Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Lemoniada']Wiem i tego też się spodziewam po tego typu ogłoszeniach. Ale jeśli gdzieś kiedyś jakiś psiak faktycznie będzie do oddania za darmo, to myślę, że warto próbować :) A dzwoniłaś zawsze o psy dorosłe? Bo jak ktoś ma "za darmo" szczeniaka to od razu wiadomo, że nie ma co dzwonić nawet, ale te dorosłe mnie zastanawiają.[/QUOTE]

Tak-dzwoniłam tylko w sprawie dorosłych psinek :) Podzielam zdanie dorci.

Posted

W Szczecinie domu szukać będzie 6letni pies / york średni / rasopodobny. Mam zdawkowe informacje. Pepe wymaga leczenia, prawdopodobnie zapchane kanaliki łzowe. Dotychczas przemywane oczy 6x/24h rumiankiem. Rzekomo wokół oczu rany (?). Postaram się w przyszłym tygodniu zobaczyć psa, wrzucę wówczas zdjęcia i może dowiem się więcej.

• 2 weeks later...
Posted

Msand napisał(a):
W Szczecinie domu szukać będzie 6letni pies / york średni / rasopodobny. Mam zdawkowe informacje. Pepe wymaga leczenia, prawdopodobnie zapchane kanaliki łzowe. Dotychczas przemywane oczy 6x/24h rumiankiem. Rzekomo wokół oczu rany (?). Postaram się w przyszłym tygodniu zobaczyć psa, wrzucę wówczas zdjęcia i może dowiem się więcej.

Ja mam chętną osobę sprawdzoną na yorka w Szczecinie, nie musi być szczeniak

Posted

a ja mama pytanie czy jest tu Ktoś z Trójmiasta kto mógłby zaopiekować się odchowaną(roczną) sunią Yorka?chodzi o dłuższą opiekę do 2 miesięcy,sunia wesoła,zdrowa,lubi dzieci.Sunia poszukuje domu tymczasowego gdyż jej właścicielka zachorowała i czeka ją długie leczenie w szpitalu,niestety hotel nie wchodzi w grę dla suni byłby to ogromny stres(jest pieszczochem) a poza tym właścicielki na to nie stać,właścicielka nie ma żadnej osoby która mogłaby sunię "przechować" na czas swojego leczenia-stąd pytanie tu na forum.Jeśli ktokolwiek mógłby pomóc proszę o informację na PW.Dziękuję ...Pozdrawiam

Posted

zielonomi napisał(a):
a ja mama pytanie czy jest tu Ktoś z Trójmiasta kto mógłby zaopiekować się odchowaną(roczną) sunią Yorka?chodzi o dłuższą opiekę do 2 miesięcy,sunia wesoła,zdrowa,lubi dzieci.Sunia poszukuje domu tymczasowego gdyż jej właścicielka zachorowała i czeka ją długie leczenie w szpitalu,niestety hotel nie wchodzi w grę dla suni byłby to ogromny stres(jest pieszczochem) a poza tym właścicielki na to nie stać,właścicielka nie ma żadnej osoby która mogłaby sunię "przechować" na czas swojego leczenia-stąd pytanie tu na forum.Jeśli ktokolwiek mógłby pomóc proszę o informację na PW.Dziękuję ...Pozdrawiam

Jeśli nie masz nic przeciwko temu, mogę zapytać na dwóch - trzech zaprzyjaźnionych forach rękodzielniczych.

Posted

Pilne! Szukamy kogos kto mógłby przetrzymać kilka dni suczkę zanim trafi do mnie na tymczas- mieszaniec yorka i kundelka. Ewentualnie chetny dom tymczasowy lub stały. Sunia pilnie musi opuścić obecne miejsce .

Posted

[quote name='agnisia100']Pilne! Szukamy kogos kto mógłby przetrzymać kilka dni suczkę zanim trafi do mnie na tymczas- mieszaniec yorka i kundelka. Ewentualnie chetny dom tymczasowy lub stały. Sunia pilnie musi opuścić obecne miejsce .

