Charly Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 [quote name='zenobiusz flores']Nie rozśmieszaj mnie . Z pogróżkami startuj gdzie indziej - na mnie nie robią specjalnego wrażenia .[/QUOTE] Sama piszesz "szlag mnie trafia"...."Zenobiusz" podobno posiada wielki zmysl humoru...A tu klapa:( ;) Nie wiem czemu mialabym Ci grozić. kończę OT Malagos i Zofio i inni:) Quote
zenobiusz flores Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Wyrażam swoją opinię - do czego mam prawo - ale śmiem przypuszczać , że nie tylko swoją . Sprawa nie leży też t y l k o w opinii , ale również w kwestii na j a k i e organizacje, które mają w tytule * o[U] c h r o n ę * zwierząt [/U]chcemy jako dogomaniacy przeznaczać swoje pieniądze . Sądzę, że w wyniku mnogości organizacji broniących zwierząt i ich praw musimy jako dogomaniacy przyglądać się znacznie uważniej działaniom i retoryce tych organizacji . Wydaje mi się, że czasy gdy wystarczyło mieć w haśle ' ochrona zwierząt ' żebyśmy wszyscy klaskali skończyły się . Teraz przychodzi pytanie ' jaka ' . Ja np chcą przeznaczyć swoje własne pieniądze na taką organizację, która prowadzi działalność zgodną z moimi ideałami dogomaniaka ale niekoniecznie taką, która głośno krzyczy . I na dodatek np mi grozi z przyczyny, że się jej nie podobają moje opinie, które wyrażam w formie grzecznej . Nie odpowiada mi również wyzywanie kogoś od ' wariatek ' i sugerowanie, że l e c z e n i e psychiatryczne czy jakiekolwiek inne leczenie lub terapia degraduje i dyskwalifikuje człowieka .:evil_lol: Quote
avii Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 [QUOTE] [INDENT]Dzieje się, W Korabiewicach trwają kontrole wielu urzędów...[B]być może tym razem spojrzą na to schronisko dokładnie [/B] [/INDENT][/QUOTE] [QUOTE] =agata-air;16279945]Dzięki Jak tylko będą konkrety które można upublicznić to zrobię to. Póki co za dużo się dzieję, za dużo się zmienia z chwili na chwilę.[B] Mam nadzieję, ze kiedyś będzie potrzebna "fizyczna" pomoc dogomani, że będzie czas kiedy zwierzęta będą mogły zostać zwolnione z "wyroku dożywocia".[/B] [/QUOTE] Cały czas trzymam kciuki , mocno trzymam by to sie spelniło , by nie rozmyło sie jak przez ostatnie lata ... Może tym razem sie uda ...reszta jest milczeniem;) Quote
jaanna019 Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 [quote name='zenobiusz flores'] Nie podoba mi się retoryka , brak przejrzystości jeśli chodzi o finanse oraz niejawny zakres działania czyli to wszystko z czym - teoretycznie - proklamują walkę założyciele tego wątku .[/QUOTE] Wątek Korabiewic, więc rozumiem, że ty o Korabiewicach? bo mi też nie podoba się brak przejrzystości ;) Quote
zenobiusz flores Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Nie odpowiada mi ten brak ani u jednych ani u drugich . I jest to brak dla mnie zasadniczy . Plus retoryka . Przekłada się to oczywiście na m o j ą decyzję o przekazaniu komuś czy też n i e przekazaniu moich własnych pieniędzy . Quote
elmira Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Mam nadzieję mmd, że podasz konkretne projekty, żeby pomóc Pani Sz. BTW gratuluję wybiórczej percepcji. Czekam, na projekty. Postaram się pomóc. Quote
agata-air Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Zenobiusz nie sprowokujesz mnie :) Ten kto czyta ze zrozumieniem zauważył słowa takie jak "trwają", "konkrety" więc zrozumiał sens "upublicznię, gdy...". Knuj sobie dalej teorie spiskowe...ja tymczasem wracam do zajmowania się gromadą zwierzaków ;) Quote
