KropkaKropka Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Myśle że w sobote. Mama ostatnio jest bardzo zabiegana, a warto tam pojechać w dzień Quote
Edi100 Posted January 24, 2011 Author Posted January 24, 2011 Marta, ja tez w tygodniu ściągam dopiero w okolicach 19.00:(Sobota jak najbardziej mi pasuje. Quote
Edi100 Posted January 24, 2011 Author Posted January 24, 2011 xmartix napisał(a):dziewczyny podjedziemy tam w dzień w innymi instytucjami, ja mogę dopiero (niestety) w sobotę bo od rana do nocy jestem w pracy, ewentualnie w piątek, masz czas wtedy Edi100? Postaram się jakoś "wywiedzieć" ile jest psów i jakie. Bo jak wpadniemy w sobotę tylko zobaczyć to stara się kapnie że się szykujemy i albo uśmierci psy:( Albo tak je poupycha, ze za Chiny nie znajdziemy. Będę miała dziś foty od dr, jak tam było latem. Na policji jest dokument, o jej zakazie i w gminie. Był taki zamęt, ze wtedy nie zrobiłam kopii, ale odzyskam. Gdyby jakimś cudem udało mi się przejąć szczeniaki, to je w schronie przyjmą?:( Dziś u Nas - 5:( Quote
Basia1244 Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 w schronie jest znowu parvo! Prawie wszystkie szczylki osrane! dwa uśpiono, bo było bardzo bardzo źle. Quote
KropkaKropka Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Zdjęcia z lata ,które otrzymałyśmy od pani doktor Quote
Edi100 Posted January 24, 2011 Author Posted January 24, 2011 Basia1244 napisał(a):w schronie jest znowu parvo! Prawie wszystkie szczylki osrane! dwa uśpiono, bo było bardzo bardzo źle. Biedne maleństwa te w schronie:(:( To bardzo źle, że w schronie parwo. Nie mamy alternatywy:(:( Quote
Edi100 Posted January 24, 2011 Author Posted January 24, 2011 Udało mi się wcześniej przyjechać z Wrocławia, by pogadać z panią doktor. Stara latem miała amstaffa i.. kazała go zabić!!!!!! Bo był niby agresywny. Nie wiem kto Go oddał ani kto to zrobił:-(:-( Albo jakiś menel za flaszkę, albo synalek:(:( Ona zabija psy to pewne! Teren nie jest jej, wykurzymy ją z tamtąd na zawsze. xmartix, mogę Ci wysłac skany dokumentów które mam??Jutro będę bombardowała Energetykę,żeby kiedy psy zostaną zabrane zabezpieczyli to miejsce!!!!na amen Naprawdę tego już dość. Nie ma ponoć tyle psów co wcześniej, pewnie zabiła i aż boję się myśleć w jaki sposób:(. Są może 2 lub 3 dorosłe no i te szczeniaki:( Nie wiem, czy koty są:(Wtedy ukradłyśmy koteczkę jedną. Pewnie są kury i kaczki i nie wiem komu to zgłosić żeby zabrali? Marta, jeśli w sobotę coś zadziałamy, Pani dr też w gotowości. A teraz Beza: Beza waży: 2.650 razem z robalami i ma między 7 a 8 tygodni. Osłuchowo ok, ale dostała coś, by się nic nie wywlekło i odrobalona. Mała jest tak spragniona kontaktu, ze tylko by się tuliła i całowała. Drops obrażony, Foka terrorystka się wścieka i mi leje gdzie popadnie z zazdrości:( Quote
Edi100 Posted January 24, 2011 Author Posted January 24, 2011 Dziewczyny, czy ma ktoś zbędną paczkę suchego dla juniorka? Ja kupiłam wątrobę, bo najtańsza ale Pani dr ogradza. Mój budżet się niestety wyczerpał trochę:( Quote
