Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

olga7 napisał(a):
Pytam o puszki ,bo kilka moglabym podeslac ,ale jesli stara bedzie tym karmić kury -to na nic taka pomoc.Chyba,że psy jedzą przy was ,po ciemku jak tam dotrzecie .Nie są za dobre moze i trzeba dawac to z makaronem,czy ryżem bo mielone chyba i trochę tluste są.Szczeniakom może nie za dobre,ale jesli nie dostają od niej nic i tylko od was karmę..

Dziś mam nadzieję dostaną przy Kropce ( KropkaKropka to moja córka) Zaangażowała mamę swojego kolegi i teraz szukają auta, bo tak jest kawał drogi. Czekam jak na szpilach.
Co do puszek, to na pewno starej nie dam. Na pewno dostaną jeść przy osobie podstawionej. Stara na bank dała by kurom...

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Edi100']Mieszka. stara jest gł najemca mieszkania i oni palcem nie kiwną...
Byłam W Opiece i tylko rodzina moze. Ja jestem obca. Nie mogę nic...
Wiecie, tam sa dziury, psy latają po drodze, giną pod kołami.Ludzie przejeżdzający na rowerach kopią i je i biją kijem:(
Tego miejsca nie może tam być.
Jeszcze jedno mnie nurtuje. Tam sa psy od 1977 roku... to pewnie setki w ziemi zakopane. Gdyby tak to gdzieś zgłosić dodatkowo? Chodzi mi o obowiązek utylizacji...
Nie tylko sprawa utylizacji ,ale i zagrożenia epidemiologicznego -tego można by się uchwycić mocno ,jesli już nic inne nie skutkuje .
Przecież to trwa jak piszesz od 34 lat -taki oboz koncentracyjny dla psów,ktore tam trafialy wylapywane przez nią albo wpychane jej . Tam na pewno jest b.dużo zakopywanych zwlok psów a to grozi dostaniem się do okolicznych wód i gleby w okolicy.

Posted

olga7 napisał(a):
Dobrych warunkow to b.delikatnie okreslenie w tym przypadku.To przecież karcer i mordownia psów -i to to od tylu lat !! A ze starymi ,psychicznymi sadystami cięzka jest walka ,by ocalic od nich zwierzęta.

Udało się wtedy 15 dorosłych, potem 13 szczeniąt.
Stara ma zakaz, fakt tylko że ludzi i tak jej podrzucają zapewne. Ona tez kradnie psy. Nosi jakieś odpadki i sznurek... Psy latają luzem, zwabi, zapętlki i prowadzi rowerem do tego syfu:(To wiem od ludzi. To miejsce musi zniknąć raz na zawsze

Posted

Edi100 napisał(a):
Udało się wtedy 15 dorosłych, potem 13 szczeniąt.
Stara ma zakaz, fakt tylko że ludzi i tak jej podrzucają zapewne. Ona tez kradnie psy. Nosi jakieś odpadki i sznurek... Psy latają luzem, zwabi, zapętlki i prowadzi rowerem do tego syfu:(To wiem od ludzi. To miejsce musi zniknąć raz na zawsze

Nic tylko starą babę-oprawcę psów potraktowac tak ,jak ona 35 lat te wszystkie psy ,jak już niejedna osoba pomyślala i pisze.Ją dawno powinno się umieścić w psychiatryku albo w domu opieki spol.,ale tam też nie chcą takich psycholi trzymać,no i synalek pewnie woli miec rentę matki /jesli ma np.po mężu/ niż oddawać 3/4 na dom opieki.A i mieszkanie na nią,to też woli nie pozbywac się gl.najemcy ,by sam nie stracil kąta tam.Oni mieszkają tam w pobliżu w blokach/domu ,nie na tej dzialce chyba? Niech ich diabli wezmą.

Posted

[quote name='olga7']Nie tylko utylizacji ,ale i zagrożenia epidemiologicznego -tego można by się uchwycić mocno ,jesli już nic inne nie skutkuje .
Przecież to trwa jak piszesz od 34 lat -taki oboz koncentracyjny dla psów,ktore tam trafialy wylapywane przez nią albo wpychane jej . Tam na pewno jest b.dużo zakopywanych zwlok psów a to grozi dostaniem się do okolicznych wód i gleby w okolicy.

I tym trzeba by postraszyć właściciela działki czyli Energetykę w Obornikach Śląskich.
Nie raz byli zawiadamiani. xmartix ma już skany u siebie dokumentów.

