boog Posted December 16, 2012 Posted December 16, 2012 [quote name='Fundacja Medor'][TABLE="width: 530, align: center"] [TR] [TD="colspan: 2"] SISI, nr 152 [/TD] [/TR] [TR] [TD="width: 530, colspan: 2"] [/TD] [/TR] [TR] [TD="width: 530, colspan: 2"][TABLE="width: 530, align: center"] [TR] [TD][/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [/TR] [/TABLE] [/HR] [/TD] [/TR] [TR] [TD="width: 290"]numer: 152 numer chip: 967000009461890 imię: Sisi płeć: suka[/TD] [TD="width: 290"]wiek: ok. 15 lat wielkość: mala rasa: york data przyjęcia: 2012-11-13 kwarantanna do 2012-11-27 przebywa w boksie: biuro (pokój wolontariuszy) [/TD] [/TR] [TR] [TD="colspan: 2"]opis: Sisi to starutka, zaniedbana joreczka. Została znaleziona na ulicy Przędzalnianej. Sunia nie ma już ząbków, trafiła do nas bardzo zapchlona, ze zmianami skórnymi. SCHRONISKO MARMUROWA 4 W ŁODZI TEL 42 656-78-42[/TD] [/TR] [/TABLE] Witam chciałam zapytać co się dzieje z Sisi- znalazła dom? nie mogę jej znależć na stronach schroniska Quote
PieskowyŚwiat Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 " [FONT=Verdana]Kris[/FONT][FONT=Verdana][FONT=inherit]Kris (nr rej. 653/12) to pies w typie rasy yorkshire terrier. Został przywieziony ze sklepu Stokrotka na ul. Antoniukowskiej. Czeka jeszcze na kastrację i po nowym roku będzie potrzebował nowego domu. [/FONT] [/FONT] " Quote
eliza71 Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Krisa wrzuciłam na fb na grupę miłośników yorków Quote
Elza22 Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 PieskowyŚwiat napisał(a):" [FONT=Verdana]Kris[/FONT] [FONT=Verdana][FONT=inherit]Kris (nr rej. 653/12) to pies w typie rasy yorkshire terrier. Został przywieziony ze sklepu Stokrotka na ul. Antoniukowskiej. Czeka jeszcze na kastrację i po nowym roku będzie potrzebował nowego domu. [/FONT] [/FONT] " miałabym dla psinki super domek tylko strasznie daleko jest może udało by się z transportem? Quote
mysterium Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 gdzie obecnie przebywa Kris?? chetnie zaopiekowalabym sie nim!! pozdrawiam Quote
Rumi. Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 uważajcie na pseudo! wiem że oni tutaj na wątku grasują strasznie! a Kris jest bardzo w typie Quote
Bogusik Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Rumi. napisał(a):uważajcie na pseudo! wiem że oni tutaj na wątku grasują strasznie! a Kris jest bardzo w typie Tez tak uważam.Więc najlepiej nie wydawać psiaka bez kastr/ster.Pozwala to wyeliminować przynajmniej wszystkie pseudo-hodowle,a to już bardzo dużo...! Quote
eliza71 Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 Kris przebywa w schronisku w Białymstoku, pod zdjęciem jest info, że będzie wydany po kastracji, więc pseudo nie skorzysta :) Quote
temikotka Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 Czasem im wystarczy sam pies, który robi za "tatusia" wyglądem eliza71 napisał(a):Kris przebywa w schronisku w Białymstoku, pod zdjęciem jest info, że będzie wydany po kastracji, więc pseudo nie skorzysta :) Quote
Asiuula Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 [quote name='PieskowyŚwiat']" [FONT=Verdana]Kris[/FONT] [FONT=Verdana][FONT=inherit]Kris (nr rej. 653/12) to pies w typie rasy yorkshire terrier. Został przywieziony ze sklepu Stokrotka na ul. Antoniukowskiej. Czeka jeszcze na kastrację i po nowym roku będzie potrzebował nowego domu. [/FONT] [/FONT] " Witam jestem z Koszalina i chętnię zaadoptuję na stałe yorka, mam dom, chcę pokochać jakiegoś malucha i dać mu ciepły kochający dom, w razie osób chcących mi pomóc w szukaniu yorka zapraszam na gg: 7814250 , jeżeli znajdzie się ktoś chętny będę bardzo wdzięczna :) Quote
