feliksik Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 a ja się już nie mogę doczekać:loveu: Quote
lika1771 Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Czekam na wiesci,cioteczki dajcie znac.......... Quote
Jasza Posted February 12, 2011 Author Posted February 12, 2011 Florcia - nasze cudo (!)- już u Feliksik!! Miło było poznać Was dziewczyny - Ciebie Zapko i Ciebie Feliksik! Florcia jest niesamowicie piękna, niesamowicie chuda i niesamowice brudna. Całą drogę przesiedziała na moich kolanach gryząc wędzone uszko. Grzeczna, kochana dziewczynka. W domu u Feliksik przestraszyła koty, ale myślę, że się z nimi szybciutko dogada, bo ma w sobie tyle miłości do całego świata, że nie wyobrażam sobie żeby miało być inaczej. Zdjęć nie robiłam, bo w tym wszystkim nie zabrałam aparatu, ale Feliksik prześle na moją skrzynkę, to wstawię: [email protected] Tak sobie myślę....czy może dobrze byłoby zaszczepić Florcię i odrobaczyć do czwartku...czy czekać aż pojedzie do Krakowa? Jeżeli Feliksik - mogłabyś i chciałabyś pójść z nią do weterynarza - napisz proszę. Wtedy przeleję pieniądze na Twoje konto. Malutka kicha troszkę. Co nie jest dziwne, bo wiadomo w jakich warunkach przebywała... Mam nadzieję, że teraz nakarmiona, utulona i dopieszczona, prześpi całą noc. Mały smrodek. Pewnie ktoś ją pierwszy raz w życiu wykąpie! Będą szaleństwa!! Feliksik - jak się Florka dogaduje na razie z Twoim synkiem? Mam nadzieję, że wszystko ok. Zapka zapłaciła za wykupienie Florki ze schroniska - 30 PLN. Dopisuję w drugim poście. W czwartek 17.02 mała jedzie do DT do Krakowa. Awaryjnie ja pojadę znowu, ale gdyby można było załatwić transport to byłoby super. Bo zanim popołudniu pojadę do Żor i potem z powrotem i do Krakowa - to nie wiem na którą zdążymy... No i mam nadzieję, że mnie kolega podrzuci. No, ale to najmniej ważne na razie. Najważniejsze, że Florka bezpieczna. Dziękuję Wam wszystkim!!!! Florciu - całus w nos! Quote
lika1771 Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Super wiesci,bardzo sie ciesze.Czekam na fotki i relacje z dt Quote
Jasza Posted February 12, 2011 Author Posted February 12, 2011 No, poza schronem! Nie będzie już spania na betonie! Takie chucherko, naprawdę, i jeszcze tak bardzo podobna do Miski.. Cukierek. Musimy jej znaleźć dom jak marzenie. Quote
bela51 Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Ja tez bardzo sie ciesze.:lol: Przejął mnie los tego malenstwa, choc wlasciwie latam tylko po ONkowych watkach.:lol: Quote
feliksik Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 właśnie dotarłam do kompa - szalony dzień:lol: Florka to wulkan energii:-o. Już dawno nie miałam u siebie tak energicznego psiaka - zapomniałam już jak to jest z podrostkami, bo ona jest bardzo młodziutka, Florka jest strasznie śliczna - te oczy mogą zaczarować - jak się tak wpatrzy. Na początku trochę bała się schodów, ale po chwili biegała już w górę i w dół - szalała na całego. Porywała skarpetki, rzucała uchem wędzonym:evil_lol: a z moim synem dogaduje sie rewelacyjnie - to pies stworzony dla dzieci - wreszcie ktoś dorównał mojemu dziecku w wykorzystaniu energii - ciągnęli się sznurkiem, mały rzucał jej zabawki a ona przynosiła, no i biegała ciągle i tak przez 2 godziny:crazyeye: potem kąpanko - była trochę niepewna - ale czego się spodziewać - tak jak Jasza napisała, może nigdy nie była kąpana. Ale i tak zachowywała sięrewelacyjnie - wszystko pozwoliła ze sobą zrobić - cud piesek. na koniec wycieranie i kocyk - otuliła się i zakopała w nim zakrywając główkę. Teraz śpi -uff;) Kochany piesek - widać jak potrzebuje zainteresowania człowieka, miłości - ciągle podstawia główkę, zaczepia:loveu: co do kotów - to ona bardzo zainteresowana, ale nie widać, żeby chciała zrobić krzywdę - raczej chce tylko powąchać. Może jutro się uda - bo koty narazie zwiewają:evil_lol: mimo, że przyzwyczajone do psów. teraz noc przed nami. co do weta, to możliwe, że będę mogła podejść - też o tym myślałam, bo lepiej też dla moich zwierząt, że mała będzie odrobaczona i zaszczepiona Quote
