Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

olga7 napisał(a):
Wynika z tego,że kolejne władze miasta i powiatu lekceważyli przez te 35 lat obowiązek zapewnienia na swoim terenie opieki i zajęcia się bezdomnymi psami i kotami na terenie ,którym zarządzają.A przecież każda gmina i miasta musi mieć co roku na ten cel przeznaczone środki finans. w swoim corocznym budżecie. Tak samo jak posiadac umowę z konkretnym schroniskiem na odbieranie od nich bezdomnych zwierząt lub utworzenie u siebie lub międzygminnego schroniska.Zaslanianie się i to klamliwe,że mają z kimś taką umowę od lat -jest podlością i kpiną ze spolecznych problemów.A tolerowanie zbrodniczej,przestępczej dzialalności oprawcy-kata setek psów to temat ktorym od dawna powinny zajac się odpowiednie organa ,nie tylko kontrole.
Taka cicha,niepisana umowa z tą psychiczną sadystką -to chyba ich "umowa o wylapywanie bezdomnych psów"-wyglada na to.
Bo tak można nazwać tolerowanie przez tyle lat tego,co tam dzieje się za wiedzą wladz miasta i tych,ktorzy tym powinni dawno juz sie zajać i ten przestępczy preceder zakonczyć.

Tak to jest czysta kpina. Wydzwaniam do pana K, ale jakos nie mogę go zastać pod wewnętrznym...
Zresztą, nie lubie tego gościa. jego teksty o tym, że sam ma psy na łańcuchu, ze ma kotkę, która się okociła i tylko jeden kot przeżył bo miały zaropiałe oczy....
Wskoczyłam na niego że to kk i że przez niego umarły w cierpieniu, że dlaczego nie wysterelizuje kotki??? a on " wie Pani ile to kosztuje"???Myślałam, ze tam zemdleje:(Człowiek od takich spraw od tylu lat na stołku z takim podejściem????W głowie się nie mieści. Wogle dalej się użalał mi , ze policja nic nie robi i że np zadzwonili do niego, ze pies jest przywiązany na ul Poznańskiej, a on cyt" ale czy ja uwiązałem tego psa"? Ludzie......
Kiedy byłam bezrobotna, moja wet wnioskowała żeby mi znaleźli etat od psich spraw w gminie, ale oczywiście nie, wiadomo dlaczego...
Uważam, ze opinia publiczna powinna się dowiedzieć. Ja się nie boję i mam nadzieję, że po rozdmuchaniu "kadrę" wymienią.
Przekazałam wsio xmartix, ona ma zadzwonić do pana K i jemu powiedzieć, ze skoro tak niepoważnie i kłamliwie to traktuje to zobaczy...

Posted

Podejście gminy bardzo typowe, w prawie każdej to samo jeśli chodzi o opiekę nad bezdomniakami. Do mnie ostatnio dzwonił pan, że na terenie wsi biegają dwa psy a gmina nie odłowi bo nie ma umowy z żadnym schroniskiem - tak mu powiedzieli. Zadzwoniłam i okazało się, że mają umowę z hyclem a on przekazuje psy pod opiekę stowarzyszenia (którego prezesem jest bodajże jego żona czy córka). Pytam panią gdzie są ich psy, proszę podać adres schroniska. A ona że przecież stowarzyszenia je ma. No to ja dalej pytam gdzie jest to schronisko, gdzie są odłowione psy. Pani mówi, że w umowie tego nie ma i nie wie. Pytam ją w jaki sposób gmina kontroluje prawidłowość realizacji umowy. A ona że przecież trzeba mieć zaufanie. Szlag trafia normalnie!
Edi to gmina powinna zabezpieczyć psy po odebraniu, jak nie mają umowy to powiedz, że możesz im wskazać hotel gdzie mogą te psy umieścić i opłacać ich pobyt.

Posted

Jestem załamana:( Jak nie znajdziemy transportu ani Dt choćby kojca z budami to nam się uda jutro:(:(:(
A ten duży jest ranny w szyję w dodatku:(

Posted

jaanna019 napisał(a):
Podejście gminy bardzo typowe, w prawie każdej to samo jeśli chodzi o opiekę nad bezdomniakami. Do mnie ostatnio dzwonił pan, że na terenie wsi biegają dwa psy a gmina nie odłowi bo nie ma umowy z żadnym schroniskiem - tak mu powiedzieli. Zadzwoniłam i okazało się, że mają umowę z hyclem a on przekazuje psy pod opiekę stowarzyszenia (którego prezesem jest bodajże jego żona czy córka). Pytam panią gdzie są ich psy, proszę podać adres schroniska. A ona że przecież stowarzyszenia je ma. No to ja dalej pytam gdzie jest to schronisko, gdzie są odłowione psy. Pani mówi, że w umowie tego nie ma i nie wie. Pytam ją w jaki sposób gmina kontroluje prawidłowość realizacji umowy. A ona że przecież trzeba mieć zaufanie. Szlag trafia normalnie!
Edi to gmina powinna zabezpieczyć psy po odebraniu, jak nie mają umowy to powiedz, że możesz im wskazać hotel gdzie mogą te psy umieścić i opłacać ich pobyt.