Co to za piesio? Ten z Tablicy?

Posted

Witam serdecznie
Poszukuje bardzo dobrego nowego domu dla naszego pupila yorka Alfika piesek ma 10 miesiecy i jest bardzo przyjazny .Szukam odpowiedzianej osoby dla mojego pieska .Wszelkich informacji udziele pod nr.tel.604 601 299 .Oczekuje powaznych telefonow i zastrzegam sobie mozlwosc wyboru nowych opiekunow pieska oraz podpisanie umowy adopcyjnej
Pozdrawiam Agnieszka

Posted

[quote name='chudzia77']Witam serdecznie
Poszukuje bardzo dobrego nowego domu dla naszego pupila yorka Alfika piesek ma 10 miesiecy i jest bardzo przyjazny .Szukam odpowiedzianej osoby dla mojego pieska .Wszelkich informacji udziele pod nr.tel.604 601 299 .Oczekuje powaznych telefonow i zastrzegam sobie mozlwosc wyboru nowych opiekunow pieska oraz podpisanie umowy adopcyjnej
Pozdrawiam Agnieszka

jak się okazało przy ogłoszeniu na poprzedniej stronie bardzo dużo pseudo jest na forum i dzwonią... najlepiej skontaktuj się z osobą która zajmuje się adopcjami yorków, wydaje mi się iż może pomóc sacred PIRANHA

ewentualnie dobre forum o Yorkach, czyli gdzie są wystawcy itp, a nie idiotki i dzieci zachwycające się tylko jakie to yorki są cudne.... bo takie fora też widziałam....

Posted

Zadzwoniłą do mnie Pani (zastanawiam się zawsze skad ludzie biorą mój numer?!!!) chętna na adopcję yorkowego psiaka. Odszedł jej pupil, 12-letni rodowodowy york. Tera chciałaby jakiegoś adoptować, najchętniej tak do 5 lat.
Mam jej numer... hm... gdyby ktoś coś

Posted

zgłaszaj gdzie tylko możesz straż dla zwierząt policja wszelkie fundacje dodatkowo wesprzyj się mediami, myślę że straż dla zwierząt będzie najbardziej chętna ale jak zadzwonisz do radia czy telewizji to on chętnie robią z takich akcji reportaże to zawsze wzmacnia siłę egzekwowania

Posted

Takie cudo jest w Jastrzębskim Schronisku.
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/235559-Sunia-w-typie-yorka-nie-chc%C4%99-%C5%BCeby-dosta%C5%82a-si%C4%99-w-byle-jakie-r%C4%99ce?p=19959712#post19959712[/url]

Posted

[TABLE="width: 530, align: center"]
[TR]
[TD="width: 530, colspan: 2"][CENTER][TABLE="width: 530, align: center"]
[TR]
[TD][IMG]http://schronisko.doskomp.lodz.pl/tmpimg/99244544.jpg[/IMG][/TD]
[TD][IMG]http://schronisko.doskomp.lodz.pl/tmpimg/99244542.jpg[/IMG][/TD]
[TD][IMG]http://schronisko.doskomp.lodz.pl/tmpimg/99244543.jpg[/IMG][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[HR][/HR][/CENTER]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 290"][COLOR=#666666][B]imię: [/B][/COLOR]Kiełek
[COLOR=#666666][B]płeć: [/B][/COLOR]pies
[/TD]
[TD="width: 290"][COLOR=#666666][B]wiek: [/B][/COLOR]ok. 10 lat
[COLOR=#666666][B]wielkość: [/B][/COLOR]mala
[COLOR=#666666][B]rasa: [/B][/COLOR]mix yorka

[COLOR=#FF0000][B]kwarantanna do 2012-11-24[/B][/COLOR]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"][COLOR=#666666][B]opis: [/B][/COLOR]Kiełek to spokojny, sympatyczny, starszy York. W tej chwili przebywa w domu tymczasowym, gdzie czeka na właściciela lub po 14 dniowej kwarantannie na nowy dom.

