majqa Posted December 31, 2010 Author Posted December 31, 2010 Zoranku, doszła kolejna dyszka Twoich ogłoszeń. Quote
jogolcia@pdx Posted December 31, 2010 Posted December 31, 2010 majqa napisał(a):Jo, nie przeginaj! ;-) Majqa - bo się zezłoszczę,no :angryy:, a tego nikt nie chce (:shake:)... poleciało noworoczne kilka groszy dla dzielnego Zoranka... Quote
jogolcia@pdx Posted December 31, 2010 Posted December 31, 2010 NAJLEPSZEGO, NAJBARWNIEJSZEGO, I NAJZDROWSZEGO ROKU 2011 dla wszystkich cioteczek dbających o Zoranka :BIG::BIG::BIG: Quote
majqa Posted December 31, 2010 Author Posted December 31, 2010 Jo... :loveu: :loveu: :loveu: Hm... łudziłam się, że wywaliłaś mojego maila. :roll: Quote
sylwiaso Posted December 31, 2010 Posted December 31, 2010 Cały"lasek brzozowy"w szczególności nasz Kochany Zoranek i cała rodzina Kapustów zyczy swoim Najkochańszym cioteczkom,które wkładają w pomoc Zorankowi tyle Serca!!!Szczęśliwego Nowego Roku 2011:smilecol::smilecol::buzi::buzi: Quote
majqa Posted December 31, 2010 Author Posted December 31, 2010 I ode mnie, męża i naszej zwierzakolandii (w liczbie, którą pominę ;-)) wszystkiego co najlepsze w Nowym 2011 Roku dla Was Wszystkich Kochani! Quote
Guest Elżbieta481 Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 Życzymy i my wszystkiego najlepszego w tym 2011 roku-choć serca nasze złamane odejściem Baszy i nic od tamtej chwili nie jest takie same wierzymy,że Wam się będzie wiodło w nowym roku.Życzymy tego szczerze. Elżbieta Quote
majqa Posted January 1, 2011 Author Posted January 1, 2011 Moje serce złamane jest odejściem nie tylko Baszy, nie tylko innych psów, których losy śledziłam na dogo. Ubiegły rok zabrał mi kilkoro z moich domowych skarbów. Wiem jednak, to oczywiście mój punkt widzenia, że rozdział rozpaczy (nie mylić z pamięcią) trzeba zamknąć, by nic z troski o te, które pozostały, z codzienności nie umknęło. To był dla mnie najgorszy z wielu przyczyn rok. Dobrze, że już minął. Teraz chcę się skupić na tym, na co mam wpływ, na teraźniejszości i na niedalekiej przyszłości, czego nam tu wszystkim życzę. Waldi, nie ma dnia żebym nie myślała o Baszy. Obecnie, po przeprowadzce, śpię w pokoju, który, gdyby DS Baszy się rozmyślił, gdyby np. siadły mu bardziej stawy, a DS czułby, że nie podoła, słowem w pokoju, który miał być ewentualnym, powrotnym dla Baszy. Do głowy mi nie przyszło, że odejdzie przez "olanie", "niedopatrzenie", "zaniechanie", wypięcie się na moje błagania o wszelkie informacje, o puszczenie sygnału, choćby w środku nocy. Oddzwoniłabym natychmiast. Z racji dobrych układów z dziewczynami z W-wy pomoc przyszłaby od ręki, ba... ja sama wsadziłabym tyłek w auto i byłabym po niego w góra 3h. Niestety, stało się coś, czego nie przewidziałam. Deklarowane podejście do tematu wielce różniło się od prawdziwego oblicza DS. Jeśli ktoś twierdzi, że drugiego człowieka da się rozgryźć, przewidzieć, jest durniem. Nie da się, co potwierdza nie tylko adopcja Baszy. I... to ja muszę żyć ze świadomością, że chcąc dla Baszy lepiej zawiozłam go na śmierć. Jeśli więc mogę o coś Waldi prosić to nie przytłaczaj mnie wspomnieniami o Baszy na wątku Zorana. Basza nie żyje, nic tego nie zmieni. Zoran żyje i to kolejny pies, o którego los drżę. Podobnie ma się rzecz z Niunią z mojego podpisu, z Cackiem, który jest u mnie. Zresztą, takich psów niemniej ważnych niż wymienione jest więcej. Dzień w dzień zachodzę w głowę jak je uchronić od losu Baszy. Tyle w kwestii tego tematu. Quote