Właśnie się nad tym zastanawiałam, czy tak można?
Gdybym zadała takie pytanie, panu K wątpię że znałby odpowiedź...

Posted

Przecież to nie ty jako Edi czy ktokolwiek prywatnie odbiera te psy kobiecie. Psy odebrane będą na podstawie decyzji włodarza gminy, a wniosek o odebranie złożyła organizacja, z tym, że na organizacji nie ciąży obowiązek zabezpieczenia psów.
W ustawie stoi, coś że gmina przekazuje/umieszcza psy w schronisku za zgodą podmiotu w innym przypadku może przekazać organizacji lub osobie fizycznej itd.
Dziewczyny w Kielcach po zamknięciu Dymin chyba właśnie umieszczają psy w hotelach na kocht gminy.

Posted

jaanna019 napisał(a):
Przecież to nie ty jako Edi czy ktokolwiek prywatnie odbiera te psy kobiecie. Psy odebrane będą na podstawie decyzji włodarza gminy, a wniosek o odebranie złożyła organizacja, z tym, że na organizacji nie ciąży obowiązek zabezpieczenia psów.
W ustawie stoi, coś że gmina przekazuje/umieszcza psy w schronisku za zgodą podmiotu w innym przypadku może przekazać organizacji lub osobie fizycznej itd.
Dziewczyny w Kielcach po zamknięciu Dymin chyba właśnie umieszczają psy w hotelach na kocht gminy.

Trochę się denerwuję, bo nadal nie mamy nic, kuchnia:(
Psy odbiera TOZ:) znaczy xmartix;)

Posted

jaanna019 napisał(a):
Skoro gmina nie ma umowy to ja bym spróbowała wymusić na nich to opłacenie hotelu.

Właśnie rozmawiałam z naszą wet i ona mówi, że skoro to są psy z interwencji to gmina musi zapłacić.
Moja wet obolała, pies ją w twarz wczoraj pogryzł:(

Posted

Chyba mam jakieś załamanie:(
Jeśli jutro nam się nie uda, to boję się że szczeniaki nie dożyją do następnego terminu, a stara postara się o nowe psy:(

Posted

jaanna019 napisał(a):

a mi sie wydaje ,ze umieszczaja w hotelach,ale na wlasny koszt, nie.??

Posted

MyrkurDagur napisał(a):
Edi, dostałam Twoje PW - właśnie próbuję się do Ciebie dodzwonić, ale bezskutecznie :(

Możemy jutro pomóc! Ale nie wiem, o której akcje planujecie, bo mój TZ w pracy do 13-14 będzie.

Ojej! Jak dobrze! Padł mi telefon na amen, ale nic dziwnego ciągle był w użyciu.
Czyli mogli byśmy być w okolicach 15? Tak? To chyba akurat, bo xmartix tez moze dopiero w okolicy 14, bo musi ją Ktoś dowieźć
Zresztą na pewno się pojawi i napisze co i jak.
Dziękuję Kochana!
teraz jeszcze zostało znaleźć miejsca:(

Posted

Jestem już w domu i kombinuję dalej. Na policję idę rano, bo teraz tylko dyżurny i patrole. Padł mi tel, ale chyba na amen, wogle się nie podnosi a to play. Wszystkie co mam mają simlock:(
Miała do mnie dzwonić dr i ludzie w sprawie adopcji a ja nie mogę nawet sprawdzić:(

Posted

Proszę pomóżcie nagłośnić.
W związku z ostatnimi wydarzeniami dotyczącymi faktów znęcania się nad zwierzętami została utworzona petycja skierowana do Ministra Sprawiedliwości:

http://www.petycje.pl/6464

Cytat:

"Jest Pan Ministrem - proszę pokazać, że jest Pan, także człowiekiem."

Dogomanio wesprzyj podpisem!
Zawalczmy na fali społecznego oburzenia!
Zawalczmy jeszcze raz o zmianę na lepsze dla pokrzywdzonych!!!
Zawalczmy w imię pamięci tych zamęczonych na śmierć!

Błagam o rozsyłanie, fb, banerek
- to jest bardzo ważne!!!

