irenaka Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 W sprawie przepisu na kapustę nie będę się wypowiadać, bo liczę na jakąś darmochę;), wszyscy wiedzą, że kucharka ze mnie żadna. Chodzi mi jednak po głowie Zoran. Czy mnie się wydaje, czy na wątku nie ma info o sprawdzonych wymiarach chłopaka? Jutro bym się chciała rozglądnąć za jakimś kubrakiem dla niego. Ktoś coś wie? Jo, dlaczego ja nie mogę wysłać do Ciebie pw? Dogo w Twoim profilu nie przewiduje takiej opcji:placz:;) Quote
majqa Posted January 7, 2011 Author Posted January 7, 2011 W poście 3, w bieżących potrzebach Zoranka jest info o wymiarach do kubraka (jest też na dalszych stronach). Zdziwił mnie wymiar długości, bo Zoran jest wielkości boksia, a na boksie, z tego, co czytałam na allegro są kubraki ok. 60-65cm. Wyraziłam tę wątpliwość na wątku i... na tym się skończyło. Z wątpliwościami zostałam sama. Napiszę do Sylwii PW. Quote
irenaka Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 majqa napisał(a):W poście 3, w bieżących potrzebach Zoranka jest info o wymiarach do kubraka (jest też na dalszych stronach). Zdziwił mnie wymiar długości, bo Zoran jest wielkości boksia, a na boksie, z tego, co czytałam na allegro są kubraki ok. 60-65cm. Wyraziłam tę wątpliwość na wątku i... na tym się skończyło. Z wątpliwościami zostałam sama. Napiszę do niej PW. Nie zostałaś sama, bo przecież się właśnie odzywam:evil_lol:. Tylko jak zwykle pytam, czy to ja mam omamy wzrokowe, bądź nie doczytałam wątku, czy też faktycznie tych wymiarów Sylwuś nie sprawdziła. Kiedy będzie ta kapusta do degustacji?:eviltong: Quote
irenaka Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Tyrknęłam;) do Sylwuni, sprawdzi te wymiary i do mnie oddzwoni, ale jutro. Mamy jeszcze coś w zaległościach? Quote
jogolcia@pdx Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 irenaka napisał(a):W sprawie przepisu na kapustę nie będę się wypowiadać, bo liczę na jakąś darmochę;), wszyscy wiedzą, że kucharka ze mnie żadna. Chodzi mi jednak po głowie Zoran. Czy mnie się wydaje, czy na wątku nie ma info o sprawdzonych wymiarach chłopaka? Jutro bym się chciała rozglądnąć za jakimś kubrakiem dla niego. Ktoś coś wie? Jo, dlaczego ja nie mogę wysłać do Ciebie pw? Dogo w Twoim profilu nie przewiduje takiej opcji:placz:;) Irenko - nie bucz skarbie :eviltong: - już sprawdziłam wiadomości, i powinno być OK :evil_lol:... a przepis mogę podać... :razz: Quote
jogolcia@pdx Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 [FONT=Garamond]SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY (od Eli)[/FONT] [FONT=Garamond] [/FONT] [FONT=Symbol]· [/FONT][FONT=Garamond]1 średniej wielkości czerwona kapusta, poszatkowana[/FONT] [FONT=Symbol]· [/FONT][FONT=Garamond]1 mała czerwona cebula, poszatkowana[/FONT] [FONT=Garamond] [/FONT] [FONT=Garamond]Przesypać 2 łyżeczkami soli – wymieszać dobrze[/FONT] [FONT=Garamond] [/FONT] [FONT=Garamond]Zalewa:[/FONT] [FONT=Garamond] [/FONT] [FONT=Garamond]¾ szklanki octu[/FONT] [FONT=Garamond]¾ szklanki cukru[/FONT] [FONT=Garamond]Podgrzać do rozpuszczenia cukru… [/FONT] [FONT=Garamond]dodać ¼ szklanki oleju[/FONT] [FONT=Garamond] [/FONT] [FONT=Garamond]Ciapłym sosem zalać mieszankę kapusty i cebuli. Przykryć do ostudzenia. Zostawić przez noc w lodówce... Można przełożyć do słoiczków i przechowywać w lodówce.[/FONT] Quote
