Jump to content
Dogomania

PONka Delma po 2 latach w schronisku,ma swoj dom.Jak cudowniie!!! :)

Recommended Posts

• Replies 775
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ojejjejejej,co za dzien.
Przede wszystkim wielkie podziekowania w imieniu Delmy i Oli dla kaerjot,ktora dzis caly dzien spedzila w samochodzie,wiozac psy pod Gorzow Wlkp.:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: I dla jej suni Jody,ktora zaaprobowala nowe towarzystwo w swoim samochodzie.No i oczywiscie dla TZta,ktory sie w te akcje wkrecil :fadein:

:loveu: :loveu: :loveu: Podziekowania dla czia,ktora nocuje sunie pod swoim dachem,zniosla dzielnie czterokrotny sik w saloniku,nakarmila i zapakowala do lozka (doslownie:loveu: ) Ostatnia wiadomosc, sprzed 2 godzin: sunie wylataly sie po domu,Olka wpakowala sie lozka,po czym nie chciala nikogo wpuscic,wiec wyladowala na kocyku na podlodze,a w lozeczku wyleguje sie Delma :loveu: .Dzieci czia zachwycone Delmucha i chca drugiego takiego samego psa dla siebie.Madre dzieci!
Teraz prosze trzymac kciuki za jutrzejsza podroz.

Posted

kaerjot, czia i spólka, dziekujemy Wam dobre ludziska :Rose: :Rose: :Rose:

Trzymamy kciukasy za nasze nadmorskie kanapowce :evil_lol:

A nowy domek niech dzis pisze, pisze, pisze!!!!

Magdziak, spałaś w nocy?

Posted

Delma może objechać świat dookoła, super grzeczna dziewuszka. Yodelstwo burczało, warczało i odstawiało inne głupoty, a Delmiśka udawała, że jej tam wcale nie ma, a ta głupia suka ma poprostu halucynacje. Po drodze wraz z TZ opracowywaliśmy podstępny plan oderwania brazowej od Delmy. Jakoś się udało.

Posted

Ostatnie info od Magdziaka :loveu: :loveu: :loveu: Delma "kupila" sobie TZa ,ma u niego plusy :))
POnka dojechala cala i zdrowa ,pogonila koty,bo tak pieknie uciekaly,zdazyla oczarowac swoimi brazowymi oczyma.

Malagos,trudno znalezc lepszego kompana do auta od Delmy :)Nie piszczy,malo dyszy,kladzie sie i spi.

magdziak,bedzie dobrze,za kilka dni bedziesz miala psa,ktorego inni beda zazdroscic.Posluszna,piekna,opanowana,dajaca buziaki.Ona taka jest.

Nie obawiaj sie jej pielegnacji,nie gryzie,nie warczy.

Posted

Jezu jaka ona cudna i prześmieszna!
W tej chwili pilnuje Tygryska, który jako najodważniejszy (bo wychowany na ulicy) zszedł (przemknął) na dół. Właściwie to go teraz hipnotyzuje :-).
Niesamowita sprawa z moim TZ...i Delmą..
Ja jej pokazywalam koszyczek gdzie ma spac - ona absolutnie niezainteresowana; Piotr raz powiedział delma do koszyka i ona od razu mykneła na miejsce :-)
Sikanko miała juz w przedpokoju.....ale następnego póki co uniknełam - Delma trochę się kręciła więc wypuściłam ją na podwórko; patrze przez okno a sunia sik do kwiatków i biegusiem pod drzwi :-)
Teraz próbuje upolować Tygryska...ale nerwy jej puściły bo pieronek jeden wyzerał jej karmę z jej miski na jej oczach:evil_lol:
Jak tylko mie się uda to zaraz wkleje zdjęcia Delmuchy w naszym domku!
Dziękuje wszystkim, którzy pomogli suni znaleźć się w naszym domu!!:loveu: :loveu:
A Delmucha strasznie chuda....pod futerkiem czuć każde żeberko..

Posted

Fakt,mala jest chudziak.Spalała wszystko,a jak jest zle jedzenie,to go nie ruszy.Jest troche niejadkiem.Bojowe zadanie,zeby ja szybko utuczyc :)Trzymam kciuki bardzo,bardzo mocno.
Delma,badz tak kochana,jak tylko potrafisz.