Jasza Posted February 12, 2011 Author Posted February 12, 2011 Kurcze, tyle wątków, tyle historii na Dogomanii...a czasmi jeden pies tak namiesza w głowie i w sercu... Mi Florka namieszała, przyznaję... Edit: posty skaczą.. Już kopiuję zdjęcia i wklejam! Quote
feliksik Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Jasza zdjęcia wysłane - teraz tylko czekać na wklejenie Quote
zapka Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Florcia, żywe sreberko, wszystkich oczarowuje, no po prostu nie można się w niej nie zakochać. PS. ja też się cieszę że wreszcie cię poznałam, Jasza :) Quote
Jasza Posted February 12, 2011 Author Posted February 12, 2011 Na tych zdjęciach Florka wydaje sie być większa niż jest...ale synek Feliksik ma chyba dwa latka, prawda? więc w rzeczywistości kruszynka jest z niej.. A tutaj to jakaś olbrzymka :-0 Quote
Jasza Posted February 12, 2011 Author Posted February 12, 2011 I ostatnie: Feliksik - jeszcze raz wielkie DZIĘKUJĘ!! Ciesze się, że Florka się fajnie dogadała z Twoim synkiem!!! Obyście spokojnie przeżyli noc. Florciu - niech Ci się przyśni Twój domek.... Quote
feliksik Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 jutro ją zmierzę - bo teraz padła wyczerpana. Dzielna psinka. Wzięłąbym ją do łóżka, bo wszystkie zawsze spały ze mną, ale potem DT i DS może mieć kłopot z tym, jak by się przyzwyczaiła. Jasza dzięki za wstawienie zdjęć. aha no i mała pokaszluje Quote
bela51 Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 To zdjecie mnie powaliło:lol:. Słodzizna:loveu: Quote
feliksik Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 no zauważyłam że lubi tak leżeć haha, co chwila tak robi Quote
feliksik Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 śpi sobie słodko - i czasami macha ogonem przez sen haha. myślę, że teraz będą już tylko dobre sny. Quote
__Lara Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 feliksik napisał(a):no zauważyłam że lubi tak leżeć haha, co chwila tak robi To świetne pozy przyjmuje :) :) :) Jaszko, my nie zapsieni, i narazie nie będziemy - nasz królas póki co rządzi razem z Tygrysią :) Cieszę się, że Florce się udało :D Ja też muszę się pochwalić, bo dziś zaczęłam jeździć do schronu w Zabrzu :) :) :) Katowice musiałam odpuścić, bo mam za daleko :( a tam tyle ludzi teraz jest.... a tutaj brakuje rąk do pracy :) Quote
feliksik Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 __Lara napisał(a):To świetne pozy przyjmuje :) :) :) Ja też muszę się pochwalić, bo dziś zaczęłam jeździć do schronu w Zabrzu :) :) :) Katowice musiałam odpuścić, bo mam za daleko :( a tam tyle ludzi teraz jest.... a tutaj brakuje rąk do pracy :) super, kolejne psiaki będą miały więcej szczęścia. Ja niestety schronu w Zorach nie mam, jest azyl, ale otwarty tylko do 15.00 szkoda, bo też z chęcią bym pomogła Quote
Jasza Posted February 12, 2011 Author Posted February 12, 2011 Niech śpi kruszek mały.:loveu: Ma pełny brzuszek, jest jej ciepło, dostała dzisiaj milion całusów i wybawiła się za wszystkie czasy! Po takim dniu ma prawo być zmęczona i skołowana...ale na pewno jest przeszczęśliwa!:loveu::loveu: Co do pokasływania...ja zauważyłam tylko, że kicha, teraz jeszcze kaszel:shake:..może rzeczywiśie warto byłoby pójść do weterynarza. Feliksik - zdecyduj i jeżeli tak, podaj mi konto proszę. Ja mogę wysłać przelewem pocztowym, więc jak wyślę w poniedziałek, to do Ciebie dotrze we wtorek dopiero... Jakoś nie potrafię spać, mimo tego, że cały dzień na nogach, z czego pół w lesie z psami...:razz: Szczęśliwa jestem. Wiem, że tyle psich nieszczęść dookoła...ale na jedną chwilkę chcę się nacieszyć tym co spotkało Florkę. Wsród tylu innych nieszczęśliwych psów jej się udalo... Teraz już będzie tylko lepiej.:wink::wink::laugh2_2::Cool!::Cool!: Quote
Recommended Posts