Posted

Beze boli brzusio, nie wiem dlaczego:( Jest apatyczna i postękuje. Co mogę dać takiej maliźnie?
Wet dziś nie na chodzie, kuchnia. Ten dzień mi nie sprzyja:(

Posted

jaanna019 napisał(a):
Proszę pomóżcie nagłośnić.
W związku z ostatnimi wydarzeniami dotyczącymi faktów znęcania się nad zwierzętami została utworzona petycja skierowana do Ministra Sprawiedliwości:

http://www.petycje.pl/6464

Cytat:

"Jest Pan Ministrem - proszę pokazać, że jest Pan, także człowiekiem."

Dogomanio wesprzyj podpisem!
Zawalczmy na fali społecznego oburzenia!
Zawalczmy jeszcze raz o zmianę na lepsze dla pokrzywdzonych!!!
Zawalczmy w imię pamięci tych zamęczonych na śmierć!

Błagam o rozsyłanie, fb, banerek
- to jest bardzo ważne!!!

Oczywiście, ze dołączę!

Posted

Edii , może spróbujcie tak funkcjonować jak ja. Mamy przytulisko u wolontariuszy na ich terenie. My jako organizacja stajemy do konkursu i otrzymujemy z miasta dotacje na jego utrzymanie.Tylko, że to jest środek dorażny, ponieważ z 1 psa robi się 60 jak u nas. Przepisy pozwalają na takie działania.

Posted

Edi100 napisał(a):
Oczywiście, ze dołączę!

Ja także podpisałam i przekazałam dalej, a w kolejnych dniach będę następnym osobom rozsyłać... Właściwie to kilka petycji na raz...

Celestynów: http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=6344#butt
Korabiewice: http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=6457
Pies zabity na torach: http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=6370
Podpalony kotek: http://www.petycjeonline.pl/petycja/petycja-w-sprawie-wymierzenia-maksymalnych-mozliwych-kar-trzem-sprawcom-bestialskiego-spalenia-kota-w-wigilie-swiat-bozego-narodzenia-2009-a-takze-rozpatrzenia-spraw-przez-sad-i-wydania-wyrokow-w-terminie-bez-dopuszczenia-do-przedawnienia-czynu/161

:shake:

Edi - ...to jak to wszystko ma jutro wyglądać? Kto będzie obecny na "akcji"?

Posted

MyrkurDagur napisał(a):

Podałam xmartix twój nr, skorzystałam z telefonu Kropki ale ona moze tylko smsy:(
Mam nadzieję, ze Marta się skontaktuje z Tobą lada moment. Ona dowodzi:)

Posted

jestem, tak p. K. kłamał! zresztą w poprzedniej rozmowie też że niby nie wie o żadnym zakazie, do tego kontroluje rzekomo warunki psów tam.. i parę dni temu odebrali stamtąd dwa...niby...
Energetyka troszkę ma to gdzieś, oczywiście powiedzieli że nie życzą sobie psów tam ale też powiedzieli że terenu nie ogrodzą
jutro jak na razie najważniejsze żeby umieścić te 2 dorosłe psy, ale gdzie? Edi masz jakieś miejsce?

Posted

xmartix napisał(a):
jestem, tak p. K. kłamał! zresztą w poprzedniej rozmowie też że niby nie wie o żadnym zakazie, do tego kontroluje rzekomo warunki psów tam.. i parę dni temu odebrali stamtąd dwa...niby...
Energetyka troszkę ma to gdzieś, oczywiście powiedzieli że nie życzą sobie psów tam ale też powiedzieli że terenu nie ogrodzą
jutro jak na razie najważniejsze żeby umieścić te 2 dorosłe psy, ale gdzie? Edi masz jakieś miejsce?

Martuś ale wystawią zakaz babie. Wtedy powiadomie Policję żeby to miejsce patrolowali. Zresztą jutro jak pójdę na policje, to mam nadzieję że dochodzenie będzie.
Jak zabierzemy psy, starą się trzeba zająć by więcej tam nie polazła. Jeszcze na forum www.zmigod24.pl info żeby psów tam starej nie podrzucali bo to miejsce nie istnieje!!!!

Posted

go-ja napisał(a):
Kurczę! Masakra z tym wszystkim. Nie mam za bardzo czasu czytać całości, ale zasługuje to wszystko na mega zadymę. A czy energetyka w Obornikach wie co ta pani wyprawia na ich terenie? Nie dawno pewna pani z gazety lokalnej pisała o zwierzakach, które ratowałam z ES w Obo, może chciałaby się zająć i tym tematem. Zmailujmy się o tym, co? I zapytajmy ją...

Kobieto skontaktuj się ze mną na pw.Pilne