnie poczytam później. A czy są jakieś gotowe plakaty do rozwieszenia? Quote
Jasza Posted February 7, 2011 Author Posted February 7, 2011 Nie, nie ma...ja sobie wydrukowałam w WORDZIE króciutki tekst ze zdjęciem i moja mama rozwiesiła w sklepiach zoologicznych i bibliotece.... Quote
bela51 Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 Zal takiego malenstwa w schronie. Szkoda, ze nie moge pomoc, ale moja Janka by ją zjadła... Quote
henikar Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 Jasza napisał(a):Nie, nie ma...ja sobie wydrukowałam w WORDZIE króciutki tekst ze zdjęciem i moja mama rozwiesiła w sklepiach zoologicznych i bibliotece.... Dobra też coś wymyślę. Quote
Jasza Posted February 7, 2011 Author Posted February 7, 2011 Kenny mi odpisała, że może miałaby DT dla Florki, w Krakowie, starsza Pani z pieskiem, musiałyby się ogony dogadać..(jak to sprawdzić?????) DT - płatny 120 PLN za miesiąc plus karma - worek karmy dla małej daje Kenny! Co robimy??? Zapko???? Abra?? Od trzeciej jestem jakby co pod telefonem. Tylko mi padł finansowo, więc nie mogę oddzwonić... Quote
LadyS Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 Ja finansowo nie dam rady, jestem kompletnie spłukana, ale obejmę ją opieką ogłoszeniową, jak trzeba będzie. Może wynajdę coś na bazarek. Myślę że warto się na to zdecydować, inaczej sunia będzie siedzieć i siedzieć... Quote
Jasza Posted February 7, 2011 Author Posted February 7, 2011 Jestem w stanie dać połowę kwoty czyli 60 PLN. I zawieźć Florkę do Krakowa w sobotę. Ktoś się dołoży? (Lady Swalow - dziękuję :-)) Quote
abra64 Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 mogę dać 15zł tylko tyle niestety:shake: Quote
zapka Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 może uzbieramy, jesli domek jest lub będzie sprawdzony i jest OK, to warto walczyć o niego. Może wtedy uda się uzbierać na kastrację dla małej i załatwimy od razu jeszcze ten problem. ja niestety nie mogę nic dać, bo obecnie zbieram też sama na inny cel. Quote
bela51 Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 Moja znajoma - Malgosia - moze dac jedniorazowo 15 zł. Quote
Jasza Posted February 7, 2011 Author Posted February 7, 2011 Kochani jesteście! Bela - podziękuj koleżance!! Abra - jednorazowo, czy co miesiąc? Moja mama też dorzuci. Pewnie ze 20 PLN miesiecznie. Irlandzkie się nie odezwała, jutro zadzwonie i zapytam. To jak, dzwonić jutro do Kenny i powiedzieć, że zabieramy małą Florkę do DT? POTRZEBNA BYŁABY OSOBA KTÓRA UDOSTĘPNI KONTO, BO JA NIE MAM NIESTETY.. Podsumowując: Deklaracje stałe: Jasza - 60 PLN Mama Jaszy - 20 PLN Abra - 15 PLN ( czy jednorazowo??) Deklaracje jednorazowe: Koleżanka Beli51 - 15 PLN Mój kolega zadeklarował, że w sobotę mógłby mnie z Florką zawieźć do Krakowa... Zapko - czy Ty mogłabyś załatwić transport małej ze schroniska do mnie, do Świętochłowic??? Kto dorzuci jakąkolwiek kwotę? Co robimy dziewczyny?? Quote
vanili Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 sledzę wątek czarnuchy, niestety nie namówiłam chłopa na DT dla małej(pewnie ma rozsądne argumenty przeciw;/) ale z serducha całego jej kibicuję i chociaż mało to, ale mogę zlecić około 12 każdego miesiąca ok. 10 zł.. Quote
zapka Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 Mój kolega zadeklarował, że w sobotę mógłby mnie z Florką zawieźć do Krakowa... Zapko - czy Ty mogłabyś załatwić transport małej ze schroniska do mnie, do Świętochłowic??? a którędy będziecie jechać do Krakowa, bo może się umówimy gdzieś po drodze w Katowicach np. Quote
evel Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 Chwila moment. Skoro mamy za DT i płacić i sponsorować karmę to za co płacimy? Za "dobre serduszko"? :roll: Quote
