Jump to content
Dogomania

PONka Delma po 2 latach w schronisku,ma swoj dom.Jak cudowniie!!! :)

Recommended Posts

Posted

:loveu: dzieki Brazowa! za wszystko:loveu::loveu: i przypominaj co roku! Delma w takim razie musi miec 14 lat? Nie wierzę.....góra 3-4 lata bez zaglądnia w paszczę :-) i oczy. Temperament młodego psiaka!!

• Replies 775
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kurdupel duzy (cudowne imie) i troche jakby sledzil tego małego kotka.Delma znowu cos odchowuje :cool3:,ona chyba lubi te małe kociaki.
Delma uhodowala sobie fajna grzywke.Tak mysle,czy ona mnie by poznala-obstawiam,ze TAK.

Posted

Właśnie to chciałam napisać. Delma ma rewelacyjną fruzurę!!!
W zyciu nie rozpoznałabym w niej tego psa z pierwszych fotografii... Prawdziwa pieknota z niej! :loveu:

A koteczki cudne, jej!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kurdupel dalej pięknota. A ta maluszka to skąd? Widać, że Delma jej matkuje :lol:

Posted

hmmm - Delmucha chyba jednak nie matkuje, ale wyraża szczerą chęć umycia Maleństwu uszu :-) Kurdupel za to śledzi kociaka i próbuje go ustawiać...
A kociak trafił do mnie wczoraj wieczorem - został znaleziony przez dzieci w kościele.... zupełnie udomowiony i mimo, że ma tylko miesiąc potrafi korzystać z kuwetki!
Mam jeszcze takie biedactwo od paru dni.. Delma go nie poznała, bo kociak (chyba też koteczka) jest izolowany ze względu na chorobę i półdzikość..:

Brazowa odwiedź nas! Ja tez jestem pewna, że Delmucha by Cię rozpoznała - takiej miłości się nie zapomina :loveu:
Dziekuję za ochy nad Delmuszym futrem! Tylko ja nie wiem czemu tak mało sie ofutrzyła - chyba, że czesanie swoje robi - kilogramy psiego futra wytarguje przy czesaniu :evil_lol:

Posted

Małe kociątko już w nowym super domku.
Chore kociątko bardzo slabo się oswaja - w tygodniu bedzie mieć zaszywany odbyt, który wypadł i nie chce wrócić na swoje miejsce :-(
Dziś przyjechał do nas z tego samego miejsca jego koci tata - zupełnie oswojony kocur - ktoś go go wyrzucił pod szpitalem pół roku temu; kot ma wybite zęby i nie radził sobie pod tym szpitalem. Siedział pod drzwiami mimo zinma -a sa tam porobione kocie budy...
Brazowa - bardzo Cie przepraszam - teraz jezdze z tymi kotami i nie mam jak zabrać Delmy na wizyte u weta. Wiem, że Delmucha musi mieć szczepienie teraz. Ale kurcze zwaliły sie te kocie nieszczęścia i z nimi kursuje - dzieki pomocy naszej wolontariuszki.
Delmucha uszkami w ogóle sie nie interesuje - wiec mysle że jest OK; ale obiecuje, że jak się skończy ten koci koszmar zajmę się Delmuszymi szczepieniami i ogólnymi oględzinami

Posted

A ja mam wspaniałe wieści!! Delmucha był dziś na szczepieniach i przeglądzie uszysk....i....:laola: są zupełnie, ale to zupełnie zdrowe!!!!! W prawym uszku trochę więcej woszczyny, ale to może być związane z włączonym ogrzewaniem w domu; wystarczy pilnować cotygodniowego czyszczenia i to wszystko. Bosz.. a tak się bałam, bo tak długo wet uszek nie oglądał... a teraz prawie się popłakałam ze szczęścia (przecież przez te uszy nikt jej nie chciał :-( ).
Delmucha waży teraz 14 kg - nieduzo, ale zdaniem weta taka jej uroda :-); i lepiej, że w jej wieku ma taką linię.
A... w zaświadczeniu o szczepieniu na wściekliznę wet wpisał 12 lat - nie prostuję, przecież kobiecie nie wypomina się wieku :evil_lol:

Posted

Magdziak napisał(a):
A ja mam wspaniałe wieści!! Delmucha był dziś na szczepieniach i przeglądzie uszysk....i....:laola: są zupełnie, ale to zupełnie zdrowe!!!!! (przecież przez te uszy nikt jej nie chciał :-( ).

Nawet nie wiesz,Magdziaku,jakie to super wiesci dla mnie. Mozna teraz zagrac wszystkim na nosie,ktorzy zlekali sie jej uszu,bo to TY masz napiekniejszego i najwierniejszego psa w okolicy.Ludzie moga sie teraz obejsc smakiem :eviltong:
Uratowalas Delme,po prostu.

Posted

jejku!!!! czyli uszy zdrowe calkowicie????tzn z jakimis drobnymi tylko malymi woskowinkami!!!tyle lat sie meczyla w schronie tylko dlatego ze nie dawano jej szans!!!!
To wspaniala wiesc!!!!

• 2 weeks later...
Posted

Magdziaku a czy czeszesz Delmuchę na sucho czy na wilgotno? To ważne bo na sucho więcej sierści wytargasz no i bardziej szarpiesz.Spryskaj Delmuchę "mgiełką wodną" i dopiero delikatnie czesz. Ostatnio zakupiłam kosmetyk Dr Lucy do rozczesywania kołtunów i nie tyko . To polski produkt i bardzo polecam .Ułatwia pielęgnację .
Powodzenia i pozdrawiam

Ps
Delma piękna i mądra .Kudłacze są super !!!!!!!

• 2 weeks later...
Posted

Uszyska zdrowe :-)
Futro targam na sucho - i dobrze, bo mniej tego potem zbiera się po kątach. A Delmucha lubi czesanie - czesana jest co tydzień, więc kołtuny sie nie robią i nie ma "afery" przy zabiegu. Wystarczy, że moja banda kotów nie chce czesania i tone w odmętach kłaków.
Delmusia jest kochana i słodka - cały czas mnie śledzi....Piotr się smieje, że jest psem tropiącym za zwierzyną (czyt. za mną). Jak ją zostawiam nawet na chwilę - to bardzo tęskni i rozpacza (ponoć wydaje z siebie dźwięk przypominający hamowanie pociągu.. :-))
aha - ma nowego kumpla - 8 letniego kundelka Misia; Misio mieszka w budzie na podwórku i szuka domu...aha jest wykastrowany, więc nie ma szans nic "nabroić" (bo Delma nie jest sterylizowana i nie dostaje żadnych hormonów)

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Brazowa1 - za takiego psa jak Delmucha - to ja dla Ciebie wszystko!! Za chwilkę jeszcze kilka zdjęć z Misiem:-) może ostatnich, bo dziś zadzwoniła Pani z Warszawy w sprawie Misia :multi:. Pani zakochana w Misio wirtualnie (tak jak ja kiedyś w Delmie...)- przyjedzie do Misia w święta - trzymać kciuki proszę!!