Posted

Nocke przespała w naszym pokoju na kocyku - łazi za mną krok w krok. Jako, że śpimy na karimatach bo łóżka jeszcze nie dowieźli to nie wiem czy zauważyła różnice...:evil_lol:
Na koty niestety poluje..:-( Wiem, że nie chce zrobić im krzywdy, to dla niej zabawa. Ale koty wyniosły się na piętro, a Jaszczomb największy histeryk schował się za szafe i dygocze...Jezu mam nadzieje, że się między nimi poukłada...
Delmucha dziś zaliczyła spacer po łąkach:-) - póki co na rozciąganej smyczy, bo nie mam odwagi jej jeszcze puścić. I teraz proszę o patent co zrobić z zapapranymi łapkami i brzusiem? Wycierałam mokrą szmatką, ale to prawie nic nie dało.
Acha Delmucha lubi oglądać reklamy w telewizji:lol:
Biedne te moje koty...
aaa i jeszcze jedno Delmucha ma taaaaaaakie pazury, że łooo! Czy sama sobie na spacerach zedrze, czy musze szukać fachowca, który je obetnie?

Posted

Delmucha zaliczyła dziś 3 spacerki - jeden godzinka i dwa po 1.5 godzinki..na tym ostatnim już była puszczona na łąkach!! - cały czas sprawdzała czy jesteśmy i podbiegała. Jest cuuudna i zupełnie nie mam pojęcia jak ona wytrzymywała bez człowieka w schronisku. Jest przy mnie non stop. Jak chce się przypodobać to wchodzi do koszyczka i pokazuje jaka jest mądra i wie, że to jej miejsce. Teraz śpi na moich stopach i obłędnie postękuje, jak się przeciąga.
Co do jedzonka - jest mistrzynią w odzielaniu mięska od tego co nim nie jest:evil_lol: Szkoda, że absolutnie nie chce się skusić na suche..kupiłam 15 kg...:roll:
Koty nie schodzą z piętra...a jaszczomb cały się trzęsie..nie wiem czy niedługo nie będę zbierać pieniędzy na psychoanalityka dla niego.
A ja tak zakręcona, że zapomniałam podziękować Floridzie za wrzucenie zdjęć:oops: Oczywiście przyjedźcie do mnie w odwiedzinki!! może jakiegoś kota byś ode mnie zabrała...:diabloti: ..tak przy okazji..:-)

Posted

Już się robi:-)
Delmucha całkiem ukradła nam serducho. Mnie na krok nie opuszcza - nawet jak idę do łazienki...dziś zamaraudziłam i biedula zasneła koło wanny. Tylko te koty nie dają jej spokoju - nie może odpuścić i już. Nie pozwalam jej wchodzić na góre więc jak do nich idę to siada przed schodami i tylko mordkę zadziera. ...no nie tylko dziś rano nie wytrzymała i wystartowała do Jaszczembia, który wysunął mordkę za drzwi..:-(.
Z jedzonkiem też nie jest za fajnie...wczoraj zjadła trochę gotowanego indyka (dokładnie wypluwała ryż), a dziś dopiero przed chwilką skusiła się na kocią puszke:cool3:
Ona jest potwornie chuda...czym mam ją skusić do jedzenia? Suchą karmę (tę, którą dostała od Brazowa i tę którą kupiłam) całkowicie ignoruje. A wiem, że już ją jadała wcześniej....
Kurcze, żeby tylko zaczeła normalnie jeść - ja nie wiem skąd ona bierze energię?
Poradźcie co mam jej kupić i co robić z tymi zapiaszczonymi łapkami i brzusiem

Posted

Jak moja pannica ma czas pod tytułem "Jeść nie będę niech się Pańcia pomartwi", to dodaję do karmy żwacze suszone mielone (do kupienia w sklepach zoo), ja nie mogę oddychać, ale Yoduśka wsuwa jak maszynka.
U nas w domku Delma była przez ok 1 godzinę, ale też bardzo zainteresowała się kotem, tylko że akurat trafiła na Gizma, który wychował się z Yodą, więc nie widział powodu do ucieczki. Odnieśliśmy wrażenie, że jest to zainteresowanie raczej pozytywne, machała ogonkiem i cieszyła się do kici. Rozumiem jednak, że problem może być spory z kotami, które nie mają dobrych doświadczeń z psami.
A brudek, cóż tu nie mam zdania. Wiem, że mój brat, który ma kudłacza po każdym spacerku używa wilgotnej szmatki i grzebienia.

