Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 811
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie, nie ma...ja sobie wydrukowałam w WORDZIE króciutki tekst ze zdjęciem i moja mama rozwiesiła w sklepiach zoologicznych i bibliotece....

Posted

Jasza napisał(a):
Nie, nie ma...ja sobie wydrukowałam w WORDZIE króciutki tekst ze zdjęciem i moja mama rozwiesiła w sklepiach zoologicznych i bibliotece....

Dobra też coś wymyślę.

Posted

Kenny mi odpisała, że może miałaby DT dla Florki, w Krakowie, starsza Pani z pieskiem, musiałyby się ogony dogadać..(jak to sprawdzić?????)

DT - płatny 120 PLN za miesiąc plus karma - worek karmy dla małej daje Kenny!

Co robimy???
Zapko????
Abra??
Od trzeciej jestem jakby co pod telefonem.
Tylko mi padł finansowo, więc nie mogę oddzwonić...

Posted

Ja finansowo nie dam rady, jestem kompletnie spłukana, ale obejmę ją opieką ogłoszeniową, jak trzeba będzie. Może wynajdę coś na bazarek. Myślę że warto się na to zdecydować, inaczej sunia będzie siedzieć i siedzieć...

Posted

Jestem w stanie dać połowę kwoty czyli 60 PLN.
I zawieźć Florkę do Krakowa w sobotę.

Ktoś się dołoży?

(Lady Swalow - dziękuję :-))

Posted

może uzbieramy, jesli domek jest lub będzie sprawdzony i jest OK, to warto walczyć o niego. Może wtedy uda się uzbierać na kastrację dla małej i załatwimy od razu jeszcze ten problem.
ja niestety nie mogę nic dać, bo obecnie zbieram też sama na inny cel.

Posted

Kochani jesteście!
Bela - podziękuj koleżance!!
Abra - jednorazowo, czy co miesiąc?

Moja mama też dorzuci. Pewnie ze 20 PLN miesiecznie.

Irlandzkie się nie odezwała, jutro zadzwonie i zapytam.

To jak, dzwonić jutro do Kenny i powiedzieć, że zabieramy małą Florkę do DT?

POTRZEBNA BYŁABY OSOBA KTÓRA UDOSTĘPNI KONTO, BO JA NIE MAM NIESTETY..
Podsumowując:

Deklaracje stałe:
Jasza - 60 PLN
Mama Jaszy - 20 PLN
Abra - 15 PLN ( czy jednorazowo??)

Deklaracje jednorazowe:
Koleżanka Beli51 - 15 PLN

Mój kolega zadeklarował, że w sobotę mógłby mnie z Florką zawieźć do Krakowa...
Zapko - czy Ty mogłabyś załatwić transport małej ze schroniska do mnie, do Świętochłowic???

Kto dorzuci jakąkolwiek kwotę?
Co robimy dziewczyny??

Posted

sledzę wątek czarnuchy, niestety nie namówiłam chłopa na DT dla małej(pewnie ma rozsądne argumenty przeciw;/) ale z serducha całego jej kibicuję i chociaż mało to, ale mogę zlecić około 12 każdego miesiąca ok. 10 zł..

Posted

Mój kolega zadeklarował, że w sobotę mógłby mnie z Florką zawieźć do Krakowa...
Zapko - czy Ty mogłabyś załatwić transport małej ze schroniska do mnie, do Świętochłowic???

a którędy będziecie jechać do Krakowa, bo może się umówimy gdzieś po drodze w Katowicach np.

Posted

Ja też dołożę chociaż 20 zł. jednorazowo (narazie zbieramy na sterylke suni). Tylko właśnie myślę, że dobrze by było aby domek był dobrze sprawdzony...

Posted

Deklaracje stałe są raczej na płatny tymczas, na sterylkę przeznaczymy kasę ze zbiórki jednorazowej. Tak myślę.
No niestety, niektórzy oferują tylko płatne tymczasy.

Wiecie co, ja nie wieżę żeby taki śliczny pies długo czekał na dom. Dziwię się że jeszcze nikt nie zadzwonił. Może doróbmy jeszcze ogłoszeń.

Chciałam też zaprosić na wątek dziadziusia.
Czesio, ma 15 lat, nie wychodzi ze swojej schroniskowej budki, ma problem żeby podejść do miski, samotnie czeka na swój przykry koniec...
http://www.dogomania.pl/threads/201848-Potrzeba-mu-tylko-mi%C5%82o%C5%9Bci-i-ciep%C5%82a-jest-taki-bezradny-czy-mu-kto%C5%9B-pomo%C5%BCe

Posted

Vanili - dziękuję - dopisuję 10 PLN stałych, tak?
Henikar - 20 jednorazowych. Dzięki wielkie!

Dom Tymczasowy poleciła Kenny. Poproszę ją , żeby wypowiedziała się tutaj na wątku.

Evel - chciałabym, żeby Florka trafiła do wspaniałego DS albo bezpłatnego DT ale na razie nie widzę chętnych....
Pozostaje nam: czekać albo zabierać małą dopóki jest jeszcze jaka jest.
Dopóki ma chęć życia i garnie się do ludzi.
Co robimy?

Samej jest mi ciężko podjąć taką decyzję.
Dla mnie 120 złotych miesięcznie to niestety duży wydatek...
Tym bardziej, że mam teraz kłopoty z powodu kradzieży samochodu - auta nie mam ale raty musimy spłacać...

Podsumowując:

Deklaracje stałe:

Jasza - 60 PLN
Mama Jaszy - 20 PLN
Vanili - 10 PLN

Jednorazowe:
Koleżanka Beli51 - 15 PLN
Abra - 15 PLN
Henikar - 20 PLN

Zapko - w sprawie transportu - dogadamy się.
Wstępnie niech będzie sobota popołudniu, ok?

Czy ktoś może udostępnić konto????

Posted

No to kamień z serca...dzięki serdeczne Lilko!:loveu::loveu:
Czekam na Zapkę w takim razie i decyzję dziewczyn ze schroniska, czy zabieramy małą czy nie.

W sprawie domu w Warszawie cisza.
Wysłałam jeszcze wczoraj maila.
Nic.

EDIT:
Dzwoniłam do Kenny.
Sprawdzi, czy propozycja DT jest aktualna i da mi znać.
DT sprawdzony, Pani o której mowa jest koleżanką Wtatara.
Jeżeli dziewczyny ze schroniska w Sosnowcu się zgodzą, i DT będzie mógł małą przyjąć to w sobotę zawiozę Florkę do Krakowa.
Do małego Dropsa.

Posted

Ale szlag, DLACZEGO mamy dawać kasę za nic? Dlaczego, dlaczego, dlaczego? Skoro tę kasę dałoby się przeznaczyć np. na sterylkę, karmę? Dziewczyny, ja myślę, że warto poczekać chwilę i ruszyć wszystkie kontakty jakie się da, żeby małej znaleźć jakaś inną opcję. Ja rozumiem, jak ktoś ma hotel dla psów, bo to co innego, a tak? Czym w ogóle są płatne domy tymczasowe? Za miłość do psa mamy płacić? Bo za pełną miskę mamy płacić jeszcze dodatkowo przecież :(:(:(

Dlaczego mamy dawać komuś zarabiać na psim nieszczęściu? Ja rozumiem, jak ktoś bierze kasę i za to zapewnia opiekę, karmę, spacerki, szkolenie. A tak? Nigdy nie zrozumiem jak miłość do psów można przeliczać na pieniądze.