Jump to content
Dogomania

PONka Delma po 2 latach w schronisku,ma swoj dom.Jak cudowniie!!! :)

Recommended Posts

• Replies 775
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Może poszukajmy Delmie domu gdzieś bliżej waszego schroniska? Widać, że z transportem na taką odległość jest problem..........Nie chcę by sunia kolejne dni spędzała w schronisku...
Delma przecież nie wie, że ja na nią tutaj czekam...

Posted

ja ją zawiozę tylko dowieźcie ją do Gorzowa, a dokładnie do Skwierzyny, wyjeżdżam w niedzielę i wczoraj już dałam odpowiedź, że ją i pudelnicę do Zakopanego wezmę. Możecie już je przywieźć w sobotę, prześpicie się i w niedzielę dalej w drogę. Warunki mam,;) spać jest gdzie. Pozdrawiam.

Posted

Moja słodka Delmucha!:loveu:
Oby wszystko się powiodło i sunia w domku już się znalazła. Jutro jade kupić jakieś superzaste posłanko i jedzonko dla Delmy. Odkryłam hurtownię - bo detal u mnie w tej chwili całkiem nieopłacalny...7 kotów do wyżywienia już się "zrobiło":evil_lol:

Posted

Wlasnie przeczytalam cala historie Delmy :lol: Niestety mieszkam za granica i moge tylko wspierac Was duchowo :oops: A wiec wierze , ze cala historia Delmy zakonczy sie pomyslnie :loveu:

Posted

Ufffffffffffffffffffffff,co ja mam powiedziec?Ukochajcie ciotke kaerjot,ktora pisze,ze trzeba wykombinowac transport do Gorzowa,po czym sama go kombinuje :loveu: :loveu: :loveu: ,angazujac po drodze przyjaciolki i TZa.

Przygoda szykuje sie super,to pierwsze psy,ktore wioze tak daleko i ostatnie.Jestem zwolennikiem oddawania psow w okolice Trojmiasta,tak,zeby moc w razie czego po nie przyjechac,ale ta sytuacja jest wyjatkowa,obie Panie wlascicielki wykazaly sie nie lada determinacja.A sunie sa starsze i kazdy inny czytajac ich "zestaw" chorobowy zniechecal sie przy pierwszej linijce.Poza tym,obie Panie maja koty-duzo kotow :loveu: (uratowanych) i poswiecaja sie wlasnie tym najbiedniejszym; piwnicznym i porzuconym.Co moze byc lepsza rekomendacja?

To teraz jeszcze jedno pytanie do czia.Czia,staram sie nie przegiac,ale mam ogromna pytanio-prosbe.Czy propozycja noclegu obejmuje rowniez psy?Tzn,my musimy wrocic w sobote,nie mozemy nocowac.Bardzo Cie prosimy,zgodz sie.
Delma moze spac w klatce (nawet tak dla niej bedzie lepiej,gdy bedzie mala ogranczona przestrzen),a Olka gdziekolwiek,nawet u Was w lozku :cool3: Olka to taki "brat-łata",ze nawet nie musisz sie nia przejmowac,jest bardzo socjalna,a Delma bedzie wystraszona i bedzie udawala,ze jej nie ma.

Mam do Ciebie zaufanie,ze sobie poradzisz z nimi,bo jestes "psiara" masz swoje czworonogi,a gdybym miala watpliwosci co do "moich" psow,nie proponowalabym tego.
Co Ty na to?Jedna sunia do klatki,spacer zrobimy jej po przyjezdzie i nakarmimy,bo w nowym miejscu i od nowej osoby jesc na pewno nie bedzie.Olka wyjdzie na siku-kupa z kazdym i z jedzeniem nie ma najmniejszych klopotow.Wrecz przeciwnie.

Sunie przyjada w smyczach,obrozach,z kocykami,adresowkami.

