Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

powiem wam jeszcze że od 14.00 mała nie załatwiła się w domu. robię coraz dłuższe przerwy z wypuszczaniem jej i zaczyna chyba pojmować - to jest niesamowite.
Bardzo pojętna i mądra psinka. Oby znalazła swój domek jak najszybciej, bo można się do niej przywiązać i pokochać od pierwszego spojrzenia. Tym bardziej, że tak szybko się uczy.

• Replies 811
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kurcze...rozpisałam się na pół strony, jak się ciesze, że Florka taka mądra, że oby wszystko sie tak nadal układało..i Dogo mi zjadło..:roll:
Ech.
Feliksik - mała rozkwitła u Ciebie, choć to zaledwie drugi dzień.
Dobrze, że jesteś!:loveu::loveu:

Smycz, taka rozwijana, typu flexi - jeżeli u weterynarza nie będzie wydatków - to może kupić, jak myślicie?
Chyba się przyda, żeby sie mała na spacerach wyszalała?

Posted

Jak tam nocka???
No i ciekawe jak będzie jak dzisiaj wrócisz z pracy, pierwszy raz zostanie sama...no, z kotami właściwie!

Feliksik - nie wiem czy doczytałaś w którymś z moich wcześniejszych postów, bo ja tak chaotycznie piszę, że szok..
Czy dałabyś radę zrobić jeszcze Florce zdjęcia?
Najlepiej w dziennym świetle, może na dworze, i fajnie byłoby, gdyby udało Ci się zrobić jej takie portreciki, może łatwiej byłoby ją "uchwycić" jak będzie u kogoś na rękach???

I kaszle jeszcze malutka?
Mam nadzieję, że już lepiej..czekam na wieści od weterynarza, co do szczepień i w ogóle.
Jak wydatki nie będą duże, to sprawimy Florce fajną automatyczną smycz, jak myślisz?

Posted

no i po nocy - było o wiele lepiej tzn. mała pokaszluje, ale tylko parę razy, więc odpoczęliśmy nocą. Ona chyba też.
Zaczyna łapać, że sika się na dworze, chociaż wpadka jedna była, ale to nie to co w sobotę.

ze zdjęciami będzie kłopot, bo ona jest tak ruchliwa, że mój aparat nie nadąża - nie usiedzi na miejscu.
Jak widzi, że ktoś do niej podchodzi, albo tylko spojrzy, to ogon w ruch i od razu wstaje do zabawy. Ale spróbuję.

Co do kotów, to jeden odważniejszy specjalnie chodzi koło Florki a jak ta chce się z nim przywitać to zwiewa - cwaniak. Drugi przeniósł się na parę dni do kuchni haha - pewnie do czwratku, tylko jeszcze o tym nie wie.

w książeczce nie ma informacji o odrobaczeniu, więc wezmę dla niej tabletki.

taka rozwijana smycz to fajna sprawa dla niej, bo może pobiegać i nie czuje się skrępowana, nie ciągnie wtedy też. A jak trzeba to i przy nodze idzie.
więc zobaczymy dzisiejsze koszty i dam znać.

trochę się obawiam dzisiejszego dnia, bo tyle godzin będzie sama. Ale musi dać dziewczynka radę. A jak będzie w tym DT do którego jedzie? tam też będzie musiała być sama, gdy inni w pracy?

Posted

Tak, DT w Krakowie też będzie musiała być "sama".
Dałam cudzysłów, bo tak naprawdę będzie nie sama tylko z Dropsem - psem Pani Wandy.

Cieszę się, że Florka już się lepiej czuje.:multi::loveu::loveu:

Posted

kurcze, mam informacje od mojej niani, bo wychodziła z domu później niż ja. Że jak poszłam do pracy, to mała strasznie za mną piszczała, mimo, że w domu został jeszcze mój synek i ona.
Ta niunia się szybko przywiązuje - trzeba jej domku stałego jak najszybciej poszukać, bo będzie skołowana. Jestem w szoku, że za mną zatęskniła.

aż mi teraz przykro, że muszę pracować a ona tam sama będzie:-(

I sama już chciała podobno wyjść siku - to tylko niecałe dwa dni i już łapie - strasznie pojętna.:kciuki:

Posted

Ale dobrze, że już zostaje sama powolutku, bo jak by się całkiem przyzwyczaiła, że jest zawsze z kimś, to byłoby potem gorzej....
Biedna mała...

