Jump to content
Dogomania

PONka Delma po 2 latach w schronisku,ma swoj dom.Jak cudowniie!!! :)

Recommended Posts

• Replies 775
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Byłam i widziałam Magdziakową gromadkę :loveu:
Delmucha jest o niebo piękniejsza niż na zdjęciach! A zakochana w Madzi, że jeszcze w życiu czegos takiego nie widziałam... Chodzi za nią krok w krok.

Gdybyście widziały jak Delma okazuje swoją dezaprobatę kotom - jedno karcące spojrzenie w kocie oczyska, no i ma być spokój! :lol:

Kotki też są kochane, niuchający Tygrynio najbardzdiej uroczy ze wszystkich.

Posted

Witamy Olifkę na Delmuszym wątku :loveu: :loveu: :loveu: i zapraszamy do ponownych odwiedzin!!!!

Brazowa - kosteczki nadal są wyczuwalne, ale tylko troszkę - mała ma apetycik - dwie miseczki gotowanego dziennie i jeszcze suche ile chce; w uszka aplikuje ten niebieski cud - raz w tygodniu (plus masowanie) - mam nadzieję, że jest dobrze; nie byłam u weta konsultować, ale nie widzę niepokojących objawów. Delmucha nie lubi kiedy chce sie ją pogłaskać po głowie (bez uprzedzenia) - ale zabawy z taromeszeniem łebka już sa super. Na co mam zwrócić ew. uwagę?? jeżeli chodzi o uszka?? Co może być dla mnie alarmujące??

• 1 month later...
Posted

:oops: :oops: :oops:
Nie mam żadnych zdjec milosnych Delmuszo - kocich...nie mialam glowy :-(
..a tak w ogóle to Delmucha to jest "pies na koty" ...każdego kota, który ma kategorie "obcy " ( w jej umyśle) goni - i nic jej nie zatrzyma; można sie wydzierac ile sił w gardle..musi pogonić i już (ma to dobre strony - bo juz 5 przychodzi z okolicy na dokarmianie, a nie wyglądają na zabiedzone:diabloti: ).
Nawet kot domowy - czyli kot Delmy- nabiera innego statusu jak Delma jest w ogrodzie - a kot siedzi w oknie za szybą...to juz dla niej "inny" kot i trzeba pilnować - siedzi pod oknem i się "lampi"...i pilnuje :diabloti:
kochana wariatka :-)
Dzis tylko pare zdjec - przed chwilka mordzie czesalam :-):

Posted

To włochate, to Delma????:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: CO ZA FUTROOOOOOO :loveu: :loveu: :loveu:
Przedziałek jest rozkoszny .
Dulmunia przesliczna,łapki puchate,wypielegnowana.
A uszka-super ,ze jej nie dokuczaja,jak zaczynaja ja bolec-ona sama pokazuje,ze sa bolesne-nie sposob tego nie zauwazyc.I trzymam kciuki,zeby dalej bylo tak,jak jest.
Witamy Olifke1! Kolejna wielbicielka Delmy :) Ale fakt-trudno w niej sie nie zakochac.

Posted

Byłam, odwiedziłam :)
Delmucha właśnie wracała z wycieczki rowerowej ;) Ma dziewczyna kondycję i to lepszą ode mnie, bo ja do domu wróciłam w wielkich bólach :lol: Poślady bolą po dziś dzień

• 2 weeks later...
Posted

Delmucha tak sliczna,ze az dech zatyka,pokazalam wlasnie fotki wiewiorce1-powiedziala,ze by jej nie poznala na ulicy.
Mała Mi jest u Ciebie na tymczasie,Magdziak?

Posted

Ech..za późno na reklamacje :diabloti: - nie oddam Delmy za żadne skarby świata:loveu:
Delma ma teraz koleżankę na tymczasie - wczoraj ją znalazłam w krzakach koło parkingu. Była już całkiem zrezygnowa - lezała na ziemi w strugach deszczu...; na razie mieszka w garażu - ma całe mnóstwo pcheł i u weta jeszcze nie byłam; pewnie jest już w ciązy :-( - 2 wioskowe psy jej pilnowały - bo miała cieczkę.......
muszę szybko zebrać pieniądzę na sterylke, bo mała pewnie jest już w ciąży :shake:
Zdjęcia Delmuchy z Małą Biedą (jeszcze nie ma imienia) i obiecane z Ciapata
:

Posted

no tak,dobrzy ludzie tak maja...zawsze cos znajda.Dobrze,ze Delma taka kochana i zgadza sie z innymi psami.
Tylko gdzie jest moja Delma????Bo ja nie wierze,ze ten piekny PON,to to ten kołtun albo łysol ze schroniska!!!:lol:
Niech ci wszyscy ludzie,ktorzy nie chcieli sie podjac adopcji suni-bo chora na uszy-niech pluja sobie teraz w brode,ze TAKA okazje do posiadania pieknego i madrego psa zaprzepascili.

A kocica to taka troche bezczelna.

Posted

Dziś wet (człowiek o złotym sercu) przyjechał zobaczyć Małą Biedę - niestety gorączka 41 stopni :-( . Dostała zastrzyki - mam nadzieję, że szybko wyzdrowieje.
Przy okazji wet obejrzał uszka Delmusze - bez zarzutu :multi: . Kociarstwo też przegląd zrobiony; tylko Burej muszę podawać antybiotyk, bo dziąsła cały czas nie tak po czyszczeniu zębów.
Trzymajcie kciuki za małą biedę..

Posted

dopiero trafiłam na ten wątek i tak jak nigdy nie zazdroszczę nikomu i niczego,to tym razem to uczucie się wkradło w moje serce za sprawą Delmy.Jest po prostu CUDOWNA ,a jestem wielbicielką ponów.Nie wiem jak to się stało,że nie natrafiłam na nią jak szukałam pona na wszystkich możliwych forach.Teraz moge się oblizać,ale dzięki temu domek mają dwa schroniskowe psiaki,które stały obok pona,ale je kocham.Pozwolę sobie wstawić ich zdjęcie

mam nadzięję,że nie macie mi tego za złe.CałujęDelmuchę w nochalka miziam pozostałe zwierza w tym domu.

Posted

Witaj Poker,przyznam,ze mimo,ze Delmucha nalezy ciałem i dusza do Magdziaka,to zawsze mi miło słuchac peanow na temat jej urody.
Tak,Delma jest obłedna.

AAA te Twoje siersciaki sa suuuper :) i w podwojnym zestawie ! Hmm,Magdziak,Delma pewnie chcialaby miec siostre :cool3:

Posted

Dziękuję Poker za pochwały nad moją ślicznotką:loveu: !
A śliczności masz!! i jakie futerka zadbane :loveu: Cudeńka!!
Niestety nie mogę przygarnąć kolejnej biedy do siebie na stałe - mamy w planach postawienie kojca i budy (moze 2) dla psów w potrzebie; mam działać jako tymczas, więc odpada przygarnięcie jakiegoś "delikwenta" na stałe:shake:

Teraz szukam domku dla tej Biedy, o której pisałam:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=68851

• 2 weeks later...
Posted

Magdziaku,szepnij Delmie na uszko (zdrowe uszko :multi: ),ze jej siostrzyczka dzis pierwszy dzien spi w domu.I juz jest bezpieczna.
Stał sie kolejny cud dla naszych pieskow.