xmartix Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 dzwoniłam do TVN, dadzą znać czy będą jutro z rana będziemy wiedzieć czy mamy miejsce dla dorosłych z autem jesteśmy umówione że konkretną godz będziemy wiedzieć jutro Quote
Edi100 Posted January 28, 2011 Author Posted January 28, 2011 xmartix napisał(a):dzwoniłam do TVN, dadzą znać czy będą jutro z rana będziemy wiedzieć czy mamy miejsce dla dorosłych z autem jesteśmy umówione że konkretną godz będziemy wiedzieć jutro Marta od rana jestem na nogach i w gotowości. Dzwoń czy pisz na KropkiKropki. Mój tel nie zipa:( Quote
Edi100 Posted January 28, 2011 Author Posted January 28, 2011 olga7 napisał(a):Obawiam się ,że poki nie eksmituje się tej baby z tej dzialki i nie zabierze się jej tego terenu ,nie ogrodzi tego Energetyka i nie uniemożliwi jej tam wstępu -to nadal będzie tam trwać kolejne lata ten preceder-poki ona będzie żyć i chodzic tam. Zakaz też pewnie do niej nie dotrze/zlekceważy go/ ,bo ona psychicznie nie jest chyba zdrowa a i demencja też chyba robi swoje.Papier/zakaz schowa albo podrze a policję może też pogonić.Jedynie zamknięcie jej w domu opieki da pewność ,że nie będzie nadal łapać tych psów. Poki będzie mieć tę dzialkę i bedzie miala sily chodzić/a nie wygląda na slabą staruchę/ nadal będzie zabijac psy i znęcać się nad kolejnymi ofiarami.Może starać się sklaniać rodzinę do umieszczenia jej w domu opieki,jesli jest od lat z nimi sklócona i może chętnie pozbędą się jej z mieszkania /a to oni nie dają jej dostępu do kuchni i lazienki-do kanalizacji/? Inaczej po odebraniu jej obecnych psów ,zaraz zlapie następne i tak będzie latami-aż stara umrze albo choroba ją zlozy w domu. I lepiej nie pisać na info lokalne dla dobra sprawy ,no i by następni chętni psow jej nie podstawiali ,jak to często bywa. Bedziemy się starać umieścić ją w domu opieki. Obowiązkowo! Quote
Olga7 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Edi100 napisał(a):Martuś ale wystawią zakaz babie. Wtedy powiadomie Policję żeby to miejsce patrolowali. Zresztą jutro jak pójdę na policje, to mam nadzieję że dochodzenie będzie. Jak zabierzemy psy, starą się trzeba zająć by więcej tam nie polazła. Jeszcze na forum www.zmigod24.pl info żeby psów tam starej nie podrzucali bo to miejsce nie istnieje!!!! Obawiam się ,że poki nie eksmituje się tej baby z tej dzialki i nie zabierze się jej tego terenu ,nie ogrodzi tego Energetyka i nie uniemożliwi jej tam wstępu -to nadal będzie tam trwać kolejne lata ten preceder-poki ona będzie żyć i chodzic tam. Zakaz też pewnie do niej nie dotrze/zlekceważy go/ ,bo ona psychicznie nie jest chyba zdrowa a i demencja też chyba robi swoje.Papier/zakaz schowa albo podrze a policję może też pogonić.Jedynie zamknięcie jej w domu opieki da pewność ,że nie będzie nadal łapać tych psów. Poki będzie mieć tę dzialkę i bedzie miala sily chodzić/a nie wygląda na slabą staruchę/ nadal będzie zabijac psy i znęcać się nad kolejnymi ofiarami.Może starać się sklaniać rodzinę do umieszczenia jej w domu opieki,jesli jest od lat z nimi sklócona i może chętnie pozbędą się jej z mieszkania /a to oni nie dają jej dostępu do kuchni i lazienki-do kanalizacji/? Inaczej po odebraniu jej obecnych psów ,zaraz zlapie następne i tak będzie latami-aż stara umrze albo choroba ją zlozy w domu. I lepiej nie pisać na info lokalne dla dobra sprawy ,no i by następni chętni psow jej nie podstawiali ,jak to często bywa. Quote
