Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='zenobiusz flores']Nie rozśmieszaj mnie . Z pogróżkami startuj gdzie indziej - na mnie nie robią specjalnego wrażenia .[/QUOTE]

Sama piszesz "szlag mnie trafia"...."Zenobiusz" podobno posiada wielki zmysl humoru...A tu klapa:( ;) Nie wiem czemu mialabym Ci grozić.

kończę OT Malagos i Zofio i inni:)

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wyrażam swoją opinię - do czego mam prawo - ale śmiem przypuszczać , że nie tylko swoją .

Sprawa nie leży też t y l k o w opinii , ale również w kwestii na j a k i e organizacje, które mają w tytule * o[U] c h r o n ę * zwierząt [/U]chcemy jako dogomaniacy przeznaczać swoje pieniądze . Sądzę, że w wyniku mnogości organizacji broniących zwierząt i ich praw musimy jako dogomaniacy przyglądać się znacznie uważniej działaniom i retoryce tych organizacji .

Wydaje mi się, że czasy gdy wystarczyło mieć w haśle ' ochrona zwierząt ' żebyśmy wszyscy klaskali skończyły się .

Teraz przychodzi pytanie ' jaka ' .

Ja np chcą przeznaczyć swoje własne pieniądze na taką organizację, która prowadzi działalność zgodną z moimi ideałami dogomaniaka ale niekoniecznie taką, która głośno krzyczy . I na dodatek np mi grozi z przyczyny, że się jej nie podobają moje opinie, które wyrażam w formie grzecznej .

Nie odpowiada mi również wyzywanie kogoś od ' wariatek ' i sugerowanie, że l e c z e n i e psychiatryczne czy jakiekolwiek inne leczenie lub terapia degraduje i dyskwalifikuje człowieka .:evil_lol:

Posted

[QUOTE]
[INDENT]Dzieje się, W Korabiewicach trwają kontrole wielu urzędów...[B]być może tym razem spojrzą na to schronisko dokładnie [/B]
[/INDENT][/QUOTE]

[QUOTE]
=agata-air;16279945]Dzięki
Jak tylko będą konkrety które można upublicznić to zrobię to. Póki co za dużo się dzieję, za dużo się zmienia z chwili na chwilę.[B] Mam nadzieję, ze kiedyś będzie potrzebna "fizyczna" pomoc dogomani, że będzie czas kiedy zwierzęta będą mogły zostać zwolnione z "wyroku dożywocia".[/B]
[/QUOTE]

Cały czas trzymam kciuki , mocno trzymam by to sie spelniło , by nie rozmyło sie jak przez ostatnie lata ...
Może tym razem sie uda ...reszta jest milczeniem;)

Posted

[quote name='zenobiusz flores']
Nie podoba mi się retoryka , brak przejrzystości jeśli chodzi o finanse oraz niejawny zakres działania czyli to wszystko z czym - teoretycznie - proklamują walkę założyciele tego wątku .[/QUOTE]
Wątek Korabiewic, więc rozumiem, że ty o Korabiewicach? bo mi też nie podoba się brak przejrzystości ;)

Posted

Zenobiusz nie sprowokujesz mnie :)
Ten kto czyta ze zrozumieniem zauważył słowa takie jak "trwają", "konkrety" więc zrozumiał sens "upublicznię, gdy...".
Knuj sobie dalej teorie spiskowe...ja tymczasem wracam do zajmowania się gromadą zwierzaków ;)

Posted

[quote name='Waldek']........ i jeszcze że Pani Szwarc też jest pod dobrą opieką w ciepłym pokoju wyłożonym miękką wykładziną gdzie drzwi nie mają klamek i ma zapewnione środki farmakologiczne które pozytywnie wpływają na jej zwichrowaną psychikę , ratujmy ją , [B][U]do Tworek z nią !!!!!

[/U][/B][/QUOTE]

Interesujące, merytoryczne wypowiedzi .

Warto rzeczywiście p r z e ś l e d z i ć ten wątek :eviltong:

Posted

[quote name='ostatniaszansa']Mona132 wiem doskonale co Ty czujesz,jaką wściekłośc , bezsilność, bo wierzę w każde slowo, nie napisałam ani ja ani Agnieszka o tym co usłyszałyśmy kiedy dzieliliśmy się karmą z psami w Korabiewicach. Na początku nas uprzedzono byleby Szwarc nie usłyszała, ze to od OS bo jak powiedziała prędzej psy zdechną z głodu niz od nas tych złodziejek ją przyjmie !!!! pisano o mnie "fałszywa przyjaciółka" w podteksie będzie z tego miała interes i swoje długi spłacała , podsuwała cos P. Wahl do podpisu itd, z imienia nazwiska ba nasłano na mnie dziennikarzy z SuperEkspresu, wpadli do mojej pracy !!! Dwie osoby jedna z miau jedna z dogo ze zdjęciami z tym co na własne oczy zobaczyły rozmawiały P. Pietkiewicz , Podgórska i Wacławik-Orpik i co ? ani słowa o stanie zwierząt o warunkach ,że brakuje w kasie fundacji 410 tys, zł no cóż.... przecież drobiazg. Dalej ? Mamy pisemne oświadczenia dwóch pracowników ,którym ich była pracodawczyni była p. Prezes OS proponowała pieniądze za zmianę zeznań!!! Ba wiele osób pamięta pracownicę zajmujacą się kotami - i...ta teraz twierdzi, ze tam był raj nic się nie działo. Mnie , przy świadkach opowiadała zgoła co innego. Kiedy jeszcze rządziła była p. Prezes -ta sama pracownica podchodziła i prosiła o leki bo koty są bardzo chore. Teraz u nas nie pracuje ale u b. Pani Prezes tak. Czy psy w OS bito ? TAK!!! Wybite zęby,połamane żebra, przetrącone łapy , ba nawet strzelano do nich z wiatrówki ! Owszem grupa psów miała względnie poprawnie w domu byłej p. Prezes. Jeżeli ktoś potrafi wydobyć filmik zrobiony telefonem komórkowych przekażemy - 17 psów złożonych na stos a pod nimi kałuża krwi , uśpione jednego dnia w lutym 2009 bo miały zaawansowane nie leczone choroby skóry. Byłoby ich więcej ale.... zabrakło morbitalu i cześć pracownicy ukryli, na własną rękę leczyli ( dałam po kryjomu leki ) Jest i drugi a na nim ok 30 psów tez jednorazowo uśpionych. Czyja to wina? No przecież pracowników ( ironicznie ) . Jak sobie wyobrażę co dzieje się w Korabiewicach... :( :( :( Mona, to trwa, boli jak diabli, ale w końcu prawda musi wyjść. Tylko kto , jak organizacja miałaby się zająć zwierzętami z Korabiewic tym bardziej, że ( niektórzy wiedzą o dziwnym zapisie notarialnym ) ziemia niby nie Szwarc, ale... czy Ona sama pozwoli , nie będzie utrudniała ? O czym ja pisze , przecież w życiu nie pójdzie na współpracę. Ewa[/QUOTE]

Uuuuaaaaa .............

Posted

Rozmywa się na wątek na polemikach z pańcią o nicu zenobiusz flores, lata po wątku jak przysłowiowy kot z pęcherzem. "Ekspert" od prowadzenia fundacji i schronisk. [B]Propozycja dla wszystkich -nie widzimy, nie słyszymy, nie reagujemy. Szkoda na to trwonić bezcenny czas[/B]. [B]Nic nie wnosi do sprawy KORABIEWIC[/B] - bo tu o tym rzecz. Jak sobie chce swoje flustracje,złośliwości uprawiać niechaj zakłada swój wątek. Wolno. Za sprawę Korabiewic, za sprawę zwierząt tam bytujących trzymajmy kciuki. Ewa

Posted

Przed chwila rozmawialam z Powiatowym Lekarzem Weterynarii w Zyrardowie. Powiedzial, ze pani Szwarc w ciagu tygodnia jest zajeta kontrolami, ktorych ma teraz mnostwo, ale w rozmowie telefoniczniej z nim, potwierdzila, ze jak ktos przyjedzie w sobote zaadoptowac zwierze, to mu je wyda.... Nie wiem na ile to prawda i na ile sie sprawdzi w weekend, ale informacja wazna. Oby okazala sie prawdziwa /Agnieszka

Posted

[quote name='zenobiusz flores']Wyrażam swoją opinię - do czego mam prawo - ale śmiem przypuszczać , że nie tylko swoją .

Sprawa nie leży też t y l k o w opinii , ale również w kwestii na j a k i e organizacje, które mają w tytule * o[U] c h r o n ę * zwierząt [/U]chcemy jako dogomaniacy przeznaczać swoje pieniądze . Sądzę, że w wyniku mnogości organizacji broniących zwierząt i ich praw musimy jako dogomaniacy przyglądać się znacznie uważniej działaniom i retoryce tych organizacji .

Wydaje mi się, że czasy gdy wystarczyło mieć w haśle ' ochrona zwierząt ' żebyśmy wszyscy klaskali skończyły się .

Teraz przychodzi pytanie ' jaka ' .