Posted

Dzięki, będę mieć na uwadze "żwacze suszone mielone " :evil_lol: . Póki co jestem przez Delmę uwięziona w Olsztynie i nie mam szans podjechać do miasta. Przed godzinką Delmucha się skusiła na odrobine Chappi z puszki :lol: - oczywiście każdy kawałek musiałam podać na dłoni...moja słodka damula!
Wszyscy sąsiedzi są nią zachwyceni - coś czuję, że dzięki Delmie szybciej znajdę tutaj znajomych, bo każdy podchodzi do siatki i chce się z nią witać!
Moje koty domowe (3) nigdy nie miały złego doświadczenia z psami - Maksiu moich rodziców nie raz mieszkał z nami po 2 tygodnie na 36 m i był spokój; tylko tyle, że na Maksiu koty nie robią żadnego wrażenia więc je po prostu ignorował. A Delma najwidoczniej chce się z nimi bawić i jak się któryś pojawi to od razu doskakuje, więc one w nogi i w koło macieju..Są jeszcze 2 kotki w "izolatkach" - Bura jest odważna, ale boję się ją wypuścić "na poskromienie" Delmy, bo może przesadzić..a 15 letnia Tequilla jest dla mnie póki co zagadką - mnie już toleruje, ale reszty kotów nie i nie wiem jaka mogłaby być reakcja.
Natomiast 2 koty, piwniczno - podwórkowe juz pokazały Delmie, że się jej boją i jak tylko wypada na podwórko to najpierw sprawdza miejsca gdzie ostatnio kota widziała a potem przeszukuje każdy kąt:roll:

Posted

Magdziak, ja wczoraj tyle sie napisałam i wcięło mi post do Was :cool3:
Gratuluję pięknego psa!!!! :multi: :multi: :multi: Cieszę się, że Delmucha w domku, w końcu!!! Jest piękna, w tym swoim koszyczku :loveu:

Co do apetytu, to spróbuj ugotować jej kurczaka, czy indyka z ryżem i marchewką, psy to bardzo lubią... Może najpierw zrób próbę z samym mięsem... Cioteczko Brazowa, co Delma lubi???

A na łapki i brzusio to jest taki sposób, że trzeba po przyjściu do domu wytrzeć, a reszta się wykruszy :evil_lol: Tak to jest...

Posted

Indyka i ryż przerabiałam wczoraj - zjadła parę kawałeczków starannie wypluwając ryż - właściwie jak na takiego dużego psa to nic :-(
Dziś indyk już absolutnie "nie", tylko pare kawałków Chappi z puszki (na opakowaniu jest napisane, że jedna puszka dziennie na 5kg psa:roll: ) i 3 małe kawałeczki mięsa, które było na obiad.
Ja się boje, że ona się zagłodzi....a jest taka chudzienka...na spacerach wcina trawę...i dziś wygrzebała sobie z ziemi korzonka..
Reszta (poza apetytem na koty :cool3: ) jest super. Jest wesoła, skacze jak mnie widzi po powrocie od kotów, jest niesamowicie żywiołowa :lol:
A z piachem na łapkach to myślałam, że jest jakiś suuper patent, o którym nie wiem, ale skoro nie ma to pozostaje miotła, kubeł, szmata :-)
Moja siostra swojego jamnika nauczyła, że po każdym "słotnym" spacerze jest wanna, płukanko łapek i podwozia,ociekanko i wycieranko:-) Ale ja to jakoś nie widzę z Delmą..
A Delmucha jest najcudniejszym psem na świecie (noo może na równi z Maksiem :-) - jest grzeczniutka i kochana. Teraz śpi przy moich stopach, a jak się przeciąga to tak śmiesznie stęka:loveu: No kocham ją ....normalnie...