Posted

olga7 napisał(a):
Nic tylko starą wariatkę -oprawcę psów otruć albo udusić ,jak już niejedna osoba pomyślala i pisze.Ją dawno powinno się umieścić w psychiatryku albo w domu opieki spol.,ale tam też nie chcą takich psycholi trzymać,no i synalek pewnie woli miec rentę matki /jesli ma np.po mężu/ niż oddawać 3/4 na dom opieki.A i mieszkanie na nią,to też woli nie pozbywac się gl.najemcy ,by sam nie stracil kąta tam.Oni mieszkają tam w pobliżu w blokach/domu ,nie na tej dzialce chyba? Niech ich diabli wezmą.

Obok mnie w bloku. stara zajmuje jeden pokój bez dostępu do wody i kuchni. Wiem, bo jej kiedyś nosiłam ubrania, jedzenia leki. Możecie sobie wyobrazić nie myć się i nie prać przez 35 lat???

Posted

No i pewnie też mysleliście o jakimś reportażu w tv interwencyjnej oraz prasie ,jak nieraz oglądamy jednak takie reportaże? Tym bardziej,że Energetyka tez powinna stawać na glowie,żeby pozbyć się tego syfu.Tam przecież powinny ich scigać Straż Miejska oraz Sanepid -za taki stan dzialki oraz zagrożenie epidemiolog. -cale dziesięciolecia zakopywane setki zwlok psów ?
A co na to Burmistrz i wladze miasta ? Wydal raz zakaz i ma problem z glowy -tak uważa ?? Przecież miasto też jest odpowiedzialne za tę kaznię/mordownię psów -i to aż 35 prawie lat !!! Może sciagnać tam im faktycznie prasę i tv -niekoniecznie lokalne ,aby bardziej sprawę naglośnić i coś z tym zrobili w koncu ?? Tym bardziej ,że wybory za rok i o stolki niektorzy mogą się bać ?

Posted

[quote name='olga7']No i pewnie też mysleliście o jakimś reportażu w tv interwencyjnej oraz prasie ,jak nieraz oglądamy jednak takie reportaże? Tym bardziej,że Energetyka tez powinna stawać na glowie,żeby pozbyć się tego syfu.Tam przecież powinny ich scigać Straż Miejska oraz Sanepid -za taki stan dzialki oraz zagrożenie epidemiolog. -cale dziesięciolecia zakopywane setki zwlok psów ?
A co na to Burmistrz i wladze miasta ? Wydal raz zakaz i ma problem z glowy -tak uważa ?? Przecież miasto też jest odpowiedzialne za tę kaznię/mordownię psów -i to aż 35 prawie lat !!! Może sciagnać tam im faktycznie prasę i tv -niekoniecznie lokalne ,aby bardziej sprawę naglośnić i coś z tym zrobili w koncu ?? Tym bardziej ,że wybory za rok i o stolki niektorzy mogą się bać ?

Jesli wszystko w sobotę sie odbędzie, nakręcimy ile się da. Potem rozgłosimy. Pani Dr tez chce pomóc, będzie akcja, materiał to zmusimy gminę do utworzenia azylu z wolontariatem pod czujnym okiem dr Karoliny. Pani dr jest z warszawy i bardzo jej się tez nie podoba, to co się dzieje tutaj...
Podejrzewam, ze oni zapomnieli że stara ma zakaz...
Tu się nikt psami w urzędzie nie przejmuje:(
Byłam raz z Dr Karoliną na posiedzeniu rady, zaproszono nas by pogadać o schronisku ( azylu) na "zrobimy co w naszej mocy" się skończyło...
Wiecie, ze jeden radny zadał pytanie Dr Karolinie czy kastracja jest legalna...?
Szkoda słow

Posted

KropkaKropka ma dwa szczylki!!!!! Hurra!
Zostały jeszcze dwa:( uciekły, kuchnia:(Ale przynajmniej jeść dostały:(
Jest jedna sunia mała, mamy jej foto. Mama tych maluszków i jeden na łańcuchu przypięty bo budy z raną jakąś.
kropka teraz jest już u naszej wet, od razu karme kupi potem małe zaczekają u mnie na decyzję cioci xmatrix kiedy je dowieźć do niej.