Posted

No to super, że jednak wszystko się układa.:lol: Ja romawiałam z Abis. Biedna w tą sobotę nie bardzo mogła pomóc ze względów rodzinnych, a kombinowała na wszystkie sposoby, żeby jednak pojechać. Bardzo się cieszę, że jednak transport się znalazł.

Posted

jakby sie zaczelo ukladac!!!!!!!!!!!:multi:

Jestem po rozmowie z czia (jaka to sympatyczna i mila babeczka :loveu: ),zgadza sie! a to oznacza,ze mamy wszystko ulozone.I dograny transport.

Teraz tylko jeszcze schronisko,rozmowa z kierownikiem,ze wieziemy psy oraz ustalenie nietypowej,porannej godziny odbioru.

jak ja lubie takie akcje.:jumpie:

Posted

W zeszłą niedzielę, myślałam sobie, że gdybyśmy rok temu pojechali do Sopotu, a nie do Kokoszek i jeszcze gdybyśmy trafili na cioteczkę brazowa1, to prawdopodobnie Delma żyłaby w naszym stadzie. Cieszę się, że wreszcie to swoje stado suczydełko dostanie.

Posted

No tak,ale co wtedy z Wasza sunia ?czy znalazlaby kogos,kto poswiecilby jej tyle czasu,co Wy? czy raczej zostalaby tam,rosla i funkcjonowala jako ta "dzika" ?

magdziak,to juz w niedziele!!!!!!!

zaraz jade zalatwic formalnosci w schronie.Trzymajcie sie!

Posted

Jezu a jak ja się ciszę!!
Mój TZ stwierdził, że musimy jeszcze baloniki kupić i zrobić napis: "Witaj w domu Delma!!" - trochę się ze mnie nabija...
Kupilśmy dziś kosz i materac do spanka, miseczke i do jedzonka suchą Purinę Senior. Niestety na droższą karme nas nie stać. Kupiłam też ryż i porcje rosołowe z indyka (oczywiście wiem, że tylko to obrane mięsko będzie do jedzenia)
Póki co przez koszyk Delmy przewineły się koty...każdy musiał posiedzieć choć chwilkę. Ale to dobrze - bo jak już się z nim oswoją to już nie bedzie taka atrakcja i Delmie dadzą spokój.
Delmucha bedzie u nas w Częstochowie ok 18 (dzięki czia!!!), potem tylko do naszego Olsztyna kawałeczek i DOM - na zawsze!
Serio - nie mogę się doczekać kiedy pójdzie ze mną na pierwszy spacer!! Dzięki brazowa1 - bedzie super smycz - więc nie ma obaw, żeby uciekła a i tak bedzie mieć taką swobode, żeby poniuchać okolice.

Posted

W schronie wszystko OK,dostalam błogosławienstwo,wykupilam suki,zostawilam list do pracownikow,zeby sie nie przestraszyli,gdy wpadne o 8 rano.
Delma miala ostatni spacer schroniskowy,zjadla sporo suchego (boje sie,ze jutro odmowi jedzenia,wiec wolalam jej dolozyc kalorii),oczywiscie tanczyla wokol mnie,smieszna jest :loveu:

Magdziak,gdy pierwszy raz zacznie Delma biegac wokol Ciebie i krecic doopka,dreptac w miejscu,bedziesz wiedziala na czym polega jej urok.
I jaki to byl dramat dla mnie i wiewiory1,gdy uslyszalysmy,ze uszy Delmy sa jej wyrokiem,ze moze byc jeszcze gorzej,a wtedy ulzymy cierpieniu suki.I gdy te uszy w koncu przestaly bolec i zaczely sie zasuszac (zareagowaly na dlugotrwale leczenie),co to byla za radosc!

Ola musiala sie zadowolic mizianiem przez kraty,mam nadzieje,ze jej pani nadrobi zaleglosci z nadwiazka.

Nie przejmuj sie brakiem apetytu u Delmy.Po dwoch dniach zacznie jesc,pewnie poczatkowo tylko z reki.