[B]Ja np chcą przeznaczyć swoje własne pieniądze na taką organizację, która prowadzi działalność zgodną z moimi ideałami dogomaniaka ale niekoniecznie taką, która głośno krzyczy . I na dodatek np mi grozi z przyczyny, że się jej nie podobają moje opinie, które wyrażam w formie grzecznej .
[/B]
Nie odpowiada mi również wyzywanie kogoś od ' wariatek ' i sugerowanie, że l e c z e n i e psychiatryczne czy jakiekolwiek inne leczenie lub terapia degraduje i dyskwalifikuje człowieka .:evil_lol:[/QUOTE]
Nikt od ciebie nie chce tutaj pieniędzy. I twoje poglądy raczej nikogo nie interesują. Albo skończ tego OFFA, albo sobie idź gdzie indziej, co?

Posted

Niestety za prawdziwosc informacji nie recze - przekazuje tylko info od powiatowego, ktory chyba juz zebami zgrzyta jak mnie slyszy, hehe. Zadzwonie jeszcze w piatek i sie upewnie a takze spytam z kim sie kontaktowac w sobote, jesli chetni do adopcji pocaluja bramke w Korabiewicach :) /Agnieszka

Posted

[quote name='zenobiusz flores']A jaki w koncu jest ten zapis ziemski w Korabiewicach, ktory tak ci spokoju nie daje ?[/QUOTE]
Powtarzam. Twoje przemyślenia i insynuacje racz prezentować gdzie indziej.

Posted

[quote name='agata-air']OstatniaSzansa... mam nadzieję. Może w tą sobotę się uda wyjść z tego miejsca jakiemuś biedakowi.[/QUOTE]

a jak nie w tą to już w następną nie powinno być wymówek. A mam pytanie, czy istnieje jakaś szansa na pomoc osób z tego wątku dla psów opuszczających ten schron? Formalnościami zajmują się inne osoby i one wiedzą wszystko co powinny wiedzieć i jakie działania należy podjąć czy kontynuować, osoby z dogo może dadzą radę skupić się na pomocy fizycznej dla zwolnionych z odsiadki? Jest jeszcze to - może ktoś mógłby pomóc w szukaniu domów dla psów, które te schronisko opuściły wcześniej?
Przepychanki słowne nic tu nie wnoszą.

Posted

[quote name='Zofia.Sasza']Powtarzam. Twoje przemyślenia i insynuacje racz prezentować gdzie indziej.[/QUOTE]

Zosiu, olejmy trola. Jej nie chodzi o zwierzeta tylko o afere. Nudzi sie biedactwo,a tu tyyyle fajnych rzeczy w internecie...
Mam nadzieje, ze w sobote faktycznie osoby chetne beda mogly wziac zwierzaki do domow :) /Agnieszka

Posted

[quote name='zenobiusz flores']To ciekawe .[/QUOTE]
nie wiem co w tym ciekawego, a to poniżej może istotniejsze:

[quote name='tripti']a jak nie w tą to już w następną nie powinno być wymówek. A mam pytanie, czy istnieje jakaś szansa na pomoc osób z tego wątku dla psów opuszczających ten schron? Formalnościami zajmują się inne osoby i one wiedzą wszystko co powinny wiedzieć i jakie działania należy podjąć czy kontynuować, osoby z dogo może dadzą radę skupić się na pomocy fizycznej dla zwolnionych z odsiadki? Jest jeszcze to - może ktoś mógłby pomóc w szukaniu domów dla psów, które te schronisko opuściły wcześniej?
Przepychanki słowne nic tu nie wnoszą.[/QUOTE]

Posted

[quote name='ostatniaszansa']Teren nie jest pani Szwarc, wiec to nie psy nalezy stamtad eksmitowac jezeli juz. A psy nie byly na papierze.I JEST TO GORSZY SCHRON od innych polskich schronisk. Tyle na temat, nie chce mi sie robic drugiej polemiki jak na watku Wojtyszek. /Agnieszka[/QUOTE]

To ciekawe .

Akurat wpis Waldka o tym, że pani Szwarc powinna być zamknięta w domu wariatów z gumowymi ścianami również nie umknął mojej uwadze :evil_lol: chociasż zniknął z wątku .

Może jeszcze polewać ją lodowatą wodą z węża , proponuję .:eviltong:

Posted

[quote name='ostatniaszansa']Zosiu, olejmy trola. Jej nie chodzi o zwierzeta tylko o afere. Nudzi sie biedactwo,a tu tyyyle fajnych rzeczy w internecie...
Mam nadzieje, ze w sobote faktycznie osoby chetne beda mogly wziac zwierzaki do domow :) /Agnieszka[/QUOTE]

A czy ty Agnieszko , używając tego nicka sugerujesz, że działasz w Ostatniej Szansie czy twój nick wynika z sentymentu ?