Natalia&Lola Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 Przeraża mnie to co ludzie robią! Była "moda"na yorki to ludzie kupowali po 400 czy 700 zł szczeniaki jaki "miniaturki" po czym urusł im 5-7 kg pies i był szok- gdzie ta miniaturka?! Więc na śmietnik psa, czy wywalić z domu! LUDZIE OGARNIJCIE SIE! :angryy: Ja jako właściciel 2 yorków jestem bardzo często zaczepiana przez innych spaceujących, że moje to "miniaturki" a ich tak wyrósł.. Gdy zadają pytanie i słyszą, ze mój pies kosztował ponad 1,5 tyś są zdziwieni i patrzą jak na idiotkę która przepłaciła za psa! To samo dzieje się z rasą chihuahua. Moja suczka jest mikrusem, jednak hodowca nas ostrzegał od razu, że do 1,2kg tylko dojdzie (jest niestety tylko 1kg... ), i też wielkie zdziwienie jak właściciele z ratlerkami podchodzą aby ją obejrzeć i gadki, ze ich "chihuahua" też miała być taka mała.... Niestety większość nie widzi nic złego w kupowaniu psów ze związków czy stowarzyszeń i gadki "papier dla mnie nie ważny", a potem płacz bo pies chory, bo nie taki mały itd.... Dla przykładu: Moja koleżanka zakochała się w buldogu francuskim. Znalazłam jej kilka hodowli które akurat miały szczenieta. Jednak ona znalazła ogłoszenie z cena 700 zł. Oczywiście pies bez papierów. Odradzałam, ale sie uparła, więc z nią pojechałam obejrzeć szczenie. Trzymany w strasznych warunkach, zapchlony, jedzący jakaś tania i byle jaką karmę.. Więc go kupiła! Po czym okazało się, że odpchlenie, odrobaczenie, szczepienia, operacja (okazało się, że jest chory..) kosztują ją więcej niż szczeniaki z renomowanej hodowli buldożków. Fajnie, ze teraz psiak ma jak w niebie, ale kogoś innego kto przyoszczędza na zakupie psa raczej nie byłoby stać aby wydają jakies dodatkowe 2 tyś na leczenie szczeniaka i robienie wszystkich badań. Najgorsze jest to, ze kupujac papużkę nierozłączkę musisz ją zgłosić do starostwa, zapłacić za zgłoszenie i nie mozesz jej odsprzedać!!!!!!!!!! A psy można rozmnażać, sprzedawać, katować i nikogo to nie interesuje............... :shake: Smutne, ale prawdziwe. Przepraszam za takiego "spama" ;) Quote
Natalia&Lola Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 boog napisał(a):zgłaszaj gdzie tylko możesz straż dla zwierząt policja wszelkie fundacje dodatkowo wesprzyj się mediami, myślę że straż dla zwierząt będzie najbardziej chętna ale jak zadzwonisz do radia czy telewizji to on chętnie robią z takich akcji reportaże to zawsze wzmacnia siłę egzekwowania Kilka lat temu zgłosiłam do straży dla zwierząt psuedo z której sama kupiłam szczeniaka (YORK W JESIONCE- teraz moze mieć inną nazwę bo właścicielka jest oczywiście w stowarzyszeniu czy związku). Mieszka ona koło Warszawy, pod Nowym Dworem Mazowieckim- PRZESTRZEGAM!!! Suczka miała mieć 12 tyg. Gdy przyjechałam z nią na spokojnie do domu okazało się, że w książeczce na inną datę i wychodzi, ze ma 9 tyg. Nie chciała jeść, pić. Do weta. Kroplówki, badania. Za psa zapłaciłam tej Pani ok 1300 zł (więc prawie tyle co za rodowodowego). Oczywiście przez tel zanim kupiłam milutka i cuda opowiadała. Po zakupie zmiana frontu- oskarżała mnie, ze ja nie dbałam o psa i, że u mnie zachorował! Tydzień wolnego w pracy, pies karmiony co 2 h, codzienne wizyty u weta. Na końcu trafiłyśmy do Kliniki Małych Zwierząt w warszawie przy SGGW. Gdzie przez 8h lekarze o nia walczyli. Okazało się, że suczka ma cukrzyce, padaczkę, niezarośnięte ciemiączko, wadę zgryzu no i najlepsze- SZCZENIAKA KUPIŁAM 4 TYGODNIOWEGO A NIE 12 TYGODNIOWEGO!!!!!!!!! i kilka innych rzeczy których nie widziałam kupując szczeniaka. Mój wet już brał ode mnie symboliczną kwotę za wizytę, czasem za darmo przyjmował nas. W SGGW zapłaciłam ponad 500 zł. Więc 2 tyś wydane, do tego płacz przez długie tygodnie, i ból po stracie suczki. Sprawę zgłosiłam z dokumentacją od wetów, z mailem od pseudo. Straż miejska miała ją odwiedzic bo miała jeszcze kilka szczeniąt, co widać było po ogłoszeniach z allegro. Jednak nic nie zrobili, kobieta nadal rozmnaża nie tylko yorki- bo zrobiły się już zbyt tanie. Ale ma inne małe rasy, gryzonie. Telefony i wiadomosci do straży nic nie dały. Więc chyba trzeba walczyć na własną rękę.... Quote
Natalia&Lola Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 A jeżeli chodzi o DT mogę go dać psu lub suczce. (oby tylko nie suczka z cieczką bo mam psa- wiec lepiej po sterylce). Takiemu który toleruje inne psy (mam suczkę yorka, psa yorka i suczkę chihuahua). Mieszkam w Komorowie k/ Warszawy, dom z ogrodem. Psa mogę zabierać codziennie ze sobą jeżeli zajdzie taka potrzeba. Jeżeli jest jakaś bida potrzebująca domu czekam na info. Pozdrawiam. PS tu link do naszej rodzinki :) http://www.dogomania.pl/forum/threads/228203-Kolejne-dziecko-%29/page1 Quote