Opiekunka o psiaku:

"Na psinkę wołamy Kiełek z racji dwóch dolnych kłów wystających jak u dzika. Jest w podeszłym wieku, ale temperamentem nie odstaje od tych dużo młodszych. Dobrze dogaduje się z moją suczką i kotką, jak i z okolicznymi posiadaczami czterech łap. Wolałabym, aby zgłosił się po Kiełka poprzedni właściciel, jednak jeśli komuś zabije serduszko dla starszego posiadacza cudnych kłów, to również będzie dobrze."

Więcej informacji u tymczasowej opiekunki.

Pies nie przebywa w schronisku, w sprawie adopcji kontakt ponizej!!!

[COLOR=#666666][B]kontakt: [/B][/COLOR]Joanna , 507-134-621, 42 687-04-87
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[url]http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=psy&nr=8354[/url]

Posted

[TR]
[TD="colspan: 2"]

SISI, nr 152

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 530, colspan: 2"]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 530, colspan: 2"]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[/HR]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 290"]numer: 152
numer chip: 967000009461890
imię: Sisi
[/TD]
[TD="width: 290"]wiek: ok. 15 lat
wielkość: mala
rasa: york
data przyjęcia: 2012-11-13
kwarantanna do 2012-11-27
przebywa w boksie: biuro (pokój wolontariuszy)

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"]opis: Sisi to starutka, zaniedbana joreczka. Została znaleziona na ulicy Przędzalnianej. Sunia nie ma już ząbków, trafiła do nas bardzo zapchlona, ze zmianami skórnymi.

SCHRONISKO MARMUROWA 4 W ŁODZI
TEL 42 656-78-42
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Posted

Jak patrzę na te starsze Bidy to, aż mnie serce boli. Mam dwa Yorki i nie wyobrażam sobie, aby miało im się stać coś złego. Myślę, że mogła bym adoptować taką starszą bidę, aby choć na starość miały odrobinę szczęścia. Co mogę im zaoferować to neograniczona miłość, pielęnacja,... Nie mam nic przeciw umowie adopcyjnej oraz wizycie przed adopcyjnej :) Nie jestem narwańcem, ktory za wszelką cenę chce adoptować, ponieważ moją decyzję podjęłam poprostu patrząc na te biedulki. Warunkiem jest fakt, że taki Yoreczek musi być pozytywnie nastawiony w stosunku do innych psów.

Posted

osoba djczrna udzielająca się na tym wątku, to podwójnie zbanowana na Owczarku oszustka, próbująca wyłudzić pieniądze na leczenie psów , prezentując fotki z netu sprzed lat. Uważajcie na nią.
Na fb tez byla próba oszustwa z jej strony.
Wstyd, Malwina, fuj!

Powinnaś conajkmniej rok w schronie społecznie popracować, skoro masz nadmiar wolnego czasu!

• 2 weeks later...
Posted

Sunia dorci 44
[quote name='dorcia44']pomóżcie mi

[B]W NOCY Z 3 NA 4 GRUDNIA WYSTRASZYŁA SIĘ I UCIEKŁA SUNIA RASY YORK
SUNIA JEST BARDZO PRZYJACIELSKA LECZ ODROBINĘ PŁOCHLIWA.
MA 5 LAT ,MAŚCI CIEMNEJ ,JEST OSTRZYŻONA.
JEST TEŻ ZACZIPOWANA I WYSTERYLIZOWANA.
ZNAKI SZCZEGÓLNE BRAK JEDNEGO UCHA.
ZNALAZCĘ BĄDŹ KOGOŚ KTO WIE COŚ O JEJ LOSIE BARDZO PROSZĘ O KONTAKT
SUNIA ZAGINĘŁA Z ULICY ŚWIERSZCZA 34 W WARSZAWIE
TEL.501-014-862
[/B][url]http://www.facebook.com/events/430479617007913/[/url]
[URL="http://wstaw.org/w/1wvH/"][IMG]http://wstaw.org/m/2012/12/04/dddo_072_jpg_300x300_q85.jpg[/IMG][/URL][/QUOTE]