fiorsteinbock Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Podpisalam petycje i zagladam caly czas na watek, nie umiej jednak pomoc. Moge tylko trzymac kciuki. Quote
Edi100 Posted January 28, 2011 Author Posted January 28, 2011 fiorsteinbock napisał(a):Podpisalam petycje i zagladam caly czas na watek, nie umiej jednak pomoc. Moge tylko trzymac kciuki. Trzymajcie, trzymajcie są potrzebne! Quote
Olga7 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 AresekSE napisał(a):Jestem z wami!!! renata Witamy cioteczkę z dalekiej Szwecji.Bylismy ok.tyg.w tym dużym kraju ,ale psów tam raczej nie widać.Z tego co slyszalam,nie tam za dużo psów raczej.Tym bardziej zapraszamy do pomocy u nas . Quote
Olga7 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Edi100 napisał(a):Bedziemy się starać umieścić ją w domu opieki. Obowiązkowo! I w tym największa nadzieja chyba,jesli Energetyka nie umie sobie z nią poradzić. Bo starucha wygląda chyba na b.żywotną i może nawet 100 lat dożyć-niestety i do końca życia byc taką wredną ,podlą babą -katem dla tych zwierząt. Gdyby nawet tę dzialkę jej zabrano,pewnie znajdzie następną prędko i przeniesie te swoje "altany i magazyny" -na jakies opuszczone tereny ,czy chalupe w pobliżu ...Tacy jak ona są uparci,wredni do i poki żyją nie przestaną krzywdzić innych. Quote
Jolusia Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Edi100 napisał(a):Bedziemy się starać umieścić ją w domu opieki. Obowiązkowo! Przepraszam, że się wtrącam, ale umieszczenie jej w domu opieki bez jej zgody jest raczej mało prawdopodobne. Quote
AresekSE Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 olga 7 dzieki za mile powitanie. pieski sa w szwecji ale nie ma bezdomnych na szczescie. pomoc duzo nie moge w sprawach adopcyjnych ale czasem finansowo. mamy umowe z moimi przyjaciolmi i u wielu z nich stoja puszki gdzie kazdy kto wejdzie musi cos wrzucic. wszystko idzie na pieski z dogomani. nie kazdy moze wziac pieska bo wiekszosc pracuje i to w "glupich" godzinach, miedzy 10.00 a 18.00. ale wszyscy kochaja piesusie i im pomagaja. ale sie rozgadalam....ble renata Quote
Olga7 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Dzięki za tyle informacji ,resztę może na pw czasem pogadamy,jak trzeba i masz chęć. Za pomoc naszym psom b.dziekujemy i prosimy nadal nasze psy wspierać.:p Quote
Olga7 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Jolusia napisał(a):Przepraszam, że się wtrącam, ale umieszczenie jej w domu opieki bez jej zgody jest raczej mało prawdopodobne. Wiemy o tym cioteczko.Są jednak przeslanki ,że byloby to mozliwe ,może rodzina zechce.Czas pokaze. Quote
Edi100 Posted January 28, 2011 Author Posted January 28, 2011 Matuchno, jak ja bym chciała żeby i tu u nas nie było bezdomności, tak jak w Szwecji. Quote
Olga7 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Edi100 napisał(a):Matuchno, jak ja bym chciała żeby i tu u nas nie było bezdomności, tak jak w Szwecji. Ale tam likwidowano/usypiano chyba skutecznie wiele lat psy i teraz pilnuje się ,żeby nie bylo ich dużo.Nie jest tak wesolo z tym problemem ,jak to wygląda...Tak czytalam i slyszalam a przejeżdżając fragment tylko niewielki Szwecji nie widzieliśmy raczej często psów na podwórkach ,czy ulicach. Quote
