Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

artykul Polityki 8/08/2009 autorstwa Pań Barbary Pietkiewicz i Joanny Podgórskiej, pozwole sobie zacytować fragmenty; ...Czy opluwając publicznie psią Matkę ..." (...) " ... [B]Niepewny los czeka także Magdę Szwarc, która za dorobek życia[/B] [B]założyła schronisko w Korabiewicach[/B]. "...[B]Kończy się czas psich Matek Boskich. Za plecami starych kobiet stoją młodzi, zdolni, obeznani z przepisami.." , "...Tylko co zrobić z taką Bożeną, z taką Magdą? ... [/B]

Zofio my nie możemy zapomnieć, obie Panie Redaktor( Pietkiewicz i Podgórska ) jako [B]członkowie ZARŻĄDU FUNDACJI OSTATNIA SZANSA w latach październik 2005 - luty 2008 swoja biernością przyklaskiwaniem przyłożyły rękę do gehenny zwierząt tak w Boguszycach jak i w Korabiewicach , obie Pani Wahl i Pani Szwarc nie przyjmowały pomocy, goniły wolontariuszy i nie wydawały zwierząt do adopcji latami, zbierały, zbierały zbierały. Różnica jest jedna, Pani Wahl nie podpisywała umów z gminami a pani Szwarc - owszem ! Ona z tego co dostawała z gmin korzystała ,ale nie dla zwierząt ! [/B]Kto tu miał większe możliwości, wieksze pole manewru ? My zwykli nikomu nie znani obywatele, Wiśniewska i Piotrowska czy znane redaktorki Barbara Pietkiewicz i Joanna Podgórska ?
Zofio przy całej sympatii, szacunku i wdzięczności za pomoc, wsparcie przy sprawie Boguszyc i wszystkich innych biedaków ale nie mozemy sie z Tobą zgodzić w tej kwestii. Ewa

Posted

Nie wiem na ile mozna powaznie traktować wpisy na forum schroniska w Korabiewicach, ale sporo osób zainteresowanych jest adopcją przepięknego amstaffa Kendo. Rzeczywiście jest śliczny, ale to chyba stare fotki, bo wygląda na nich jak pączek w maśle. Mona, masz może jakieś ino na ten temat?

Posted

podgórska po prostu nie ma zdania, oprócz takiego laickiego "żeby było dobrze i pieski nie cierpiały". a pisze to, na co jest akurat zapotrzebowanie.
nie ma czgeo gratulować, to jakby gratulować komuś, ze nie złamał prawa, atrzcie, jaki dzielny.

tak sobie myśle, czy nie wkleić fragmentu tamtego artykułu do komentarzy na polityce...

Posted

[quote name='Astaroth']przed chwilą mówili w TVN24 że od rana pracownicy rozkładają słomę w boksach i że przyjechał samochód z mięsem, no tak żeby się nie rozeszło po kościach bo schronisko się "nawróciło" i koniec akcji. Szkoda że pogodę mają sprzyjającą, jak była odwilż to psy brodziły w wodzie w kórej pływały gówna i zdechłe szczury (nigdy nie widziałam tyle zdechłych szczórów) a teraz śnieg mógł to ukryć.[/QUOTE]
Spokojnie, tam jest cała masa niedociągnięć, których tak łatwo się nie usunie.

Posted

przed chwilą mówili w TVN24 że od rana pracownicy rozkładają słomę w boksach i że przyjechał samochód z mięsem, no tak żeby się nie rozeszło po kościach bo schronisko się "nawróciło" i koniec akcji. Szkoda że pogodę mają sprzyjającą, jak była odwilż to psy brodziły w wodzie w kórej pływały gówna i zdechłe szczury (nigdy nie widziałam tyle zdechłych szczórów) a teraz śnieg mógł to ukryć.

Posted

Szlag mnie trafi własnie obejrzałysmy fragment z kontroli wojewódzkiego , dwa dni Szwarc i powiatowi mieli na "sprzątanie " to dużo, znalażla sie karma, słoma, teren porządkowany a jak krzątają sie pracownicy no,no.no jedno mnie ciekawi ale i bardzo niepokoi co z tymi psami jakie pokazywano w reportażach, czy chore, kulejace szybciutko uśpiono ? Ewa

Posted

[quote name='Zofia.Sasza']Spokojnie, tam jest cała masa niedociągnięć, których tak łatwo się nie usunie.[/QUOTE]

No niby tak ,tylko telewizja lubi krew, pot i łzy jak tego nie będzie to znajda inny temat a w sumie akcja w TV może bardzo pomóc w znajdowaniu domów dla tych zwierząt.
Ech stresuje się :)

