brazowa1 Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 przyznam sie od razu,ze nie lubie urody kudlaczy,moj typ to pies "łysy" albo "śliski",jak wolicie.I bardzo dlugo traktowalam Delme jako kolejnego psa ze schroniska,byla raczej ulubienica wiewiory1 niz moja. Ale stalo sie! i to nie ja pokochalam Delme pierwsza,to ona pokochala mnie,a ja nie mialam wyboru!Bylam bez szans.To posluszne,cudowne stworzenie,cala skoncentrowana na tym,zeby zdobyc zainteresowanie czlowieka.jej krecenie doopka to poezja i zaden pies tak uroczo przy tym nie drepcze. Nie jest zdrowa-to pies dla amatora pieskow "zgniłe uszko".Prosze,uratujmy ja! Jej pan nie chcial jej oddac do schronu (2 lata temu),ale musial sie leczyc psychiatrycznie.Oddal ja i dwie inne suczki.Tamte nigdy w zyciu nie wychodzily na dwor,tylko Delma.Po 2 miesiacach MOPS pozwolil,zeby odebral sunie,ale tylko jedna.Wybral Delme.Potem znowu pogorszenie stanu psychicznego i sunia znowu wyladowala w schronie,przez pare miesiecy zylam wersja,ze Delma zostanie odebrana przez wlascicieli,potem nikt juz nie mial watpliwosci.:-( znajde zdjecia,gdzie ma dluga szate,tymczasem mozecie zobaczyc jak wyglada po postrzyzynach na lato. ktos ja pokocha? Quote
brazowa1 Posted August 7, 2006 Author Posted August 7, 2006 "zgnile uszko" to nawracajace stany zapalne ucha,a na jakim tle,to Wam powiem,jak spisze z karty.Bo to dluzsza historia. Teraz jest znacznie lepiej z uchem,nie potrzasa glowa i pozwala dotknac ucha. Quote
brazowa1 Posted August 7, 2006 Author Posted August 7, 2006 tak,na ten adres. to nie grzyb i gronkowiec ,a budowa ucha,zarosniety kanal,cos w tym gatunku,a nie chce przeklamac. Quote
Kar0la Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 akucha napisał(a):Czekam od rana, tzn., jak wstanę, tak koło 10.00 :oops: :crazyeye: Oj cioteczko Ty to masz dobrze.:lol: Chyba Ci podrzucę moje dzieci na wakacje to się wyśpię pierwszy raz od kilku lat:roll:, moje urwisy wstają o 6-6.30 :mad: niestety...:placz: Czekamy na zdjęcia. :evil_lol: Quote
akucha Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Ależ Wy macie psy :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Jak z katalogu, a nie schroniska!!!! Ten nasz naród durny jest, że aż strach. Pisz o niej coś jeszcze! Madchodzi Delma!!! Quote
brazowa1 Posted August 9, 2006 Author Posted August 9, 2006 Piekna,jak wszystkie "moje" psy,ale ona juz wyjatkowo.Pamietajcie,ze teraz jest łysa.W sezonie wyglada jak prawdziwy PON. Posluszna i wpatrujaca sie w czlowieka,az do przesady.Potyka sie na spacerze,bo nie patrzy pod nogi,tylko łazi z zadarta glowa i wpatruje sie w oczy.Az mi glupio.Zywiolowa.Wlasciciel podal,ze ma 10 lat.Ale...jakos mi to nie lezy.ma mlode oczy i usposobienie.Skacze,wlazi na glowe przy powitaniu,pieknie chodzi na smyczy. jak kocha,to kocha na zaboj,jak wariatka.:loveu: Problemem sa uszy.Duzym.Teraz ja nie bola i za "zasuszone",ale w zimie bylo zle. moze odezwie sie Elastyna,widziala ja 2 razy- w szacie zimowej i letniej :) Quote
Kar0la Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Podziwiamy.:loveu: Same piękności nad tym naszym morzem. :lol: Quote
Maupa4 Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Akucha - Ty mi szansy nie dajesz ... cuda , cuda mają !!! Żebym nie była "buldożą mamą" to zaraz bym im przynajmniej trzy zabrała ... a tak to mogę tylko "kibicować". Quote
akucha Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 To nie ja cioteczko Maupa4, to Brązowa i Wiewióra, to ONE!!! Ja tylko angażuję się emocjonalnie i zdjęciowo. Ty cioteczko, to przynajmniej masz poczwórne alibii, a ja... Cienki bolek jestem, a wziąc też nie mogę:shake: Zwariować można, to prawda... Quote
Elastyna Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 jejku Delma tak daleko ??:roll: Brazowa potwierdzam, że Delma jest piękna,(mój mąż mniej szalony na punkcie psów niż ja ;) także był pod olbrzymim urokiem Delmy i zdolności fryzjerskich Brazowej) na żywo wygląda jak młody psiak, tak ok 5-6 lat, jest piękna, uśmiecha się do ludzi, kręci dupką, ale jak tylko pojawiła sie Brazowa to Delma oszalała, nie odrywała wzroku od swojej ukochanej opiekunki :loveu: dla Niej wystaczała sama obecnośc ukochanej Pańci. sprawa oczywista, że jak pokocha Swojego Człowieka to na zabój :) Człowieku odezwij sie bo szkoda każdego dnia!!! Quote
