Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

asia-s napisał(a):
Kropkakropka jestes super dzielna:loveu:, Twoja Mama tez:loveu:

Zrobcie kilka fotek szczylkom, bede oglaszac je razem:lol:

Asiu fotki na e mail Ci poślę, jeszcze dziś. I oby domki się odezwały.

Posted

Małe są już u xmartx i ruszamy z ogłoszeniami na cito. Małe ( jeszcze bez imienne) u cioteczki są bezpieczne, ale ciocia zapracowała i małe będą same a cioteczka będzie do nich zaglądała. Dobrze by było by szybko znalazły domki i miały kontakt z człowiekiem bo pragną tego. Jak się wtulały w Kropkę, całymi ciałkami:(.
Fotki za chwilkę będą i film dzisiejszy.
Same zobaczycie, jak to wygląda.
Szukamy pilnie tymczasu dla tych co zostały. Dla sunieczki, owczarkowatego psa z raną:( i dwóch małych

Posted

dziewczyny śpią na tym białym kocu, podałam im te dawk tabletki na odrobaczenie, nie zjadły nic jak na razie.
czekam na zdjęcia to tez ogłoszę je.
Jutro będe dzwonić po urzędach i wypytywać o sprawę, jak mają zamiar rozwiązać to co się dzieje, zobaczymy co powiedzą, jak nie będą chcieli współpracować to nagłośnimy sprawę, na razie tyle, jutro będę wiedzieć więcej

Posted

xmartix napisał(a):
dziewczyny śpią na tym białym kocu, podałam im te dawk tabletki na odrobaczenie, nie zjadły nic jak na razie.
czekam na zdjęcia to tez ogłoszę je.
Jutro będe dzwonić po urzędach i wypytywać o sprawę, jak mają zamiar rozwiązać to co się dzieje, zobaczymy co powiedzą, jak nie będą chcieli współpracować to nagłośnimy sprawę, na razie tyle, jutro będę wiedzieć więcej

Bez tego nie obejdzie się chyba,jesli tyle lat wladze nic nie robiły by zająć się bezdomnymi psami nie tylko w mieście ,ale i na terenie powiatu oraz gmin . Im na rękę bylo ,że ponad 30 lat ta okrutna sadystka łapała psy cudze i bezdomne,bo wtedy nie musieli placić hyclowi ani nie bylo narzekań w mieście,że są bezdomne psy.Za to tolerowanie dzialalności tej baby-oprawczyni psow powinien Urząd Miasta i poprzednie już wladze odpowiadać,bo to jest karane przecież a oni nic z tym nie robili tyle lat !
Aż trudno uwierzyc,że ten proceder maltretowania i zabijania setek psów trwa tam od 34 lat !

Posted

Edytka, ja teraz nie dam rady, jakoś w lutym powinnam się obrobić i się zgadamy. Kiedy ja tam byłam? 2006 chyba... to 5 lat mija (ku... kiedy?!) :shake: jedyne co mi przychodzi na myśl to GW koniecznie i kontakt tutaj http://www.wroc.wiw.gov.pl/ KONIECZNIE. Niestety dzień powszedni przyjmują interesantów. To jedyna droga, jak tam złożysz skargę to potem do GW na Solny. Żadne lokalne media, żaden burmistrz, bo od 5 lat nie kiwnął tak naprawdę palcem, prócz tego nakazu, którego nikt nie egzekwuje. Także do energetyki.
Pomogłabym Wam, ale mam masakrę w tej chwili. :shake: (b. chorą bliską osobę :-().

Posted

rebellia napisał(a):
Edytka, ja teraz nie dam rady, jakoś w lutym powinnam się obrobić i się zgadamy. Kiedy ja tam byłam? 2006 chyba... to 5 lat mija (ku... kiedy?!) :shake: jedyne co mi przychodzi na myśl to GW koniecznie i kontakt tutaj http://www.wroc.wiw.gov.pl/ KONIECZNIE. Niestety dzień powszedni przyjmują interesantów. To jedyna droga, jak tam złożysz skargę to potem do GW na Solny. Żadne lokalne media, żaden burmistrz, bo od 5 lat nie kiwnął tak naprawdę palcem, prócz tego nakazu, którego nikt nie egzekwuje. Także do energetyki.
Pomogłabym Wam, ale mam masakrę w tej chwili. :shake: (b. chorą bliską osobę :-().

To b.dobry pomysl ,zarowno Gazeta Wyborcza jak i Wojew.Inspektorat Sanitarny we Wrocławiu.
W glowie wprost się nie mieści,żeby taka stara,prosta baba katowala i zabijala 34 lata setki psów z wiedzą i cichą zgodą wladz miasta oraz spoleczenstwa ?? Stwarzając przy tym tyle lat także duże zagrożenie epidemiologiczne nie tylko dla miasta ,ale i okolic ?? Przecież ją dawno powinni eksmitować z tej dzialki oraz mieszkania za jej wyczyny oraz zagrożenie ,jakie stwarza .
Azyl-przytulisko o ktorym pisze Edi100 ,już takze dawno powinno byc tam utworzone -wiele lat temu ! I to z dobrym wolontariatem,bo chętni ludzie są.

Posted

Gmina i urząd doskonale znali sytuację. Świadczy o tym choćby pismo, które otrzymałam od Gminy i które to jest już w posiadaniu xmartix.

Posted

basia0607 napisał(a):
Jeżeli macie pisma urzędowe, które wskazuja na brak zainteresowania urzędów, można zainteresowac tematem telewizję. Mogę ułatwić kontakt.
xmartix dziś będzie rozmawiała z urzędami i zobaczymy co z tego wyniknie.

Posted

Na sobotę musimy znaleźć jakieś bezpieczne miejsca dla tych psów i kuchnia są tam jeszcze 3 koty:(:(
Mam nadzieję , ze się uda raz na zawsze zlikwidować to okropne miejsce. Kolejnym krokiem będzie molestowanie władz o powstanie azylu na terenie gminy! Nie odpuścimy!!!
Dziękuję za wpłatę cioteczce Anna J.:):)
Niesety pozwoliłam sobie użyć pieniążka na na paliwo do cioci xmartix, bo cudze auto i bak był pusty a ja nie bardzo mam w tej chwili swoje:(
Jutro psy i koty od baby tez zostaną nakarmione gotowanym

Posted

jeszcze się obawiam pewnej sytuacji, obawiam się bo znam tę babę. Musimy bardzo uważać, żeby nie poraniła żadnego psa kiedy będą odbierane. Ona taka jest... prędzej zabije niż odda...Nie dopuścimy do tego!