henikar Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 Ja też dołożę chociaż 20 zł. jednorazowo (narazie zbieramy na sterylke suni). Tylko właśnie myślę, że dobrze by było aby domek był dobrze sprawdzony... Quote
abra64 Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 jednorazowo bo daję też na inne psiaki ale jak będzie kasa to w następnym miesiącu też dołożę Quote
zapka Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 Deklaracje stałe są raczej na płatny tymczas, na sterylkę przeznaczymy kasę ze zbiórki jednorazowej. Tak myślę. No niestety, niektórzy oferują tylko płatne tymczasy. Wiecie co, ja nie wieżę żeby taki śliczny pies długo czekał na dom. Dziwię się że jeszcze nikt nie zadzwonił. Może doróbmy jeszcze ogłoszeń. Chciałam też zaprosić na wątek dziadziusia. Czesio, ma 15 lat, nie wychodzi ze swojej schroniskowej budki, ma problem żeby podejść do miski, samotnie czeka na swój przykry koniec... http://www.dogomania.pl/threads/201848-Potrzeba-mu-tylko-mi%C5%82o%C5%9Bci-i-ciep%C5%82a-jest-taki-bezradny-czy-mu-kto%C5%9B-pomo%C5%BCe Quote
Jasza Posted February 8, 2011 Author Posted February 8, 2011 Vanili - dziękuję - dopisuję 10 PLN stałych, tak? Henikar - 20 jednorazowych. Dzięki wielkie! Dom Tymczasowy poleciła Kenny. Poproszę ją , żeby wypowiedziała się tutaj na wątku. Evel - chciałabym, żeby Florka trafiła do wspaniałego DS albo bezpłatnego DT ale na razie nie widzę chętnych.... Pozostaje nam: czekać albo zabierać małą dopóki jest jeszcze jaka jest. Dopóki ma chęć życia i garnie się do ludzi. Co robimy? Samej jest mi ciężko podjąć taką decyzję. Dla mnie 120 złotych miesięcznie to niestety duży wydatek... Tym bardziej, że mam teraz kłopoty z powodu kradzieży samochodu - auta nie mam ale raty musimy spłacać... Podsumowując: Deklaracje stałe: Jasza - 60 PLN Mama Jaszy - 20 PLN Vanili - 10 PLN Jednorazowe: Koleżanka Beli51 - 15 PLN Abra - 15 PLN Henikar - 20 PLN Zapko - w sprawie transportu - dogadamy się. Wstępnie niech będzie sobota popołudniu, ok? Czy ktoś może udostępnić konto???? Quote
lika1771 Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Ja moge udostepnic konto,załozyłam specjajie zeby mi rodzinne wpłacali taki u nas wymog Quote
Jasza Posted February 8, 2011 Author Posted February 8, 2011 No to kamień z serca...dzięki serdeczne Lilko!:loveu::loveu: Czekam na Zapkę w takim razie i decyzję dziewczyn ze schroniska, czy zabieramy małą czy nie. W sprawie domu w Warszawie cisza. Wysłałam jeszcze wczoraj maila. Nic. EDIT: Dzwoniłam do Kenny. Sprawdzi, czy propozycja DT jest aktualna i da mi znać. DT sprawdzony, Pani o której mowa jest koleżanką Wtatara. Jeżeli dziewczyny ze schroniska w Sosnowcu się zgodzą, i DT będzie mógł małą przyjąć to w sobotę zawiozę Florkę do Krakowa. Do małego Dropsa. Quote
evel Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Ale szlag, DLACZEGO mamy dawać kasę za nic? Dlaczego, dlaczego, dlaczego? Skoro tę kasę dałoby się przeznaczyć np. na sterylkę, karmę? Dziewczyny, ja myślę, że warto poczekać chwilę i ruszyć wszystkie kontakty jakie się da, żeby małej znaleźć jakaś inną opcję. Ja rozumiem, jak ktoś ma hotel dla psów, bo to co innego, a tak? Czym w ogóle są płatne domy tymczasowe? Za miłość do psa mamy płacić? Bo za pełną miskę mamy płacić jeszcze dodatkowo przecież :(:(:( Dlaczego mamy dawać komuś zarabiać na psim nieszczęściu? Ja rozumiem, jak ktoś bierze kasę i za to zapewnia opiekę, karmę, spacerki, szkolenie. A tak? Nigdy nie zrozumiem jak miłość do psów można przeliczać na pieniądze. Quote
Recommended Posts