zenobiusz flores Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Nie wpadaj w jakąś paranoję . Nikt cię nie śledzi i nie podsłuchuje, nie prowokuje ani nic ci nikt nie wmawia . Dyskusja to nie przesłuchanie . Quote
zenobiusz flores Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 [quote name='Waldek']........ i jeszcze że Pani Szwarc też jest pod dobrą opieką w ciepłym pokoju wyłożonym miękką wykładziną gdzie drzwi nie mają klamek i ma zapewnione środki farmakologiczne które pozytywnie wpływają na jej zwichrowaną psychikę , ratujmy ją , [B][U]do Tworek z nią !!!!! [/U][/B][/QUOTE] Interesujące, merytoryczne wypowiedzi . Warto rzeczywiście p r z e ś l e d z i ć ten wątek :eviltong: Quote
zenobiusz flores Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 [quote name='ostatniaszansa']Mona132 wiem doskonale co Ty czujesz,jaką wściekłośc , bezsilność, bo wierzę w każde slowo, nie napisałam ani ja ani Agnieszka o tym co usłyszałyśmy kiedy dzieliliśmy się karmą z psami w Korabiewicach. Na początku nas uprzedzono byleby Szwarc nie usłyszała, ze to od OS bo jak powiedziała prędzej psy zdechną z głodu niz od nas tych złodziejek ją przyjmie !!!! pisano o mnie "fałszywa przyjaciółka" w podteksie będzie z tego miała interes i swoje długi spłacała , podsuwała cos P. Wahl do podpisu itd, z imienia nazwiska ba nasłano na mnie dziennikarzy z SuperEkspresu, wpadli do mojej pracy !!! Dwie osoby jedna z miau jedna z dogo ze zdjęciami z tym co na własne oczy zobaczyły rozmawiały P. Pietkiewicz , Podgórska i Wacławik-Orpik i co ? ani słowa o stanie zwierząt o warunkach ,że brakuje w kasie fundacji 410 tys, zł no cóż.... przecież drobiazg. Dalej ? Mamy pisemne oświadczenia dwóch pracowników ,którym ich była pracodawczyni była p. Prezes OS proponowała pieniądze za zmianę zeznań!!! Ba wiele osób pamięta pracownicę zajmujacą się kotami - i...ta teraz twierdzi, ze tam był raj nic się nie działo. Mnie , przy świadkach opowiadała zgoła co innego. Kiedy jeszcze rządziła była p. Prezes -ta sama pracownica podchodziła i prosiła o leki bo koty są bardzo chore. Teraz u nas nie pracuje ale u b. Pani Prezes tak. Czy psy w OS bito ? TAK!!! Wybite zęby,połamane żebra, przetrącone łapy , ba nawet strzelano do nich z wiatrówki ! Owszem grupa psów miała względnie poprawnie w domu byłej p. Prezes. Jeżeli ktoś potrafi wydobyć filmik zrobiony telefonem komórkowych przekażemy - 17 psów złożonych na stos a pod nimi kałuża krwi , uśpione jednego dnia w lutym 2009 bo miały zaawansowane nie leczone choroby skóry. Byłoby ich więcej ale.... zabrakło morbitalu i cześć pracownicy ukryli, na własną rękę leczyli ( dałam po kryjomu leki ) Jest i drugi a na nim ok 30 psów tez jednorazowo uśpionych. Czyja to wina? No przecież pracowników ( ironicznie ) . Jak sobie wyobrażę co dzieje się w Korabiewicach... :( :( :( Mona, to trwa, boli jak diabli, ale w końcu prawda musi wyjść. Tylko kto , jak organizacja miałaby się zająć zwierzętami z Korabiewic tym bardziej, że ( niektórzy wiedzą o dziwnym zapisie notarialnym ) ziemia niby nie Szwarc, ale... czy Ona sama pozwoli , nie będzie utrudniała ? O czym ja pisze , przecież w życiu nie pójdzie na współpracę. Ewa[/QUOTE] Uuuuaaaaa ............. Quote