AresekSE Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 ja juz sama nie wiem, czy lepiej ze kiedys usypiali czy nie. tu jest dylemat jak cholera! ale faktem jest, ze psiaki maja fajnie, nie sa glodne ani bezdomne. na pewno nie ma takich "bab" o ktorych tu piszecie. nie gniewajcie sie na mnie ale troche mi szkoda tej kobiety, bo kto ja mial uswiadomic? zabrano jej prawo do trzymania zwierzat a i tak nikt tego nie sprawdzal! a gmina? a inne urzedy? to jakas paranoja! brzydko zabrzmi jak powiem, ze umylam rece i wyjechalam do szwecji 18 lat temu... wiem, ze to wygodne ale wszyscy chcemy zyc lepiej...pieski i kotki tez zycze wam powodzenia renata Quote
Edi100 Posted January 28, 2011 Author Posted January 28, 2011 Martwi mnie Beza, nadal apatyczna i zrobiła koope jakby z wodą:( Jest apatyczna, a jak śpi to aż się boję czy oddycha. Do wetki o tej porze się nie da. Musimy czekać:( Quote
Edi100 Posted January 28, 2011 Author Posted January 28, 2011 AresekSE napisał(a):ja juz sama nie wiem, czy lepiej ze kiedys usypiali czy nie. tu jest dylemat jak cholera! ale faktem jest, ze psiaki maja fajnie, nie sa glodne ani bezdomne. na pewno nie ma takich "bab" o ktorych tu piszecie. nie gniewajcie sie na mnie ale troche mi szkoda tej kobiety, bo kto ja mial uswiadomic? zabrano jej prawo do trzymania zwierzat a i tak nikt tego nie sprawdzal! a gmina? a inne urzedy? to jakas paranoja! brzydko zabrzmi jak powiem, ze umylam rece i wyjechalam do szwecji 18 lat temu... wiem, ze to wygodne ale wszyscy chcemy zyc lepiej...pieski i kotki tez zycze wam powodzenia renata Niech Ci jej nie będzie szkoda, ktoś kto się z nią zetkną wie o czym pisze. Ona je tam od 1977 roku i wtedy nie była stara. To zła złośliwa kobieta, która klnie jak szewc i o seksie tez potrafi rozprawiać. Kiedyś ponoć była oczytana, więc i świadoma. Tacy ludzie mają to we krwi:( Dodam jeszcze to kobieta, która potrafi spalić szczeniaki w piecu:( Quote
AresekSE Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 no to niech ja pieklo pochlonie a ziemia lekka bedzie! wredna jestem ale psiaki spalone w piecu wywoluja u mnie takie wlasnie odczucia. renata Quote
Olga7 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Renia,ale ona caly czas znęca się od 34 lat nad tymi psami .Zakaz jej tego nie uniemożliwil ,niestety.Oni oboje z synem okrutni,przebiegli, i perfidni są. Baba do tego wredna i agresywna.Nie ma kogo żalować na pewno.Takich "ludzi" jak ona i syn powinno się karac i piętnować i na cięzkie obozy pracy skazywac,za karę-nie tylko więzienie. Quote
Edi100 Posted January 28, 2011 Author Posted January 28, 2011 Nadal choć już bez sił fizycznych proszę o pomoc w znalezieniu bezpiecznego kąta dla szczylków. Jak jutro się poszczęści to Lusia ( ta mniejsza suczynka) będzie już w domku.Mam nadzieję, że będzie dobrze! Kuchnia jak myślę o tym małych co zostały tam w taki ziąb, a one w tych pseudo budach nic nie mają:(Brzuchy tez dziś puste:(:( Dodam, o ile są całe:( Quote
olivetshka Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Edi, kciuki za was nieustannie trzymam. A Lusia będzie miała domek z ogłoszenia? W ogóle jakiś odzew był? Quote
basia0607 Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Edii, trudno, w końcu musi ktoś z tamtąd przepędzić i skończyć z maltretowaniem zwierząt. Tylko te altany i magazyny.... wybacz ale nie mogę ..... ha. ha. Quote
Recommended Posts