nani ni Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Jak dla mnie to PONka, zgadzaja sie proporcje, umaszczenie, rozjasnienie na pyszczku. W ogole sliczna dziewczynka. W ktorym schronisku jest? Quote
akucha Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Delma jest w Trójmiescie, w Sopocie zdaje się, bo Brązowa bywa też w Gdyni... Gdzie Delma jest dokładnie???? Quote
brazowa1 Posted August 10, 2006 Author Posted August 10, 2006 nani ni,ciesze sie,ze potwierdzasz hipoteze o PON! niech ja tylko znajde jej "owlosione" zdjecia! Wtedy dopiero robi wrazenie. Delma jest cudowna. Jakies 2 miesiace temu miala zabieg usuniecia brodawki z powieki i ledwo zaczela dochodzic do siebie po znieczuleniu,juz merdala ogonkiem. Quote
akucha Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Delma proszę ciotek, nawet taka łysa jest piękna!!!! :roll: A jak pięknie stoi... Quote
akucha Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 Kto ma pomysł na ładny, chwytliwy tutuł wątku o Delmie - mi tak w łeb ta margaryna wlazła... :oops:, pomyślę... Niezwykle urodziwa Delma szuka domu !!!! Quote
akucha Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 Delma, tajemnicza arystokratka, odkrywa dopiero przed nami swoje pochodzenie. Czekamy aż odrosna jej kudełki :lol: i szukamy dla niej domu!!! Quote
brazowa1 Posted August 12, 2006 Author Posted August 12, 2006 Dzis ja wyczesalam i powiem nieskromnie,ze wyglada bosko.Wszystko to zasluga dogomaniakow,ktorzy ofiarowali super grzebienie,rozcinaki,trymery.Korzysta z nich min Delma :loveu: Sluchajcie,to wyjatkowo ladna suka,moze komus sie spodoba?jest sama radoscia.No i jest to moment,gdy z uszkami lepiej-nie bola . Bylam dzis u niej;jestem niesprawiedliwa,ale wlasnie z Delma spedzam najwiecej czasu w schronie.Akurat na jej wybiegu jest najwiecej moich ulubiencow,a Delma towarzyszy kazdemu psu na spacerze.Nie potrafie jej odmowic,bo widze,ze dla niej nie spacer jest wazny,a towarzystwo czlowieka. jest taka ladna... To moze taki tytul?Delma,tajemnicza arystokratka i dalej cos w ten desen? Quote
akucha Posted August 13, 2006 Posted August 13, 2006 Cioteczko, zobacz, co napisła w innym wątku (ale o Delmie) znawczyni rasy: nani ni Od: 08/2003 Postów: 816 Jestem na 99% procent pewna, ze to rasowa PONka. Zgadzaja sie proporcje, umaszczenie ( z dlugim wlosem bedzie plowa albo srebrna), nochal gruby, taka trufla. Bardzo charakterystyczne jest rozjasnienie na pyszczku i ciemniejsze uszy. To jest piekna suka, jak tylko futerko odrosnie bedzie niesamowita! Koniecznie ja trzeba wstawic na allegro- PONy sa na topie. Niestety dopiero za pare tygodni ( co najmniej 3) bede wiedziala, czy moge pomoc np. tymczasem. __________________ PONy Na Niwie www.der-pon.de No to macie rarytasik, trzeba jej szybko dobry dom znaleźć :lol: PON-ka Delam na pierwsza stronę!! Quote
brazowa1 Posted August 13, 2006 Author Posted August 13, 2006 Juz lubie nani ni! W koncu ktos sie poznal na mojej ulubienicy.:loveu: no i gdy ma dlugi wlos jest srebrzysta.Piekna dziewczynka. Dzis znowu czesanko,dlugi spacer i miska dodatkowego zarcia.Musze jej podawac jedzenie z reki,jak sie wyspokoi,bo jedzenie nie jest dla niej najwazniejsze i przed spacerem zwyczajnie nie ma na nie czasu.Tak sie cieszy i podskakuje,ze nawet nie zauwaza miski.Jest szczupla,chcialabym,zeby przytyla,ale przy jej aktywnosci to chyba niemozliwe. Pokazalam ja dzis wetce,byla zadowolona z uszu. Nawet zdazylam ja dzis wykapac (przed ulewa),z zalozeniem,ze to juz dla nowego wlasciciela.A nani ni wysciskam,ze sie zainteresowala moja Delma. Quote
akucha Posted August 13, 2006 Posted August 13, 2006 No to piękna PON-ka Delma :lol: proszona jest na pierwszą stronę!!!! Cioteczko Brązowa, zmień tytuł!!! Rasowa jest ;) Quote
brazowa1 Posted August 14, 2006 Author Posted August 14, 2006 W sumie chyba rasowa,bez rodowodu,ale widac,ze PON. Quote
Recommended Posts