IVV Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Zoranku ,ciotki kacik kulinarny ci zalozyly ;) no to kto nastepny ? :evil_lol: Quote
jogolcia@pdx Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 IVV napisał(a):Zoranku ,ciotki kacik kulinarny ci zalozyly ;) no to kto nastepny ? :evil_lol: IVV - nie prowokuj, bo wiesz, że ja terapie odbywam przez gotowanie :eviltong::eviltong::eviltong: ale jeżeli ktoś będzie chętny to zapraszam na mojego bloga (wprawdzie nie wyłącznie kulinarny, ale przepisów tam coraz więcej) :evil_lol: Quote
jogolcia@pdx Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 majqa napisał(a):Zanotowane/ skopiowane. :-) Majqa- dałam troche więcej soli ( bo lubię) i zostawiłam na przeszło godzinkę przez dodaniem zalewy. Ale im dłużej tym bardziej kapustka sie podkisi...następnym razem zostawię na dłużej ... Quote
IVV Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 :evil_lol:no i Jolusiek nie wytrzymal:evil_lol: Quote
sylwiaso Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 A my witamy z samiutkiego rana:candle:wszystkie Kochane cioteczki zaraz bedziemy jesć śniadanko i mierzyć się!!!czekajcie na wymiary!!! Quote
jogolcia@pdx Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 ivv napisał(a)::evil_lol:no i jolusiek nie wytrzymal:evil_lol: prowokatorka ;=) Quote
jogolcia@pdx Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 sylwiaso napisał(a):A my witamy z samiutkiego rana:candle:wszystkie Kochane cioteczki zaraz bedziemy jesć śniadanko i mierzyć się!!!czekajcie na wymiary!!! Dzieńdobrek Sylwiaso.... Smacznego śniadanka życzymy z tej strony świata :razz: I czekamy na wymiary, oczywiście :eviltong::eviltong::eviltong: Quote
majqa Posted January 8, 2011 Author Posted January 8, 2011 Czekamy, czekamy, co by nam nie umknął cel nadrzędny - Zoran. :-) Quote
sylwiaso Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 No to piszemy:długość 69cm od karku do ogonka ,pierwsze łapki 70cm drugie 56cm troszkę się ruszał!Majciu skorygowane mam nadzieję że będzie dobrze!!!! Quote
majqa Posted January 8, 2011 Author Posted January 8, 2011 Skorygowane w 3cim poście. Podsumujmy, potrzebujemy: Kubrak o wymiarach: długość: kark do początku ogonka 69cm, obwód pod łapkami przednimi 70cm, pod tylnymi 56cm. Quote
sylwiaso Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Cioteczki, dzis przyjechały do mnie moje kochane dogomanki łowickie żeby zrobić zdjęcia i stała się rzecz niesłychana Zoranek który na chwilę musiał zostać poza hotelikiem z chęci bycia ze mną przeskoczył przez płot drewniany 1,70 Quote
majqa Posted January 8, 2011 Author Posted January 8, 2011 Ty się Zoran nie wygłupiaj, bo ja zejdę przed czasem... :shake: Ja Ci się pozapędzam na płoty, siatki i inne takietam... :mad: Siedzieć mi tam, gdzie Sylwia palcem pokaże i się z dupiszczem nie ruszać!!! :mad: Quote
jogolcia@pdx Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 sylwiaso napisał(a):Cioteczki, dzis przyjechały do mnie moje kochane dogomanki łowickie żeby zrobić zdjęcia i stała się rzecz niesłychana Zoranek który na chwilę musiał zostać poza hotelikiem z chęci bycia ze mną przeskoczył przez płot drewniany 1,70 O matulu - a to może Zoranka trzeba by potrenować na psa ratownika??? Quote
Recommended Posts