ostatniaszansa Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Rozmywa się na wątek na polemikach z pańcią o nicu zenobiusz flores, lata po wątku jak przysłowiowy kot z pęcherzem. "Ekspert" od prowadzenia fundacji i schronisk. [B]Propozycja dla wszystkich -nie widzimy, nie słyszymy, nie reagujemy. Szkoda na to trwonić bezcenny czas[/B]. [B]Nic nie wnosi do sprawy KORABIEWIC[/B] - bo tu o tym rzecz. Jak sobie chce swoje flustracje,złośliwości uprawiać niechaj zakłada swój wątek. Wolno. Za sprawę Korabiewic, za sprawę zwierząt tam bytujących trzymajmy kciuki. Ewa Quote
ostatniaszansa Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Przed chwila rozmawialam z Powiatowym Lekarzem Weterynarii w Zyrardowie. Powiedzial, ze pani Szwarc w ciagu tygodnia jest zajeta kontrolami, ktorych ma teraz mnostwo, ale w rozmowie telefoniczniej z nim, potwierdzila, ze jak ktos przyjedzie w sobote zaadoptowac zwierze, to mu je wyda.... Nie wiem na ile to prawda i na ile sie sprawdzi w weekend, ale informacja wazna. Oby okazala sie prawdziwa /Agnieszka Quote
Zofia.Sasza Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 [quote name='zenobiusz flores']Wyrażam swoją opinię - do czego mam prawo - ale śmiem przypuszczać , że nie tylko swoją . Sprawa nie leży też t y l k o w opinii , ale również w kwestii na j a k i e organizacje, które mają w tytule * o[U] c h r o n ę * zwierząt [/U]chcemy jako dogomaniacy przeznaczać swoje pieniądze . Sądzę, że w wyniku mnogości organizacji broniących zwierząt i ich praw musimy jako dogomaniacy przyglądać się znacznie uważniej działaniom i retoryce tych organizacji . Wydaje mi się, że czasy gdy wystarczyło mieć w haśle ' ochrona zwierząt ' żebyśmy wszyscy klaskali skończyły się . Teraz przychodzi pytanie ' jaka ' . [B]Ja np chcą przeznaczyć swoje własne pieniądze na taką organizację, która prowadzi działalność zgodną z moimi ideałami dogomaniaka ale niekoniecznie taką, która głośno krzyczy . I na dodatek np mi grozi z przyczyny, że się jej nie podobają moje opinie, które wyrażam w formie grzecznej . [/B] Nie odpowiada mi również wyzywanie kogoś od ' wariatek ' i sugerowanie, że l e c z e n i e psychiatryczne czy jakiekolwiek inne leczenie lub terapia degraduje i dyskwalifikuje człowieka .:evil_lol:[/QUOTE] Nikt od ciebie nie chce tutaj pieniędzy. I twoje poglądy raczej nikogo nie interesują. Albo skończ tego OFFA, albo sobie idź gdzie indziej, co? Quote
agata-air Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 OstatniaSzansa... mam nadzieję. Może w tą sobotę się uda wyjść z tego miejsca jakiemuś biedakowi. Quote
ostatniaszansa Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Niestety za prawdziwosc informacji nie recze - przekazuje tylko info od powiatowego, ktory chyba juz zebami zgrzyta jak mnie slyszy, hehe. Zadzwonie jeszcze w piatek i sie upewnie a takze spytam z kim sie kontaktowac w sobote, jesli chetni do adopcji pocaluja bramke w Korabiewicach :) /Agnieszka Quote
zenobiusz flores Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 A jaki w koncu jest ten zapis ziemski w Korabiewicach, ktory tak ci spokoju nie daje ? Quote
Zofia.Sasza Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 [quote name='zenobiusz flores']A jaki w koncu jest ten zapis ziemski w Korabiewicach, ktory tak ci spokoju nie daje ?[/QUOTE] Powtarzam. Twoje przemyślenia i insynuacje racz prezentować gdzie indziej. Quote