Posted

Jeszcze tak sobie myślę, może spróbujcie jej zostawiać jakieś smakołyki, na przykład zawiniete w skarpetkę, albo rękawiczkę, żeby się tym zajęła na jakiś czas.
Mojemu małemu pomogło jak był takim szkrabem.

Posted

super - może znajdziemy szybciutko domek dla kochanej.

nie mogę się doczekać jak przyjdę do domu... Normalnie wciąga ten pies na całego.

właśnie zmieniłam podpisić dla małej

Posted

fajnie by było jakby trafiła do domku z dziećmi - da im dużo serca no i zabawy, której oboje potrzebują. Dla rodziców to wielkie odciążenie, bo dziecko zajmuje się psem a pies dzieckiem - wiem to z doświadczenia. Moje ciagle chowane z psami i naprawdę mam chwilę dla siebie.

tak więć polecajcie Floreczkę do dzieci, ale takich już "rozumnych bardziej" 3-4 latka i wzwyż, bo to będzie z korzyścia dla nich

Posted

Wybierzemy najlepszy z najlepszych!
Tylko na razie cisza.
Też wolałabym żeby domek był bliżej, mogłybyśmy same sprawdzić, wiadomo...
No, ale pożyjemy - zobaczymy.
Może się ktoś zakocha w małej na spacerku?

Posted

Poprosiłam __Larę o Allegro dla Florki.
Na razie takie zwykłe, nie podświetlone, bez wyróżnień...Ona ma do tego rękę.
Mam nadzieję, że znajdzie chwilkę.:oops:

Maciaszku - dodałabyś do Cafeanimala który zrobiłaś Florce nowe zdjęcia?:oops:

Posted

jestem już po wizycie u weta. Florcia ma zapalenie górnych dróg oddechowych - antybiotyk mam podawać dalej do środy i w środę na kontrole. Ma też trochę podwyższoną temperaturę.

Dostała zastrzyk witaminowy, tabletkę na odrobaczenie (pół - drugie pół mam zapakowane i ma dostać 1.03) - razem 22zł
wizyta 50zł

rachunek zeskanuję jutro i prześlę do ciebie Jasza.

Florka dzisiaj na spacerku, znowu wyrwała na pierwszą, dopiero w drodze powrotnej znowu przystopowała - trzeba z nią ćwiczyć.
Jeżeli chodzi o wytrzymanie 8 godz. bez załatwienia się - niestety nie wytrzyzmała, ale tego się spodzewałam. Z czasem będzie dobrze.

Nie zdążyłam niestety zdjęć na dworze zrobić, bo się spieszyłam - piwnicę mi zalało i nie mogłam sobie pozwolić na czekanie aż Florcia się ustawi, bo każde zdjęcie to połowa głowy, ogona, bo ona nie usiedzi na miejscu.

Ale mam zdjęcia z domu i zaraz prześlę do wstawienia.

W środę wet zadecyduje co dalej z leczeniem. Szczepienia też należy powtórzyć, ale jak będzie zdrowa

Posted

Jasza napisał(a):
może spróbujcie jej zostawiać jakieś smakołyki, na przykład zawiniete w skarpetkę
Hmm... zawijania smakołyków w skarpetkę nie polecam... ;) Może się źle skończyć, zwłaszcza gdy pies jest zachłanny... :shake:

Jasza napisał(a):
Maciaszku - dodałabyś do Cafeanimala który zrobiłaś Florce nowe zdjęcia?:oops:
Teraz już nie da się dodać. Trzeba by zrobić nowe ogłoszenie, ale widzę, że już zrobiłaś :).