Posted

[quote name='Edi100']Jesli wszystko w sobotę sie odbędzie, nakręcimy ile się da. Potem rozgłosimy. Pani Dr tez chce pomóc, będzie akcja, materiał to zmusimy gminę do utworzenia azylu z wolontariatem pod czujnym okiem dr Karoliny. Pani dr jest z warszawy i bardzo jej się tez nie podoba, to co się dzieje tutaj...
Podejrzewam, ze oni zapomnieli że stara ma zakaz...
Tu się nikt psami w urzędzie nie przejmuje:(
Byłam raz z Dr Karoliną na posiedzeniu rady, zaproszono nas by pogadać o schronisku ( azylu) na "zrobimy co w naszej mocy" się skończyło...

Wiecie, ze jeden radny zadał pytanie Dr Karolinie czy kastracja jest legalna...?
Szkoda słow

Wynika z tego ,że burmistrz i wladze powiatu/gminy udają od wielu lat ,że nie wiedzą o tym,iż ICH OBOWIĄZKIEM jest zadbanie o to ,by zapewnić bezdomnym psom na terenie ich miasta ,powiatu oraz gmin i że na to MUSZA miec środki każdego roku w swoim budżecie ??? Na to są odpowiednie rozporządzenia przecież i żadnej łaski nie robią !! Czy miasto i gminy mają jakąś umowę o wylapywanie bezdomnych psów na ich terenie z konkretnym schronem ? Czy tez bylo im na rękę ,że rolę hycla i "pseudoschroniska" pełni ta psychiczna sadystka-oprawca ??
Na pewno burmistrz ,jak i radni wiedzą dobrze ,że wladze miasta i gminy mają obowiązek zapewnić godne warunki bytowe oraz opiekę Azylu-schroniska dla swych bezdomnych psów ! D
Może najwyższy czas im przypomnieć ,za co na na co płacą podatki ich obywatele -mieszkancy miasta i gminy ?? Z tych podatków już wiele lat temu powinna być zabezpieczona należyta opieka nad bezdomnymi psami ,aby tacy oprawcy ,jak ta stara psychiczna sadystka nie znęcala się ,katowała i nie wylapywala 35 lat bezdomnych i innych psów ,po to głownie by je zabijać .Ta sprawa braku zainteresowania oraz opieki ze strony wladz nadaje się chyba nie tylko dla prasy oraz programu interwencyjnego TV ,ale i prokuratora chyba także. Bo wladze miasta nie powinny tolerować tego,by pod ich bokiem istnial taki karcer-każnia dla setek ofiar tej sadystki .
Jeden wydany parę lat temu zakaz nie zalatwia wcale sprawy braku zapewnienia tym psom należytej opieki oraz utworzenia już wiele lat temu Azyly-schroniska na terenie miasta i gminy !
Za to dostają pensje oraz wynagrodznia burmistrz ,urzednicy oraz radni ,by zajmowali się także utworzeniem Azylu dla bezdomnych psów oraz zajęli się takimi sprawami jak 35 -letnia przestępcza,okrutna dzialalność tej starej sadystki-oprawcy psów . Na takie też inwestycje winny iść podatki w danym powiecie i gminach. Dlaczego tyle lat żadne wladze dotąd nic nie zrobily ,by zmusić tę podlą sadystkę do zaniechania jej okrutnego precederu i katowania oraz uśmiercania setek albo i więcej bezbronnych psów ??
Za to wszystko winni są ci ,którzy do tej pory tolerowali taki preceder wiele lat oraz są za to odpowiedzialni obecnie.
Obowiązkiem wladz jest strzec przestrzegania prawa oraz norm spolecznych a to na pewno nie jest przestrzegane w przypadku przestępczej dzialności od 35 lat przez tę kobietę-sadystkę. Wladze miasta winny już wiele lat temu doprowadzić do usunięcia tej kobiety z terenu na ktorym dokonywala i nadal dokonuje przestępczej dzialalności - bezprawnego wylapywania nie tylko bezdomnych psów ,maltretowania oraz zabijania ich ze szczególnym okrucienstwem. I takie doniesienia do Prokuratora winny być składane wiele razy ,dopóki nie ukara się winnej i nie zaprzestanie ona swej przestępczej dzialalności.
Żmigród-to takie piekne ,zabytkowe miasto :
http://www.zmigrod.com.pl/asp/pl_start.asp?typ=14&menu=33&strona=1