tripti Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 [quote name='agata-air']OstatniaSzansa... mam nadzieję. Może w tą sobotę się uda wyjść z tego miejsca jakiemuś biedakowi.[/QUOTE] a jak nie w tą to już w następną nie powinno być wymówek. A mam pytanie, czy istnieje jakaś szansa na pomoc osób z tego wątku dla psów opuszczających ten schron? Formalnościami zajmują się inne osoby i one wiedzą wszystko co powinny wiedzieć i jakie działania należy podjąć czy kontynuować, osoby z dogo może dadzą radę skupić się na pomocy fizycznej dla zwolnionych z odsiadki? Jest jeszcze to - może ktoś mógłby pomóc w szukaniu domów dla psów, które te schronisko opuściły wcześniej? Przepychanki słowne nic tu nie wnoszą. Quote
ostatniaszansa Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 [quote name='Zofia.Sasza']Powtarzam. Twoje przemyślenia i insynuacje racz prezentować gdzie indziej.[/QUOTE] Zosiu, olejmy trola. Jej nie chodzi o zwierzeta tylko o afere. Nudzi sie biedactwo,a tu tyyyle fajnych rzeczy w internecie... Mam nadzieje, ze w sobote faktycznie osoby chetne beda mogly wziac zwierzaki do domow :) /Agnieszka Quote
tripti Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 [quote name='zenobiusz flores']To ciekawe .[/QUOTE] nie wiem co w tym ciekawego, a to poniżej może istotniejsze: [quote name='tripti']a jak nie w tą to już w następną nie powinno być wymówek. A mam pytanie, czy istnieje jakaś szansa na pomoc osób z tego wątku dla psów opuszczających ten schron? Formalnościami zajmują się inne osoby i one wiedzą wszystko co powinny wiedzieć i jakie działania należy podjąć czy kontynuować, osoby z dogo może dadzą radę skupić się na pomocy fizycznej dla zwolnionych z odsiadki? Jest jeszcze to - może ktoś mógłby pomóc w szukaniu domów dla psów, które te schronisko opuściły wcześniej? Przepychanki słowne nic tu nie wnoszą.[/QUOTE] Quote
zenobiusz flores Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 [quote name='ostatniaszansa']Teren nie jest pani Szwarc, wiec to nie psy nalezy stamtad eksmitowac jezeli juz. A psy nie byly na papierze.I JEST TO GORSZY SCHRON od innych polskich schronisk. Tyle na temat, nie chce mi sie robic drugiej polemiki jak na watku Wojtyszek. /Agnieszka[/QUOTE] To ciekawe . Akurat wpis Waldka o tym, że pani Szwarc powinna być zamknięta w domu wariatów z gumowymi ścianami również nie umknął mojej uwadze :evil_lol: chociasż zniknął z wątku . Może jeszcze polewać ją lodowatą wodą z węża , proponuję .:eviltong: Quote
zenobiusz flores Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 [quote name='ostatniaszansa']Zosiu, olejmy trola. Jej nie chodzi o zwierzeta tylko o afere. Nudzi sie biedactwo,a tu tyyyle fajnych rzeczy w internecie... Mam nadzieje, ze w sobote faktycznie osoby chetne beda mogly wziac zwierzaki do domow :) /Agnieszka[/QUOTE] A czy ty Agnieszko , używając tego nicka sugerujesz, że działasz w Ostatniej Szansie czy twój nick wynika z sentymentu ? Quote
ata Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Ja pierdziele.... super wątek......:agrue::nonono2: Quote
Zofia.Sasza Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 [quote name='zenobiusz flores']A czy ty Agnieszko , używając tego nicka sugerujesz, że działasz w Ostatniej Szansie czy twój nick wynika z sentymentu ?[/QUOTE] Idź trollować gdzie indziej. Quote
maciaszek Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 [B]Mała_czarna, napisz do moda, żeby oczyścił wątek![/B] Quote
Recommended Posts