BIANKA1 Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Nie mam niestety karmy , bo oddałam razem z maluchami . Wątroby nie dawaj , bo dostanie sraczki . Kilka kur czy kaczek z interwencji moge przyjąć , bo i tak mam stado . Byle nie krowy :roll: Nie mogę zabrać szczeniaka , bo w 2 pokojach mam już 5 psów , 5 kotów , świnkę i ptaki . Nie upchne już niczego , co biega :shake: Kup korpus z kurczaka , ugotuj do miękkości , obierz mięsko , kości wyrzuc , dodaj ryz i potarta marchewke , ugotuj i będziesz miała dla szczeniaka na 2 dni . Korpus kosztuje grosze . Quote
Edi100 Posted January 24, 2011 Author Posted January 24, 2011 BIANKA1 napisał(a):Nie mam niestety karmy , bo oddałam razem z maluchami . Wątroby nie dawaj , bo dostanie sraczki . Kilka kur czy kaczek z interwencji moge przyjąć , bo i tak mam stado . Byle nie krowy :roll: Nie mogę zabrać szczeniaka , bo w 2 pokojach mam już 5 psów , 5 kotów , świnkę i ptaki . Nie upchne już niczego , co biega :shake: Kup korpus z kurczaka , ugotuj do miękkości , obierz mięsko , kości wyrzuc , dodaj ryz i potarta marchewke , ugotuj i będziesz miała dla szczeniaka na 2 dni . Korpus kosztuje grosze . Nie ma dostaw w poniedziałek, tylko ta wątroba była:( Quote
Edi100 Posted January 24, 2011 Author Posted January 24, 2011 Nikaragua napisał(a):Karmy nie mam ale mogę się dołożyć. Poproszę o wiadomość na PW jak, komu, kiedy przekazać pieniążki na karmę (przelew? osobiście gdzieś we Wrocławiu?) Dziękuję serdecznie:) Zaraz napiszę pw Quote
Edi100 Posted January 24, 2011 Author Posted January 24, 2011 xmartix, posłałam Tobie skany dokumentów. Z Gminy także. Może się przydadzą. Quote
terierfanka Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Edi100, tu dziewczyna oferuje karmę dla szczeniąt - post 89 http://www.dogomania.pl/threads/200377-Amstaffy-i-bulle-do-adopcji-we-Wroc%C5%82awiu/page4 może jeszcze nikt się nie zgłosił? Quote
Edi100 Posted January 24, 2011 Author Posted January 24, 2011 [quote name='terierfanka']Edi100, tu dziewczyna oferuje karmę dla szczeniąt - post 89 http://www.dogomania.pl/threads/200377-Amstaffy-i-bulle-do-adopcji-we-Wroc%C5%82awiu/page4 może jeszcze nikt się nie zgłosił? Już pytam. Dziękuję! Wiecie, tak pomyślałam że jutro byśmy z KropkaKropka niemal w nocy poszły je nakarmić. Co sądzicie? Do rana zjedzą i stara się nie pokapuje.Tak zimno i głód:( Quote
asia-s Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Edi100 napisał(a):Już pytam. Dziękuję! Wiecie, tak pomyślałam że jutro byśmy z KropkaKropka niemal w nocy poszły je nakarmić. Co sądzicie? Do rana zjedzą i stara się nie pokapuje.Tak zimno i głód:( Edziu, moze nie idzcie same - stara jest bardzo niebezpieczna - widzialam te widly na zdjeciu a i pamietam jak bylysmy jak nas gonila. Martwie sie o Was dziewczyny. Moze jest w okolicy jakis "dzentelmen" co zechcialby Was chronic Quote
Edi100 Posted January 24, 2011 Author Posted January 24, 2011 Nikaragua napisał(a):Pieniądze na karmę dla maluszka przelane :) Bardzo, bardzo dziękuję!:):) Jutro poleci KropkaKropka do pani dr i kupi Malutkiej:) Quote
jaanna019 Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Edi a kto wydał ten zakaz posiadania zwierząt? Jak instytucja? Ps. Posłałam grosik na karmę. Quote