Posted

Gmina na pewno nie ma umowy z żadnym schroniskiem. Ma umowę z jednym facetem na złapanie i odwiezienie do schronu, który się zgodzi przyjąć psa. I to jest fakt. Sama zostałam poproszona o pomoc w pewnym przypadku by pomóc załatwić miejsce dla dwóch psów. Załatwiłam, ale Gmina musiała za to zapłacić. Wcześniej było tak, ze to do mnie trafiały często i pobite, bezdomne psy a ja stawałam na głowie, także prosząc o pomoc na dogo dla nich.
Pani dr, która od niedawna mieszka w Żmigrodzie, stara się sterylizować bezdomniaki i wystawia faktury Gminie, czy im się to podoba czy nie, potem często także staje na głowie, by psu czy kotu znaleźć miejsce.
Tylko że ona i ja same nie damy rady. Za małe pionki.Potrzebne nam wsparcie, wtedy władze będą musiały się spowiadać z niewywiązanych zobowiązań. Nam się spowiadać nie muszą.
Dziś rozmawiałam z dr, ze może by się nam udało przy Pomocy Marty pocisnąć gminę i utworzyć azyl, ale taki wiecie otwarty z wolontariatem i wpływem na to co się dzieje. Pani dr chętna, ja i Kropka też, a wierze że więcej chętnych do pomocy w azylu czy adopcjach by się znalazło. Po likwidacji baby, trzeba się tym zająć i nie odpuścić. Terenów "wolnych" tu cała masa.

Posted

Dwa maluchy- dziewczynki tez dostały zastrzyk i tablety na odrobaczenie.
Podzielę karmę dla juniorów i dam z dziewczynkami do cioci xmartix:)
Już bym chciała być w domu. Nie wiem jak KropkaKropka daje rade. Trzy małe i moje dwa zazdrośniki, szczekacze.

Posted

Dobrze,że Wy i ta prawdziwa ,z powołania i ofiarna weterynarz także wam i zwierzętom pomaga ,jak tylko potrafi a to już b.duzo.
Bez was ,dobrych ludzi nikt tam by nie walczyl o życie i los tych psów.

Posted

No to mam 3 wyjce. Zostały tam jeszcze 2 takie same jak te które dzisiaj zabrałam, ich mama i jeden na łańcuchu owczarkowaty. Kur i kaczek nie widziałam, mówiła że nie ma.
Jak twierdzi ta jej działka to jej dom, bo w domu nie ma, i tam ma wszystko cały swój dobytek, i że psy jej tego pilnują, powiedziała że na tej działce nawet swoje dzieci pochowała:shake: mam nagranie może coś tam jeszcze wyłapie, bo więcej z nią rozmawiała mama mojego chłopaka, ja latałam za psami. Pani Starsze nie bała sie powiedzieć że ta suczka którą złapałyśmy dzisiaj wczoraj dostała laską po nosie bo jej sie pod nogami kręciła:shake:................. 30 minut i z dzikusków zrobiły się śliczne kluski merdające ogonkami na widok człowieka :loveu: dostały od pani doktor po zastrzyku z betamox'u, paratex na robale (dzisiaj i jutro po 1/6 i za 2 tyg. znowu) i jeszcze ekstra kilogramowego royala canina juniora :) dla Bezy kupiłam Purina Dog Chow Puppy za 30 zl

Te dzisiejsze zieją jak dzikie i bawią sie z Bezą. Niestety nie mogę wyjść nawet do sklepu po coś na obiad, hmm może skonsumuję purinę ;)

Posted

[quote name='KropkaKropka']No to mam 3 wyjce. Zostały tam jeszcze 2 takie same jak te które dzisiaj zabrałam, ich mama i jeden na łańcuchu owczarkowaty. Kur i kaczek nie widziałam, mówiła że nie ma.
Jak twierdzi ta jej działka to jej dom, bo w domu nie ma, i tam ma wszystko cały swój dobytek, i że psy jej tego pilnują, powiedziała że na tej działce nawet swoje dzieci pochowała:shake: mam nagranie może coś tam jeszcze wyłapie, bo więcej z nią rozmawiała mama mojego chłopaka, ja latałam za psami. Pani Starsze nie bała sie powiedzieć że ta suczka którą złapałyśmy dzisiaj wczoraj dostała laską po nosie bo jej sie pod nogami kręciła:shake:................. 30 minut i z dzikusków zrobiły się śliczne kluski merdające ogonkami na widok człowieka :loveu: dostały od pani doktor po zastrzyku z betamox'u, paratex na robale (dzisiaj i jutro po 1/6 i za 2 tyg. znowu) i jeszcze ekstra kilogramowego royala canina juniora :) dla Bezy kupiłam Purina Dog Chow Puppy za 30 zl

Te dzisiejsze zieją jak dzikie i bawią sie z Bezą. Niestety nie mogę wyjść nawet do sklepu po coś na obiad, hmm może skonsumuję purinę ;)
Purinę zostaw maluchom;)
Powinnam być w domu tak ok 18.30 o ile pkp przyjedzie planowo to pójdę do sklepu albo Ty pójdziesz ja zostanę z futerkami:)
Kropkakropka kombinujmy transport do xmartix z kluseczkami małymi na dziś.
Jak to swoje dzieci tam pochowała??????