majqa Posted January 2, 2011 Author Posted January 2, 2011 Tłumy Cię odwiedziły Zoranku. ;-) Nic to, pchamy ten wózek dalej. Ogłoszenia masz znów podciągnięte, a tel. aż robi się czerwony z gotowości do rozdzwonienia... Quote
Isadora7 Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 Przy moich kilogramach mogę robić za tłum więc jestem:scream_3::scream_3::scream_3::scream_3: Quote
sylwiaso Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 Ciociu są wszyscy którzy Kochają Zoranka!!! Quote
sylwiaso Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 Wystarczy poznać Zoranka a juz się go Kocha!Umie postepować z lidżmi i ze zwierzętami to zdjęcie wcześniej biega z Elmo pieskiem(wykastrowanym)bardzo inteligentny pies,ale jak wszedł na podwórko pies sąsiada to zrobiło się troszkę niebezpiecznie!Zoranek obraniał domku!I na tym zdjęciu tez z Elmusiem Zoranek ustawił go inteligentnie i teraz są najlepsi przyjaciele tak jak i z Czaczuniem! Quote
irenaka Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 Isadora7 napisał(a):Przy moich kilogramach mogę robić za tłum więc jestem:scream_3::scream_3::scream_3::scream_3: To ja się przyłączę i zamelduję na wątku po przerwie. A Zoran widzę ogon ma w górze, tylko jeszcze na pysieńku;) uśmiech się musi pojawiać i ciotka Irena będzie cała happy;) Quote
IVV Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 stadko szczesciarzy jest super ! dobrze ,ze juz jeste Irenko ,zaczynalam sie juz o Ciebie martwic ! Quote
majqa Posted January 3, 2011 Author Posted January 3, 2011 [quote name='majqa'] (...) Hm... to teraz podsumujmy potrzeby: 1. Kubrak o wymiarach: długość: kark do początku ogonka 72cm obwód pod łapkami przednimi 68cm, a pod tylnymi 53cm 2. Kasa na kastrację + pobyt, choć 3 - 4 dni w lecznicy: 165zł i 20zł/doba x 3 lub 4, razem ok. 245zł (+ pewno koszt kołnierza) 3. Kasa na utrzymanie w hoteliku 300zł/ miesiąc (...) A ja przypomnę potrzeby Zoranka, z czego najpilniejszą jest kubrak. Ma ktoś pomysły, gdzie go kupić, byle był do rzeczy i za do rzeczy cenę? Nie wiem, czy mimo wszystko coś nie poszło z wymiarem długości nie tak, bo... Sylwia podała 72cm, patrzyłam na allegro i widziałam fajne kubraki, krótsze w tym wymiarze, a spokojnie pasujące na boksera (na fotach bokser). Zoran (choć nie w klacie) jest wielkości boksia. Quote
majqa Posted January 3, 2011 Author Posted January 3, 2011 Nie przesadzacie z wejściem na wątek? Nie daję rady z tyloma osobami naraz pisać. Quote
Smyku Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 No to się odmeldujemy : ja i moja temperatura . Quote
irenaka Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 majqa napisał(a):Nie przesadzacie z wejściem na wątek? Nie daję rady z tyloma osobami naraz pisać. Jeszcze będziesz prosiła o litość, tylko ogarnę zaległości:evil_lol: Teraz idę produkować bazarek dla Zorna. A gdzie Sylwia? Jak się pojawi, to może niech sprawdzi te wymiary i wtedy poszukamy czegoś sensownego:cool3:. Quote
majqa Posted January 3, 2011 Author Posted January 3, 2011 Się nie masz meldować tylko kurować!!! :mad: :-( Quote
Isadora7 Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 aaa no tak jak się meldować to się meldować :) Quote
majqa Posted January 3, 2011 Author Posted January 3, 2011 Smyku napisał(a):No na mamunię z pałą ? ... bo to z jedną? Bukiet pał, ot co! Quote
Recommended Posts