paula_t Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 Ciotki ogłoszenie, które znalazłam na gumtree: http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-liczny-dorosly-pies-rasy-YORK-W0QQAdIdZ445237058 Quote
Rumi. Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 [quote name='paula_t']Ciotki ogłoszenie, które znalazłam na gumtree: http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-liczny-dorosly-pies-rasy-YORK-W0QQAdIdZ445237058 Natalia&Lola, nie chciałabyś wziać chłopaka na dt? jakby się znalazł transport? Quote
boog Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 rumi. napisał(a):natalia&lola, nie chciałabyś wziać chłopaka na dt? Jakby się znalazł transport? czy to nie jest jakiś przekręt gdzie po telefonie okazuje się że cena jest 700zł??? Quote
izka2403 Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 Z chęcią dam dt nie zależnie od płci.Posiadam już yorka ,pieska i na pewno zaprzyjaznilby się z nowym pieskiem.Jak ktoś coś będzie wiedział to dajcie znać najlepiej Kraków okolice lub Bielsko -Biała Quote
izka2403 Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 a piesek może zostać u mnie nawet na stałe. Quote
Rumi. Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 (edited) boog napisał(a):czy to nie jest jakiś przekręt gdzie po telefonie okazuje się że cena jest 700zł??? napisałam i zobaczymy. izka a skąd dokładnie jesteś? przepraszam ale tu na dogo nie można wierzyć ludziom co dopiero co się zalogowali... Twój piesek jest wykastrowany czy nie? EDIT: skontaktowałam się z właścicielami, wg nich psiak nie toleruje i psów i suczek, więc do domu z psami go nie oddadzą, prawdopodobnie jest do adopcji, nie na sprzedaż. (choć z tym nietolerowaniem innych psów nie chce mi się wierzyć, wszystko można wyprostować tylko trzeba wiedzieć jak) Edited January 8, 2013 by Rumi. Quote
izka2403 Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 Ja dokładnie pochodzę z Andrychowa tu mieszkam z rodzicami a w krk pomieszkuje,gdy zmusza mnie do tego praca. Moj Max -piesek nie jest wykastrowany ,ale jest już z nami 12 lat i myślę,że nie byłby już wstanie posiadać potomstwo,staruszek z niego ale się trzyma chętnie się bawi do tej pory w aportowanie swojego najukochańszego misia, czasem ma już problemy żeby wskoczyć na łóżko trzeba mu pomagać, muszę również uważać co daje mu do jedzenia dlatego że jest już pozbawiony kilku ząbków.Myślałam żeby kupić nowego małego szczeniaka ale trafiłam na portal ''Psia Mać'' poczytałam i stwierdziłam że może lepiej pomóc pieskowi w potrzebie.Zależy mi na yorku bo posiada on włos a moja najmlodsza siostra jest alergiczką, a po za tym u mnie w domu są wszyscy ulubieńcami tej rasy. Quote
Rumi. Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 to powiem od razu, psiak z pseudo może być alergiczny! bo w sumie alergie są na naskórek a nie na sierść czy włos... więc czy z rodo czy z pseudo, kazdy przypadek inny, choć bardziej prawdopodobne będzie iż psiak z rodowodem nie będzie uczulał, lecz nie jest to reguła... a bywasz z psiakiem w krakowie? (no niestety myślę że u samca wiek to nie reguła czy może zapłodnić suczkę czy nie) cieszę się że trafiłaś na portal psia-mać ;) Quote
izka2403 Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 W krk niestety z pieskiem mało bywam,dlatego ze zazywczaj jadę busem.Ja myślę że zapładniając suczkę dla mojego pieska mogło by się to zle skończyć;),po za tym był dwa razy dopuszczany na krycie jednak nic z tego nie wyszło,dopuściliśmy go dla jego własnego zdrowia i dobra ,ale to już było bardzo dawno temu,teraz jakoś nie widać żeby wykazywał chęci gdy widzi suczkę.Ofert jest dużo pod hasłem yorka ,większość wyraża się że chce tylko pieniążki za utrzymanie,zwykle jest to cena od 500zł i wyżej, Quote
Rumi. Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 to wiem, właśnie szukałam jakiegoś do adopcji. Pisałam z zapytaniami i zobaczymy co będzie. Dobra nie zaśmiecajmy wątku, jakby co będę pisać na pw. Quote
Recommended Posts