Posted

[quote name='ostatniaszansa']Szlag mnie trafi własnie obejrzałysmy fragment z kontroli wojewódzkiego , dwa dni Szwarc i powiatowi mieli na "sprzątanie " to dużo, znalażla sie karma, słoma, teren porządkowany a jak krzątają sie pracownicy no,no.no jedno mnie ciekawi ale i bardzo niepokoi co z tymi psami jakie pokazywano w reportażach, czy chore, kulejace szybciutko uśpiono ? Ewa[/QUOTE]

Jak komentował to wojewódzki bo nie widziałem ?

Posted

[quote name='lika1771']Chyba nie sa na tyle głupi[B] i wiedza ze to na pokaz.[/B]Ta stara wariatka musi zniknac bo tam nigdy nie badzie dobrze i pijusy tez[/QUOTE]

to ty wiesz i my wiemy
oni niekoniecznie :shake:
tam było za duzo czasu własnie na słomę , mięso i pochowanie tego co trzeba
ty byś nie zdążyła w 48 godzin ?? bo ja tak
tam za duzo wszyscy maja do stracenia z wetem i wójtem na czele:angryy:

[B]edit po programie :[/B]

[B][COLOR=navy]No i co !!!? i wszystko na dziś w porządku [/COLOR][/B]
[B][COLOR=navy]a tego rudego na którego ja też zwróciłam uwagę , na ten żywy wtedy szkielet [/COLOR][/B]
[B][COLOR=navy]tego dziennikarze nie odnależli [/COLOR][/B]
[B][COLOR=navy]Boże widzisz i nie grzmisz :angryy:[/COLOR][/B]

Posted

Pięknie pozamiatali co ? Wychudzony rudy pies- jaki pies ?, przerażony czarny pies w pomieszczeniu k. przechowalni zwłok - nie ma , innych pokazywanych w ostatnim reportazu tvn - nie ma i jakie psy o co chodzi ? Jest ślicznie, posprzatane, słoma świeża, karma i radosne pieski . Dwa dni jak pisze avii dla tych co mają, oj mają baaaaaardzo dużo do stracenia to aż nadto, robią głupków z wolontariuszy, dziennikarzy, pogotowia i straży dla zwierząt , Vivy - my wszyscy mamy urojenia, nam się tylko wydawało ? Niech mi ktoś wytłumaczy jakim prawem , cudem kontrole robili dotychczasowi powiatowi lekarze weterynarii ,którzy od lat żadnych uchybien nie widzieli i nie widzą ? Cud w Korabiewicach ? Gdzie my, no dobrze, gdzie ja żyję ? Ewa

Posted

[quote name='ostatniaszansa']jak widac po programie o 17.10 - psa o wygladzie szkieletu juz nie ma, a Szwarcowa nie wie o ktorym psie jest mowa. Posprzatali. Ciekawe ile psow zniknelo :( /Agnieszka[/QUOTE]
Jak znajdziecie gdzieś w sieci, to prosze o linka, nie mogłam obejrzeć...

Guest Elżbieta481
Posted

Psa już nie ma-P.Szwarc nic nie wie,a ja nie wiem co powiedzieć...
Waldek

Posted

Waldku konsekwentnie z uporem maniaka walczymy dalej i mam nadzieję, że Ci którzy to ruszyli mają znacznie więcej dowodów i ruszy sumienie właściciela ziemi, w zasadzie co zarobił poza granicami kraju oddawał na zwierzęta- to jego slowa a nie plotka. Umorzyli trzykrotnie sprawę nie pozwólmy aby umorzyli po raz czwarty. dla zwierząt przede wszystkim dla tych wolontariuszek, które z takim trudem w takim ogromnym stresie starały się wyciagać stamtąd zwierzęta , ale i dla podatników oraz darczyńców. Ewa

Posted

[quote name='ostatniaszansa']No i powiatowy mowil prawde "pani Szwarc w trzy dni naprawia wszelkie niedociagniecia"... ilez nowych miejsc do przyjmowania kolejnych psow sie zrobilo - oby czesciej takie kontrole, jej w to graj /Agnieszka[/QUOTE]

taaak , tak to wygląda w tym kraju
ale przeciez mozna ja przycisnąć
by powiedziała gdzie ten pies ? przeciez halucynacji nie mamy
bo to zostało uwiecznione na taśmie
przeciez to jest do zrobienia
niech pokaże zwłoki psa !!!!