Edi100 Posted January 24, 2011 Author Posted January 24, 2011 jaanna019 napisał(a):Edi a kto wydał ten zakaz posiadania zwierząt? Jak instytucja? Ps. Posłałam grosik na karmę. Burmistrz na podstawie opinii weternaryjnej. Dziękuję za grosik na karmę! Quote
xmartix Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Edi dzięki wielkie! przemyślę i odezwę się w środę, jak już tam pójdziemy to na pewno z Policją czy innymi instytuacjami szczeki może wezmę do siebie, zobaczymy ile będzie itp, na pewno trzeba je zabrać Quote
Basia1244 Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 BIANKA1 napisał(a):Nie mam niestety karmy , bo oddałam razem z maluchami . Wątroby nie dawaj , bo dostanie sraczki . Kilka kur czy kaczek z interwencji moge przyjąć , bo i tak mam stado . Byle nie krowy :roll: Nie mogę zabrać szczeniaka , bo w 2 pokojach mam już 5 psów , 5 kotów , świnkę i ptaki . Nie upchne już niczego , co biega :shake: Kup korpus z kurczaka , ugotuj do miękkości , obierz mięsko , kości wyrzuc , dodaj ryz i potarta marchewke , ugotuj i będziesz miała dla szczeniaka na 2 dni . Korpus kosztuje grosze . Wszystko jest super, ale marnotrawstwo. Ten ugotowany korpus zmielić w maszynce do mielenia mięsa razem z kośćmi - to najlepsze żarło dla szczeniąt i nie tylko, bo dostarcza zbilansowany wapń i fosfor - korpus po ugotowaniu jest tak miękki, że zwykłą ręczną maszynką przemielisz w sekundę - wiem, sama tak robię. A w elektrycznej! Pół sekundy. Polecam. Quote
Edi100 Posted January 24, 2011 Author Posted January 24, 2011 xmartix napisał(a):Edi dzięki wielkie! przemyślę i odezwę się w środę, jak już tam pójdziemy to na pewno z Policją czy innymi instytuacjami szczeki może wezmę do siebie, zobaczymy ile będzie itp, na pewno trzeba je zabrać Marta, ok jestem cały czas w gotowości. Cioteczka Poker się zaoferowała z Dt dla niewielkiej suni. Ja postaram się ustalić ile jest dokładnie. Opracowuję plan, jak to zrobić. Quote
Edi100 Posted January 24, 2011 Author Posted January 24, 2011 Basia1244 napisał(a):Wszystko jest super, ale marnotrawstwo. Ten ugotowany korpus zmielić w maszynce do mielenia mięsa razem z kośćmi - to najlepsze żarło dla szczeniąt i nie tylko, bo dostarcza zbilansowany wapń i fosfor - korpus po ugotowaniu jest tak miękki, że zwykłą ręczną maszynką przemielisz w sekundę - wiem, sama tak robię. A w elektrycznej! Pół sekundy. Polecam. Nie mam kuchnia maszynki:( Quote
Poker Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Może być malakserem tez. Sunia ma być mała, do 10 kg, ale dorosła. Quote
Edi100 Posted January 24, 2011 Author Posted January 24, 2011 Poker napisał(a):Może być malakserem tez. Sunia ma być mała, do 10 kg, ale dorosła. Tego też nie mam niestety. Ciociu Poker, pamiętam mała sunia. Quote
Edi100 Posted January 24, 2011 Author Posted January 24, 2011 Wiecie co tak dumam i tak mi do głowy przyszło, ze wyłapane bezdomne psy chyba trafiają do baby:( Nie mamy umowy z żadnym schroniskiem, a ludzie zgłaszają błąkające się psy. xmartix, wyczytasz z tych dokumentów jak mnie w 2008 roku zapewniano o kontroli stanu psów u baby. Matko, teraz mnie olśniło, ze nie koniecznie się mylę... Wogle tutaj się mówi o tym miejscu"schronisko"... Quote
Recommended Posts