Posted

Możliwe,że zaawansowana demencja starcza powoduje ,że starucha zmyśla..
Takiej ok.90 letniej,starej babie sąd już malo zrobi ,ale choć postraszyć więzieniem,może uwierzy.
Przebiegłości to jej nie brak.Ale sumienia ani serca ani za grosz.

Posted

Ta Stara baba lubi zmyslać, brać na litość i takie tam. sama się nabierałam przez 3 lata. Jak się dowiedziałam wtedy od ludzi, to o niej mówiono że taka dobra, kocha psy itd. Ściemniaczka!
Kropka, a pamiętasz co wygadywała ludziom jak jej psy zabraliśmy? Dwie wersje były. Najpierw docierało do mnie że zabrałam psy biednej kobiecie na kiełbasę z psów, sprzedałam i zarobiłam....
Druga wersja że zawiozłam do Wrocławia na klinki i oddałam na eksperymenty i też kase zarobiłam, a się nie podzieliłam...
Ta kobieta ma gdzie mieszkać, ale wiem tak jak pisałam że nie pozwalają jej z łazienki ani kuchni korzystać. Nawet od Policji wiem, że załatwia się do wiadra i wylewa za okno, że dewastuje złośliwie kontakty na klatce schodowej itd.
Emeryturę ma, niech idzie do domu opieki a od zwierząt niech się z daleka trzyma!
Zresztą,mówiła mi że ma sześcioro dzieci, nie tylko tego co z Nią mieszka. ma się kto nią zająć. Chyba że miała...

Posted

Zdjęcia będą jak mama wróci bo narazie to nie dam rady, Beza oszalała i wariują z mniejszą dziewuszką, większą wziełam na łózko i tak sobie leżymy, ona jest bardziej wystraszona :( ta mała śmiga jak perszing a Bezie coś chyba słonko przygrzało ;) maltretują tą małą zabawą. Może wreszcie padną bo musze chociaż troche w kuchni ogarnąć, jakby mi sie to nie udało -> MAMO! nie bij ;)

no to właśnie mówiła o dzieciach z pierwszego małżeństwa, aha i jeszcze sie żaliła że ktoś jej ostatnio taką ładną suczynkę zabrał.. ciekawe kto?

Posted

KropkaKropka napisał(a):
Zdjęcia będą jak mama wróci bo narazie to nie dam rady, Beza oszalała i wariują z mniejszą dziewuszką, większą wziełam na łózko i tak sobie leżymy, ona jest bardziej wystraszona :( ta mała śmiga jak perszing a Bezie coś chyba słonko przygrzało ;) maltretują tą małą zabawą. Może wreszcie padną bo musze chociaż troche w kuchni ogarnąć, jakby mi sie to nie udało -> MAMO! nie bij ;)

no to właśnie mówiła o dzieciach z pierwszego małżeństwa, aha i jeszcze sie żaliła że ktoś jej ostatnio taką ładną suczynkę zabrał.. ciekawe kto?

Kropka, mamy jeszcze szyby w drzwiach? Zabezpiecz przed Foką, bo je staranuje jak wrócę. Zazdrośnica, a sama z tego miejsca...:(
Kochana, wybaczę sajgon w domu;)

Posted

Edi100 napisał(a):
Kropka, mamy jeszcze szyby w drzwiach? Zabezpiecz przed Foką, bo je staranuje jak wrócę. Zazdrośnica, a sama z tego miejsca...:(
Kochana, wybaczę sajgon w domu;)

mam to na piśmie!;) szyby są, nie poznaje tylko kuchni i swojego pokoju'

Posted

KropkaKropka napisał(a):
Dziewuchy padły, Beza nie :diabloti::-( większa śpi na łóżku, mniejsza pod :) a Beza lata między nimi. Strasznie dyszą, mogę je jakoś ochłodzić, czy coś? :(

Może wyłącz ogrzewanie. One na dworze żyły:( Normalny objaw