Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 202
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czas się żegnać..dziś mija miesiąc jak Kończyna nie może wstać..i nie nadszedł cud, szczęście jak zwykle odwrócone plecami..nadzieja nic nie dała.. Ten miesiąc jej życia był jak całe moje - ciągłe czekanie, że może coś się zmieni. Ktoś powiedział, że żeby latać trzeba dotknąć dna, a co jeśli ciągle idziesz po dnie i nie możesz się wzbić? Już widziałam taką pustkę w oczach, u Havany.. Żałuję, że nie pozwoliliśmy Kończynie umrzeć wtedy, że musi tak cierpieć.. Chciałabym żeby odeszła sama, bo nie wiem czy mam w sobie tyle sił, żeby posłać ją w tą ostatnią z dróg.. Dziś był po raz kolejny wet, fajny facet, bo mimo sporego zadłużenia u niego przyjechał.. I to koniec.. martwica mięśni i ropne zapalenie stawów, to koniec. Dziękuję, że byliście ze mną przez ten miesiąc..
11 lat, połowa mojego życia spędzona z Kończyną..jutro przyjadą ludzie, którzy wreszcie uwolnią ją od cierpienia :-( :-(

Posted

Folen napisał(a):
:-( nie wyobrażam sobie tego wogóle..że jej może nie być, że już jutro o tej porze.. :-(

Malwinko Słońce, trzymaj się...
Ważne, że Kończyna będzie odchodziła w Waszym otoczeniu, ze świadomością, że jest kochana...
Malwinko, wiem, że łatwo jest mi tak pisać, nie wiem jak sama czułabym się w takiej sytuacji :(
Trzymaj się dzielnie...

Posted

Drżenie serca na każdy przejeżdzający samochód - to wczoraj czułam i bałam się jak chyba jeszcze nigdy w życiu..
Przyniosłam jej ulubione gruszki i kolby kukurydzy, wyprzytulałam.. ona wiedziała, że to już koniec :-(
A najgorsza była ta cisza jej umierania, ta straszna cisza wkoło..

Posted

Folen- serdecznie Ci współczuję. Prawie każda z nas przeżyła śmierć ukochanego zwierzaka, ja 2 lata temu (sunia Fucha- mix bokserka, znajdka, była u nas 10 lat). Trzymaj się.

Posted

Folen a ja Ci powiem , że Twoja krówka była najszczęśliwszą krówką świata !
Która krówka ma szczęście umrzeć we własnej oborze , przy człowieku , który nie czeka z nożem ale głaszcze i przytula do samego końca ?
Folen :calus:

Posted

Folen...nie wiem co powiedzieć...Jest mi tak strasznie przyrko, ze znowu Ciebie to spotyka...

Nie tak dawno Havana...teraz Konczynka...

Trzymaj się dzielnie i pamietaj, że co Cię nie zabije to Cię wzmocni!!!

(')